dimecres, 27 d’agost del 2014

Els 18 d'Almendros

Un dels grans al·licients del primer mes de la temporada, en paral·lel a les cinc primeres jornades de lliga, serà conèixer qui seran els 18 escollits pel seleccionador català de futbol amateur, Toni Almendros, per disputar a Moldàvia la fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA. Catalunya, campiona estatal a Segòvia el mes d'abril, buscarà repetir la fita de fa dos cursos a Kíev i classificar-se per a la fase final continental. La cita moldava es disputarà entre el 23 i el 27 de setembre. Aquest dimarts es coneixia la llista de preseleccionats, de 30 homes, dels quals sortiran els 18 jugadors de Tercera més 'europeus'.

L'onze de Toni Almendros a l'amistós de Manlleu // Álvaro Montoliu - FCF

Serà, com a màxim, el proper 16 de setembre. Llavors el seleccionador català de futbol amateur, Toni Almendros, farà oficial el nom dels 18 futbolistes que viatjaran a Moldàvia. Després de dos amistosos disputats a mitjans de mes (empats a un gol contra el Manlleu i el Mollet, el 15 i el 18 d'agost), Almendros ha aprofitat la base de jugadors escollits per disputar aquells dos compromisos, i hi ha afegit algun nom més, per tancar una llista de 30 de la qual sortiran els escollits. 

Per línies

Nils, a l'amistós a Mollet // Álvaro Montoliu - FCF

Porters

  • Miguel Ramos (Rubí)
  • Jesús Unzué (Gavà)
  • August Conesa (Castelldefels)

Els dos amistosos els van disputar, una part cadascú, Miguel Ramos (Rubí) i Jesús Unzué (Gavà), porters que, curiosament, defensen els dos equips situats al capdavant de la classificació després de la primera jornada. Als dos noms, que van causar molt bones sensacions en Toni Almendros, s'hi suma un tercer porter, August Conesa (Castelldefels), que després de respondre molt bé al repte de la titularitat malgrat la seva joventut el curs passat. Ara dels tres, dos viatjaran a Moldàvia.


Defenses

David López ja va ser a Segòvia // Álvaro Montoliu - FCF

  • José L. Montané 'Munta' (Ascó)
  • Alex Cano (Europa)
  • Albert Alegre (Europa)
  • Oriol Dot (Europa)
  • Albert Vivó (Gavà)
  • Luca Ferrone (Gavà)
  • David Payán (Manlleu)
  • Andrés Borges (Muntanyesa)
  • David López (Rubí)
  • Cristófol López 'Kiki' (Rubí)
Deu defenses apareixen a la prellista. Destaquen, sobretot, noms en qui Almendros ha confiat a les anteriors fases. Sense anar més lluny, hi ha el capità, Alex Cano (Europa), un dels dos futbolistes -amb Putxi- que fins ara no s'ha perdut cap cita final amb la selecció des de l'estatal inicial de la Vila-joiosa, el 2011. Els altres centrals 'purs' també tenen experiència en cites clau: Albert Vivó (Gavà) va ser el capità a la cita del Vèneto i retorna al combinat després d'un any; i Andrés Borges (Muntanyesa) ho va jugar tot a Segòvia i ja havia estat present a la fase inicial estatal, a Cornellà (desembre 2013). Luca Ferrone (Gavà) representa la joventut i la irrupció amb força de futbolistes gavanencs a les llistes d'Almendros. El seleccionador sempre ha tingut predilecció per futbolistes polivalents, amb gol, i per laterals amb un alt nivell de compromís. Al primer grup i podríem incloure José L. Muntané 'Munta' (Ascó), migcampista als seus equips, i lateral i migcentre a la catalana al Vèneto; al grup de laterals que busquen guanyar-se el lloc (difícilment n'ha portat més d'un per banda a les anteriors cites) s'inclouen Albert Alegre i Oriol Dot (Europa), David Payán (Manlleu), i Cristófol López 'Kiki' i David López (Rubí). Dels cinc, només David López té experiència en una cita final; va ser present al triomf a la fase estatal, el mes d'abril, a Segòvia.


Migcampistes

Putxi, fix a les convocatòries // Álvaro Montoliu - FCF

  • Gerard Puigoriol 'Putxi' (Europa)
  • Alberto Padilla (Europa)
  • Carlos Guzmán (Europa)
  • Oriol Escabrós (Muntanyesa)
  • Guillem Cornellà (Peralada)
  • Oriol Molins (Prat)
  • David Batanero (Terrassa)

El mig del camp havia estat fins ara una de les zones del camp que menys variava de convocatòria a convocatòria. Per això hi apareix un altre dels que fa tres anys que no cauen de la llista, Gerard Puigoriol 'Putxi' (Europa), i torna un jugador que va ser clau a les fases europees anteriors, a Kíev i al Vèneto, Guillem Cornellà (Peralada), absent a la cita de Segòvia. D'aquell triomf a la fase estatal sí que repetirien Carlos Guzmán (Europa) i Alberto Padilla (Europa), autor d'un gol a les semifinals davant Múrcia. S'estrenarien en una convocatòria 'final' tres futbolistes que responen als principals arguments que busca Almendros al fer les convocatòries. Un futbolista que pugui fer de '10': podria ser Padilla o podria ser David Batanero (Terrassa), agafant el buit d'Alex Fernández, que va ocupar aquest rol fa sis mesos; i dos jugadors versàtils, que han jugat en totes les posicions que van del centre de la defensa fins a la línia de tres quarts com podrien ser Oriol Escabrós (Muntanyesa) i Oriol Molins (Prat), plenament establerts a Tercera.


Davanters

Torna Boris Garrós // Álvaro Montoliu - FCF

  • Quim Solano (Cerdanyola)
  • Nils Puchades (Europa)
  • Javi Sánchez (Europa)
  • Jordi Aumatell (Manlleu)
  • Fernando Velillas (Martinenc)
  • Sascha Andreu (Prat)
  • Pedro Bilbao (Prat)
  • Boris Garrós (Rubí)
  • Isaac Maldonado (Terrassa)
  • Diego Fernández (Terrassa)
Deu noms per a la línia que podria ser la que més canvis patiria... en teoria. Només repeteixen respecte Segòvia dos futbolistes, els dos homes de nervi que cauen a banda, Pedro Bilbao (Prat) i Diego Fernández (Terrassa). Però dos jugadors retornen després de mesos d'absència a la selecció... per la seva promoció personal a Segona B el curs passat. Boris Garrós (Rubí), una de les peces fixes a les dues convocatòries europees anteriors; i Jordi Aumatell (Manlleu), clau el curs anterior en el triomf estatal a Astúries, tornen a la selecció. Tornen també (van ser a la fase inicial del curs passat, a Cornellà), Fernando Velillas (Martinenc), després de passar mig curs a Segona B, i Quim Solano (Cerdanyola). S'hi sumen alguns dels noms més destacats del campionat el curs passat: Nils Puchades (Europa), que va esclatar l'any passat a la Monta; o Javi Sánchez (Europa), 20 gols amb l'Europa després dels 22 del curs anterior al Rubí. I dos futbolistes que han anat entrant als plans d'Almendros en amistosos, però que no s'han estrenat encara en fase oficial: Sascha Andreu (Prat) i Isaac Maldonado (Terrassa). La marxa del '9' de les últimes cites, Óscar Muñoz, ascendit amb el Cornellà, fa que es busqui successor.


Absències i reaparicions
Ho hem anat comentant, però el final de curs (i els habituals ascensos dels millors futbolistes, sigui amb els equips ascendits o bé signant per altres conjunts de superior categoria) ha motivat (o motivarà, probablement) un canvi substancial respecte l'última cita oficial, el campionat a la fase estatal del mes d'abril a Segòvia. Només repeteixen, a la llista prèvia, 8 futbolistes. Apareixen al quadre en verd. En vermell, futbolistes no convocables o bé perquè juguen ja a Segona B o en un altre grup de Tercera, o bé perquè competeixen en un filial (casos de Denís Coch, a la Pobla, i de David Jiménez, al Sabadell B):

Font: tercera.cat

Si parlem de llistes oficials, aquestes han estat les sis últimes convocatòries de la selecció catalana amateur en cites finals:

Font: tercera.cat

Els rivals

El seleccionador Toni Almendros // Álvaro Montoliu - FCF

Catalunya ja coneix quins seran els rivals i les seus d'aquesta fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA. Els catalans ja sabien que s'enfrontarien als combinats regionals vencedors d'Ucraïna, Irlanda del Nord i Moldàvia. Després de les respectives fases estatals, la UEFA donava a conèixer la setmana passada el calendari de partits i els equips que hi competiran. Són els següents:

COPA REGIONS UEFA - FASE INTERMÈDIA - GRUP 5
DIMARTS, 23 DE SETEMBRE
16h AF Piatykhatska (UCR)-Catalunya

DIJOUS, 25 DE SETEMBRE
16h ARF Telenesti (MOL)-Catalunya

DISSABTE, 27 DE SETEMBRE
16h Catalunya-Regió Est (IRN)

Les properes quatre jornades i la voluntat del cos tècnic de la selecció acabaran definint qui seran els 18 futbolistes que representaran Catalunya de nou a Europa, ara a la fase intermèdia de la Copa Regions UEFA, la màxima competició continental del futbol amateur.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada