dilluns, 20 de febrer del 2017

Resultats J26

L'Ascó se situa tercer i colpegen a domicili Cerdanyola i Castelldefels

Olot i Pobla continuen invictes; els garrotxins, una volta sense perdre // Isaac Planella - UEOlot.com

Aquests són els resultats de la J26:

DISSABTE, 18 DE GENER 
Santfeliuenc 0-1 Castelldefels (Óscar García)

DIUMENGE, 19 DE GENER  
Palamós 1-0 Granollers (Narcís Barrera) 
Ascó 2-0 Vilassar de Mar (Andreu Guiu i Artur Gòdia)
Sabadell B 1-2 Sant Andreu (Gonzalo Pereira / Adri Arjona i Sekou Gassama)
Júpiter 1-2 Europa (Alex Prat / Xavi Civil i Rafa Murillo -pp-)

Vilafranca 2-3 Cerdanyola (Aday Benítez -2- / Dani Martí -2- i Alan González) 
La Jonquera 0-1 Terrassa (Raúl Torres)  
Olot 0-0 Pobla de Mafumet
Manlleu 0-0 Figueres

Peralada 2-0 Montañesa (Xavi Boniquet i Pablo Carbonell)   

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J26 (arrosseguem dos partits ajornats):




Gols: 18
Resultats: 3 victòries locals, 2 empats i 5 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 23 | Llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, noms propis, fotografies i vídeos que ens deixa la jornada


  • +4. L'Olot continua una setmana més al capdavant... però per segona jornada seguida veu com el Peralada, segon, li retalla dos punts més. El triomf dels empordanesos i l'empat dels olotins deixa ara els peraladencs a 4 punts dels olotins.

  • Canvi a la zona noble. L'altre gran canvi a la part alta és el que protagonitza l'Ascó, que en una ratxa brillant a casa s'ha situat ja tercer, amb dos punts de marge sobre el Vilafranca, ara quart.

  • Aspirants. El segon triomf a domicili del Terrassa deixa els vallesans a tan sols dos punts de la zona noble, marcada pel Vilafranca. El Sant Andreu, sisè, és a 5 punts del play-off... tot i que té un partit menys. La Pobla de Mafumet, a 8 punts, i el Palamós, a 9, queden una mica més enrere en la llista d'aspirants.

  • Victòries fora. Tres triomfs a domicili han donat aire a tres equips de la zona baixa. L'Europa ha agafat +6 de coixí després d'imposar-se al camp del Júpiter; el Cerdanyola, que donava el cop a Vilafranca, se situa amb +4... i el Castelldefels s'ha estrenat lluny dels Canyars i, tot i seguir en descens, té la permanència un punt per sobre, si bé té el goal average perdut amb el Manlleu, equip que marca la salvació.

  • Invictes sense gols. Continuem amb tres equips invictes en aquest 2017, i en aquesta segona volta (són sinònims). Tots tres empataven sense gols. Són l'Olot, la Pobla Mafumet (0-0 entre els dos a la Garrotxa) i el Figueres (que empatava a Manlleu). Els figuerencs han disputat un partit menys, tenen pendent el duel a la Jonquera de la J22.

  • Majoria visitant. Segona setmana seguida amb domini dels triomfs a domicili. La meitat dels partits s'han resolt així. S'han vist tres victòries locals (dues a la zona noble, a Peralada i a Ascó, i la tercera a Palamós) i dos empats (els citats d'Olot i Manlleu). És el quart cop aquest curs, en 26 jornades, en què les victòries fora són majoria.

  • 18 gols. Jornada de baixa anotació. Només un equip, el Cerdanyola, ha marcat més de dos gols. Un total de nou equips s'han quedat sense marcar, i hi ha hagut empat entre els gols locals i visitants, 9 a 9. 

  • La jornada que ve. Partits de nivell per a la J27, amb el Figueres-Ascó i el Terrassa-Peralada com a més destacats. 


Partit a partit
  • Estrena fora. Primer triomf fora de casa aquest curs per al Castelldefels, que s'imposava a Les Grases (0-1) en un duel de moltes oportunitats.

  • Óscar García. Un gol del penedesenc, el 2n del curs, al primer temps, donava la victòria al Castelldefels. García va tenir un parell d'opcions molt destacables al segon temps per ampliar distàncies... una, des de gairebé el mig del camp!

  • Jordi Cano. L'11 del Castelldefels, el petit dels tres germans Cano (una família 100% #3div5), està revolucionant el joc d'atac dels mariners: assistia Óscar García al 0-1, propiciava moltes opcions d'atac... i en un contraatac estava a punt de fer el 0-2 a la represa.

  • Opcions locals. Especialment Carles Tena i David Romo, tots dos al segon temps, tenien bones opcions per al Santfeliuenc, que o bé el porter mariner, Manu Martín, o bé el travesser, rebutjaven.

  • Gairebé sis mesos després. El Santfeliuenc perdia a casa 5 mesos i 29 dies després (aquest dilluns es complia el mig any sense caure a Les Grases). La ratxa d'11 partits sense derrota (5 victòries i 6 empats) es veia tallada al duel comarcal. El Santfe continua en zona mitjana, +8 sobre el descens.

  • Aire. No surt del descens, ja que té el goal average amb el Manlleu, l'equip llindar, perdut, però el Castelldefels tanca la J26 a només un punt de la línia marcada pels osonencs. Guanyaven els grocs després de 8 jornades sense victòria.

  • Gol guanyador. Una diana de Narcís Barrera al segon temps (3r gol del curs, segona diana guanyadora després de la que va anotar a la Jonquera) acabava sent clau per al Palamós, que sumava els tres punts contra un rival directe a la zona mitjana-alta, el Granollers. Els vallesans, però, es queden el goal average (6-2 a la primera volta).
Narcís Barrera (dreta), protagonista al triomf del Palamós // Félix Sancho

  • Segona part. El duel, força igualat, es decantava al segon temps del cantó palamosí. El degà disposava de més arribades i n'aprofitava una, després d'una falta penjada a l'àrea per Guillem Cornellà, per fer el gol del triomf.

  • Tensió. Ja a les acaballes, una picabaralla després d'una falta acabava amb tres expulsats: Gerard Font i Javi Sánchez, del Granollers, i el golejador en aquesta J26, Narcís Barrera, del Palamós.
Palamosins i granollerins queden en zona mitjana // Félix Sancho

  • Ben situats. Queda el Palamós vuitè, i el Granollers, novè. Els vallesans es troben equidistants dels dos pols: a 10 punts del quart i amb +10 sobre el descens.

  • Imparable a casa. Nou triomf de l'Ascó al Municipal, aquest cop contra el Vilassar de Mar (2-0) que unit a la derrota del Vilafranca col·loca els asconencs a la tercera plaça.

  • Al primer temps. Les dianes d'Andreu Guiu (7a del curs) i d'Artur Gòdia (2a) donaven un nou triomf local a l'Ascó. Els gols arribaven al primer temps.

  • La ratxa. Aquest dilluns fa mig any que l'Ascó no perd a casa. Només hi ha cedit una derrota, a la J1 (20 d'agost, 1-3 davant l'Olot). Des de llavors, encadenen 12 partits sense perdre... amb 9 victòries seguides. Els asconencs ja són el millor equip local del grup.

  • 3 de 4. El Vilassar de Mar ha cedit tres derrotes als últims quatre partits. Si bé han frenat una mica la progressió ascendent marcada just en començar l'any, les derrotes han estat davant d'equips en play-off (Olot, Vilafranca i Ascó) i els maresmencs mantenen un coixí preuat, +5, sobre el descens.

  • Van de debò. Triomf sòlid del Sant Andreu a la Nova Creu Alta contra el Sabadell B (1-2). Una victòria que manté els andreuencs ben enganxats a les opcions de play-off: són ara a 5 punts del quart... però tenen un partit pendent.
Celebracions andreuenques després del gol d'Arjona (al mig) // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • A la segona. Els gols arribaven a la segona part, en una gran rematada de cap d'Adri Arjona (4t gol del curs) i després d'una gran definició de Sekou Gassama, que ja ha arribat als 10 gols aquesta temporada. Gonzalo Pereira anotava el gol de l'honor per als arlequinats.
  • José Segovia. Nou partit destacat del meta andreuenc, que es lluïa en una aturada de molt mèrit, a xut de Max Marcet, al primer temps, amb 0-0 al marcador.

  • 4 de 5. És la quarta victòria als últims cinc partits del Sant Andreu, que tan sols ha cedit una derrota als últims set partits. Gran moment per als quadribarrats.
Uns s'apropen a dalt; els altres continuen cuers // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Aturada. Després de sumar 7 punts dels últims 9, el cuer Sabadell B veu frenada la progressió. La salvació s'ha allunyat un punt en aquesta J26. Els arlequinats són ara a 4 punts de l'equip llindar, el Manlleu.

  • Via ràpida. L'Europa colpejava amb gols matiners (0-2 al minut 20) i s'imposava al camp del Júpiter (1-2) en un duel de necessitats.
Xavi Civil, l'obrellaunes // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Xavi Civil. El davanter pratenc tenia una primera opció molt aviat... i anotava el 0-1 abans dels cinc minuts de duel, el seu sisè gol de la temporada.
  • Autogol. El Júpiter quedava estabornit en una jugada desgraciada, al minut 20, quan el central Rafa Murillo es marcava sense voler-ho el 0-2.
  • Reacció. Ja abans del descans els gris-i-granes ho intentaven, i en una segona part força oberta (destacava una opció coast to coast d'Alex Cano per a l'Europa) escurçaven distàncies... i de quina manera!
Celebració d'Alex Prat a l'1-2 del Júpiter // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Alex Prat. Golàs de falta del virtuós jugador del Júpiter, en el seu segon gol de la temporada. Els de la Verneda no aconseguien igualar el duel.
  • Sòlid. Continua l'Europa sense extravagàncies, sumant amb regularitat: ha cedit tan sols dues derrotes en les últimes 11 jornades, i agafa ara un coixí de +6 sobre el descens.

  • A 4. El Júpiter queda tocat, però en cap cas enfonsat (queden 12 jornades!). Els gris-i-granes es mantenen penúltims, ara amb la salvació 4 punts per sobre. Han sumat una única victòria als últims 14 partits.

  • El cop. Partit de molts intercanvis al Penedès, que acabava amb la victòria a l'afegit per al Cerdanyola contra un Vilafranca (2-3), que cedeix la tercera plaça.

  • Aday Benítez. El davanter canari del Vilafranca anotava un doblet per sumar ja 11 gols aquest curs: obria el marcador (1-0) i empatava al minut 86 (2-2), tots dos gols de cap... com el que va marcar la setmana passada a la Pobla de Mafumet.
Aday Benítez, 11 gols aquest curs, fent l'arquer en la celebració del 2-2 // Lluís Montaner

  • Doblet de Dani Martí. El barceloní donava vida al Cerdanyola just abans del descans, amb gol de cap... i també de cap situava per davant els vallesans quan començava el segon temps. Tercer gol de Martí amb els de Toni Carrillo, marcats en dues victòries dels vallesans.

  • Lesió. En l'empat a un de Dani Martí, el porter del Vilafranca, Miguel Ramos, impactava amb un dels pals de la seva porteria i havia de ser substituït per Kilian Cañabate.

  • Alan González. A l'afegit, i després que anulessin per fora de joc un gol al Vilafranca de Santi Triguero que hauria estat el 3-2, el Cerdanyola colpejava... amb diana guanyadora d'un juvenil, Alan, que propiciava un alliberament gairebé catàrtic per al conjunt cerdanyolenc.
Celebracions al vestidor del Cerdanyola després del triomf // Cerdanyola FC

  • Quatre després. El triomf del Cerdanyola arriba després de quatre derrotes consecutives, i després de més de cinc mesos sense vèncer a domicili (l'última victòria fora va ser l'11 de setembre passat, al camp del Sabadell B). Els cerdanyolencs tenen ara +4 sobre el descens.

  • Encallats. El Vilafranca no acaba de trobar la manera de sumar amb continuïtat: els penedesencs han guanyat un partit dels últims 11 disputats (1-7-3). Són ara quarts, amb +2 sobre el Terrassa, per ara principal perseguidor per entrar al play-off.

  • La fórmula. Va trigar més d'un any a guanyar a domicili, però en un mes ja ha repetit. Triomf del Terrassa a La Jonquera (0-1) que deixa els vallesans a tan sols 2 punts de la zona noble.

  • Gol olímpic. El gol del triomf l'anotava Raúl Torres (10a diana del curs) de córner directe. 
El Terrassa consolida la cinquena plaça // Juanma Medina - Terrassa FC

  • Pocs gols. Continua La Jonquera protagonitzant partits de 0 i 1, tret de la derrota contra l'Ascó (0-2, J17). Els jonquerencs, equip menys golejador i menys golejat, són tretzens, amb +6 sobre el descens.

  • Sense gols i invictes, capítol 1. Empat sense gols entre Olot i Pobla Mafumet a la Garrotxa en un partit força obert.

  • Una volta. Davant el seu últim botxí l'Olot aconseguia completar una volta sencera sense perdre. Un total de 19 partits sense derrota, 12 victòries i 7 empats. Tenen ara 4 punts sobre el segon, el Peralada.
Repartiment de punts entre el líder i el vuitè classificat // Isaac Planella - UEOlot.com

  • Invicte. La Pobla de Mafumet continua amb el bon nivell... però encara no enllaça amb el grup de dalt: té la quarta plaça 8 punts per sobre. Els pobletans no han perdut en aquesta segona volta (= en aquest 2017), 3 victòries i 4 empats.

  • Sense gols i invictes, capítol 2. Repartiment de punts entre Manlleu i Figueres (0-0), que deixa els osonencs per sobre del descens i els figuerencs sense haver perdut encara en aquesta segona volta.

  • Molts empats. En aquesta segona volta, una victòria i cinc empats per als figuerencs, que continuen sense derrota... però no acaben d'apropar-se a la zona alta. Amb un partit pendent, el Figueres és a 12 punts del quart... i té +8 sobre el descens.
Empat entre el Manlleu, equip llindar, i el Figueres, que és en zona mitjana - Anna Aumatell - AECManlleu.com

  • Sis sense guanyar. El Manlleu viu una versió un punt perversa de la mitjana anglesa en les últimes sis jornades: empata a casa (tres igualades seguides) i perd a domicili (tres derrotes fora). Els manlleuencs es mantenen d'equip llindar: marquen el descens, amb un punt sobre el Castelldefels, amb qui tenen el goal average guanyat.

  • El triomfador. El triomf del Peralada contra la Montañesa (2-0) deixa els empordanesos com a grans guanyadors de la J26 a la zona alta (amb l'Ascó, òbviament). Els homes entrenats per Arnau Sala i Xavi Punsí retallen dos punts més al líder: tenen ara l'Olot 4 punts per sobre.

  • Un gol per part. La diana de Xavi Boniquet (6a del curs) obria la llauna per al Peralada; al segon temps certificava el triomf Pablo Carbonell amb el seu segon gol del curs.

  • Sisena en nou partits. Etapa complicada del curs per a la Montañesa, que ha cedit sis derrotes als últims nou partits. Els barcelonins, que han sumat 5 punts dels últims 27 possibles, continuen en zona mitjana, amb +7 sobre el descens.

  • 7 de 9. Recuperació del Peralada, que ha sumat 7 punts dels últims 9 possibles i consolida el segon lloc: treu 8 punts al tercer classificat, ara l'Ascó.

  • Aficionat. Els companys de BTV (aquí sota, el vídeo) explicaven que l'àrbitre del Peralada-Monta havia expulsat un aficionat del camp... en un tuit, el Peralada aclaria que no havia estat expulsat, sinó enviat a la graderia per "deixar d'increpar l'àrbitre".




Repàs general



  • Moviments als Golejadors. Es mou la zona alta, la lluita pel "podi". El doblet d'Aday Benítez (Vilafranca) situa el canari amb 11 gols ja. Arriben als dos dígits dos futbolistes més, Raúl Torres (Terrassa) i Sekou Gassama (Sant Andreu), que ja en sumen 10. Andreu Guiu (Ascó) ha anotat la seva setena diana, i han arribat als 6 gols Xavi Boniquet (Peralada) i Xavi Civil (Europa). Un total de 2 futbolistes (Gonzalo Pereira, del Sabadell B, i el juvenil Alan González, del Cerdanyola) han obert el seu compte golejador en aquesta J26.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els d'Adri Arjona (Sant Andreu), Alex Prat (Júpiter), Alan González (Cerdanyola) i Pablo Carbonell (Peralada). [No hem vist imatges encara de l'Ascó-Vilassar de Mar ni de La Jonquera-Terrassa]

  • 604 gols. Els 18 gols de la J26 han fet abaixar la mitjana anotadora. Se situa als 2'34 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 43 gols menys que els anotats a les vint-i-sis primeres jornades del curs passat (647)... tot i que tenim dos partits pendents de disputa.

  • Millor local: Ascó (32 de 39, 82'05% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (10 de 36, 27'78%)

  • Millor visitant: Olot (27 de 39, 69'23%) | Pitjor visitant: Júpiter (5 de 39, 12'82%)

  • Victòries locals 44% | Empats 33% | Victòries visitants 24%

  • Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Peralada (51) | Menys golejat: La Jonquera (15)

  • Menys golejador: La Jonquera (12) | Més golejat: Sabadell B (43)

  • Rendibilitat. Tot i perdre, continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera, apujant fins i tot la mitjana. Per cada gol marcat ha sumat 2'50 punts de mitjana: 12 gols, 30 punts per als empordanesos.

  • Camp on es veuen més gols. És ara el Narcís Sala, del Sant Andreu, després del 0-0 vist a Olot en aquesta J26. En dotze partits disputats al camp andreuenc s'han vist 39 gols, 3'25 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques continua sent el camp que ha vist menys gols: menys d'un per partit de mitjana (12 en 13 partits).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada