dilluns, 21 de novembre del 2016

Resultats J15

L'Olot, nou líder, el Sant Andreu entra en play-off i l'Europa, en descens


El Sant Andreu se situa quart // Jaime PG - UESantAndreu.cat

Aquests són els resultats de la J15:


DIUMENGE, 20 DE NOVEMBRE
Granollers 1-0 Júpiter (Alejandro Muñoz)
Sant Andreu 6-2 Santfeliuenc (Jorge Muñoz -2-, Adri Arjona, David Toro -2- i Ton Alcover / Alberto Esteban i Dani Maldonado 'Maldo')
Montañesa 2-1 Vilassar de Mar (Uri Escabrós i Joel Martínez / Roberto Camacho)
Castelldefels 1-3 Pobla de Mafumet (Juan A. Martín 'Juanito' / Dani Ojeda i Ivan Vidal -2-)
La Jonquera 0-1 Olot (Marc Mas)
Peralada 2-3 Vilafranca (Keita Karamokoba -2- / Aday Benítez, Joan Castillo i Jordi Oribe)
Sabadell B 1-2 Manlleu (Manel Raigón -p- / Sergi Casals -pp- i Albert Canal)
Palamós 0-0 Ascó
Terrassa 3-0 Europa (Joan Grasa, Fernando Velillas i Raúl Torres -p-)
Cerdanyola 2-0 Figueres (José J. Fernández 'Jota' i Elhadji Bandeh)

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J15:




Gols: 30
Resultats: 5 victòries locals, 1 empat i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 15 // Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, fotografies, noms propis i detallas que ens ha deixat la jornada


  • Primer assalt. Al primer duel del triangular del triumvirat, el Vilafranca guanyava a Peralada (2-3), un triomf que aprofitava l'Olot per situar-se líder després d'imposar-se a La Jonquera (0-1).

  • S'ajusta. Els olotins, líders en solitari per primer cop aquest curs (van ser primers a la J2, però com a colíders), tenen ara +2 sobre el Peralada i mantenen el +5 sobre el Vilafranca, que s'ha col·locat, per tant, a tan sols 3 punts dels peraladencs. El proper assalt al triangular serà televisat: diumenge, 12'30h, Olot-Peralada al Futbol en joc de La Xarxa.

  • Espai. El triumvirat continua agafant marge sobre la resta d'equips. Entre el Vilafranca, tercer, i el Sant Andreu, que s'ha situat quart (ara en parlem!) ja hi ha +10 punts de distància... i l'Olot, líder, té ja +16 punts sobre el cinquè.

  • Golejada i quart. Tres equips ho tenien "millor" (entengui's les cometes) per ser quarts... però la golejada del Sant Andreu davant el Santfeliuenc (6-2) acabava col·locant els andreuencs quarts. Ni Ascó, ni Palamós ni Figueres guanyaven (amb un triomf s'haurien situat per davant dels quadribarrats) i els de Mikel Azparren retornen a la zona noble: ja van ser quarts a la J7.

  • Canvi a baix. El Manlleu guanyava en el duel directe de la zona de descens al camp del Sabadell B (1-2) i surt del descens tres mesos després d'entrar-hi (hi va caure a la J2, hi acumulava 13 jornades). Entra a les tres últimes places...

  • Cau l'Europa. ...l'Europa, que perdia a Terrassa (3-0) i és ara antepenúltim, 11 punts, a 3 de la permanència, que marquen Manlleu, Júpiter i Castelldefels.

  • Màxim anotador. La J15 ha comptat amb 30 gols, sostre golejador de la temporada fins ara. No es veia una trentena de gols en una jornada des de la cita decisiva (la J38) del curs passat. Sis equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols locals, 18 a 12.

  • 8 gols. El Sant Andreu 6-2 Santfeliuenc iguala el rècord de gols en un únic partit (8 dianes), juntament amb el Granollers 6-2 Palamós (J7) i el Vilafranca 5-3 Pobla Mafumet (J8).

  • Un únic empat. Jornada prou igualada entre els triomfs locals (5) i els visitants (4). De fet, tan sols es veia un empat, a Palamós, i sense gols (0-0 amb l'Ascó).


Partit a partit
  • Ratxes. El Granollers s'enduia el duel davant el Júpiter (1-0) i trencava la mala dinàmica recent (1 punt dels últims 18 possibles per als vallesans).
El Granollers superava el Júpiter i es retroba amb els triomfs // Félix Sancho

  • Golàs. El partit es decidia amb un gran gol, d'Alejandro Muñoz, que s'estrena com a golejador aquest curs.
  • Tres seguides. Encadena el Júpiter tres derrotes en les quals no ha marcat cap gol. Els gris-i-grana marquen ara la permanència amb 14 punts, +3 sobre el descens. A més, són un dels quatre equips del grup que encara no ha guanyat a domicili.
Pugna entre Carlos Cano (esq) i Dani Prieto // Félix Sancho

  • Golejada. Partit espectacular del Sant Andreu en el triomf contra el Santfeliuenc (6-2). Els andreuencs se situaven aviat amb 3 a 0 (i 4-1 al descans) i sumaven tres punts que els col·loquen en play-off, quarts.

  • Doblet de Jorge Muñoz. El migcampista s'estrenava com a golejador aquest curs amb un doblet, de rematada des de dins l'àrea i en un curiós cop de cap. 
Jorge Muñoz (esq), bigolejador contra el Santfeliuenc // Jaime PG - UESantAndreu.cat

  • I doblet de David Toro, l'ex. També anotava dos gols el màxim realitzador del Sant Andreu, David Toro. El davanter de Sant Boi, que ja suma 7 gols, no celebrava les dianes davant el Santfeliuenc, el seu exequip. 

  • 7 de 9. Bona ratxa de tres partits per al Sant Andreu, que li ha valgut per entrar a la zona noble... abans de visitar el Nou Sardenya diumenge vinent (12h), en el gran duel barceloní de la categoria.
Marcaven també Ton Alcover (esq) i Adri Arjona (dreta) // Jaime PG - UESantAndreu.cat

  • 1 d'11. El Santfeliuenc, que és en zona mitjana, +5 sobre el descens, acumula sis jornades sense vèncer (4 empats i 2 derrotes) i ha sumat un sol triomf a les últimes onze jornades.

  • Segovia. Al segon gol del Santfeliuenc (de Dani Maldonado 'Maldo') el porter del Sant Andreu, Jose Segovia, no aconseguia blocar bé l'esfèrica. La reacció del públic local era simptomàtica: ovacionava el meta, destacadíssim a la majoria de partits dels andreuencs, per fer-li oblidar una errada puntual.

  • Eco, eco, eco... "...viva San Xibeco", cantaven a Nou Barris, el dia que treien el vistós Sant en processó. La Montañesa vencia de nou, capgirant el gol inicial del Vilassar de Mar (2-1). Els barcelonins, novens, miren amunt: tenen el quart 4 punts per sobre.
San Xibeco presidia el triomf de la Monta // BTV Esports

  • Tejero-Camacho. El Vilassar de Mar obria el marcador al primer temps, en una rematada de Lluís Tejero que Roberto Camacho sembla tocar abans d'entrar. Amb el 0-1 s'arribava al descans.

  • Reacció. A la represa, un gol d'Uri Escabrós (en una rematada estèticament curiosa) i Joel Martínez, després d'una gran jugada de Pedro García, capgiraven el marcador per a la Monta i deixaven els punts a Nou Barris.

  • Comiat de Pere Segarra. El central barceloní s'acomiadava de l'afició de Nou Barris i era homenatjat a la gespa: la setmana vinent deixarà el club barceloní rumb als Estats Units, per treballar-hi. S'acomiadarà a domicili i en aquesta J15 rebia els honors d'afició, companys i junta.
  • Tres seguides. Tercer triomf consecutiu per a la Montañesa, amb un sol gol rebut en aquests tres partits. La Monta visita la setmana que ve Figueres, duel clau per dirimir les opcions d'apropar-se a la zona noble.

  • 3 de 15. El Vilassar de Mar, en canvi, encadena cinc partits sense guanyar (3 empats i 2 derrotes) i continua penúltim, ara a 4 punts de la permanència.

  • Cop i reacció. La Pobla de Mafumet retrobava el camí dels triomfs al camp d'un Castelldefels (1-3) que queda ara com a equip que marca la permanència (14 punts, amb Júpiter i Manlleu).
La Pobla s'enduia un triomf dels Canyars // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Dani Ojeda. S'avançaven els tarragonins poc abans del descans, amb la segona diana del curs d'Ojeda. Un 0-1 al descans que s'ampliava al tram final.

  • Ivan Vidal. El retorn dels germans Vidal al camp de Tarragona ha fet reaparèixer l'instint golejador d'Ivan Vidal, que amb un doblet als últims 20 minuts certificava el triomf pobletà als Canyars. Vidal suma ja 5 gols aquest curs.
Segona derrota a casa per al Castelldefels // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • El de l'honor. Juan Antonio Martín, Juanito, feia l'1 a 3 per al Castelldefels, que cedia la segona derrota com a local en aquesta lliga (després de l'1-2 de l'Europa a la J10).

  • 3 en 4. És la tercera derrota als últims quatre duels del Castelldefels, que ha sumat un triomf a les últimes vuit jornades (6 punts dels últims 24 possibles).

  • Quatre jornades després. La Pobla Mafumet havia sumat 2 punts dels últims 12, acumulava tres partits sense marcar... i obtenia un triomf balsàmic. Els de Martín Posse són ara dotzens, amb +7 sobre el descens i a 6 punts del quart.

  • Marc Mas. L'Olot obtenia el lideratge a l'Alt Empordà, la mateixa comarca on el cedia el Peralada. Un nou gol de Marc Mas, a la segona part, donava la victòria als olotins a La Jonquera (0-1). El golejador de Sils ha anotat 15 dianes en 15 jornades.
L'Olot se situa líder després de vèncer a la Jonquera // Quim Puig - L'Esportiu

  • Vuit seguides. L'Olot encadena vuit victòries, i les seves xifres genèriques són espectaculars: 13 triomfs en 15 jornades (cap empat per als olotins, i derrotes a Les Grases i a la Pobla), equip més anotador del grup (33 dianes) i tàndem més letal, amb els 25 gols de Marc Mas i Sergio Álvarez. 

  • Tres partits a zero. A més, l'Olot encadena tres duels complets sense encaixar cap gol, des que va encaixar el d'Alex Gil al triomf contra el Granollers (2-1 a la J12).
La Jonquera és ara en zona mitjana // Quim Puig - L'Esportiu

  • Tres seguides. Enllaça La Jonquera tres derrotes per la mínima (1-0 o 0-1) i queda ara en zona mitjana, a 5 punts del quart i amb +8 sobre el descens. Els empordanesos continuen sent "l'equip binari", tots els seus marcadors es fan amb 0 i 1, i són el conjunt menys golejat del grup: 7 dianes rebudes en 15 partits.

  • El cop. Prometien aquestes tres jornades pels duels directes entre els tres primers... i començàvem forts el triangular, amb el triomf del Vilafranca al camp del Peralada (2-3), que cedia el lideratge.

  • 0-3. Els gols d'Aday Benítez (setè del curs), al primer temps, i els de Joan Castillo i Jordi Oribe (que s'estrenen com a golejadors), a la represa, situaven el 0 a 3 al minut 59. El Peralada no havia encaixat mai aquest curs més d'un gol en un partit.

  • Reacció de líder. El doblet de Keita Karamokoba (8 gols aquest curs) al tram final ajustava les coses i demostrava l'honor del Peralada, que lluitava fins al final per evitar la derrota.

  • Cap fred... i treient ferro. El Peralada és ara segon, a dos punts de l'Olot... que serà el seu proper rival, diumenge a les 12'30h al Futbol en joc de La Xarxa. Amb un triomf a la Garrotxa, els xampanyers recuperarien el lideratge. A Twitter, els empordanesos treien ferro a cedir el lideratge: òbviament, queda molta, moltíssima, lliga per endavant.
  • Intencions. Per al Vilafranca el triomf al camp del líder és una injecció de moral: deixa els penedesencs a 3 punts de la segona plaça, ara que disputaran dos partits seguits a casa: contra el Castelldefels... i contra el líder Olot. Els d'Ivan Moreno han sumat 8 victòries als últims 10 partits.

  • Escac i mat. Explicava Lluís Montaner que feia més de set anys que el Vilafranca no guanyava un partit contra el líder de la seva categoria.

  • Triomf clau. Al duel directe de la part baixa, el Manlleu capgirava el marcador, superava el Sabadell B (1-2) i sortia del descens 13 jornades després.

  • Manel Raigon. De penal, el màxim anotador dels arlequinats (6 dianes fins ara) avançava els d'Ignasi Senabre, que buscaven el segon triomf seguit com a locals. A l'últim quart d'hora, però, tot es capgirava...
El Manlleu superava el Sabadell B i surt del descens // Laia Miralpeix - AECManlleu.com

  • Remuntada express. Una diana en pròpia porteria, de Sergi Casals, i un gol clau d'Albert Canal (ja va marcar un altre 1 a 2, a Granollers, tot i que allà el partit acabava amb empat) donaven el triomf final al Manlleu... i el treien del descens per la derrota de l'Europa.

  • 8 de 12. Gran moment que viu el Manlleu: ha sumat 8 punts dels últims 12 (i els dos empats que ha sumat els ha cedit als minuts finals) i tan sols ha patit una derrota a les últimes vuit jornades. Els osonencs rebran ara La Jonquera.

  • Tocats. Amb la derrota el Sabadell B continua sent cuer... i veu com la permanència és ara una mica més amunt: 6 punts per sobre... Els arlequinats visiten Ascó a la J16.

  • Sense gols. Al duel d'aspirants al play-off empataven Palamós i Ascó (0-0). Sumaven, tot i que un triomf hauria col·locat el vencedor a la quarta plaça.

  • 2 de 12. El Palamós encadena quatre jornades sense vèncer (2 punts dels últims 12), però queda a tan sols un punt de la quarta plaça. Els palamosins visiten el Júpiter el cap de setmana vinent.

  • Més ratxa. L'Ascó continua sent l'equip del grup que fa més temps que no perd: són ja 12 partits (gairebé tres mesos), amb 4 victòries i 8 empats.

  • Triomf clar. El Terrassa colpejava de nou a casa, superava l'Europa (3-0) i es manté en la pugna per entrar a play-off. Els vallesans són ara a 2 punts del quart.
El Terrassa tombava l'Europa i s'apropa a la part alta // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • En descens. Per a l'Europa, la tercera derrota seguida (i cinquena als últims sis partits) deixa els escapulats en descens, antepenúltims, a 3 punts de la permanència per ara.

  • El gol. Els graciencs tenen un problema amb el gol (1 als últims 6 partits), i topaven amb un Terrassa efectiu al davant. Joan Grasa inaugurava el marcador al primer temps...

  • Sentència i baixes. I Fernando Velillas, primer, i Raúl Torres, de penal, després (setè gol del curs), certificaven la victòria egarenca. L'Europa acabava el partit amb baixes: expulsats Javi Navarro i Joel, i lesionat el porter Moha. Baixes davant el partit especial de diumenge vinent: derbi contra el Sant Andreu al Nou Sardenya (a les 12h).
Lesió del porter de l'Europa, Moha // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Tres en ratlla. El Terrassa encadena tres victòries a l'Olímpic (amb balanç golejador de 9-1) i ha sumat 7 punts dels últims 9 possibles en lliga. La setmana vinent visita el Vilassar de Mar, penúltim classificat.

  • Dinàmiques. El Cerdanyola superava el Figueres (2-0) en un partit igualat, allarga la bona dinàmica i s'instal·la a la zona còmoda de la taula (té ara +6 sobre el descens).

  • Fre. La derrota, segona seguida a domicili després de caure als Canyars a la J13, frena relativament el Figueres, que amb un triomf s'hauria col·locat quart. Els empordanesos, però, són vuitens, a 3 punts del play-off.
Celebracions al vestidor del Cerdanyola després del triomf // Cerdanyola FC

  • Jota. Un gran gol de José Javier Fernández 'Jota' avançava el Cerdanyola al primer temps.

  • Elhadji. ...i tot i els intents figuerencs d'empatar, a l'afegit era Elhadji Bandeh, amb el seu setè gol del curs, qui anotava la diana guanyadora per al Cerdanyola.


Repàs general



  • Moviments als Golejadors. Suma i continua el líder Marc Mas (Olot), que ja ha arribat als 15 gols. Se situa tercer en solitari Keita Karamokoba (Peralada), ara amb 8 gols. Quatre futbolistes arriben als 7 gols (quart esglaó del llistat): són David Toro (Sant Andreu), Aday Benítez (Vilafranca), Raúl Torres (Terrassa) i Elhadji Bandeh (Cerdanyola). Ja en suma 6 Manel Raigon (Sabadell B). Un total de 7 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J15, un d'ells -Jorge Muñoz- amb doblet.



  • Gols destacats. Ens quedem amb els d'Alejandro Muñoz (Granollers), el segon de David Toro (Sant Andreu), el de José Javier Fernández 'Jota' (Cerdanyola). [No hem vist imatges encara del Sabadell B-Manlleu]



  • 334 gols. Els 30 gols de la J15 han fet apujar una mica la mitjana anotadora. Se situa als 2'43 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 11 gols menys que els anotats en les quinze primeres jornades del curs passat (375).



  • Millor local: Olot (21 de 21, 100% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (3 de 21, 14'29%)



  • Millor visitant: Peralada (16 de 21, 76'19%) | Pitjor visitant: Sabadell B (1 de 21, 4'76%)



  • Victòries locals 45% | Empats 32% | Victòries visitants 23%



  • Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.



  • Màxim golejador: Olot (33) | Menys golejat: La Jonquera (7)



  • Menys golejador: La Jonquera (7) | Més golejat: Sabadell B (30)



  • Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'71 punts de mitjana: 7 gols, 19 punts per als empordanesos.





  • Camp on es veuen més gols. Els 8 gols vistos en aquesta J15 situen el Narcís Sala, del Sant Andreu, al davant de la dada. En vuit partits disputats s'hi han vist 32 gols, 4 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques és l'estadi que ha vist menys gols fins ara: 7 dianes en 8 partits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada