"L'Ascó no afluixa i bat el rècord d'imbatibilitat"

Asier anotava a Vilassar de Mar el seu novè gol del curs // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J22:

DIUMENGE, 1 DE FEBRER
Martinenc 3-1 Cerdanyola (Aleix Vall, Marc Masip i Elhadji Bandeh / Quim Solano)
Vilassar de Mar 0-1 Ascó (Asier Eizaguirre)
Figueres 2-1 Peralada (Ritxi Mercader i Toni Cunill / Jordi Cruz)
Castelldefels 1-1 Europa (Javi Calvo / Ignacio Rosillo)
Masnou 0-2 Rubí (Ferran Vila i Jonatan Collado)
Vilafranca 0-0 Prat
Manlleu 2-2 Santfeliuenc (Fran Pérez i Óscar Uroz / José J. Avellaneda 'Josele' i Cristian Faura)
Palamós 1-4 Gavà (Axel Vizuete / Xavi Civil -p-, Arthur Gnahoua, Fallou Gallas i Dani Hernández)
Terrassa 1-0 Muntanyesa (Juan A. Gallego)
Sabadell B 1-3 Pobla Mafumet (David Jiménez / Abel Rita, Víctor Bertomeu i Sergi Moreno)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J22:

Gols: 26
Resultats: 3 victòries locals, 3 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 13 gols /// Veure llistat complet

Apunts de la jornada

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• Ànimes bessones. Des que l'Ascó va assolir el lideratge i la Pobla de Mafumet es va quedar amb el colideratge, a la J19, al tancament de la primera volta, els dos equips han seguit trajectòries paral·leles. Tres partits seguits amb mateix balanç: empat, victòria i victòria. L'única lluita fins que no arribi el partit que els enfrontarà, és la diferència de gols. Aquesta J22 la Pobla es quedava ben a prop de ser primer...

• Gol de l'honor amb molt de pes. I és que per ser líder, la Pobla de Mafumet necessitava guanyar de tres gols de diferència o més a Castellar del Vallès. El 0 a 3 de Sergi Moreno al tram final col·locava els grana primers... però una diana de David Jiménez per al Sabadell B mantenia el lideratge per a l'Ascó. Els dos tarragonins del grup català de Tercera tenen ara la mateixa diferència de gols (+14), però els asconencs van davant ja que han marcat més gols (32, per 30 de la Pobla).

• Quarta al capdavant. És la quarta jornada consecutiva amb l'Ascó ocupant el primer lloc. El rècord aquest curs són les sis setmanes que va encadenar al capdavant el Rubí, entre les jornades 11 i 16.

• 22 de 22. Continua amb el ple de jornades en play-off el Rubí. No ha sortit dels quatre primers en tota la temporada, i amb aquesta ja a estat sis jornades al tercer lloc, l'equip que més ha ocupat aquesta plaça. El segon equip amb més jornades a la zona noble és la Pobla de Mafumet (17), seguit de l'Ascó (14), el Masnou (11) i l'Europa (9).

• La part baixa es mou, tot i seguir igual. Dos dels tres equips en descens guanyaven aquesta J22, i tot i que no surten de la zona negativa, igualen el llindar de la salvació, marcat als 23 punts pel Castelldefels, que es manté fora per la diferència de gols. Martinenc i Gavà sumaven tres punts que els mantenen ben vius, tenint en compte que hi ha cinc equips en un espai de tres punts, de 23 a 26.
Aleix Vall empatava el partit per al Martinenc // Dani Falcón

• Cuer destacat. Queia el Vilassar de Mar, que té la permanència 11 punts per sobre. És l'onzena jornada que els maresmencs són a la vintena plaça. Tot i que l'equip que més jornades ha estat últim és el Castelldefels, amb 12, els de Toni Romero els superaran en breu, ja que, mínim, seran dues jornades més tancant la taula: el penúltim (Martinenc) es troba 8 punts per sobre. Ja ha superat, això sí, les jornades consecutives sent cuer: són vuit fins ara.

• Pes visitant. Després que a la J21 només visquéssim un triomf a domicili (del Santfe a Gavà), la J22 a servit per retornar al pes visitant ja observat a les dues primeres jornades de 2015. Quatre triomfs fora de casa, el resultat que més es produïa... i molt polaritzat. Tres de les quatre victòries fora van ser... dels tres primers (Ascó, Pobla i Rubí); el quart va ser per a un equip en descens, el Gavà.

• 26 gols. Novena jornada més golejadora del curs, si més no és la que més gols ha tingut de les tres de la segona volta i de les quatre disputades aquest 2015. 11 gols locals, 15 gols visitants.

• La salvació passa per casa. El Martinenc obtenia la cinquena victòria com a local, contra el Cerdanyola (3-1). Un triomf que li dóna vida, el deixa empatat amb l'equip que marca la permanència (el Castelldefels). Una victòria que arribava després de dues derrotes en què els del Guinardó no aconseguien marcar.

• Ensurt amb Sergi Arranz. El partit s'aturava 35 minuts per la lesió del jugador del Cerdanyola, Sergi Arranz. Un fort cop es traduïa en una fractura de tres costelles per al davanter, que ja havia superat fa poc una llarga lesió. L'espera de l'ambulància va indignar l'equip visitant. Realment, costa d'entendre la demora... si tenim en compte que l'Hospital de Sant Pau de Barcelona és tan sols a un semàfor, a creuar la Ronda del Guinardó, del camp del Martinenc. Des de tercera.cat, molts ànims a Arranz, esperem veure'l als terrenys de joc de nou.
Marc Masip celebra el 2 a 1 per al Martinenc // Dani Falcón

• Marc Masip. En el seu segon partit al Martinenc, Masip anotava el 2 a 1. És el seu primer gol amb els del Guinardó... però el quart que marca en aquesta lliga, després dels tres que va marcar amb la Muntanyesa. El davanter es converteix així en el primer jugador que marca amb dos equips diferents en aquesta lliga.

• Elhadji Bandeh. El potent davanter feia embogir el Municipal del Guinardó amb un gol marca de la casa a l'últim minut del duel. Conducció, força per guanyar la cursa al defensa, i classe al toc subtil per batre el porter del Cerdanyola, Coca. És el novè gol que marca Elhadji enguany, en el seu segon curs a la categoria. Amb el Júpiter, la 2012/2013, va marcar 15 gols.
Elhadji, en el moment d'anotar el 3 a 1 definitiu // Dani Falcón

• Visitant difícil. Tot just és la tercera derrota a domicili per al Cerdanyola en 11 sortides. Els de Toni Carrillo, de fet, dominaven el duel al Guinardó al descans (0-1), però topaven amb els tres gols locals a la represa. Són ara vuitens, a dos punts del sostre històric del club (la sisena plaça) i a set del play-off.

• L'altre nou també marcava. Va ser un partit de davanters centre. Tres dels quatre gols els marcaven tres nou que disputaven el duel. A més de Marc Masip i Elhadji Bandeh, autors del segon i del tercer gols locals, també anotava Quim Solano, la referència ofensiva del Cerdanyola, que sumava el seu quart gol aquest curs.
Quim Solano, quatre gols a la lliga // Dani Falcón

• Rècord d'imbatibilitat. El líder Ascó continua endavant sumant tres punts més... i no encaixant cap gol. Cinquè partit sencer dels de Miguel Rubio sense rebre gol. Han batut el rècord de minuts sense encaixar, fins ara en poder de l'Europa, i del porter Rafa Leva, a l'inici del curs, amb 451 minuts. Els asconencs encadenen fins ara 519 minuts sense gols en contra.

• Dos porters. A diferència del registre de l'Europa, els 519 minuts d'imbatibilitat de l'Ascó és de dos porters: Jordi Chiné (69 minuts) i Sergi Fuertes (450 minuts). Fuertes encadena cinc partits sencers sense encaixar, i si juga i aguanta dos minuts sense rebre gol diumenge vinent contra el Terrassa, tindrà el rècord d'imbatibilitat individual d'aquest curs, que continua en poder de Rafa Leva (Europa)... amb un minut més, 451.
Sergi Fuertes, porter de l'Ascó. 450 minuts sense encaixar // Iris Solà - FC Ascó

• Asier Eizaguirre. El davanter basc continua en un molt bon moment de forma, i a Vilassar de Mar sumava el novè gol del curs. Com l'anterior cop que marcava (doblet a les Grasses, Santfeliuenc 0-2 Ascó), definia el partit amb gol guanyador. La jugada del gol a Vilassar de Mar tenia triple mèrit i definia el bon moment asconenc: recuperava la pilota José Luis Montané 'Munta', la rebia el talentós Genís Soldevila, que assistia amb una passada de molt nivell a Asier. El basc definia amb molta classe davant Miguel Ramos.

• Còmode a domicili. Curiosament, 7 dels 9 gols marcats per Asier Eizaguirre han estat a domicili. Ha marcat al Guinardó, la Pobla de Mafumet, el Nou Sardenya, Gavà, Sant Feliu de Llobregat i ara a Vilassar de Mar.

• Aprofundint en la ratxa. El Vilassar de Mar allarga la mala ratxa, màxim registre negatiu aquest curs al grup català de Tercera. Els maresmencs encadenen ja 9 derrotes i 16 partits sense guanyar.

• S'enduen el derbi. El Figueres s'imposava al duel de l'Alt Empordà contra el Peralada (2-1). Un gol del defensa Toni Cunill a la sortida d'un córner mantenia la bona ratxa dels figuerencs, que capgiraven així el gol inicial d'un ex de la Unió, Jordi Cruz.
A Vilatenim s'homenatjava el desaparegut Jep, del Front Unió // UEFigueres.cat

• Suma i continua. Els d'Eduardo Vílchez mantenen la bona dinàmica del 2015, iniciada ja amb triomf al Prat en l'última jornada de 2014. Són 14 punts sumats dels últims 18 possibles, que els han col·locat sisens, ara a cinc punts de la zona noble.
El Figueres s'enduia un intens derbi // UEFigueres.cat

• Final dels triomfs. L'Europa podia obtenir a Castelldefels la cinquena victòria consecutiva a domicili, però es veia frenat per un conjunt local que s'avançava al marcador amb gol de Javi Calvo. Al final, empat i ja són vuit partits seguits sense perdre per als de Pedro Dólera.
Repartiment de punts als Canyars // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Equip llindar. Sumava un punt contra un equip de play-off, prou mèrit per a un Castelldefels que continua sent l'equip que marca la salvació, ara amb 23 punts... els mateixos que tenen Gavà (antepenúltim) i Martinenc (penúltim). És el tercer empat consecutiu per als de Miki Carrillo, que són fora del descens gràcies a la diferència de gols.
Ignacio Rosillo, felicitat després del gol de l'empat // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• El moment de Rosillo. El davanter de l'Europa, nouvingut aquesta temporada, ha iniciat el 2015 (i la segona volta) en un gran moment de forma. Anotava el gol de l'empat als Canyars. És el quart gol d'Ignacio Rosillo aquest curs... i n'ha marcat 3 en les últimes 6 jornades, tots a domicili, assegurant els triomfs a Manlleu (0-2) i Terrassa (1-2) i empatant aquest diumenge a Castelldefels.

• E la nave va. Jugant amb un títol felinià i amb el tuit del president del Rubí, Josep Alcalà, a l'acabar el partit, la frase resumeix les sensacions positives transmeses pel conjunt vallesà al Masnou (0-2). Han perdut jugadors de pes, però els rubinencs continuen reivindicant-se amb triomfs de mèrit i amb la tercera plaça.
Els jugadors del Rubí, just quan s'anotava el 0 a 1 // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Semigol olímpic. El 0 a 1 del Rubí semblava gol olímpic... fins que es veu la intervenció, subtil però probablement decisiva, de Ferran Vila, que anotava el seu cinquè gol del curs.

• Mal peu. El Masnou allarga una mala dinàmica que l'ha dut del play-off a la novena plaça actual, amb l'equip equidistant del quart i de l'antepenúltim (7 punts de distància). Els de Miguel López encadenen sis derrotes i un sol triomf en els últims 8 partits (3 punts de 24 possibles).
El Masnou no troba el camí del gol ni dels triomfs // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Falta el gol. La mala ratxa masnovina també es tradueix al capítol golejador. Són l'únic equip de Tercera que encara no ha marcat aquest 2015. Acumulen 381 minuts (amb quatre partits sencers) sense veure porteria.

• Armistici. Sense gols acabava el duel entre Prat i Vilafranca. Segon empat consecutiu dels potablava i segon partit sense vèncer ni marcar per als penedesencs. Els pratencs continuen a sis punts del play-off.
Zero a zero al Municipal de Vilafranca // Lluís Montaner

• Observant la tête de la course. A la roda de premsa posterior al Vilafranca 0-0 Prat, el tècnic potablava, Manolo Márquez, es referia a la lliga actual com una cursa ciclista, amb els caps de cursa definits i el grup de perseguidors entre els quals s'inclouen els del Baix Llobregat. Ho recollia en un tuit el company Lluís Montaner.

• Adormits. No és el primer cop que li passa. El Manlleu veia com, en qüestió de dos minuts, el partit al Municipal passava d'un 2 a 0 a un 2 a 2. Els manlleuencs només han sumat un triomf en les últimes set jornades, i són un punt per sobre de l'antepenúltim.
Josele (esquerra) anotava el 2 a 1 per al Santfe // Jaime Pérez - Santfeliuenc FC

• Efecte Josele, volum 2. El davanter del Santfeliuenc, que tot just fa un mes que ha tornat a l'equip, marcava per segona jornada consecutiva, amb el 2 a 1 que precedia l'empat blanc-i-blau.

• Cristian Faura. El Santfe és un equip que destaca pels mèrits repartits del col·lectiu (potser més marcat que en altres conjunts del grup), però de l'empat a Manlleu sobresurt la figura de Faura. Una gran jugada seva precedia l'assistència de gol a Josele... i una nova acció personal es traduïa en el seu golàs per firmar l'empat a dos. Primer gol de Faura aquest curs; l'any passat en marcava dos per al Santfe.
Cristian Faura celebra el 2 a 2 a Manlleu // Jaime Pérez - Santfeliuenc FC

• Reacció. El Gavà de Juanma Pons semblava que no arrencava... però a Palamós es reivindicava amb golejada (1-4), en el primer triomf del nou tècnic després de cinc partits a la banqueta.

• Gols novells. El profund canvi de noms a la plantilla gavanenca feia que dos dels golejadors a Palamós s'estrenessin enguany. Són Arthur Gnahoua i Fallou Gallas, autors de dos bons gols, el 0 a 2 i el 0 a 3. El juvenil Dani Hernández repetia i, com la setmana passada, marcava l'últim gol del partit.

• Onze per a Civil. El davanter Xavi Civil, centre de les informacions al voltant del Gavà la setmana passada, per la negativa del club a donar-li la baixa, anotava de penal el seu onzè gol del curs. És el segon màxim anotador del grup, per darrere de Santi Triguero (13).

• Rècord de visitant. Els 4 gols del Gavà a Palamós igualen el màxim registre de gols marcats per un equip a domicili aquest curs. Els quatre que marcava el Terrassa a Manlleu (2-4, J7) i els del Martinenc al camp del Sabadell B (2-4, J12) són els altres màxims registres golejadors a domicili assolits fins ara.

• Penals desaprofitats. Tres penals fallaven tres equips locals aquesta jornada. Eren els que picaven Ricard Seuma (Manlleu), Alberto Manga (Palamós) i Javi Revert (Figueres).

• Estrena golejadora. El Terrassa s'enduia tres punts clau per les aspiracions de ser a play-off amb gol guanyador d'un nouvingut, el davanter Juan Antonio Gallego, en una rematada entre estranya i de gran bellesa visual.
Juan A. Gallego, arribar i moldre // TerrassaFC.com

• Finals de ratxa. La Muntanyesa no podia sumar després de dues victòries consecutives... i el seu davanter i golejador, Pedro García, no aconseguia marcar per quarta jornada seguida, davant el seu exequip.

• La Pobla s'endú el duel de filials. Triomf tarragoní amb claredat a l'enfrontament entre equips filials del grup. Els dos primers gols, d'un alt nivell tècnic, encaraven el triomf, que Sergi Moreno convertia en lideratge virtual durant uns minuts amb el 0 a 3.
1 a 3, i gairebé lideratge, per als tarragonins // CESabadell.cat

• 5 gols. Arriben als cinc gols dos jugadors que marcaven al Pepín Valls de Castellar. Són David Jiménez (Sabadell B) i Sergi Moreno (Pobla de Mafumet). Jiménez és el màxim anotador dels arlequinats, i Moreno és el segon màxim golejador de la Pobla, per darrere d'Emanà.

• Bloquejats a casa. El Sabadell B continua sense reaccionar com a local. Només a guanyat un partit d'onze disputats, i és el segon pitjor equip del grup a casa, amb 9 punts sumats de 33 possibles. De fet, encadena ja set partits sense guanyar al Pepín Valls (el dia 12 farà quatre mesos), amb 4 punts sumats de 21 possibles.

• Gols destacats. Ens quedem amb uns quants aquesta jornada: Elhadji Bandeh (Martinenc), Asier Eizaguirre (Ascó), Cristian Faura (Santfeliuenc), Arthur Gnaoua i Fallou Gallas (Gavà) i Abel Rita i Victor Bertomeu (Pobla de Mafumet).

• 540 gols. La jornada ha fet apujar mínimament la mitjana. Són ara 24'55 gols per jornada, 2'45 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament inferiors, un -2'70% de variació.

• Victòries locals 43% | Empats 28% | Victòries visitants 29%

• Respecte el curs passat, es manté l'augment notable dels triomfs locals (+10'47%), es mantenen els empats, amb un lleuger increment (+5'08%); i es va fent menor el descens dels triomfs visitants (-16%).

• Millor local. No ha jugat a casa, però ho segueix sent l'Ascó, amb 24 punts de 30 possibles, poc per davant de la Muntanyesa i de la Pobla de Mafumet (22 de 30).
L'Europa empatava a domicili; Rafa Leva lamenta el gol encaixat // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

• Millor visitant. L'empat de l'Europa i els triomfs de Rubí i Pobla trenquen el triple empat al capdavant de la dada. Els millors fora són ara el Rubí i la Pobla de Mafumet, amb 22 punts de 36 possibles.

• Camp on es veuen més gols. S'hi veien quatre gols, i per tant continua al davant el Municipal del Guinardó de Barcelona, el camp del Martinenc, on s'han vist 34 gols en 11 partits, 3'09 per duel. Al Municipal de Nou Barris és on menys dianes s'han vist aquest curs. Només 16 (1'6 per partit).

• Menys golejador: Vilassar de Mar (16) | Més golejat: Vilassar de Mar i Martinenc (40)

• Rendibilitat. Com la setmana passada, continua al capdavant la Pobla de Mafumet. Amb 30 gols han sumat 44 punts. són 1'47 punts per gol marcat.

• Màxim golejador: Rubí (34) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (16)