divendres, 25 de gener del 2019

Prèvia-Guia J25

Els dos primers, empatats a punts. El tercer, a un punt. I els quatre primers, separats per tres punts. La lliga d'aquest any té igualtat per tot arreu i com a mostra, la zona de play-off, si bé els quatre primers han obert un lleuger forat, +5, sobre els principals perseguidors. Un exemple de com cada jornada ens presenta al·licients per confirmar tendències... o per ampliar llistes de candidats, en el tram positiu, el de perseguir l'accés al play-off, i en el negatiu, el d'eludir un descens pel qual també hi ha una lluita molt oberta. Benvinguts a la jornada 25!

El triomf de l'Hospi a Llagostera només és un pas més en una lliga apassionant // Daniel Martínez - Radio AficiónLH

Aquests són els horaris de la J25:

DISSABTE, 26 DE GENER
16.30h Ascó-Pobla Mafumet
18h Santfeliuenc-Llagostera

DIUMENGE, 27 DE GENER
12h L'Hospitalet-Granollers
12h Vilafranca-Terrassa
12h Sant Andreu-Reus B Cambrils
12h Horta-Santboià
12h Europa-San Cristóbal
12h Martinenc-Prat
12h Castelldefels-Figueres
12.15h Sants-FE Grama

Descansa Cerdanyola

Amb aquesta classificació arrencarà la J25:



Reestrena lideratge L'Hospitalet amb una nova prova de nivell, rebent el Granollers, setè classificat, immers en el grup de perseguidors de la zona de play-off. Els riberencs arriben al duel després d'imposar-se a Llagostera (0-1) i encadenant vuit partits sense perdre (sis victòries i dos empats). Els de Xavi Molist són l'equip màxim anotador (42 gols), el menys golejat (11) i, de fet, tan sols han encaixat una diana als darrers vuit partits. El porter, Adrià Aliaga, i el defensa Eudald Vergés renovaven aquesta setmana amb el club fins al 2020. Buscarà donar el cop a l'Hospitalet un Granollers que té la quarta plaça 6 punts per sobre. Els vallesans també mantenen bona ratxa sumant, cinc partits sense perdre, 11 punts dels últims 15, i també defensivament, amb tan sols un gol encaixat en aquests cinc duels... i de penal. Els de José Solivelles són el millor visitant de la categoria, 21 punts sumats fora de casa, 6 victòries a domicili. L'Hospi jugarà el partit sabent el resultat del Llagostera a Les Grases... per mantenir lideratge als riberencs els caldria igualar el que hagin fet els gironins el dia abans. A la primera volta, Granollers 0-1 l'Hospitalet.

El Llagostera perdia a Conca dimecres // UE Llagostera

El repte per al Llagostera passa per refer-se de la derrota de dissabte passat al camp d'un Santfeliuenc que també vol recuperar-se d'un partit perdut diumenge. Els llagosterencs, segons amb els mateixos punts que el líder Hospi, busquen retornar a l'estabilitat: han guanyat un partit dels últims quatre (4 punts dels darrers 12 possibles), tot i que encadenen quatre desplaçaments puntuant (una victòria i tres empats). El Santfe, de la seva banda, queia a Terrassa després de tres victòries consecutives. Els blanc-i-blaus tenen ara +7 sobre el descens, i busquen repetir actuacions com en l'últim partit a casa, en què remuntaven per tombar el San Cristóbal (3-2). Els d'Andrés González han sumat tants triomfs a casa aquest curs com derrotes, tres. Entre setmana el Llagostera perdia al camp del Conquense (2-1) i queia eliminat de la Copa Federació als vuitens de final. Per tornar al lideratge al Llagostera li caldria puntuar i que l'endemà l'Hospi faci un resultat pitjor: si els llagosterencs guanyen, que l'Hospi no ho faci; o si empaten, que els riberencs perdin. El Santfeliuenc té pràcticament assegurat continuar a la 15a posició: per cedir-la hauria de perdre, que l'Ascó guanyés i que entre les dues diferències de gols se sumessin 10 dianes. A la primera volta, Llagostera 1-0 Santfeliuenc.

El tercer classificat, el Prat, afronta la jornada amb opcions de lideratge, després d'haver-se situat a tan sols 1 punt dels dos primers classificats. Els potsblava visiten el cuer, el Martinenc, que encadena ja 16 jornades sense victòria (tres empats i 13 derrotes) i que té la permanència a 12 punts. Els potablava combinen fortalesa a casa (on han sumat 16 punts dels últims 18 possibles) amb més dificultats per vèncer a domicili: no han pogut guanyar als darrers tres desplaçaments, amb un empat i dues derrotes. Els de Pedro Dólera, l'equip que més rendibilitat treu als gols que marca, visiten l'equip que menys rèdit en treu. El Martinenc arriba al partit després d'empatar a Figueres tot i avançar-se per 0 a 2. Els del Guinardó han sumat 7 dels 10 punts que tenen al Municipal, amb l'única victòria del curs (contra el Reus B Cambrils) i quatre empats, i a la primera volta arrencaven un 0-0 del Sagnier. Les possibilitats del Prat d'assaltar el lideratge impliquen una triple carambola: han de guanyar i esperar que no ho hagi fet el Llagostera dissabte i que tampoc ho faci l'Hospi. A la primera volta, Prat 0-0 Martinenc.


Sergi Moreno, en ratxa al Prat // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

El duel clau al llindar del play-off es viurà al camp del Vilafranca. Els penedesencs, que venen de descansar (i per tant tenen un partit menys que gairebé tots els rivals), són cinquens, a 5 punts de la quarta plaça... on hi ha el seu rival d'aquest diumenge, el Terrassa. Un partit estratègic: o els vallesans allunyen un altre candidat... o els penedesencs s'apropen al quart lloc. Abans del descans el Vilafranca havia sumat 8 punts de 12 possibles, quatre jornades consecutives sumant. A casa els penedesencs encadenaven dos empats (i quatre partits també sumant) al camp que menys gols ha vist aquest curs fins ara: tan sols 15 gols en 10 duels. Un triomf dels penedesencs els deixaria a 2 punts del play-off i, com a mínim, igualaria el goal average amb els egarencs. Per tenir-lo a favor, els d'Ivan Moreno haurien de vèncer de més d'un gol de diferència. El Terrassa arriba al partit encadenant ja 12 partits sense perdre (amb 8 victòries i 4 empats) i situat a tan sols 3 punts dels dos primers classificats. A domicili han sumat tres victòries dels últims quatre desplaçaments. El Terrassa només podria ser líder en una carambola gairebé impossible: hauria de guanyar, que el Prat no ho fes, que el Llagostera i l'Hospi perdessin... i eixugar, entre la victòria egarenca i les derrotes dels dos primers, 7 gols de diferència amb el Llagostera i 18 (!) amb l'Hospi. Amb tot, sí que un triomf vallesà podria ajustar encara més les coses, depenent dels resultats dels tres primers. Els vallesans presentaven dijous Jose Juan, lateral esquerre, nova incorporació. A la primera volta, Terrassa 1-0 Vilafranca.

José Juan, últim fitxatge ja presentat al Terrassa // Terrassa FC

L'Horta, com el Vilafranca, té la quarta plaça a 5 punts després de caure diumenge passat a Ca n'Anglada (2-0). Els barcelonins retornen al seu escenari preferit, el Feliu i Codina, en què rebran el penúltim classificat, un Santboià carregat de moral després de superar el Sant Andreu (1-0). Els hortencs són l'únic equip invicte a casa fins ara: 11 partits de local en lliga, amb 7 victòries i 4 empats. Per contra, el Santboià és un dels tres equips que encara no ha guanyat a domicili i de fet és el conjunt que menys suma com a visitant, amb 1 sol punt de 30 possibles, amb nou derrotes en deu desplaçaments. L'Horta ve de guanyar un partit dels últims cinc disputats, mentre que el Santboià tallava amb el triomf de la setmana passada una mala dinàmica de vuit derrotes seguides. Els de Piti Belmonte tenen la permanència 8 punts per sobre. A l'Horta, un fitxatge d'última hora: l'arribada d'Eric Pimentel, procedent del Figueres. A la primera volta, Santboià 0-0 Horta.


Un duel de zona mitjana es viurà al Narcís Sala. El Reus B Cambrils, novè a 8 punts del play-off, visita un Sant Andreu que es plantejava la segona volta per ressorgir però que després de caure a Sant Boi de Llobregat (1-0) té el play-off a 12 punts. Els andfeuencs han encadenat dues derrotes a domicili... però a casa han sumat 7 punts dels últims 9 possibles, i tan sols han cedit dues derrotes en 11 partits. Per contra, reben el sisè millor visitant el grup, un Reus B que tan sols ha perdut dos partits lluny de Cambrils, per cinc triomfs. La mala dinàmica recent (2 punts dels últims 12) pren força diferent si es tenen en compte els problemes econòmics i institucionals de l'entitat i la bona primera volta dels roig-i-negres, que van arribar a ser en places de play-off. De fet, els d'Albert Company encadenen set partits fora sense perdre (quatre victòries i tres empats). No perden com a visitants des del 23 de setembre, fa ja més de quatre mesos, a la J7 al camp del Martinenc (2-1). A la primera volta, Reus B Cambrils 2-1 Sant Andreu.

L'Europa busca tornar a guanyar a casa, on encadena quatre partits sense triomf (tres empats i una derrota) per reenganxar-se al grup d'aspirants al play-off. Els graciencs reben el San Cristóbal, situat quatre punts per sota a la classificació, i que la setmana passada tancava una mala ratxa de cinc partits sense vèncer, amb 1 punt de 15 possibles abans del triomf contra l'Horta (2-0). Els egarencs, ascendits l'any passat, mantenen un gran curs de retorn a la categoria i tenen ara +11 sobre el descens. Els d'Óliver Ballabriga només han sumat dos triomfs en 11 partits a domicili aquest curs, als camps de l'Ascó i el Sants. L'Europa només ha sumat una victòria als darrers vuit partits (7 punts de 24 possibles), si bé un triomf podria ajudar els escapulats a apropar posicions (i distància) amb la zona noble. A la primera volta, San Cristóbal 2-1 Europa.

L'Europa busca tornar a guanyar a casa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

La jornada s'obrirà amb duel de dos dels tres equips de les comarques tarragonines. Després del primer triomf a casa, l'Ascó vol allunyar-se una mica més del perill amb la visita de la Pobla Mafumet, que també vencia la setmana passada i que es troba 5 punts per sobre dels asconencs. Els de la Ribera d'Ebre enllacen quatre jornades sumant (8 punts de 12 possibles) i tenen +4 sobre el descens. La victòria de la Pobla a Santa Coloma de Gramenet acabava amb una mala dinàmica d'1 punt dels últims 12 possibles, i deixava els d'Alberto Gallego amb +9 sobre el descens. Els pobletans s'han reforçat aquesta setmana amb l'arribada d'Adri Guica, fins ara al Castelldefels. Tot i el triomf de la setmana passada, l'Ascó es manté com el conjunt que menys suma a casa de tot el grup, amb 5 punts de 30 possibles fins ara. A la primera volta, Pobla Mafumet 1-0 Ascó.

Un altre duel a la zona mitjana-baixa es viurà als Canyars. El Castelldefels, que marca la permanència, rep el Figueres, situat 7 punts per sobre però despenjat, per ara, del grup d'aspirants a la zona alta. La derrota dels grocs a Ascó (3-1) tallava una bona dinàmica de 7 punts dels anteriors 9, i els deixava amb +2 sobre el perill, ajustant el marge de maniobra respecte el descens. Arriba al Baix Llobregat un Figueres carregat d'empats: quatre en les darreres cinc jornades, en què no ha sumat cap triomf (4 punts de 15 possibles). Els empordanesos, amb +9 sobre les places perilloses, no han guanyat encara aquest 2018, si bé aquest curs ja han sumat quatre triomfs a domicili. Els de Joan Esteva han sumat més a domicili (15 punts) que a casa fins ara (14). Al Castelldefels, fitxatge d'aquesta setmana: el camerunès Ralph Tchaptchet, que ariba cedit del Nàstic de Tarragona. A la primera volta, Figueres 0-0 Castelldefels.

Ralph, jugador cedit al Castelldefels // UE Castelldefels

Els dos equips que obren la zona de descens s'enfrontaran al camp de l'Energia. El Sants, que inicia les quatre darreres places, rep la FE Grama, situada just per sota, amb dos punts menys que els santsencs. Els barcelonins tenen la permanència a 2 punts i els colomencs, a 4. Els de Tito Lossio encadenen dos empats i quatre partits sense guanyar (2 punts dels últims 12 possibles) i acumulen ja dos mesos sense vèncer a casa (un empat i dues derrotes en aquest temps). La Fundació Grama, de la seva banda, és un dels tres equips que encara no ha guanyat a domicili aquest curs, si bé ha sumat més empats (7) que derrotes (5). Els de Toni Romero encadenen set jornades sense guanyar, amb dos empats i cinc derrotes. Des de fa quatre mesos, els blaus encadenen, gairebé matemàticament, empat i derrota a cada desplaçament. En el darrer, empat. Dels dos conjunts, només el Sants podria sortir del descens aquesta jornada. Per fer-ho hauria de guanyar i que el Castelldefels perdi. Si el Castelldefels empata, al conjunt santsenc li caldria guanyar de 7 gols o més per sortir del descens. A la primera volta, FE Grama 3-1 Sants.

Descansa en aquesta jornada el Cerdanyola, que es mantindrà passi el que passi en la zona còmoda de la taula, entre la seva vuitena plaça actual i la desena (el podrien superar el Reus B Cambrils i l'Europa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada