dilluns, 19 de setembre del 2016

Resultats J5

El Peralada posa la cinquena, la Jonquera continua invicta i el Terrassa entra en play-off

L'Olot se situa segon // Isaac Planella - Ràdio Olot

Aquests són els resultats de la J5:

DISSABTE, 17 DE SETEMBRE
Santfeliuenc 1-1 Ascó (Charly Ruiz / Sergi Masqué)

DIUMENGE, 18 DE SETEMBRE
Castelldefels 0-0 Júpiter
Pobla Mafumet 0-2 Peralada (David Corominas 'Coro' i Keita Karamokoba)
Figueres 0-0 Vilafranca
Vilassar de Mar 1-2 Olot (Soufiane El Maymouni / Sergio Álvarez i Marc Mas)
Europa 1-1 Manlleu (Javi Navarro / Aleix Trulls)
Montañesa 2-1 Sabadell B (Uri Escabrós -p- i Pedro García / Manel Raigón -p-)
Terrassa 4-0 Palamós (Manuel Raíllo -p-, Raúl Torres, David López i Enric Vega)
Sant Andreu 2-1 Granollers (Adri Arjona i Javi Santolalla / Carlos Cano)
Cerdanyola 0-1 La Jonquera (Marc Vilà)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació del grup català de Tercera després de la J5:




Gols: 20
Resultats: 3 victòries local, 4 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 6 // Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns

Dades, noms propis, fotografies i detalls que ens ha deixat la jornada


  • 5 de 5. Nou triomf del Peralada, el cinquè, ara al camp de la Pobla (0-2). Els empordanesos continuen al capdavant, amb 3 punts de marge sobre el segon classificat.

  • El precedent. Un 15 de 15 d'inici s'havia produït per últim cop fa tres temporades. La Montañesa de Manolo González del curs 2013/2014 va arrencar aquella lliga també amb un 5 de 5. Aquella Monta va acabar la lliga segona (empatada a punts amb el campió Cornellà) i va arribar fins a segona ronda de play-off.

  • Salts. L'Olot i el Terrassa han estat els altres dos triomfadors de la zona alta. Els olotins s'imposaven a Vilassar de Mar (1-2) i se situen segons, a tres punts del lideratge; i els vallesans tombaven el Palamós (4-0) i entren en play-off, ara tercers. Els palamosins surten de la zona noble, cinquens, però amb els mateixos punts que els egarencs, tercers.

  • Continuen. El Vilafranca allarga la ratxa sense encaixar, sumava un punt a Figueres (0-0) i manté la quarta plaça.

  • Invicta. Es manté l'arrencada espectacular del debutant La Jonquera. En aquesta J5, triomf a Cerdanyola (0-1). Els d'Axel Vizuete continuen invictes, són sisens (amb 9 punts) i tan sols han encaixat dos gols en cinc jornades.

  • Sense alegries. Els cinc equips que no havien guanyat abans de la J5 (els repassem després) continuen sense guanyar. Això sí, hi ha canvis a la zona baixa.

  • Sabadell B per Europa. La derrota del filial arlequinat al camp de la Monta (2-1) i l'empat en el duel d'equips en descens entre europeistes i el Manlleu (1-1) acabaven treient els graciencs del descens. Hi entren els vallesans (2 punts), que comparteixen les últimes places amb el Manlleu i el Vilassar de Mar, que és el nou cuer després d'enllaçar 4 derrotes.

  • Gol 100. La diana de Sergi Masqué per a l'Ascó al camp del Santfeliuenc (un gol fantasma) era la número 100 que s'ha marcat al grup català de Tercera aquest curs.
El Santfeliuenc-Ascó obria la J5 i comptava amb el gol 100 // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Després de 5 jornades, continuen invictes... dos equips, tots dos de l'Alt Empordà: el líder Peralada i La Jonquera, ara sisena.

  • Després de 5 jornades, continuen sense vèncer... cinc equips, els cinc darrers classificats: el Figueres, l'Europa i els tres equips en descens: Sabadell B, Manlleu i Vilassar de Mar.

  • Poca anotació. Només 20 gols marcats en aquesta J5, el registre més baix, igualat amb la J4 de la setmana passada. Fins a set equips es quedaven sense marcar i hi ha hagut domini dels gols locals, 11 a 9.

  • 393 minuts. Encadena el Vilafranca sense encaixar un gol. Els penedesencs són l'equip menys golejat del grup: una sola diana en contra en cinc jornades.

  • Màxim de triomfs visitants. Ho estem explicant els dilluns: vivim un inici de lliga molt casolà, amb molt de pes dels triomfs locals. En aquesta J5, però, hi ha hagut tantes victòries d'equips de casa com de conjunts visitants, 3 i 3. Han dominat els empats, un total de 4.

  • Nova golejada. Com a la J4, en aquesta J5 hem viscut el triomf més ampli fins ara, amb el Terrassa 4-0 Palamós. Per ara cap equip ha marcat més de 4 gols en un sol partit en aquesta lliga, i els dos triomfs per 4-0 són els més amplis dels 50 duels viscuts en aquesta arrencada.

Partit a partit

  • Gol fantasma. L'Ascó s'avançava al camp del Santfeliuenc amb una diana de Sergi Masqué que l'àrbitre assenyalava després d'una jugada confusa. És aquest:

  • Charly. A la represa el Santfeliuenc igualava el duel amb diana de Charly Ruiz, la primera del curs per a l'exjugador de Prat i Europa, entre d'altres. Feia 17 mesos que Ruiz no marcava a Tercera: l'última diana va ser amb el Prat, el 19 d'abril de 2015, en un triomf contra el Martinenc (4-2).
Charly Ruiz, autor del gol del Santfe // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • 7 de 9. Després de les dues derrotes a l'inici de lliga, el Santfeliuenc encadena dues victòries i un empat a les últimes tres jornades, que l'han col·locat en zona mitjana, 7 punts, 5 per sobre del descens i a 3 de la zona noble. També suma 7 punts l'Ascó.

  • Sense gols. El Castelldefels continua invicte als Canyars (5 punts de 9 possibles) després de l'empat contra el Júpiter (0-0) d'aquesta J5.
Minut de silenci per la mort de la mare d'Albert Cervantes. Descansi en pau. // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Andrés Díez. Partit amb opcions a banda i banda, sense ser excessivament clares, i amb actuació destacada del porter del Júpiter, especialment lluït a la represa en dues accions dels atacants del Castelldefels Jairo Conesa i Miki Gustà.

  • Got mig ple. Dues conclusions positives per al Júpiter després del 0-0: és el primer punt que suma a domicili (dues derrotes als dos primers desplaçaments) i el conjunt barceloní aconseguia deixar la porteria a zero, fet destacat pel tècnic Juanjo García en roda de premsa. Des de la J1 que no ho aconseguien (1-0 contra el Vilafranca).
Repartiment de punts per a dos equips en zona mitjana // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Repte fora. 5 punts suma el Castelldefels a la lliga, tots 5 a casa. El repte per a la J6, sumar (i marcar) a domicili. Juguen al camp del Granollers. Fins ara, dues derrotes marineres a domicili, totes dues per 1-0 (Terrassa i Sant Andreu).

  • Nou triomf. El Peralada s'imposava al camp de la Pobla de Mafumet amb gols a la represa (0-2), allarga la ratxa inicial al 5 de 5 i es manté com l'equip més golejador (13 dianes) i el segon menys golejat (2 en contra).
Alfons Serra torna a la Pobla i debutava contra el Peralada // Josep M. Garcia - CF Pobla Mafumet

  • David Corominas 'Coro'. És, probablement, el jugador amb més experiència de la plantilla peraladenca i comença a ser factor desequilibrant. A la Pobla obria la llauna en una rematada de primeres. Suma ja 3 gols en aquesta lliga.

  • José Perales. Vencia el Peralada... però un dels homes destacats del duel era el porter de la Pobla de Mafumet, que es lluïa en diferents accions atacants dels xampanyers...
  • Keita. Al tram final el Peralada assegurava el triomf al contraatac. Un 4 contra 2 el resolia Keita Karamokoba per certificar el 5 de 5. És el tercer gol de Keita aquest curs.
El Peralada manté solidesa // Josep M. Garcia - CF Pobla Mafumet

  • Sumen. Empat sense gols a Vilatenim entre el Figueres i el Vilafranca (0-0). Els empordanesos continuen sense guanyar (però amb una sola derrota en cinc jornades) i els penedesencs es mantenen en play-off, quarts.

  • 3 de 3. Tres partits ha jugat el Figueres a casa, i tots tres han acabat amb empat: contra el Palamós (0-0), la Jonquera (1-1) i ara el Vilafranca (0-0). Els figuerencs són els reis de l'empat en aquest inici de curs: quatre igualades en cinc jornades.
Figueres i Vilafranca empataven sense gols // UEFigueres.cat

  • Imbatuts. N'hem parlat als titulars de la jornada: el Vilafranca ja acumula 393 minuts (quatre partits sencers inclosos) sense encaixar cap gol, des de la J1. La setmana vinent reben la Pobla de Mafumet.

  • Pep Chavarria. El futbolista de 17 anys s'estrenava com a titular a Tercera amb el Figueres. Chavarria fa una dècada que és al futbol base de la Unió.
Pep Chavarria, titular amb 17 anys // UEFigueres.cat

  • El perseguidor. Triomf de l'Olot al camp del Vilassar de Mar (1-2), que deixa els olotins a la segona plaça, a tres punts del Peralada. Quatre victòries en cinc partits dels olotins en lliga.

  • El gol. Els dos futbolistes arribaven a l'estiu a la Garrotxa i tots dos en van donant: Sergio Álvarez obria la llauna (segon gol del curs) i el màxim golejador de la lliga, Marc Mas, feia el 0-2, la seva sisena diana del curs.

  • Quarta seguida. El Vilassar de Mar és el nou cuer del grup i acumula la pitjor ratxa del grup: els maresmencs encadenen quatre derrotes seguides. No sumen cap punt des de la J1, quan van empatar contra el Sabadell B (2-2).

  • Empat a baix. En el duel d'equips en descens, Europa i Manlleu empataven al Nou Sardenya (1-1). Els graciencs surten del descens per diferència de gols, tot i que els dos conjunts sumen 2 punts i encara no han guanyat.
Javi Navarro avançava l'Europa... // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • 225' després. L'Europa marcava un gol a casa en partit oficial després de 225 minuts de joc. Javi Navarro avançava els graciencs.

  • Errada i empat. Una acció desafortunada del porter Boison precedia el gol d'Aleix Trulls, l'empat per al Manlleu.
  • 3 derrotes després. Puntuava el Manlleu després de tres partits seguits perdent. Els 2 punts sumats pels manlleuencs en aquest inici han estat a domicili (empats a Castelldefels i al Nou Sardenya). Ara buscaran sumar a casa. El cap de setmana vinent, nou duel al descens, Manlleu-Vilassar de Mar.
...i Aleix Trulls igualava per al Manlleu // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Esparver o colom? Una de les anècdotes extrafutbolístiques del partit, de la J5 i probablement de la lliga la protagonitzava una gavina que aterrava a la gespa del Nou Sardenya en ple partit per devorar el cadàver d'un colom. La imatge (un punt desagradable, ho reconeixem) és de les més surrealistes dels últims cursos a la categoria.
La imatge de la jornada? // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Remuntada. La Montañesa capgirava el 0-1 del Sabadell B a Nou Barris (2-1) i es manté invicta a casa (7 punts de 9 possibles).

  • En descens. El filial arlequinat, després de la derrota, entra a la zona de descens. El Sabadell B és antepenúltim, però té els mateixos punts que l'Europa, equip que ara marca la permanència (som a la J4 encara, obvi).

  • Penal i expulsió, 1a part. El Sabadell B s'avançava de penal. Expulsió de Pere Segarra, defensa de la Monta, i gol des dels onze metres de Manel Raigón, cinquena diana del curs per al futbolista.

  • Penal i expulsió, 2a part. A la represa la Montañesa igualava el duel també de penal. Expulsió de Manel Raigón, el golejador del Sabadell B, i gol des dels onze metres d'Uri Escabrós, el primer que marca en aquesta lliga.

  • Gol guanyador. Pedro García, al minut 83, anotava el 2 a 1 del triomf de la Montañesa. El colomenc suma dos gols aquest curs, els dos en els dos triomfs dels de Nou Barris a la Bombonera.

  • Nova expulsió. El Sabadell B acabava el duel amb nou jugadors, per l'expulsió (segona groga) d'Eric Pujol. Els arlequinats es queixaven de l'arbitratge sofert a Nou Barris.

  • Tres seguides. El filial arlequinat encadena tres derrotes: els dos punts que té són els dos empats que va sumar en les dues primeres jornades.

  • Golejada. El Terrassa tombava el Palamós a l'Olímpic (4-0) i s'alça fins la tercera plaça.

  • Final de la ratxa. Primera derrota el Palamós en aquesta lliga, que treu els palamosins de la zona de play-off... però els deixa ben a prop: tenen 10 punts, els mateixos que el Terrassa, tercer.

  • Impecables a casa. Xifres espectaculars del Terrassa com a local: 3 victòries en 3 partits, i balanç golejador de 7 a 0. A més, els vallesans encadenen 9 partits oficials sense perdre a casa: 5 partits de la lliga passada, un de Copa Catalunya i 3 partits més de la lliga actual. 
El Terrassa viu un gran moment a l'Olímpic // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • I sense encaixar! El Terrassa, de fet, encadena 567 minuts sense encaixar un gol a casa en partit oficial. No reben un gol des del 17 d'abril passat (3-2 contra el Júpiter, últim gol rebut, de Sergi Pérez); i no perden a casa des del passat 2 de març (Terrassa 0-1 Ascó).

  • Ajuda. Al final del partit el Palamós agraïa l'ajuda prestada per la gent del Terrassa a un soci que requeria assistència. Detalls extrafutbolístics que donen brillantor a la Tercera i a les seves històries.

  • Remuntada sobre la botzina. Nou triomf a casa del Sant Andreu (3 de 3 aquest curs), que superava el Granollers (2-1) amb gol final 'in extremis'.

  • Carlos Cano. El Granollers s'avançava amb diana del davanter, que no havia marcat aquest curs encara (última diana a la J38 del curs passat, al camp de l'Europa).
El Sant Andreu capgirava el duel contra el Granollers // Adrià Giménez - UESantAndreu.cat

  • Reacció a la segona part. La remuntada andreuenca arribava a la represa, i amb dos gols en xuts des de la frontal: Adrià Arjona feia l'empat, primer, i Javi Santolalla desfermava la bogeria al Narcís Sala amb el 2-1 final.

  • Repte. 9 punts suma el Sant Andreu, tots 9 a casa: el repte és sumar (i marcar) a domicili. Fins ara, dues derrotes en dos partits (a Cerdanyola i a Terrassa) i cap gol anotat fins ara.

  • Nou cop. Allarga el dolç debut a Tercera La Jonquera, que s'imposava al camp dle Cerdanyola (0-1), continua invicta i se situa a un sol punt de la zona noble: sisena plaça, 9 punts.

  • Estrena fora. L'aconseguida a Fontetes és la primera victòria a domicili de la història de La Jonquera a Tercera.

  • Debut i gol. Els jonquerencs anunciaven dissabte el fitxatge de Marc Vilà, fins ara al Farners... i en el seu debut Vilà anotava el gol del triomf per als empordanesos. L'últim gol de Vilà a la categoria també va ser un gol guanyador: al curs 14/15, en un Peralada 1-0 Montañesa.
Marc Vilà, gol guanyador en l'estrena amb la Jonquera // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Penal aturat. El Cerdanyola optava a l'empat des dels onze metres... però Toni Montero aturava el xut des dels onze metres d'Elhadji Bandeh.

  • Aigua freda. Tot i la derrota a casa (la segona seguida), el Cerdanyola es manté en zona mitjana, 7 punts, a 3 de la zona de play-off.
Homenatge amb samarreta especial del Cerdanyola a Toni Carrillo // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Samarreta dels 300. El president del Cerdanyola FC, Felipe López, feia entrega abans del partit sobre la gespa d'una samarreta d'homenatge al tècnic verd, Toni Carrillo, pels 300 partits celebrats la setmana passada a la banqueta de l'equip.

Repàs general
(Encara no apareixen totes les estadístiques, com la de millor local/visitant, perquè esperem a tenir diverses jornades per fer-ho prou revelador. Esperarem a la J10)

  • Moviments als Golejadors. Marcaven els dos màxims anotadors del grup. Continua al davant Marc Mas (Olot), ara amb 6 dianes. El segueix Manel Raigón (Sabadell B), que sumava el 5è gol del curs. Arriben dos futbolistes als 3 gols: David Corominas 'Coro' i Keita Karamokoba (Peralada). I anotaven a la segona diana en aquesta jornada cinc futbolistes: Raúl Torres i Manuel Raíllo (Terrassa), Aleix Trulls (Manlleu), Sergio Álvarez (Olot) i Pedro García (Montañesa). Un total d'11 futbolistes ha obert el seu compte golejador en aquesta J5.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de David Corominas 'Coro' (Peralada), Adri Arjona (Sant Andreu). [No hem vist imatges encara del Vilassar de Mar-Olot ni del Terrassa-Palamós]

  • 119 gols. La J5 ha establert de nou el mínim anotador, amb 20 dianes, com a la J4. La mitjana baixa fins a 2'38 gols per partit, bastant inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Amb tot, fins ara s'han marcat dos gols més que els anotats en les cinc primeres jornades del curs passat (117).

  • Victòries locals 50% | Empats 28% | Victòries visitants 22%


  • Respecte el curs passat, i encara som a la J5, augmenten i molt els triomfs locals (43% a finals del curs passat); també pugen, lleugerament, els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar, per ara, de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Peralada (13) | Menys golejat: Vilafranca (1)

  • Menys golejador: Europa i Figueres (2) | Més golejat: Sabadell B (11)

  • Rendibilitat. Encara és d'hora perquè sigui revelador, però per ara l'equip més rendible quant a gols anotats és el Vilafranca. Per cada gol marcat ha sumat 3'33 punts de mitjana: 3 gols, 10 punts per als penedesencs.

  • Camp on es veuen més gols. És poc revelador per ara, però és a dalt de tot de l'estadística el Nou Municipal de Palamós. En dos partit disputats s'hi han vist 8 gols, 4 dianes per partit de mitjana. En canvi, Vilatenim és l'estadi que ha vist menys gols fins ara: 2 dianes en 3 partits.


2 comentaris:

  1. Podríeu fer un especial de l'atracament de la gent de la Monta al Sabadell B. Que us sembla?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que fort!!!!
      Tambe podien fer un reportatge per que sempre son els mateixos. Que us sembla?

      Elimina