dilluns, 23 de gener del 2017

Resultats J22

L'Ascó es col·loca tercer i el Sant Andreu es reenganxa

David López i Adri Arjona (10) celebren el primer gol del Sant Andreu // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

Aquests són els resultats de la J22:

DISSABTE, 14 DE GENER

Sabadell B 0-3 Pobla de Mafumet (Gonzalo Pereira -pp-, Rayco Rodríguez i Sergio González -pp-)

DIUMENGE, 15 DE GENER

Sant Andreu 2-0 Terrassa (David López i Jorge Muñoz)
Granollers 3-0 Montañesa (Diego Carrillo i Carlos Cano -2, 1p-)
Palamós 4-3 Cerdanyola (Sergio García, Marc Bonaventura 'Bona' -2- i Alex Cano / José Javier 'Jota' -p-, Mario Roque i Víctor Durán)
Peralada 0-1 Vilassar de Mar (Roberto Camacho)
Vilafranca 1-2 Europa (Víctor Oribe / Xavi Civil -p- i Gonzalo Suárez)
Manlleu 0-0 Júpiter
[AJORNAT] La Jonquera-Figueres
Olot 1-1 Santfeliuenc (Héctor Simon -p- / Patxi Areitio)

Dades, noms propis, fotografies i vídeos que ens deixa la jornada

• Ajustament. Cap dels tres primers vencia (un empat i dues derrotes a casa) i els principals beneficiats els trobem just per darrere, amb l'Ascó i el Sant Andreu al capdavant.

• Tercer. L'Ascó supera el Castelldefels (1-0), empata a punts amb el Vilafranca i el supera a la tercera plaça. Els vilafranquins encadenaven dotze jornades al tercer lloc.

• Aspirant. El triomf del Sant Andreu, sisè, contra el Terrassa, cinquè, manté els dos equips just per sota del play-off, separats ara per tan sols un punt. Els andreuencs són a sis punts de la quarta plaça.

• Empat. L'Olot continua líder després d'obtenir un treballat empat contra el Santfeliuenc (1-1). Els olotins arriben als 50 punts, +3 sobre el Peralada.

• Derrota. És segon el Peralada, que cedia la segona derrota del curs a casa, contra el Vilassar de Mar (0-1). Els empordanesos són a 3 punts del líder i tenen +8 sobre el tercer classificat.

• Fort. El Vilassar de Mar encadena ja quatre victòries i ha passat del descens a ser 13è, amb 6 punts de coixí sobre el perill.

• Set gols. El Palamós 4-3 Cerdanyola entra al Top-6 de partits amb més gols d'aquesta temporada. Un duel boig, decidit per una genialitat al tram final... la veurem més avall!

• Poc moviment al descens. Dues derrotes i un empat per als tres equips situats a la zona de descens. El Sabadell B perdia a casa i continua cuer, a 9 punts de la permanència; el Castelldefels és antepenúltim i té la salvació 3 punts per sobre, després de perdre a Ascó. Empatava el Júpiter a Manlleu i continua penúltim, a 6 punts de sortir del descens.

• Suspensió. Ja al matí s'anunciava l'ajornament del duel entre La Jonquera i el Figueres, per la gran quantitat d'aigua acumulada al terreny de joc de Les Forques. El duel entre equips de l'Alt Empordà, doncs, queda pendent de disputa.
El terreny de joc de la Jonquera, impracticable // UE Figueres

• 22 gols. Jornada amb producció golejadora notable (i més tenint en compte que queda un partit per jugar-se). Set equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols locals, 12 a 10.

• Domini local. El signe més habitual de la jornada han estat (fins ara) les victòries a casa, 4, per dos empats (a Olot i a Manlleu) i tres victòries visitants, les de la Pobla, el Vilassar de Mar i l'Europa.

Partit a partit

• Bona dinàmica. La Pobla de Mafumet s'imposava al duel de filials a Sabadell (0-3) i cuma amb fluïdesa per col·locar-se vuitena.

• Domini sense gol. Les primeres opcions del duel eren per al Sabadell B, que no concretava... i la Pobla anotava dos gols abans del descans per encarar el triomf.
La Pobla de Mafumet s'enduia tres punts de Sabadell // CF Pobla Mafumet

• Infortuni. Dos dels tres gols de la Pobla se'ls marcava el Sabadell B en pròpia porteria: el 0-1, de Gonzalo Pereira; i el 0-3, de Sergio González. Amb tot, al 0-1 més de mig gol és de Rodrigo Cuenca, tot i que l'acta l'adjudica com a autogol a Pereira.

• Rayco. El 0-2 per a la Pobla de Mafumet, un molt bon gol, era obra de Rayco Rodríguez, el tercer que anota aquest curs amb els tarragonins.

• Sis sumant. La Pobla de Mafumet encadena ja sis partits sense perdre, amb tres victòries i tres empats, és a la vuitena plaça si bé té el quart encara 9 punts per sobre. Els pobletans encadenen 298 minuts de joc sense encaixar.

• A 9. Continua cuer el Sabadell B, que ja és a 9 punts de la permanència. Els arlequinats acumulen 5 partits sense vèncer, 3 punts dels últims 15.

• Triomf de prestigi. Dos gols a la represa significaven la victòria del Sant Andreu contra el Terrassa (2-0), que deixa els andreuencs a un sol punt dels vallesans, just per sota del play-off.

• David López i Jorge Muñoz. En dues jugades col·lectives, una d'atac des de la dreta i un córner servit seguint l'estratègia, marcava el Sant Andreu, amb les dianes de David López, que s'estrenava aquest curs, i de Jorge Muñoz, tercera de la temporada.

• Partit vistós. Es veia un duel molt disputat: al minut 1 ja hi havia un pal (d'Álex Fernández, del Terrassa) i destacaven els porters, José Segovia i José Ortega, dos dels més prestigiosos de la categoria.
Sant Andreu i Terrassa queden just sota la zona noble // Juanma Medina - Terrassa FC

• Ratxa tallada. Acaba la dinàmica del Terrassa, que havia acumulat nou partits sense perdre (5 victòries i 4 empats). Els egarencs, a més, encaixaven un gol després de 353 minuts sense rebre. Tenen el play-off 5 punts per sobre.

• Moment dolç. Quatre partits seguits sumant (8 punts de 12 possibles), dues victòries seguides amb porteria a zero per al Sant Andreu, que consolida el sisè lloc, a 6 punts de la quarta plaça.
Duel de zona mitjana entre Granollers i Montañesa // Félix Sancho

• Triomf clar. El Granollers superava la Montañesa i igualava el goal average entre els dos equips (3-0). Els vallesans avancen els barcelonins a la taula, un punt per sobre, en zona mitjana.
  • Abans i després del descans. Un gol de Diego Carrillo (5è del curs) per al Granollers just abans del descans, i un altre de Carlos Cano (que anotava un doblet i en suma 8) al minut tres de la represa consolidaven la victòria dels granollerins.
  • De penal. El mateix Carlos Cano, des dels onze metres, tancava la victòria dels d'Albert Cámara, que han sumat 7 punts dels últims 9 possibles a casa.
  • 1 de 15. Tercera derrota seguida de la Montañesa, que ha sumat 1 punt dels últims 15 possibles. Els de Nou Barris, a més, travessen una sequera anotadora: acumulen 283 minuts de joc sense marcar. Encara no han anotat en aquest 2017 (tres partits). Els barcelonins són desens.
3-0 de la Monta a la primera volta... 3-0 del Granollers a la segona // Félix Sancho

• 9 de 15. Bona dinàmica recent del Granollers, que vencia després de dos partits sense fer-ho (empat contra la Pobla i derrota a Cerdanyola). Els vallesans són ara novens, just per sobre de la Monta.

• Bogeria. El duel entre Palamós i Cerdanyola acabava sent una bogeria d'alternances i culminava amb un gol guanyador èpic... anem per ordre!

• Igualtat. Al primer temps, el Cerdanyola s'avançava de penal, gol de Jota (segon del curs)... i abans del descans Sergio García empatava per al Palamós. 1-1.

• Avantatge, remuntada... Dos gols de Marc Bonaventura 'Bona' donaven al Palamós un 3-1 que semblava definitiu a la represa. El banyolí s'estrena amb doblet com a golejador del degà. El Cerdanyola, llavors, feia el més difícil: igualava el duel, amb les dianes de Mario Roque i Víctor Durán. Empat a tres al minut 81...

• ...i èpica. Al minut 85 una falta a la frontal del Palamós significava el cop de geni d'Alex Cano, que va debutar amb el conjunt empordanès fa poques jornades. Golàs de l'exjugador del Prat o el Gavà, entre d'altres, per deixar els tres punts a Palamós
  • 6 de 7 debutants. Curiós que a la J22, en un partit de set gols, sis siguin anotats per jugadors que s'estrenaven com a anotadors aquest curs. Alguns d'ells (Mario Roque, Bonaventura i Cano) perquè debutaven amb els seus respectius equips fa ben pocs partits.

• Cinc partits després. El Palamós guanya després de cinc partits sense fer-ho (2 punts dels anteriors 15). El degà del futbol català és ara setè, a 8 punts de la zona de play-off.

• +5. Tot i la derrota, el Cerdanyola manté els 5 punts de coixí sobre el descens. El tècnic vallesà, Toni Carrillo, era molt crític amb l'actitud dels seus homes al duel jugat a Palamós.

• Cara i creu. El Vilassar de Mar allargala ratxa triomfal... i s'imposava al camp del segon classificat, el Peralada (0-1). Quatre victòries seguides per als maresmencs.

• Opcions sense gol. El Peralada disposava de moltíssimes arribades, al primer temps, amb zero a zero, i un cop buscava l'empat. Als empordanesos els faltava encert de cara a porteria.

• Roberto Camacho. Un cop de cap de l'exjugador de l'Europa i el Sabadell, entre d'altres, significava el triomf per al Vilassar de Mar. Camacho suma ja 6 gols aquest curs, i de fet encadena tres jornades (amb tres triomfs) marcant.

• Draman Konaré. La jugada més preocupant del partit era la de la lesió de Draman, que queia a l'àrea petita del Vilassar de Mar al segon temps, amb evidents signes de dolor.

• Quatre seguides. El Vilassar de Mar comença el tourmalet (Peralada-Vilafranca-Olot seguits) amb triomf, el quart consecutiu... i el cinquè als últims sis partits. Els maresmencs ja són 13ns, amb coixí de 6 punts sobre el descens. Encadenen a més 207 minuts sense encaixar un gol.

• Dues seguides. El Peralada encadena dues derrotes per primer cop aquest curs, n'ha cedit tres als darrers cinc partits però continua segon, ara a 3 punts del líder. A casa, els empordanesos només han cedit dues derrotes (Vilafranca i ara Vilassar de Mar). La resta, tot victòries (10 de 12), per això continua sent el millor local de la categoria.

• No falla. L'Europa s'imposava a Vilafranca (1-2) i ja encadena onze visites a la capital de l'Alt Penedès amb victòria. Des del 1988 que els penedesencs no superen els graciencs a casa.
Gonzalo Suárez (de cara) celebra el seu primer gol amb l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Via ràpida. Dos gols al primer temps (i l'expulsió del vilafranquí Marc Duran a l'acció del penal del 0-1) servien a l'Europa per encarar el triomf. Les dianes, de Xavi Civil (de penal, cinquena del curs) i de Gonzalo Suárez, que s'estrenava com a golejador.
El penal i l'expulsió de Marc Durán (dreta) marcaven el xoc // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Víctor Oribe. Tot i la inferioritat numèrica, el Vilafranca sortia intens al segon temps, retallava distàncies amb el gol d'Oribe (9è del curs) però no aconseguia treure un punt del duel. Els penedesencs cedeixen la tercera plaça: són quarts, tot i que amb els mateixos punts que l'Ascó, ara tercer.
  • Xavi Civil. El davanter pratenc de l'Europa ha marcat els seus 5 gols en 4 partits de lliga... tots 4, victòries escapulades. Talismà?
Xavi Civil (10), cinquè gol amb l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Bona dinàmica. L'Europa ha sumat 4 victòries als últims 6 partits (i 14 punts dels últims 21 possibles), té ja +5 sobre el descens i se situa quinzè.

• Respecte. Empat sense gols entre Manlleu i Júpiter, en un duel marcat per la proximitat del descens... i amb poques opcions clares.

• Equip llindar. El punt sumat manté el Manlleu marcant la permanència, ara amb +3 sobre el descens. Els osonencs han sumat un triomf als últims sis partits... si bé només n'han perdut dos... i a camps d'equips en play-off, Peralada i Ascó.
Sense gols entre Manlleu i Júpiter // Ramon Anglada - AECManlleu.com

• Penúltim. El Júpiter, penúltim, manté els 6 punts de distància cap a la salvació. Els barcelonins acumulen 10 partits sense guanyar, amb 3 punts sumats dels últims 30 possibles.

• Líder i 50. L'Olot patia (i lluitava) molt per sumar un empat contra un excel·lent Santfeliuenc (1-1). Els olotins conserven lideratge, arriben als 50 punts i tenen +3 sobre el Peralada, segon.
El Santfeliuenc es plantava molt sòlid a Olot // Isaac Planella - UEOlot.com

• Idees clares. El Santfeliuenc tenia clar el què i el com, i el posava a la pràctica de manera excel·lent: plantava cara i feia el més difícil: avançar-se en una jugada premi a la pressió de Francisco 'Patxi' Areitia, que veia com el xut del porter olotí, Xavi Ginard, rebotava en ell i significava el 0-1 als minuts inicials.

• Insistència. De menys a més, l'Olot es va bolcar a la porteria santfeliuenca, però topava amb un autèntic mur. 0-1 al descans, 0-1 a l'equador del segon temps...

• ...apareix Héctor Simón. Fins que un penal per a l'Olot servia a Simón per fer l'empat, el seu quart gol del curs, el tercer des dels onze metres.
Quart gol del curs (tercer de penal) d'Héctor Simón // Isaac Planella - UEOlot.com

• Més insistència. L'Olot buscava a partir d'aquí el triomf, però el Santfeliuenc es defensava molt bé i acabava sumant un puntàs.

• 15 partits. Allarga la ratxa sense perdre l'Olot, ja de 15 partits, 10 victòries i 5 empats. Són ja més de tres mesos i mig sense perdre per als olotins.
Partit molt lluitat, sota la pluja, a Olot // Isaac Planella - UEOlot.com

• Fort. Una sola derrota als últims set partits del Santfeliuenc, que tanca el tourmalet amb quatre punts (victòria contra el Vilafranca, empat a Olot i derrota a Peralada). Els blanc-i-blaus són onzens, amb +6 sobre el descens.

• Tercer lloc. Un gol guanyador de Sergi Masqué, molt matiner, donava a l'Ascó el triomf contra el Casteldefels (1-0). Una victòria que col·loca els de Santi Castillejo a la tercera plaça. És el segon gol del curs per a Masqué.

• Dues seguides. Excel·lent moment de l'Ascó, que després de perdre a Olot encadena dues victòries, s'ha col·locat tercer i manté la solidesa, amb una sola derrota als últims 19 partits.

• A casa, més que sòlid. Com a locals, els asconencs encadenen ja 10 partits sense perdre (només van caure al duel inaugural, J1, contra l'Olot) i enllacen set victòries.

• Antepenúltim. El Castelldefels continua obrint el descens, a 3 punts ara de la permanència. Els mariners encadenen tres derrotes i cinc partits sense guanyar (2 punts dels últims 15 possibles).

Repàs general
  • Moviments als Golejadors. No hi ha hagut moviment al Top-3 dels anotadors. Just per sota, Víctor Oribe (Vilafranca) suma ja 9 gols i entra entre els cinc màxims golejadors. Arriba als 8 amb el doblet Carlos Cano (Granollers). Roberto Camacho (Vilassar de Mar) ja n'acumula 6 i arriben als 5 Diego Carrillo (Granollers) i Xavi Civil (Europa). Un total de 7 futbolistes (dos del Palamós i dos del Cerdanyola) han obert el seu compte golejador en aquesta J22.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Rayco Rodríguez (Pobla Mafumet), Alex Cano (Palamós) i David López (Sant Andreu). [No hem vist imatges encara de l'Ascó-Castelldefels]

• 511 gols. Els 22 gols de la J22 (fins ara) han fet mantenir la mitjana anotadora. Se situa als 2'33 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 45 gols menys que els anotats a les vint-i-dues primeres jornades del curs passat (556).

• Millor local: Peralada (30 de 36, 83'33% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (7 de 30, 23'33%)

• Millor visitant: Olot (23 de 33, 69'70%) | Pitjor visitant: Sabadell B (3 de 30, 10%)

• Victòries locals 45% | Empats 33% | Victòries visitants 22%

• Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

• Màxim golejador: Peralada (43) | Menys golejat: La Jonquera (12)

• Menys golejador: La Jonquera (9) | Més golejat: Sabadell B (39)

• Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera, que no ha jugat en aquesta J22. Per cada gol marcat ha sumat 2'67 punts de mitjana: 9 gols, 24 punts per als empordanesos.

• Camp on es veuen més gols. Continua el Narcís Sala, del Sant Andreu, al davant de la dada. En dotze partits disputats s'hi han vist 39 gols, 3'25 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques continua sent el camp que ha vist menys gols: menys d'un per partit (10 en 11 partits).