dijous, 7 d’abril del 2016

Rivals de 'play-off': set equips ja tenen bitllet

Quan queden sis jornades (poc més d'un mes) de competició als 18 grups de Tercera Divisió, aprofitem per començar a fer una ullada als possibles rivals que es trobaran al play-off d'ascens els quatre escollits de la nostra lliga. Un total de 7 equips (de 5 grups diferents) ja han confirmat plaça a la promoció d'ascens. Els repassem, grup a grup.


La SD Logroñés, un dels set equips que ja és al play-off // Díaz Uriel - larioja.com

En dos grups, l'asturià (2) i el de La Rioja (16) ja hi ha dos equips amb bitllet; i en d'altres com el madrileny (7) o el castellano-lleonès (8) hi ha una confirmació però l'equip en qüestió té a tocar ser campió matemàtic. Així doncs, us presentem els 7 primers escollits del total de 72 equips que el proper 16 de maig seran al primer sorteig del play-off d'ascens. Són el Caudal, l'Avilés, el San Sebastián de los Reyes, el Zamora, el Còrdova B, la SD Logroñés i el Calahorra. Aquest és el quadre amb els quatre primers classificats de cada grup ara mateix.


Quadre: tercera.cat

Analitzem tot seguit la situació grup a grup.


GRUP 1 (Galícia)
El grup gallec està tan obert que no hi ha encara cap equip classificat matemàticament per al play-off i fins a vuit conjunts tenen opcions serioses de ser-hi. Aparentment el títol serà cosa de Boiro, Cerceda (rival del Llagostera el 2011) o Choco, ara tres primers classificats, separats per sis punts. El Deportivo B (o Fabril, rival del Cornellà al play-off de 2013) és ara quart, però equips com el Rápido de Bouzas, el Villalbés, el Barco o l'Arosa opten encara al premi gran.

GRUP 2 (Astúries)
Al grup asturià ja s'han decidit dos bitllets, que són per al Caudal (rival del Sabadell el 2007) i l'Avilés, i ben aviat es decidirà el tercer: el Langreo és a un sol punt de confirmar plaça a la promoció d'ascens. Els tres equips es disputaran en les últimes sis jornades l'ordre de les tres primeres places. Opten a ser quart classificat principalment cinc equips: el Tuilla (ara ocupa la plaça i va ser rival de la Pobla el curs passat), el Colunga, el Condal, el Marino de Luanco i l'Oviedo B.


El Caudal, líder de grup i ja en play-off // FutbolAsturiano.es

GRUP 3 (Cantàbria)
Un triumvirat domina el grup cantàbric, amb Racing B, Gimnástica de Torrelavega (rival del Sanboià el 2008) i Laredo (rival de la Pobla el 2012) separats per tan sols un punt al capdavant. Els tres equips opten a certificar plaça de play-off aquest proper cap de setmana. El quart classificat té molts números de ser el Cayón, que no pot descartar res: és a 6 punts de la tercera plaça però té 7 punts de coixí sobre el cinquè, un Rayo Cantabria (rival de la Monta el 2011) que s'agafa a les opcions matemàtiques que encara té.

GRUP 4 (Euskadi)
El líder del grup basc, el Zamudio, podria confirmar plaça al play-off aquest cap de setmana. El conjunt de Biscaia té quatre punts de marge sobre el Bermeo, i set davant el Lagun Onak, tercer classificat. Completa la zona noble per ara el Balmaseda, si bé equips com el Vitoria, el Beasain o el Santutxu encara aspiren a obtenir un bitllet per a la posttemporada.

GRUP 6 (País valencià)
L'excel·lent temporada de l'Atlètic Saguntí, líder al grup valencià i equip menys golejat de la lliga, és a un pas (li queden 2 punts) d'ampliar-se amb la confirmació del play-off. Té 8 punts més que l'Ontinyent, i 10 més que l'Elx Il·licità (que tombava l'Olot a la ronda de campions de 2013). Completa la zona de play-off per ara el Castelló de Kiko Ramírez, tot i que el Vila-real C, cinquè, o l'Oriola, el Torre Levante Orriols, el Crevillent, el Rayo Ibense o l'Alzira, desè, tenen encara opcions de colar-se entre els millors.

GRUP 7 (Comunitat de Madrid)
El San Sebastián de los Reyes, líder del grup madrileny, ja és matemàticament equip de play-off... i s'apropa a confirmar plaça a la ronda de campions, ja que disposa d'un coixí d'11 punts sobre el Navalcarnero, segon classificat. L'Atlètic de Madrid B i el Pozuelo completen la zona noble, en un grup en què el Trival Valderas, la Unión Adarve, el San Fernando o l'Alcalá mantenen opcions de jugar la promoció d'ascens.


El Sanse ja és a la promoció i busca ara el campionat // UD-Sanse.com

GRUP 8 (Castella i Lleó)
El Zamora és a tan sols un punt (quan queden sis partits) de proclamar-se campió al grup castellano-lleonès i, per tant, ja ha confirmat bitllet per al play-off d'ascens a Segona B. En breu s'hi afegirà la Gimnástica Segoviana, i té prou coixí sobre el cinquè classificat també el Palència. La quarta plaça podria ser cosa de La Bañeza (que l'ocupa ara mateix) i el Villaralbo, cinquè a dos punts de la zona noble.


El Zamora, primer equip de Castella i Lleó en play-off // ZamoraCF.es

GRUP 9 (Andalusia Oriental i Melilla)
El grup d'Andalusia Oriental i Melilla està tan ajustat que els sis primers classificats estan separats... per sis punts. L'Atlético Mancha Real és líder amb dos punts més que l'Atlético Malagueño (filial del Malàga). Ben a prop hi ha El Ejido 2012 i El Palo, que per ara completen la zona noble. El Loja i el Guadix completen el sextet d'equips amb opcions a tot, si bé l'Antequera i el Vélez, setè i vuitè, mantenen opcions de play-off.

GRUP 10 (Andalusia Occidental i Ceuta)
El Còrdova B, líder a l'altre grup andalús, té ja plaça al play-off d'ascens i és a tan sols un triomf de confirmar el campionat. Tenen a tocar la confirmació del play-off i lluitaran pel segon lloc l'Alcalá i l'Atlético Sanluqueño (rival del Prat el 2012). La quarta plaça està molt de cara per al San Fernando (rival de la Pobla fa un any), que té 7 punts de marge sobre el Gerena (un altre rival de la Pobla el curs passat) i 9 sobre el San Roque i el Sevilla B.


El Còrdova B, equip de play-off // CordobaCF.com

GRUP 11 (Balears)
Cap equip s'ha assegurat el play-off al grup balear però el líder Mallorca B és a 4 punts de fer-ho. El filial vermellenc té quatre punts més que la Peña Deportiva eivissenca i que el Formentera (eliminava la Monta al play-off de 2014). El Constància té de cara la quarta plaça: els inquers tenen 5 punts més que el Poblense. El Collerense o el Montuïri encara compten amb alguna opció de ser a la promoció.

GRUP 12 (Canàries)
A Canàries no hi ha bitllets repartits, però els tres primers classificats (Villa de Santa Brígida, Lanzarote i Las Palmas Atlético, rival del Manlleu el 2012) s'hi apropen i es disputaran el títol: els separa tan sols un punt. La quarta plaça, que ara ocupa el Tenisca, és objecte de desig de cinc equips més: San Fernando, El Cotillo, Telde, Tenerife B i Las Zocas.

GRUP 13 (Múrcia)
Al grup murcià el Lorca Deportiva és a dos triomfs de confirmar plaça a la promoció, i compta amb 4 més que l'Águilas. Cinc punts per sota hi ha el Yeclano Deportivo (eliminava la Pobla el 2012), tercer, i el Mar Menor, quart. Dos equips més, El Palmar i La Unión, compten amb opcions de play-off.

GRUP 14 (Extremadura)
L'Extremadura UD (eliminava l'Espanyol B al play-off de 2012) és a un sol punt (que sumi o que no sumi el Don Benito) de confirmar que serà al play-off. Els d'Almendralejo, que només han perdut dos partits, lideren el grup extremeny amb 5 punts més que el Badajoz. El Jerez (botxí de l'Europa al play-off del curs passat) i l'Arroyo completen una zona noble que només té la incògnita de l'ordre final de les places: el cinquè classificat, el Calamonte, és 8 punts per sota de la zona noble.

GRUP 15 (Navarra)
L'Osasuna B, l'Atlético Cirbonero i la Mutilvera (rival de l'Europa el 2014) es disputaran el campionat al grup navarrès. Són els tres primers classificats, separats per tan sols tres punts, però cap ha confirmat matemàticament el pas al play-off. La quarta plaça l'ocupa ara el San Juan, un clàssic de les promocions, si bé el Cortes és un sol punt per sota. 

GRUP 16 (La Rioja)
A La Rioja dos equips ja s'han assegurat ser al play-off i lluitaran ara pel campionat: són la SD Logroñés (eliminava l'Ascó el curs passat) i el Calahorra, separats per dos punts al capdavant. És a un triomf d'assegurar el play-off l'Haro Deportivo (rival del Sant Andreu el 2008), tercer; i a dues victòries de l'accés matemàtic hi ha el Náxara (rival del Reus el 2011). De fet el cinquè, el Varea, és a 12 punts de la zona noble quan en queden 18 en disputa.


El CD Calahorra allargarà la temporada amb la promoció // Rioja-sport.com

GRUP 17 (Aragó)
El Deportivo Aragón, filial del Saragossa (va canviar el nom l'estiu passat) lidera el grup aragonès amb un sol punt sobre l'Andorra. Són els dos conjunts que es troben més a prop de confirmar l'accés al play-off. El Teruel, tercer, i el Tarazona, quart, completen la zona noble. Només un punt per sota del play-off hi ha l'Ejea (rival de la Pobla el 2012). El Sariñena, l'Utebo i l'Almudévar mantenen opcions d'entrar entre els escollits.

GRUP 18 (Castella-la Manxa)
A Castella-la Manxa no hi ha cap equip classificat per al play-off, però el Conquense (que eliminava el Manlleu el 2013) ho té tot de cara per assolir l'objectiu en una o dues jornades. Els de Conca tenen, a més, 7 punts de marge al capdavant sobre l'Almagro i l'Azuqueca (rival de l'Hospi el 2010), segon i tercer. Sembla un punt més oberta la lluita per la quarta plaça. L'ocupa ara l'Almansa, amb dos punts més que el Quintanar del Rey (cinquè) i cinc més que el Madridejos. L'Illescas o el Villarobledo mantenen opcions matemàtiques.

I nosaltres, quan?
Al grup català de Tercera (el cinquè, ja sabeu) podríem començar a tenir confirmacions de play-off aquest mateix diumenge. Hi ha una opció, a tres bandes, que faria que el Prat confirmés plaça a la promoció: els potablava haurien de guanyar al Masnou, que el Vilafranca o el Sabadell B perdessin (amb un dels dos ja es compliria) i que la Monta no guanyés. La distància entre els pratencs i el cinquè classificat és ara de 12 punts (quan en queden 18 en joc), i els potablava tenen tots els goal average guanyats contra els perseguidors, tret d'amb el Gavà, amb qui hi ha empat als enfrontaments directes. La lluita pel segon lloc, més ajustada, fa que en principi no es puguin esperar més confirmacions fins a la J35, mínim.

Què passa amb el Sabadell B? Senzill: opta a play-off sempre que el primer equip (a Segona B) opti al play-off d'ascens a Segona. Un cop no pugui ascendir, i quedi per tant a Segona B, el filial no podria optar a lluitar per l'ascens (no podrien coincidir, òbviament). I si els de José Solivelles acabessin el curs entre els quatre primers aniria al play-off com a quart classificat el cinquè.

Per aquest motiu, una derrota del Sabadell a Segona B aquest cap de setmana combinada amb una victòria de Lleida Esportiu o Hèrcules impossibilitaria l'accés al play-off del primer equip... i del filial, i per tant podria donar l'accés del Prat al play-off amb un triomf diumenge al Masnou.


El Real Avilés pot ser un dels rivals dels catalans al play-off // RealAviles.es


Calendari

Les lligues als 18 grups de Tercera finalitzaran el cap de setmana del 14 i 15 de maig. 

El dilluns, 16 de maig se celebrarà primer sorteig a la seu de la RFEF, que definirà la ronda de campions (9 enfrontaments a doble partit que donaran els 9 primers ascensos, entre els campions de grup) i la primera eliminatòria entre els 54 equips que finalitzaran segons, tercers i quarts. Aquest primer assalt es disputarà els caps de setmana del 21-22 i 28-29 de maig. 


El 29 de maig, per tant, tindrem 9 equips ascendits a Segona B i 36 equips que aniran a la segona eliminatòria (els 27 vencedors de la primera + els 9 campions derrotats a la ronda de campions, que cauen repescats). El 30 de maig se sortejarà la segona eliminatòria, que es disputarà el 4-5 i 11-12 de juny.


Serà el 13 de juny quan els 18 equips supervivents coneixeran els nou duels decisius de la tercera eliminatòria. Aquesta, que es disputarà el 18-19 i 25-26 de juny, servirà per conèixer els altres 9 equips ascendits a Segona B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada