dijous, 6 de novembre del 2014

AE Prat: Torna Manolo Márquez

Aquest dimarts coneixíem la notícia del cessament de Pepe Delgado, fins ara entrenador de l'AE Prat. La situació de l'equip després d'onze jornades (és penúltim, amb un sol triomf) precipitava el comiat de Delgado, que el curs passat va protagonitzar des de la banqueta una excel·lent segona volta de l'equip potablava a Segona B, que no va poder evitar el cop del descens. Manolo Márquez agafa les regnes de l'equip, en la seva tercera etapa al Municipal Sagnier.

Pepe Delgado deixava la banqueta potablava // Àngel Garreta - REMImages.com

És el tercer canvi d'entrenador en una banqueta del grup català de Tercera aquest curs (veure quadre). Per analitzar la marxa de Pepe Delgado i l'arribada de Manolo Márquez, nom reconegut i altament respectat al futbol català, col·labora amb tercera.cat el periodista pratenc José David Muñoz, cap d'Esports d'El Prat Ràdio i referència obligada si es vol conèixer el dia a dia del club i de l'equip.

Torna Manolo Márquez. Mai ha marxat, sempre hi ha estat
un article de José David Muñoz / @J_David_Munoz

El Prat ha canviat d'entrenador després d'onze jornades disputades amb el balanç d'una victòria i quatre empats. Arriba Manolo Márquez per substituir Pepe Delgado. Pepe agafava l'equip fa un any, a la zona baixa de la Segona B, i després de l'esperpèntic espectacle del club amb Miguel Zurro i la destitució d'Agustín Vacas. L'estil de Pepe, apostant pel toc de pilota, va trigar a traduir-se en resultats. Després, les victòries van arribar, i van contagiar d'optimisme jugadors i afició, il·lusionada fins al punt d'omplir tres autocars per animar l'equip a València o a Olot. L'optimisme i el bon joc no van poder assolir la permanència, però l'aposta per la continuïtat de Pepe era un valor segur a Tercera Divisió; així ho va considerar la directiva.

En declaracions a pretemporada, ningú va amagar que l'objectiu era la zona alta i un possible retorn a la Segona B. L'inici de lliga no s'ha correspost amb la intenció inicial. Primer, l'acoblament d'un bloc pràcticament nou; després, la mala sort, i quan l'equip guanya l'Europa (2-1, veure Pantalla #3div5), i comença a veure's l'estil Pepe, es pensa que els fantasmes s'esvaeixen. Res més lluny de la realitat, segueixen a l'aguait fins a aparèixer a Ascó, en un camp petit on l'equip torna a perdre en l'últim sospir.

El triomf contra l'Europa semblava animar el Prat // Francisco Carrasco - AEPrat.com

Després del partit es veu Pepe Delgado capcot, parlant amb membres del cos tècnic, sota un sol de justícia esperant que el bus arrenqui de tornada al Prat. Pepe és sabedor que potser seria l'últim viatge amb l'equip.

Dilluns al vespre, després de l'entrenament, Pepe Delgado ja sap que no continuarà, i sap també que el seu substitut serà Manolo Márquez. Márquez i Delgado, que es van conèixer al Badalona, tenen una relació estreta, d'amics íntims, de parlar després de cada partit sobre com ha anat. A Márquez li sap greu la decisió. Pepe entén que és futbol, i es mostra content per que el seu relleu sigui Márquez i no pas un altre. Fins i tot Delgado accepta que el club li pagui la rescissió del contracte en terminis, tot i que entri a l'atur, com destacava el president Luis Quiñonero en una entrevista a El Prat Esports [per recuperar a la carta, Informatiu migdia del 5 de novembre].

Manolo Márquez és el soci 82 del Prat. Es va fer soci, ell i el seu pare, quan va deixar l'entitat per anar a l'Europa. I des de llavors mai ha amagat la seva militància pratenca. Coneix bé l'estructura del club, coneix molt bé homes com Rafa Murillo o Toni Texeira (ells van aterrar al Prat quan Márquez era entrenador) i, sobretot, coneix molt bé el president Luis Quiñonero. És, sens dubte, l'home ideal per treure l'equip de la zona de descens.

Manolo Márquez, tercera etapa // Àngel Garreta - REMImages.com

Ara bé, es trobarà el mateix club que quan ell va marxar? Crec que no, a l'AE Prat han canviat moltes coses des del pas per la Segona Divisió B. Tan al primer equip, com també a l'estructura. No hi ha director esportiu, el futbol base té dos coordinadors, i el club ara té un filial, entre d'altres, i una plantilla que Márquez no ha confeccionat.

Reptes per davant: guanyar el Cerdanyola. Següent: guanyar el Santfeliuenc. No hi ha més història. Márquez sap que ha d'esprémer al màxim la plantilla; els jugadors respondran i l'afició confia plenament en aquest retorn. Serà el tercer episodi de Márquez amb el Prat, i el cinquè canvi d'entrenador en sis anys de la junta de Luis Quiñonero (Miguel López, Agustín Vacas, Miguel Zurro, Pepe Delgado i Manolo Márquez).

Ben trobat de nou, Manolo! Molta sort en futurs reptes, Pepe!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada