dilluns, 24 d’octubre del 2016

Resultats J11

Primera derrota del Peralada i resurrecció del Terrassa


El Palamós tombava el líder invicte i consolida el quart lloc // Palamós CF

Aquests són els resultats de la J11:

DIUMENGE, 23 D'OCTUBRE
Granollers 1-2 Vilafranca (Ramon Suárez / Dani Medina i Eric Via)
Sant Andreu 1-3 Olot (David Toro / Dembo Batchilly -2- i Marc Mas)
Montañesa 1-1 Ascó (Carles Montoro / Jordi Martí)
Pobla Mafumet 1-1 Santfeliuenc (Roger 'Ruxi' Bonet / David Romo)
Castelldefels 2-2 Vilassar de Mar (Adri Alonso i Isaac Maldonado / Soufianne El Maymouni i Roberto Camacho -p-)
Palamós 1-0 Peralada (Marc Serramitja)
Terrassa 4-1 Manlleu (Raúl Torres, Manuel Raíllo, Fernando Velillas i Joel Cañaveras / Martí Soler)
Cerdanyola 0-0 Júpiter
Figueres 1-0 Europa (Uri González -pp-)
Sabadell B 1-1 La Jonquera (Facu Scurti / Óscar Molina)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J11:




Gols: 24
Resultats: 3 victòries locals, 5 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Sergio Álvarez i Marc Mas (Olot), 8 // Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns

Dades, fotografies, noms propis i detalls que ens ha deixat la jornada


  • Derrota. És el titular d'aquesta J11. El líder Peralada cedia la imbatibilitat a Palamós (1-0). Primera derrota en sis mesos del conjunt empordanès, que tot i això continua al lideratge del grup.

  • Perseguidors. Victòries a domicili de l'Olot (1-3 a Sant Andreu) i del Vilafranca (1-2 a Granollers), que manté els dos conjunts perseguint el primer classificat: els olotins són un punt per sota del Peralada i els vilafranquins, a 3 punts del lideratge.

  • Quart lloc. La victòria del Palamós té molt de pes ja que, a més de superar el líder, els palamosins aconsegueixen posar 4 punts de distància sobre el cinquè, consolidant la plaça de play-off (i assegurant-la també post J12, passi el que passi).

  • Ressorgeix. El Terrassa tornava al camí dels triomfs amb golejada al Manlleu (4-1), en l'estrena d'Agustín Vacas a la banqueta vallesana. Triomf després de tres derrotes seguides i d'haver sumat 2 punts dels últims 15. Els egarencs són ara setens, a 6 punts del quart.

  • Suma i segueix. Diversos equips de la zona mitjana continuen sumant amb fluïdesa. Casos paradigmàtics: el Figueres (allarga la mitjana anglesa i mira amunt), la Pobla de Mafumet, el Santfeliuenc o l'Ascó.

  • Zona mitjana-baixa. La força dels equips en descens, que van sumant, fa que hi hagi diversos equips situats a la zona que queda entre els 3 punts o menys sobre el descens: Montañesa, Castelldefels i Júpiter ja són tan sols tres punts per sobre, i Cerdanyola i Europa (equip llindar) allarguen les dinàmiques negatives.

  • Dos empats. Dels tres equips en descens només perdia un, el Manlleu (penúltim). Empats per a Vilassar de Mar, que ja empata a punts amb l'Europa (que és fora de descens); i per al Sabadell B, cuer ara amb 5 punts.

  • Després d'11 jornades, encara no han guanyat... dos equips. El Manlleu, que ja allarga a més de sis mesos, 16 partits oficials, la ratxa sense triomfs; i el Sabadell B, cuer de la categoria.

  • Meitat d'empats. La J11 ha estat marcada pels empats, un total de cinc, la meitat dels partits. A més, s'han vist tres triomfs locals i dos de visitants, els corresponents als dos perseguidors del líder (Olot i Vilafranca).

  • 24 gols. Jornada amb producció anotadora similar a la de la setmana passada (van ser 26 dianes llavors). Quatre equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols locals, 13 a 11.

Partit a partit
  • Sobre la botzina. Victòria del Vilafranca al Granollers (1-2) en l'última acció del partit, en una autèntica genialitat d'Eric Via, amb aquest golàs de falta...
  • Quatre anys després! Ha passat per Segona B i no és un home acostumat a marcar... però feia gairebé quatre anys que Eric Via no marcava un gol a Tercera. L'últim va ser el 4 de novembre de 2012, amb la Pobla Mafumet, i davant... el Vilafranca (1-0, J10 de la 12/13).
El Vilafranca s'enduia els tres punts de Granollers // Félix Sancho

  • Primera part. Un bon inici del Vilafranca es traduïa en el gol de Dani Medina a la sortida d'un córner... tres minuts després una gran jugada col·lectiva del Granollers culminava en l'empat, de Ramon Suárez. A la segona part les forces s'equilibraven, si bé eren els penedesencs els qui disposaven de les opcions més clares.

  • Tercera. Després d'una ratxa molt positiva que el va deixar en play-off, el Granollers encadena ara tres derrotes, que l'han deixat en zona mitjana, per ara a 7 punts del quart classificat i amb 6 punts de coixí sobre el descens.
Igualtat especialment després de l'1-1 // Félix Sancho

  • Punt i seguit. Després de la derrota contra el Sant Andreu de la setmana passada, el Vilafranca reprèn el camí dels triomfs. La de Granollers és la cinquena als últims sis partits... i la vuitena als últims deu.

  • Fort a domicili. Amb el triomf (i la derrota del Peralada a Palamós), els vilafranquins igualen el líder com a millor visitant del grup, amb 13 punts de 18 possibles sumats a domicili, incloses ja quatre victòries (una fita que també té assolida l'Olot).

  • Disparats. L'Olot feia una seqüela de "La setmana de 9 punts" i s'imposava a Sant Andreu (1-3). Els olotins, grans guanyadors de la J11: consoliden el segon lloc i retallen 3 punts al líder. Són ja a un del Peralada.
Dembo Batchilly, la figura de l'Olot al Narcís Sala // Isaac Planella - UEOlot.com

  • Dembo Batchilly. Els titulars són per a Marc Mas i Sergio Álvarez, que són a dalt de tot del llistat de golejadors del grup (8 i 8)... però atenció amb Dembo: contra el Terrassa anotava un gol vital... i a Sant Andreu encarava el triomf amb dos gols, el segon una autèntica exhibició de poder físic, velocitat i definició...
  • David Toro. El davanter de Sant Boi anotava de manera plàstica l'1-2 i donava vida al Sant Andreu... fins que a l'afegit, Marc Mas certificava la victòria de l'Olot amb el seu vuitè gol del curs.
David Toro (4 gols en lliga) anotava el gol andreuenc // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • En ratxa. Quatre victòries seguides, i set en els últims vuit partits. L'Olot no afluixa i continua sense cedir empats (tan sols ha perdut punts en les dues derrotes a domicili). Els garrotxins també encadenen set partits encaixant com a mínim un gol.
Celebracions dels jugadors olotins // Isaac Planella - UEOlot.com

  • Dues seguides. El Sant Andreu va iniciar el curs sent molt fort a casa... però ara ja hi encadena tres partits sense guanyar, un dels quals de Copa, i dues derrotes seguides en lliga (contra els dos primers, Peralada i Olot). Amb tot, els andreuencs són cinquens, a 4 punts de la zona noble.

  • Empat desigual. A la Bombonera, repartiment de punts entre Montañesa i Ascó (1-1). Una igualada de lectura desigual.

  • Sis partits. La Montañesa, que empatava a la segona part amb el gol de Carles Montoro (la seva primera diana del curs), ja acumula sis jornades sense triomf (4 empats i 2 derrotes) i té ara 3 punts de coixí sobre el descens.

  • Bombonera. A més, la Monta encadena tres partits sense guanyar a casa (empats amb Peralada i Ascó, derrota davant l'Olot), quelcom que no passava des del tram final del curs 2014/2015, quan hi va enllaçar tres derrotes (entre les jornades 34 i 38).

  • Sumant. Per a l'Ascó el punt sumat allarga la dinàmica de no aturar-se per als de Santi Castillejo: vuit partits seguits sense perdre, això sí, amb molts empats, sis. Els asconencs són vuitens, a 6 punts del play-off.

  • Empats. A domicili els de la Ribera d'Ebre encadenen quatre empats, i a la lliga ja són, amb el Figueres i el Manlleu, el segon equip amb més igualades (6), només per darrere de La Jonquera (7).

  • Més empats. Igualada també al Tarragonès entre la Pobla de Mafumet i un Santfeliuenc (1-1) que al tram final disposava d'opcions per endur-se els tres punts.
La Pobla s'avançava aviat però el Santfe reaccionava // Josep M. Garcia - CF Pobla Mafumet

  • Ruxi Bonet. El central avançava la Pobla de Mafumet aprofitant una segona jugada, al minut 12 de partit. El gol encaixat, però, no feia arronsar el Santfe...

  • Porters. Són poc reivindicats, però en aquest partit destacaven les bones aturades dels dos porters, José Perales (Pobla) i Toni Casamayor (Santfeliuenc).
Els dos equips igualen també a la taula // Josep M. Garcia - CF Pobla Mafumet

  • Llest. Tot i això, en una sortida i un posterior mal refús, el porter José Perales deixava la pilota a peus de David Romo, el més llest de la classe, que anotava l'empat a un i donava més vida al Santfe.

  • Opcions. Ho hem dit, al tram final, múltiples opcions per als blanc-i-blaus per endur-se els tres punts. 

  • Bessons. Amb el punt sumat, els dos equips queden en zona mitjana amb 14 punts els dos, amb balanç 3-5-3 els dos... i amb equilibri als gols marcats i encaixats: 17-17 per a la Pobla, 10-10 per al Santfe.

  • Dinàmiques. La Pobla Mafumet acumula cinc jornades sumant (9 punts de 15 possibles); el Santfeliuenc ha guanyat un partit dels últims set, si bé enllaça quatre jornades sumant (6 punts de 12 possibles).

  • Empat també als Canyars. Repartiment de punts entre Castelldefels i Vilassar de Mar. Un empat que no acaba de deixar satisfet cap dels dos equips.
Empat entre dos equips de la zona mitjana-baixa // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Estira i arronsa. S'avançava el Castelldefels (gol d'Adri Alonso), empatava el Vilassar de Mar (diana de Soufianne)... i a la represa, més del mateix: gol local d'Isaac Maldonado (primer de la temporada)... i empat final des dels onze metres.

  • Nou penal. El Castelldefels (i el seu porter, Manu Martín), afrontaven el tercer penal en contra a les últimes quatre jornades... però el porter no podia fer el ple, 3 de 3 aturades. Roberto Camacho anotava el gol de l'empat final per al Vilassar de Mar.

  • 3 de 4. És el tercer empat als quatre últims partits del Castelldefels, que continua sumant amb fluïdesa a casa (9 punts de 18 possibles). Els mariners tenen ara 3 punts de coixí sobre el descens.
Isaac Maldonado (esq) s'estrenava com a golejador mariner // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Positiu. El Vilassar de Mar continua en descens (antepenúltim), però després del primer triomf manté l'hàbit de sumar: només ha cedit una derrota als últims sis partits, i ja suma es mateixos punts que l'Europa (8), que marca la permanència.

  • Final de ratxa. Un gol de Marc Serramitja donava al Palamós el triomf de la jornada. Els del Baix Empordà tombaven el líder Peralada, que cedia la primera derrota del curs... i la primera en més de sis mesos!

  • 15 partits. La ratxa del Peralada ha inclòs el final del curs passat (cap derrota als últims 5 partits) i l'inici de l'actual. Onze victòries i quatre empats per a més de mig any sense caure.

  • Marc Serramitja. El gol guanyador és ja el quart gol de Serramitja en aquesta lliga. El 10 és una de les claus del bon moment palamosí. Ha marcat en tres de les quatre victòries assolides pel Palamós com a local aquest curs.

  • 10 de 12. El Palamós ha sumat 10 punts dels últims 12 possibles i continua molt sòlid al darrere: des del 6-2 encaixat a Granollers (J7) ja encadena 379 minuts sense rebre un gol, més de quatre partits sencers.

  • Cap fred. Tot i la derrota, el Peralada continua sent el líder de la categoria, el millor local (amb l'Olot) i el millor visitant (amb el Vilafranca), el màxim golejador i l'equip menys golejat (amb La Jonquera). La setmana vinent, duel cap i cua, líder contra cuer: Peralada-Sabadell B.

  • 381 minuts. El gol de Serramitja trencava una ratxa de 381 minuts de joc sense encaixar per part del Peralada, inclosos tres partits sencers.

  • Diumenge de resurrecció. En l'estrena d'Agustín Vacas a la banqueta del Terrassa, golejada vallesana davant el Manlleu (4-1) per recuperar el camí positiu.

  • Martí Soler. El Manlleu s'avançava a l'Olímpic amb la diana de Soler, la primera que anota aquest curs. Un gol que mantenia el 0-1 fins al minut 58...

  • Mitja hora final. La reacció del Terrassa era gairebé furibunda: quatre gols en els últims 30 minuts de partit: de Raúl Torres i Manuel Raíllo (quart gol del curs per als dos), i de Fernando Velillas i Joel Cañaveras (estrena golejadora per als dos).
El Terrassa torna al camí dels triomfs // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • Final de ratxa. Victòria del Terrassa després de cinc jornades sense vèncer (2 punts dels últims 15). Els vallesans són ara setens, a sis punts del play-off

  • Sense victòria. El Manlleu continua en descens, penúltim, i sense haver guanyat encara aquesta temporada.

  • 16 partits. Acumulen els osonencs sense victòria en partit oficial: els 4 darrers de la lliga anterior, un de Copa Catalunya i els 11 d'aquesta lliga. Són 8 empats i 8 derrotes. De l'última victòria ja fa 6 mesos i una setmana: va ser el 17 d'abril, davant el Figueres (2-1).

  • Sense gols. Un altre empat, entre Cerdanyola i Júpiter (0-0); una altra igualada que no acaba de deixar satisfets cap dels dos equips, si bé hi ha dues lectures positives ràpides: cap dels dos encaixava i se sumava un punt.

  • Cerdanyola, 7 partits. Els vallesans han sumat 2 punts dels últims 21 possibles i tenen un sol punt de coixí sobre les places de perill. A casa, a més, encadenen cinc partits sense triomf.
Empat sense gols a Fontetes // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Júpiter, 8 partits. Els barcelonins no guanyen des de la J3: 5 punts dels últims 24 possibles. El coixí dels gris-i-grana sobre el descens és de 3 punts. Fora de casa els jupiteristes no guanyen des de fa gairebé mig any: va ser al camp de l'Europa al tram final del curs passat (1-2).
Alegria figuerenca, decepció escapulada // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Cara i creu. El Figueres tornava a guanyar a casa (1-0) i furgava a la ferida d'un Europa que voreja el descens... i que podria viure l'adéu d'Albert Poch... escolteu les paraules del tècnic escapulat al postpartit:
  • Més mitjana anglesa. El Figueres continua alternant victòria-empat casa-domicili. Ha sumat ja 11 punts dels últims 15, s'ha situat novè i ja és més a prop del quart (a 6) que del penúltim (7 per sobre).

  • Sense gol. Dues derrotes seguides per a l'Europa, sense marcar en cap de les dues, que deixa els escapulats amb 8 punts, marcant la permanència... però empatats amb el Vilassar de Mar, que obre el descens.
Amb l'Europa debutava el porter Moha, fitxat aquesta setmana // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Gol desafortunat. El davanter del Figueres, Adrià Casanova, provocava, de cap, el gol del triomf figuerenc, que es marcava en pròpia porteria l'escapulat Uri González.

  • Diferent lectura. La J11 es tancava, com no, amb un empat, entre Sabadell B i La Jonquera. Un punt per als dos, però amb diferents conclusions a banda i banda.

  • Cuer. El Sabadell B continua sent últim i sense guanyar encara, 5 punts de 33. Els arlequinats han cedit 4 empats i 2 derrotes com a locals.

  • Facu. El gol inicial de La Jonquera (d'Óscar Molina) era igualat a la represa per Facu, tota una fita si tenim en compte com de difícil és marcar un gol als jonquerencs: 4 encaixats en 11 partits.

  • A prop. Amb l'empat La Jonquera queda al sisè lloc, a 5 punts del play-off.


Repàs general

  • Moviments als Golejadors. Colideratge al capdavant! Marc Mas (Olot) iguala amb 8 gols el seu company Sergio Álvarez. El següent moviment a la llista és per a cinc futbolistes que arriben als 4 gols marcats: David Toro (Sant Andreu), Dembo Batchilly (Olot), Marc Serramitja (Palamós) i Raúl Torres i Manuel Raíllo (Terrassa). Un total de 10 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J11.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Ramon Suárez (Granollers), Eric Via (Vilafranca), el segon de Dembo Batchilly (Olot) i David Toro (Sant Andreu). [No hem pogut veure imatges encara del Castelldefels-Vilassar de Mar, el Terrassa-Manlleu ni del Sabadell B-La Jonquera]

  • 268 gols. La J11 ha fet mantenir la mitjana anotadora. Se situa als 2'44 gols per partit de mitjana, encara inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 18 gols menys que els anotats en les onze primeres jornades del curs passat (286).

  • Millor local: Olot i Peralada (15 de 15, 100% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (2 de 15, 13'33%)

  • Millor visitant: Peralada i Vilafranca (13 de 18, 72'22%) | Pitjor visitant: Sabadell B (1 de 15, 6'67%)

  • Victòries locals 41% | Empats 36% | Victòries visitants 23%

  • Respecte el curs passat, baixen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits. Tot i això, en les últimes jornades els triomfs visitants han pujat ja 7 punts percentuals (del 16% post-J8 al 23% actual).

  • Màxim golejador: Peralada i Olot (23) | Menys golejat: Peralada i La Jonquera (4)

  • Menys golejador: La Jonquera (6) | Més golejat: Sabadell B (21)

  • Rendibilitat. Encara és d'hora perquè sigui revelador, però per ara l'equip més rendible quant a gols anotats és La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'67 punts de mitjana: 6 gols, 16 punts per als empordanesos.

  • Camp on es veuen més gols. És poc revelador per ara, però és a dalt de tot de l'estadística el Municipal d'Olot. En cinc partits disputats s'hi han vist 19 gols, 3'80 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques és l'estadi que ha vist menys gols fins ara: 4 dianes en 5 partits.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada