dimarts, 21 d’abril del 2015

Camí dels 'play-off': 18 equips amb bitllet

A la majoria de grup de Tercera Divisió, com al català, queden quatre jornades de competició. A diferència del nostre, però, ja hi ha 11 grups en què s'han començat a assignar bitllets per al play-off d'ascens. Divuit equips ja s'han assegurat, a dia d'avui, que continuaran competint més enllà del 17 de maig. No hi ha cap equip encara que tingui garantida una plaça fixa, encara s'han de decidir els 18 campionats. A tercera.cat repassem com està la situació a àmbit estatal de la Tercera Divisió.

Dels grups 10 i 16, d'Andalusia Occidental i La Rioja, amb tres equips ja classificats per al play-off d'ascens a Segona B, als set grups (el 5, el català, entre ells) en els quals encara cap equip ha confirmat la plaça a la fase de promoció. La Tercera Divisió, heterogènia des del moment en què es disputa a 18 grups, mostra també una gradació de situacions al tram final de les 18 lligues que la conformen.

El Linares Deportivo torna al play-off // ideal.es

Queden quatre o cinc jornades (depenent del grup) per a la conclusió i ja són 18 els equips que han assegurat matemàticament plaça al play-off. Representen el 25% del total de 72 equips que entraran al sorteig de les promocions el proper 18 de maig. El cap de setmana vinent seran més, i fins i tot alguns dels equips que ara han assegurat bitllet tindran ja plaça (posició final) assignada.

Aquests són els equips capdavanters dels 18 equips de Tercera a data 21 d'abril de 2015. En vermell, equips que ja tenen garantit l'accés al play-off d'ascens.

Quadre: tercera.cat

Com veiem ja hi ha dos grups, el 10 (Andalusia Occidental) i el 16 (La Rioja) que tenen tres equips amb bitllet. En el cas andalús, a més, un vell conegut de l'afició catalana, l'Atlético Sanluqueño (víctima del Prat al play-off d'ascens de 2012) és a un sol punt de confirmar també plaça a la promoció. Aquest proper cap de setmana pot decidir-se, i ser el primer grup amb els quatre equips ja confirmats. També el líder, l'Algesires, és a un sol punt de ser campió i optar a l'ascens a una sola ronda, o a l'opció d'una repesca si cau a la tanda inicial. En el cas de La Rioja, el Varea, el Logroñés i, en menor mesura, el Calahorra, es disputaran el lideratge, i l'única intriga passa per resoldre qui serà quart, lloc al qual opten l'Haro i el Náxara, sobretot, amb l'Anguiano i l'Alfaro amb opcions matemàtiques però poc consistents.

Tres grups més ja tenen dos equips confirmats. És el cas del grup 2, l'asturià, que aquest cap de setmana veia com el Condal i el Caudal es garantien l'accés a la posttemporada. Els dos equips es disputaran el campionat del grup, ja que el Caudal (rival de l'Hospi al play-off d'ascens a Segona, fa dos cursos) treu 10 punts al tercer, quan en queden 12 per disputar-se. Tuilla, Oviedo B (que no podria consumar l'ascens si l'Oviedo, a punt de ser campió a Segona B, no puja a Segona) i Covadonga són els tres aspirants a les dues places de play-off que queden per completar.

El refundat Mèrida, possible rival dels catalans // Twitter Mérida AD

També hi ha dos equips ja classificats per a la promoció al grup 14, l'extremeny, amb dos equips de reminiscències històriques. Mèrida i Extremadura, els dos refundacions dels clubs que van arribar a Primera a la dècada dels 90, lluitaran pel campionat, amb el conjunt de la capital amb un avantatge clar de 7 punts. Jerez (un clàssic dels play-off) i un altre històric refundat, el Badajoz, aspiren a ser els altres equips al play-off, ja que els altres aspirants matemàtics, Coria i Don Benito, es troben molt allunyats de la zona noble. L'Extremadura va ser el botxí de l'Espanyol B al play-off de 2012.

Són habituals en aquestes llistes també els dos equips navarresos (grup 15) que també tenen bitllet, la Peña Sport i el San Juan, equip que el curs passat es va plantar al play-off després d'un any excel·lent tot i acabar segon. La Peña Sport apunta al campionat (7 punts d'avantatge) i el San Juan té posició preferent per ser segon (5 punts més que el tercer). Osasuna B i Izarra, víctima del Cornellà al play-off del curs passat, ho tenen tot de cara per acompanyar-los, ja que els altres aspirants, Mutilvera (derrotat per l'Europa l'any passat a primera ronda) i Oberena són un parell d'esglaons per sota.

El Pontevedra busca ser el campió gallec // Galifutbol.com

En sis grups més només el líder té el bitllet garantit. És el cas del grup gallec (1), amb el Pontevedra esperant confirmar el campionat les properes dues jornades. El conjunt gallec va ser superat per l'Espanyol B a la primera ronda del play-off de 2012. Té 6 punts de marge sobre el segon, un vell conegut del Cornellà, el Deportivo B, que eliminava els verds de la promoció el 2013. El filial del Depor és a un sol punt de tenir bitllet. Per a les altres dues places encara hi ha molts aspirants. Entre ells hi ha el Cerceda, derrotat pel Llagostera el 2011.

El Laredo, líder del grup 3 (Cantàbria), també té lloc als play-off... i és a un pas de ser campió de grup. Va ser rival de la Pobla de Mafumet a la fase d'ascens de 2012, amb triomf pobletà. La Gimnástica de Torrelavega s'apropa a la promoció, i les altres dues places semblen destinades als triomfadors del duel a tres bandes entre Racing B, Cayón i Rayo Cantabria.

El Laredo també disputarà el play-off, i busca fer-ho com a campió // clubdeportivolaredo.blogspot.com

Tradicionalment, els grups basc, català, valencià i madrileny solen ser dels més igualats. Només un d'aquests quatre ja té un equip classificat per al play-off. És el líder del grup 4, el d'Euskadi. El Portugalete té cinc punts de marge al capdavant sobre el Gernika, que és a tres punts d'assegurar-se la promoció. També l'Arenas s'apropa a la fase d'ascens, mentre que la quarta plaça sembla més oberta; hi aspiren el Beasain, el Zalla, el Durango i el Berio. 

Un vell conegut de l'afició del Terrassa, el Linares Deportivo, ja sap que repetirà el play-off d'ascens. El curs passat superaven els egarencs a la primera ronda, però queien a la tanda final. Ara són a un sol punt de ser campions del grup 9 (Andalusia Oriental). Les altres tres places de promoció estan sent molt disputades. Hi opten fins a cinc equips: Atlético Malagueño, Loja, Martos, San Pedro i Huétor Tájar.

El Mensajero, habitual de les promocions // MarchaDeportiva.com

El Mensajero canari (grup 12), un habitual, també serà al play-off, i té 5 punts més que el segon quan en queden 12 per disputar-se. Marino i Lanzarota són a prop de comprar bitllet, ja que tenen 10 punts més que el quart. Precisament, la quarta plaça serà el gran objectiu en l'últim mes de competició per a equips com l'Unión Sur Yaiza, l'Sporting San José, l'Arucas, el Tenerife B o el Villa de Santa Brígida, situats com els principals aspirants.

Al grup 13 (el murcià) el Jumilla té la meitat dels deures fets i el Múrcia Imperial (filial del Reial Múrcia) és a tres punts d'acompanyar-lo a la fase d'ascens. El Castillo, Águilas, Mar Menor i Minera apareixen com els principals aspirants a les altres dues places, més disputades. El Yeclano Deportivo, que eliminava la Pobla de Mafumet a la ronda decisiva el 2012, té més lluny l'objectiu: a 8 punts quan en queden 12.

Set grups no tenen, per ara, cap equip confirmat per al play-off. Al nostre grup Ascó i Pobla de Mafumet, que es disputaran el títol de campió, s'apropen a la confirmació matemàtica, que podria ser aquest cap de setmana. Al valencià (grup 6), el Llevant B i el Castelló també són molt a prop de ser al play-off, igual que el Rayo Majadahonda, líder al grup madrileny, el 7. Un vell conegut de l'Europa, l'Arandina (eliminava els graciencs del play-off el 2013, però queia contra l'Olot el dia de l'ascens dels garrotxins) és líder al grup 8 (Castella i Lleó) i s'apropa a la confirmació.

El Formentera busca repetir promoció // Futbolpitiuso.es

El grup balear (11) és un dels més igualats. Dos equips pitiusos, la Peña Deportiva i el Formentera (de record amarg per a la Muntanyesa: els eliminava a segona ronda el curs passat), s'inclouen a la zona noble amb un mallorquí, el Lloseta, els tres amb molts números de ser al play-off. La quarta plaça sembla més oberta: un menorquí, el Mercadal, l'ocupa ara mateix, però hi opten també el Poblense, el Binissalem (que eliminava el Manlleu el 2012) o el Constància (tombava la Pobla als despatxos el 2011). El Sóller manté opcions matemàtiques però remotes: és a 9 punts del quart quan en queden 12 en joc.

A Aragó (grup 17) el Terol és virtualment de play-off (només un empat múltiple, si no sumés cap punt en quatre jornades, el deixaria fora). És a un sol punt de confirmar promoció l'Ebro. Les altres dues places tenen tres candidats: el Sariñena, el Tarazona i l'Andorra.

El Terol busca retornar a Segona B // DiariodeTeruel.es

També és a un punt de confirmar cita la segona quinzena de maig el Talavera de la Reina, líder del grup 18 (Castella-la Manxa). Tot de cara també per a l'Almansa (a tres punts d'assolir bitllet). Els altres dos equips en zona noble ara mateix, Madridejos i Quintanar del Rey, també ho tenen bastant encarat. No desisteixen a aspirar a la promoció Villarrubia i Manzanares, ara quatre punts per sota de la quarta plaça.

Així estan, per tant, els 18 grups que formen la Tercera Divisió estatal. Setmana a setmana, a tercera.cat, anirem seguint l'evolució del tram decisiu del curs, el que ens portarà a tancar les lligues el proper 17 de maig i a escenificar el tots contra tots al sorteig de la primera ronda del play-off d'ascens a Segona Divisió B el proper dilluns, 18 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada