dissabte, 17 de gener del 2015

Resultats J20

"Europa, Prat i Figueres, triomfadors de la jornada"

Santfeliuenc i Cerdanyola empataven al partit que obria la J20 // Jaime Pérez - Santfeliuenc FC

Aquests són els resultats de la J20:

DISSABTE, 17 DE GENER
Santfeliuenc 1-1 Cerdanyola (Gerard Rovira / Josu Rodríguez)

DIUMENGE, 18 DE GENER
Martinenc 0-2 Muntanyesa (Joshua Ortiz i Pedro García)
Vilassar de Mar 1-2 Peralada (Jan Lladó / Sergi Romero i Joan Corominas)
Figueres 3-2 Rubí (Mamau, Roger Vidal i Javi Revert / Boris Garrós i Ferran Vila)
Castelldefels 0-0 Pobla de Mafumet
Masnou 0-2 Prat (Oriol Ricarte i Pedro Bilbao)
Vilafranca 1-0 Gavà (Santi Triguero -p-)
Manlleu 0-0 Ascó
Terrassa 1-2 Europa (Jaime Fuentes -p- / Javi Lara -p- i Ignacio Rosillo)
Sabadell B 1-1 Palamós (Cesc Clotet / Cristian del Moral)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació del grup després de la J20:

Gols: 20
Resultats: 2 victòries locals, 4 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 13 /// Veure llistat complet

Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

Vam passar pel... Martinenc 0-2 Muntanyesa [text de Carles Garcia]

La Monta segueix sent el millor barceloní en els derbis // Dani Falcón

Nou Barris ha aconseguit imposar-se al Guinardó en el desplaçament més curt del curs pels homes d'Antonio Escudero. Amb el regust encara amarg del duel de la primera volta, el Martinenc volia girar la truita i posar els peus fora de les places de descens derrotant la Muntanyesa a casa. La història, però, ha estat una altra ben diferent.

Durant la primera meitat, els dos equips s'han mostrat molt tendres sobre el verd i no han estat capaços d'encertar ni forçar les errades rivals. Amb només una arribada per cada cantó, i una falta directa picada per Acosta que ha obligat a Tato a volar, el duel semblava abocat al 0-0 al descans. Però al minut 44 s'ha produït l'acció que ho ha canviat tot. Joshua ha rebut la pilota i l'ha controlat dins l'àrea rival per acabar entrant fins a la cuina i creuar la pilota a Carulla per fer el 0-1. Un cop moral per un Martinenc molt necessitat de punts i que, a més, veia quasi impossible guanyar el goal average amb la Monta.

A la segona meitat, els groc-i-negres s'han concentrat en posar les coses tan complicades com fos possible al seu rival. I ho han aconseguit. Per bé que els diables vermells intentaven acostar-se a l'àrea de Tato, la rocositat de la Monta els ha impedit crear accions ofensives realment perilloses. Amb aquesta tàctica, els d'Escudero han buscat fer mal en el contraatac i, al minut 85, Pedro sentenciava el partit després d'una jugada sublim de Joshua, qui creuava el camp per plantar-se a la frontal de l'àrea i deixar la pilota pel seu company.

Així doncs, victòria balsàmica d'una Monta que es pot permetre el luxe de respirar i que deixa el Martinenc en una situació similar a l'inici de la jornada. La permanència només un punt per sobre, però la sensació que cal treure punts d'on sigui abans no s'esgoti el temps.

Vam passar pel... Terrassa 1-2 Europa [text de Carles Garcia]

L'Europa s'ha afiançat al play-off // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Victòria incontestable de l'Europa a Terrassa en un duel marcat per la pressió que comporta un enfrontament directe pel play-off i, potser, pel títol. Després d'una primera meitat d'avisos per part dels dos equips, en què ni egarencs ni graciencs han trobat l'encert de cara a gol tot i gaudir d'ocasions, els escapulats han fet una passa endavant per trencar la igualtat. A la segona meitat els de Pedro Dólera han saltat més endollats sobre la gespa que durant el primer temps i amb dues dianes consecutives, al minut 54, de penal transformat per Javi Lara, i al 56 amb un u contra u de Rosillo amb Juanmi, han sabut matar el partit.

Els egarencs s'han vist sorpresos per un Europa que ha decidit estirar les línies per trobar més espais en atac i no han estat capaços de reaccionar a temps. Tot i dur la batuta quant a possessió de pilota, als homes de Pirri els ha pogut la situació i només han aconseguit escurçar distàncies al minut 90 amb un gol de penal de Jaime Fuentes.

Amb aquest marcador, els de Gràcia es mantenen 4ts, a tres punts del liderat i amb un avantatge de 5 punts vers el Terrassa, que és cinquè.

Dades

• Tot igual? En part, sí. Els quatre primers segueixen sent els mateixos, i pel mateix ordre, però la situació s'ajusta molt més. Entre el líder Ascó i el quart, l'Europa, hi ha només 3 punts. Els asconencs sumen la segona jornada al capdavant. La Pobla Mafumet suma els mateixos punts i acumula 15 jornades en play-off, el Rubí, tot i perdre, segueix en zona noble per vintena jornada consecutiva i l'Europa consolida la quarta plaça, en la setena jornada dels de Dólera en posicions preferents, segona de consecutiva.

• Primer tall. El triomf de l'Europa al camp del Terrassa obria una escletxa de 5 punts entre el quart i el cinquè, en un primer tall que deixa els quatre capdavanters segurs d'ocupar la zona noble la setmana vinent. També és a 5 punts del play-off el Masnou.
L'Europa s'imposava a l'Olímpic de Terrassa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Agrupats. De fet, on es podia produir un tall era a partir de la sisena plaça. Al final, les derrotes de Terrassa (5è) i Masnou (6è), unides als triomfs de Prat, Figueres, Peralada o Vilafranca provocava que la zona mitjana i la zona mitjana-alta acabin sent el mateix. Entre el cinquè, el Terrassa, i l'onzè, el Cerdanyola, només hi ha tres punts de distància, de 30 a 27. Són set equips amb aspiracions a la cinquena plaça, per ara dues passes per sota del play-off.

• Victòries enmig. La jornada comptava amb 6 triomfs... i els hem de buscar a la zona mitjana de la taula. De fet, dels set primers només guanyava un (l'Europa) i tampoc vencia cap dels cinc últims. Això significa que a la zona mitjana, del 8è al 15è, vencien cinc equips (Prat, Figueres, Vilafranca, Peralada i Muntanyesa). La classificació s'ajusta... cap endins.

• Baixa el pes local. En les 18 jornades disputades el 2014, els triomfs locals representaven més del 46% dels partits. En les dues jornades disputades el 2015 només hem vist 4 victòries locals en 20 partits... un 20%.

• Puja el pes visitant. La jornada comptava amb quatre triomfs visitants... com la setmana passada. Comencen a apropar-se els partits decisius, i els equips que juguen a domicili comencen a respondre. 40% de triomfs visitants les últimes dues jornades... quan en les 18 jornades anteriors el percentatge era de menys del 28%.

• El descens, igual. Perdien els tres equips en zona de descens: Gavà, Martinenc i Vilassar de Mar. Continuen en les tres darreres places i pels empats dels cinc equips que els precedeixen a la taula, veuen com la permanència s'apuja un punt, marcat pels 21 que suma el Castelldefels.

• 20 gols. De nou, jornada poc productiva quant a gols. Se'n marcaven 20, una mitjana de dos per partit. De fet, a Vilatenim es veien el 25% dels gols de la jornada, al Figueres 3-2 Rubí. Dos empats sense gols i set equips que es quedaven sense marcar completaven la quarta jornada menys anotadora del curs, empatada amb la J6 i la J15.

• Condemnats a l'1-1. Han disputat cinc partits de lliga el Santfeliuenc i el Cerdanyola... i els cinc han acabat igual, amb 1-1 al marcador.
Gerard Rovira trencava la sequera del Santfe // Jaime Pérez - Santfeliuenc FC

• Final a la sequera. El gol de Gerard Rovira, poc abans del descans, trencava la mala ratxa de 292 minuts sense marcar per al Santfe, que no anotava un gol des del 13 de desembre.

• Rei de l'empat a domicili. Amb el de dissabte, el Cerdanyola suma 7 empats fora de casa aquest curs. Segueix sent un visitant molt batallador: només ha perdut 2 partits dels 10 jugats lluny de la Bòbila de Cerdanyola. En total, els homes de Toni Carrillo acumulen 9 igualades aquest curs, segon equip que més empata, per darrere del Sabadell B.
Partidàs de Joshua Ortiz al Guinardó // Dani Falcón

• Joshua Ortiz. El talentós jugador de la Muntanyesa era l'home del partit al duel barceloní. Marcava el 0-1 en un moment clau del partit, just abans del descans... i creava, amb una jugada de virtuosisme individual espectacular el 0-2, que anotava Pedro García. Joshua suma dos gols aquest curs.

• Set per al Tete. Marcava la setmana passada a Manlleu... i repetia al camp del Martinenc, això sí, amb el gol que assegurava el triomf. Pedro García, el Tete, suma 7 gols aquest curs amb la Muntanyesa, i ja se situa al Top-9 de golejadors. És a només un gol del seu registre el curs passat amb el Terrassa (8), superats ja els registres amb el Santboià 12/13 (3 gols) i amb el Prat 11/12 (5). El màxim registre de Pedro a Tercera són els 10 gols que va anotar amb l'Hospitalet 08/09. El seu sostre general al futbol amateur són les 12 dianes que marcava amb la Gramenet B a Primera Catalana el curs 2004/2005. Dades de José Sag al seu fantàstic blog Trayectorias de futbol (entrada).
Pedro García, garantia de gol // Dani Falcón

• Segona del curs. La victòria al Municipal del Guinardó és tot just la segona que obté la Muntanyesa a domicili, després del seu triomf a Gavà el 30 de novembre (0-3, J15, veure Pantalla #3div5).

• Situació complicada. Per al Martinenc suposa la tercera derrota a casa... i es fa més difícil l'inici de la segona volta, si bé els barcelonins són només a un punt de la permanència. Els de Manel Moya continuen pagant cara la debilitat defensiva: són l'equip més golejat, 37 dianes encaixades.

• Continua la ratxa. El Vilassar de Mar tornava a perdre i ja acumula 14 jornades sense guanyar. I això que el gol de Jan Lladó (primer del curs) semblava donar ales als de Toni Romero a la recerca del 2-1, però finalment el Peralada colpejava.

• Pòquers. Els dos golejadors del Peralada al Xevi Ramon de Vilassar de Mar sumaven el seu quart gol del curs. Sergi Romero i Joan Corominas són els màxims de golejadors de l'equip de Nacho Castro, juntament amb Aleix Feixas.

• Gols clau. Al Vilassar de Mar-Peralada s'enfrontaven els dos equips menys anotadors del campionat. Els maresmencs tan sols en sumen 15 (i només 9 a casa) i els empordanesos, 18, tot i ser desens, dada que dóna una idea clara de com aprofiten els gols anotats. Amb el Gavà, són els tres únics equips que mantenen una mitjana anotadora inferior al gol per partit (0'75 per al Vilassar, 0'90 per al Peralada i 0'95 per al Gavà).
Mamau obria la llauna per al Figueres // UEFigueres.cat

• Torna a caure. La derrota del Rubí a Figueres és tot just la segona del curs (en 20 partits) dels homes de Julià Garcia. Ja havien caigut a Gavà el 19 d'octubre (3-1, J9, veure Pantalla #3div5). El conjunt vallesà, però, conserva la tercera plaça, continua en play-off com tot aquest curs i manté opcions de lideratge per a la jornada vinent.

• Polèmica. Els jugadors del Rubí es queixaven profundament de l'arbitratge d'Edwar Miguel Gonzales Moreno a Vilatenim. El col·legiat expulsava David López al minut 62, amb 2-2 al marcador.
David López (Rubí) protesta una acció // Jaime Blanco

• Tot i la derrota, gols. Les dianes de Boris Garrós (ja en suma 10) i Ferran Vila alçaven el Rubí com el màxim anotador del grup en solitari (31 gols) tot i que no servien per treure res de positiu de l'Alt Empordà.

• Dolç 2015. 7 punts de 9 possibles per als figuerencs amb el nou any, ampliant la ratxa a 10 punts sumats dels últims 12 en joc si incloem el triomf al Prat en la jornada que tancava el 2014. Una dinàmica que ha allunyat el Figueres de la part baixa... i l'ha apropat a la zona alta: és només dos punts per sota del cinquè, si bé el play-off és 7 punts per sobre.
El Figueres mira amunt // UEFigueres.cat

• Revert es reinventa. El golejador del Figueres apareixia al punt culminant del partit. Marcava el gol del triomf al minut 76. Sisè gol del davanter, que decidia el partit... de falta. No és una de les seves especialitats (sol ser un matador d'àrea, altament perillós al joc aeri, per exemple). Un llançament col·locat decidia el partit per al Figueres.

• Sense gols. Cap dels dos capdavanters marcaven... però tampoc perdien. Ascó i Pobla de Mafumet empataven sense gols a Manlleu i Castelldefels, respectivament. Dues igualades que mantenen els dos conjunts tarragonins del grup al capdavant, ara amb 38 punts.
Sense gols al Castelldefels-Pobla de Mafumet // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

• Pesquen als Canyars. El punt obtingut per la Pobla al camp del Castelldefels i el fet de no encaixar-hi cap gol comença a ser habitual. Com explicaven a Twitter els pobletans, els últims vuit anys la Pobla sempre hi ha sumat... sense rebre cap gol.

• Sergi Fuertes. El porter de l'Ascó destacava en el punt sumat pel conjunt ebrenc a Manlleu. L'equip osonenc posava a prova la defensa asconenca i el porter, que responien amb un punt després de l'empat a zero final.
Tampoc es veien gols al Manlleu-Ascó // Iris Solà - FC Ascó

• Sumant. És el tercer partit sense perdre del Manlleu, 5 punts dels últims 9 possibles, que calma les petites urgències que va viure l'equip en jornades precedents. Amb tot, la zona de descens és només tres punts per sota.

• Mala dinàmica. El Masnou perdia contra el Prat, que s'enduia el goal average (2-3 global) i allarga la mala ratxa a 5 derrotes els últims 6 partits. Els maresmencs continuen sisens, amb els mateixos punts que el cinquè, tot i que amb 5 equips situats tres punts per sota o menys.

• Efecte contrari. El Prat, en canvi, continua l'escalada des de l'arribada de Manolo Márquez a la banqueta. Amb el nou tècnic ha sumat 7 victòries en 9 jornades, amb una dinàmica de 22 punts de 27 possibles que ha col·locat els potablava cada cop més a prop dels favorits. Ara són a dos punts del cinquè lloc.
Els jugadors del Prat celebren un gol al Masnou // clubdeportiumasnou.com

• Pedro Bilbao. El ràpid extrem del Prat entrava al minut 72 de partit al Masnou... i onze minuts després anotava el 0 a 2, que confirmava el triomf potablava i la consecució del goal average per als pratencs. Bilbao suma 3 gols aquest curs; no marcava des de feia tres mesos.

• Duel de cosins. El periodista José David Muñoz, d'El Prat Ràdio, feia notar a Twitter que al Masnou-Prat s'enfrontaven dos cosins: Carlos Albarrán (Prat) i Sergio Ginés Albarrán (Masnou). El duel se l'enduia Carlos.

• Onze metres. El Vilafranca decidia el partit contra el Gavà amb gol de penal del màxim golejador de la categoria, Santi Triguero, que batia un dels seus exequips amb un llançament impecable des del punt de penal.
Triguero, camí de llançar el penal guanyador // Lluís Montaner

• Dos anys després. Explicava Lluís Montaner, informador clau per seguir el FC Vilafranca, que feia més de dos anys que el degà penedesenc no gaudia d'un penal a favor a casa (veure tuit). L'equip no ho desaprofitava per sumar els tres punts i continuar en zona còmoda.

• Tres en descens. És la tercera jornada consecutiva que el Gavà viu a l'antepenúltim lloc de la taula. Amb Juanma Pons a la banqueta l'equip ha sumat 1 punt de 9 possibles (hi comptem el primer partit en què Pons era formalment el tècnic de l'equip, a la Bòbila contra el Sabadell B). L'equip es troba encara en fase de conjuntar-se de nou: de fet aquest diumenge encara debutaven jugadors, com Xavi Pérez.

• Imaparable fora. El triomf de l'Europa al camp del Terrassa és el quart consecutiu que obtenen els escapulats com a visitants, i eleva a sis els partits sense perdre dels homes de Pedro Dólera. Un triomf clau: consolidaven el quart lloc, deixaven un rival directe cinc punts per sota i li guanyaven el goal average.
Foto de celebració de la plantilla escapulada al vestidor // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Partit de penals. Dos dels tres gols del partit arribaven des dels onze metres: el que obria el duel, el 0-1 de Javi Lara; i el que el tancava, l'1-2 de Jaime Fuentes.

• Especialistes de penal. El gol de Jaime Fuentes és el setè que marca aquest curs l'exjugador del Prat. Fuentes ha anotat 5 gols de penal aquest curs. És el màxim anotador de penals del grup català de Tercera, juntament amb Boris Garrós, del Rubí.

• Nou empat. El Sabadell B tornava a empatar a casa (1-1 contra el Palamós) i compta la meitat dels partits disputats fins ara, 10 de 20, per igualades.
El gol de Cesc Cloter era contrarrestat després pel Palamós // CESabadell.cat

• Els costa a casa. El filial arlequinat segueix sense trobar-se còmode (quant a resultats) a casa. Ha jugat 10 partits al Pepín Valls de Castellar del Vallès i només hi ha obtingut un triomf. De la victòria ja fa més de tres mesos (2-0 contra l'Ascó, a la J8). Des de llavors, sis partits sense vèncer com a local. El balanç global a casa és molt feble: 9 punts sumats de 30 possibles. Els de Toni Rodriguez són el segon equip més fluix a casa, després del Vilassar de Mar.

• Sumant. El Palamós continua en bona dinàmica, 16 punts dels últims 21 possibles, i ja té 6 punts de coixí sobre la zona de perill.

• Cristian del Moral. El jugador del conjunt empordanès viu un moment dolç. Sumava al camp del Sabadell B el seu cinquè gol del curs. Ha marcat 4 gols les últimes 6 jornades i és un dels factors clau en la reacció dels palamosins.

• Moviments de golejadors. Principals canvis a la part alta del llistat de golejadors, que podeu consultar complet aquí. Santi Triguero (Vilafranca) amplia distància al davant, amb el 13è gol; Boris Garrós (Rubí) arriba als 10 gols anotats, i Jaime Fuentes (Terrassa) i Pedro García (Muntanyesa) entren al Top-9 amb el seu 7è gol del curs.
Santi Triguero anotant de penal el 13è gol del curs // Lluís Montaner

• Gols destacats. Ens quedem amb uns quants aquesta jornada: Pedro García (Muntanyesa), amb la gran jugada prèvia de Joshua Ortiz, Javi Revert (Figueres), Josu Rodríguez (Cerdanyola), Joan Corominas (Peralada), Boris Garrós (Rubí) i Pedro Bilbao (Prat).

• 490 gols. La jornada ha fet abaixar de nou la mitjana. Són ara 24'50 gols per jornada, 2'45 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament inferiors, un -2'97% de variació.

• Victòries locals 44% | Empats 28% | Victòries visitants 29%

• Respecte el curs passat, es manté l'augment notable dels triomfs locals, que es va reduint (+11'54%), es mantenen els empats, amb un lleuger increment (+5'77%); i es va fent menor el descens dels triomfs visitants (-17'14%).

• Millor local. No han jugat als seus camps, però segueix al capdavant l'Ascó, per davant de la Muntanyesa i de la Pobla de Mafumet. Els asconencs han sumat a casa 21 punts de 27 possibles. La Monta n'ha sumat 18 de 30, i la Pobla, 19 de 27.

• Millor visitant. La derrota del Rubí a Figueres, l'empat de la Pobla de Mafumet a Castelldefels i el triomf de l'Europa a Terrassa provoca un triple empat al capdavant. Rubinencs, pobletans i escapulats han sumat a domicili 19 punts de 33 possibles.
Tot i l'empat, la Pobla és un dels millors visitants // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

• Camp on es veuen més gols. L'empat a zero als Canyars treia el camp del Castelldefels de la dada de més gols anotats. Ara el camp en què s'han vist més gols és el Municipal del Guinardó de Barcelona. Al camp del Martinenc s'han vist 30 gols en 10 partits, 3 per duel.

• Menys golejador: Vilassar de Mar (15) | Més golejat: Martinenc (37)

• Rendibilitat. El triomf per 1-2 del Peralada al camp del Vilassar de Mar manté els empordanesos al capdavant d'aquesta dada. Amb 18 gols, han sumat 28 punts, 1'56 punts per gol marcat.

• Màxim golejador: Rubí (31) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (15)