dissabte, 10 de gener del 2015

L'Ascó, campió d'hivern (Resultats J19)

"L'Ascó se situa al capdavant, Gavà i Martinenc donen senyals de vida i l'Europa es col·loca quart"


Asier (9), autor d'un doblet per a l'Ascó a les Grasses // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J19:

DISSABTE, 10 DE GENER
Sabadell B 2-2 Vilafranca (Sandro Toscano i Aleix Domínguez / Santi Triguero -2-)
Santfeliuenc 0-2 Ascó (Asier Ezaguirre -2-)

DIUMENGE, 11 DE GENER
Masnou 0-2 Palamós (Cristian del Moral i Moha Jaghou)
Castelldefels 0-2 Prat (Charly Ruiz i Oriol Molins)
Vilassar de Mar 1-2 Europa (Sergio Mendoza 'Mendo' / Roberto Camacho i Alex Poves)
Martinenc 2-0 Peralada (Fernando Velillas i Dani Acosta)
Cerdanyola 0-0 Gavà
Figueres 1-1 Pobla de Mafumet (Joaquín del Moral -pp- / Gabi López)
Manlleu 3–2 Muntanyesa (Hugo Fernández, David Payán i Óscar Uroz / Marc Masip i Pedro García)
Terrassa 0-0 Rubí

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J19:



Gols: 22
Resultats: 2 victòries locals, 4 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 12 /// Veure llistat complet


Apunts de la jornada


Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents


  • Estrena i campionat (d'hivern). L'Ascó arrencava la jornada tercer... però era l'únic dels quatre primers que guanyava i, amb els empats de Pobla i Rubí, tanca la primera volta al davant, gràcies també a haver anotat més gols que els pobletans, que sumen els mateixos punts. Tenint en compte que va ser fundat el 2010, aquest és el primer campionat d'hivern de l'Ascó a Tercera. Succeeix l'Europa, que va ser líder al final de la J19 del curs passat.

  • Cinquè líder. Els asconencs són el cinquè equip que es col·loca al lideratge aquesta temporada. Han estat líders en aquesta primera volta el Rubí (9 jornades), el Peralada (5), l'Europa (1) i la Pobla de Mafumet (3), a més dels homes de Miguel Rubio.

  • Poder tarragoní. Ho assenyalàvem com un dels 15 al·licients del 2015 a Tercera i de moment, els dos conjunts de les comarques de Tarragona se situen al capdavant de la taula, amb 37 punts per a Ascó i Pobla de Mafumet.
La Pobla de Mafumet empatava a Figueres // UEFigueres.cat

  • Instal·lat. El Rubí, tot i perdre una posició (de segon a tercer) ha completat tota una volta en zona de play-off. 9 jornades líder, 5 al segon lloc, 3 de tercer i 2 com a quart classificat. Amb la Pobla, l'Ascó i l'Europa (curiosament els tres equips amb qui comparteix ara mateix zona noble) són els únics quatre equips que han passat per les quatre primeres places aquesta temporada.

  • Moviments a baix. Dels tres equips en zona de descens, un guanyava (el Martinenc), un altre empatava (el Gavà) i el tercer perdia... tot i que lluitava per l'empat fins l'últim sospir (el Vilassar de Mar). Els tres últims continuen sent els mateixos, amb el mateix ordre... però tant Gavà com Martinenc ja empaten a punts (20) amb el Castelldefels, l'equip que marca la permanència.
El Martinenc superava el Peralada (2-0) // Dani Falcón

  • Perfil visitant. La primera jornada de 2015 comptava amb el doble de victòries dels equips que jugaven fora de casa (4) que dels que actuaven com a locals (2, només vencien al seu camp dos equips de la zona baixa, Martinenc i Manlleu). Els triomfs a domicili de l'Ascó, el Prat, el Palamós i l'Europa animen la taula en tots els seus fronts: lideratge, play-off, zona mitjana d'aspirants i lluita per la permanència.

  • 22 gols. Jornada amb poca producció golejadora, per sota de la mitjana simbòlica de les 25 dianes per cita. És la sisena jornada en què s'han vist menys gols. Les menys productives, la 1a i l'11a, amb "només" 17 gols.

  • Campionat d'hivern. Ho ampliarem aquesta setmana, però des de tercera.cat hem espremut una mica les hemeroteques (Mundo Deportivo i la d'aquest mateix web, des que vam començar l'agost de 2011) i hem recopilat dades dels campions d'hivern de les últimes 30 temporades, des del curs 1984/1985. Sempre parlem de campionat simbòlic, i les dades sí que mostren que la vinculació amb el títol final no és ferma: 14 dels últims 30 campions d'hivern acabaven sent campions de lliga, amb els exemples recents de l'Hospitalet (09/10), el Llagostera (10/11) i l'Olot (12/13). La vinculació sí que és molt més clara amb les opcions de play-off. 28 dels últims 30 campions d'hivern acabaven entre els quatre primers, amb les úniques exepcions del Girona (86/87) i el Terrassa (11/12) que finalitzaven setens. Per tant, mostra una certa tendència.

  • 18 segons. El primer gol de la jornada es marcava... abans dels 20 segons. Al Sabadell B-Vilafranca, servien de centre els penedesencs, perdien la pilota i en un atac ràpid, Sandro Toscano (4 gols aquest curs) situava l'1 a 0 als 18 segons de joc. Iván Moreno, tècnic del Vilafranca, assenyalava en roda de premsa com l'equip havia pagat el mal inici, reflectit en aquests primers compassos de partit.
Aleix Domínguez, en el llançament de falta del 2 a 0 // CESabadell.cat

  • Aleix Domínguez. El capità del filial arlequinat anotava un gol de traca i mocador. Llançament perfecte de falta des de la frontal, tocant a l'escaire de l'àrea. El company José Quereda 'Pirri', un tot terreny del futbol i l'audiovisual, penjava a YouTube el gol d'Aleix i el segon de Santi Triguero, de qui parlem tot seguit. Abans, veiem els gols:
  • Santi Triguero Blanch. El davanter del Vilafranca, el màxim golejador en actiu del grup català de Tercera, ampliava les seves xifres i reconeixements amb doblet al Pepín Valls de Castellar. Els dos gols del vilanoví servien al seu equip per igualar a la segona part el 2 a 0 en contra. Amb el doblet, Triguero tanca la primera volta com a màxim golejador de la categoria, amb 12 gols. Explicava Lluís Montaner, referència obligada si seguiu el Vilafranca i/o la Tercera, que el davanter iguala el seu millor registre golejador en una primera volta (tuit de Montaner). Amb tot, Triguero ja ha superat, en 19 jornades, el seu registre del curs passat (11 gols). El sostre a la categoria són els 21 gols que Triguero anotava amb el Vilanova les temporades 2005/2006 i 2008/2009. La 05/06 l'acabava, de fet, amb 24 gols, ja que en marcava tres més al play-off d'ascens a Segona B.
Triguero i Aleix, capitans... i golejadors // Lluís Montaner

  • Golejadors a l'equador. Els 12 gols de Triguero igualen els que marcaven Xavi Molist i Carlos Martínez amb el Terrassa la primera volta del curs 2011/2012. Les últimes dues temporades els registres de màxim golejador a l'equador havien estat superiors: Carlos Martínez, amb l'Olot, marcava 15 gols la temporada 12/13 i Manel Sala, del Manlleu, amb un pòquer a la J19, tancava la primera volta del curs passat amb 16 dianes.

  • Baixos registres a Castellar. El Sabadell B continua sense trobar la línia a casa. Només hi ha guanyat un partit de 9 disputats, i surt a només un gol marcat per partit (9 en 9 duels). 8 punts de 27 possibles contrasten amb les bones dades dels de Toni Rodríguez a domicili, on han sumat 16 de 30, i són el tercer millor visitant del grup.
El Vilafranca d'Iván Moreno sumava un punt al camp del Sabadell B // Lluís Montaner

  • Asier Eizaguirre. Un doblet de l'ex del Reus, al lloc oportú en el moment oportú, i arran de dues pèrdues de pilota del Santfeliuenc, servien a l'Ascó per sumar el triomf que li acabava donant el lideratge. El davanter eleva les seves xifres aquest curs a les 8 dianes marcades i entra al Top-6 d'anotadors. Els asconencs encadenen sis partits sense perdre.

  • 270 minuts. Tres partits sencers (si comptem el suspès i ja tancat Santfeliuenc-Rubí enmig) acumula el Santfeliuenc sense marcar. Dos empats sense gols i la derrota de dissabte, 2 punts de 9 possibles, deixen els blanc-i-blaus a la zona mitjana-baixa, amb quatre punts de coixí sobre la zona de perill.

  • Dinàmiques oposades. El Palamós s'imposava al Masnou i confirmava una recuperació apuntada coincidint amb l'arribada a la banqueta de Joan Màrmol. Amb el nou tècnic, els palamosins han guanyat 5 dels 6 partits disputats. Una espectacular ratxa de 15 punts dels últims 18 possibles que ha tret els empordanesos del descens i ja els ha col·locat desens, cinc punts per sobre de l'antepenúltim. En canvi, els masnovins mostren una dinàmica oposada. Quatre derrotes en els últims cinc partits els han tret de la zona de privilegi... si bé ara són sisens, només dos punts per sota.
El Palamós s'enduia els tres punts del Masnou // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

  • De falta. Els gols del triomf del Palamós tenien el mateix orígen. Falta anotada per Cristian del Moral i gol de Moha Jaghou aprofitant un refús a servei de falta d'Alberto Manga. El porter masnoví, Marc Guillén, no encertava a bloquejar cap de les dues pilotes, en el seu debut a la categoria, per la sanció del titular habitual, David Pociello.
Marc Guillén debutava a la porteria masnovina // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

  • Charly-Oriol. El teva-meva entre Charly Ruiz i Oriol Molins, que acabava amb el gol d'aquest últim, el totcampista, reflecteix el triomf del Prat als Canyars, un 0 a 2 que recupera les bones sensacions dels potablava després de la derrota sobre la botzina contra el Figueres en l'últim partit de 2014. Els pratencs es troben ara equidistants del quart i de l'antepenúltim: sis punts en ambdós casos.
Charly Ruiz lluita una pilota amb Jorge Sánchez // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Equip llindar. Com d'ajustada està la lliga, que amb dues derrotes seguides el Castelldefels ha vist com l'excel·lent reacció d'inicis de desembre es reduïa per col·locar els grocs quarts per la cua, marcant la permanència, amb 20 punts, els mateixos que sumen l'antepenúltim i el penúltim (Gavà i Martinenc).

  • La salvació s'allunya. El cuer Vilassar de Mar perdia a casa contra l'Europa i veu com la permanència s'allunya una mica més. Els maresmencs tenen ara el quart per la cua vuit punts per sobre. Els de Toni Romero mantenen la ratxa negativa més gran del grup: encadenen 13 partits sense guanyar. No vencen des de fa gairebé tres mesos i mig, el 4 d'octubre contra el Manlleu (1-0).
Roberto Camacho obria la llauna per a l'Europa a Vilassar de Mar // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Ressorgiment vermell. El Martinenc vencia a casa el Peralada, en duel de campions de Primera Catalana del curs passat. A la segona part es precipitaven els fets més destacats: els dos golassos locals, de Fernando Velillas i Dani Acosta (de falta) i les dues expulsions visitants (Alforcea i Pastor), que debilitaven els empordanesos. El Martinenc trencava així una mala ratxa de sis partits sense guanyar; a casa, on vol basar bona part del repte de la permanència, els del Guinardó no guanyaven des del 8 d'octubre. Des de llavors, tres empats i dues derrotes, 3 punts de 15 possibles.
Albert Vivó debutava amb el Martinenc... però es lesionava i era substituït al minut 29 // Dani Falcón

  • Primer punt de Pons. El Gavà de Juanma Pons debutava a la Bòbila de Cerdanyola rescatant un punt. Els blaugrana segueixen en descens però s'apropen a la salvació, i sumaven el primer empat a domicili del curs.

  • 14 fitxes. Els profunds canvis a la primera plantilla gavanenca provocaven que l'equip afrontés el duel al Vallès amb només 14 fitxes del primer equip. Viatjaven 15 futbolistes, ja que Pons recorria a jugadors de la base per tenir quatre jugadors a la banqueta... un d'ells Civil, que com explica Havok a la seva crònica, estava lesionat i tan sols "ocupava banqueta".
Empat sense gols entre Cerdanyola i Gavà // Facebook Cerdanyola FC

  • A punt de caure. El Figueres fregava les tres victòries consecutives... però veia com el fins ara líder, la Pobla de Mafumet, igualava al tram final per sumar un punt. Un gol de Gabi López als últims deu minuts deixava els de Martín Posse a un sol gol de mantenir el lideratge. Amb tot, sumen 37 punts, els mateixos que el líder.

  • Victòria i suspens. El Manlleu vencia a casa... però patia quan menys s'ho esperava. Uroz feia el 3 a 0 al minut 76... però dos gols de la Muntanyesa en quatre minuts deixaven el 3 a 2 per als últims deu minuts de partit. Victòria clau per als manlleuencs, després de tres partits sense guanyar i tenint en compte que iniciaven el partit en descens (pels resultats de la matinal).

  • Els dos 9. Al minut 66, amb 2 a 0, el tècnic de la Muntanyesa, Antonio Escudero, feia entrar Marc Masip per buscar el gol... amb els dos davanters centres purs de l'equip, Pedro García i el citat Masip, sobre el camp. Tenia resultat... a mitges. Tots dos marcaven (Masip el 3-1, Pedro el 3-2, un golàs) però la Monta no podia rescatar cap punt d'Osona.

  • Monta a domicili. És la segona sortida consecutiva en què la Muntanyesa encaixa 3 gols, després del 3 a 1 a Cerdanyola de la J17. Els barcelonins són el segon equip que menys punts ha sumat aquest curs a domicili: 4 de 30 possibles, amb un triomf a Gavà i un empat al Prat com a únics resultats positius.

  • 2.000 espectadors. És la xifra que inclou el periodista Albert Prieto a la fitxa del Terrassa-Rubí que apareix a L'Esportiu de Catalunya d'aquest dilluns (pàgina 23). Excel·lent afluència d'espectadors per al partit de la jornada, que acabava sense gols i deixant els dos equips més o menys com ja estaven: els egarencs cinquens, a tocar del play-off, i els vallesans tercers, un punt per darrere del líder.
Cues en l'accés a l'estadi Olímpic de Terrassa // Josep Cadalso

  • Una derrota. El Rubí tanca la primera volta com l'equip que menys cops ha perdut. Els de Julià Garcia només han cedit una derrota en 19 jornades, la que van patir a Gavà (3-1, J9, veure Pantalla #3div5).
Velillas celebra l'1-0 per al Martinenc // Dani Falcón

  • Gols destacats. Ens quedem amb uns quants aquesta jornada: el primer d'Asier Eizaguirre (Ascó), Aleix Domínguez (Sabadell B), Charly Ruiz (Prat), Fernando Velillas i Dani Acosta (Martinenc), David Payán (Manlleu) i Pedro García (Muntanyesa), tenint en compte que encara no hem vist imatges del Figueres-Pobla.

Charly Ruiz celebra el 0 a 1 als Canyars // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • 470 gols. La jornada ha fet abaixar una mica la mitjana. Són ara 24'74 gols per jornada, 2'47 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament inferiors: a la primera volta del curs passat s'havien marcat 8 gols més (478).

  • Victòries locals 45% | Empats 27% | Victòries visitants 28%
L'Europa (a la foto, Poves celebra el 0 a 2), un dels visitants triomfadors // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Respecte el curs passat, es manté l'augment notable dels triomfs locals (+13'33%), es mantenen els empats (+4'08%); el descens dels triomfs visitants es manté (-18'18%).

  • Millor local. No han jugat als seus camps, però segueix al capdavant l'Ascó, per davant de la Muntanyesa i de la Pobla de Mafumet. Els asconencs han sumat a casa 21 punts de 27 possibles. La Monta n'ha sumat 18 de 30, i la Pobla, 19 de 27.

  • Millor visitant. Continua sent-ho el Rubí, després de l'empat a Terrassa. Els rubinencs han sumat lluny de Can Rosés 19 punts de 30 possibles. El segueix la Pobla (18 punts de 30 possibles).

  • Camp on es veuen més gols. Aquesta jornada s'hi veien dos gols, la mitjana baixava una mica, però segueix al capdavant el Municipal dels Canyars, camp del Castelldefels, amb 32 dianes en 10 duels, una mitjana de 3'20 gols per partit.

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (14) | Més golejat: Martinenc (35)

  • Rendibilitat. Tot i perdre ho segueix sent el Peralada. Amb 16 gols, ha sumat 25 punts, 1'56 punts per gol marcat.

  • Màxim golejador: Terrassa, Rubí i Ascó (29) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (15) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada