La Jonquera s'imposava a Granollers i treia la quarta plaça als vallesans // Félix Sancho

Sant Andreu 0-2 Peralada (Keita Karamokoba -p- i David Corominas 'Coro')
Montañesa 1-2 Olot (Dani Sánchez / Sergio Álvarez i Héctor Simón -p-)
Pobla Mafumet 0-0 Ascó
Castelldefels 1-2 Europa (Miki Gustà / Xavi Civil -2-)
Vilassar de Mar 0-3 Santfeliuenc (Dani Maldonado 'Maldo', Éric Zárate i Francisco 'Patxi' Areitio)
Figueres 2-1 Júpiter (Adrià Casanova i Xavi Ferrón -p- / Roger Peris)
Palamós 1-0 Sabadell B (Jaume Duran)
Granollers 0-1 La Jonquera (Joan Pujol)
Terrassa 0-3 Vilafranca (Víctor Oribe, Aday Benítez i Santi Triguero -p-)
Cerdanyola 1-1 Manlleu (Oriol Molins / Oriol Molins -pp-)

Dades, fotografies, noms propis i detalls que ens ha deixat la jornada

• El triumvirat no afluixa. Noves victòries del Peralada, el Vilafranca i l'Olot, tots tres a domicili, aquest cop, i sensació que els tres comencen a deixar molt de terra pel mig: treuen 6 punts al quart.

• Ratxes. El Peralada ha sumat el 8è triomf en 9 partits i el Vilafranca el 7è en els últims 8. Més dades que donen idea de la fortalesa dels primers classificats.

• El titular de la jornada, però, és en aquesta quarta plaça: la Jonquera, debutant aquest curs a la categoria, entra en zona de play-off i allarga un inici de tremporada es-pec-ta-cu-lar, invicta i sent l'equip menys golejat.

• Perfil visitant. Per primer cop aquest curs s'han vist més de tres victòries a domicili (el sostre fins ara)... el doble! Un total de 6, que ha trencat diverses ratxes locals.

• Jornada de final de ratxes: primera derrota a casa de Sant Andreu, Terrassa, Castelldefels, Montañesa i Granollers.

• El Terrassa ha perdut un partit a casa després de 10 partits oficials sense caure i hi ha encaixat un gol 716 minuts de joc després.

• Al balanç contrari, els egarencs encadenen ja 333 minuts sense marcar

• A la part baixa, el titular és l'estrena victoriosa de l'Europa a Castelldefels (1-2). Els graciencs continuen just per sobre del descens, però amb més coixí.

• La pluja ha marcat la jornada: cap partit suspès, però l'aigua ha incidit en menos o major mesura en tots els duels. De fet, sí que hi ha hagut suspensions en un parell de presentacions del futbol base, les del Júpiter (tot i que no jugava a la Verneda) i el Cerdanyola.

• Després de 9 jornades, continuen invictes... dos equips: el líder Peralada i La Jonquera, que se situa a la quarta plaça

• Després de 9 jornades, continuen sense guanyar... tres equips: els tres que són en places de descens: el Manlleu, el Vilassar de Mar i el Sabadell B.

• Ratxa de partits oficials sense vèncer: Manlleu, 14; Vilassar de Mar, 11, i Sabadell B, 9.

• La ratxa de La Jonquera sense encaixar continua ampliant-se: ja és de 522 minuts de joc sense rebre un gol, més de 5 partits sencers.

• L'Europa ha tornat a guanyar després d'11 partits oficials sense fer-ho. Últim triomf: 15 de maig, J38 del campionat passat.

• 21 gols. Jornada relativament poc productiva, propera al mínim anotador del curs (20 a les J4 i J5). Set equips s'han quedat sense marcar i han predominat els gols visitants, 6 a 15.

Partit a partit
  • No afluixa. El líder Peralada visitava el Narcís Sala i en sortia amb un nou triomf (8 en 9 partits), amb un gol a cada part (0-2).
El Peralada conqueria (també) el Narcís Sala // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• Matiners. Aviat disposaven els empordanesos d'un penal que Keita (quart gol del curs) convertia en gol. A la segona part, Coro s'inventava un golàs per assegurar el triomf, el cinquè del maresmenc en aquesta lliga.
  • Primera desfeta. La derrota és la primera del Sant Andreu a casa aquesta temporada. Entre lliga i Copa Catalunya els andreuencs acumulaven 8 partits sense derrota, 10 si mirem la ratxa sense derrotes com a locals. L'última derrota a casa va ser el 17 d'abril passat, contra el Cerdanyola (1-2).

• 14 partits invicte. Acumula el Peralada, entre els cinc darrers de la temporada passada i els nou primers d'aquesta. Ja són més de sis mesos sense derrota per als xampanyers, amb 10 victòries i 4 empats. L'última desfeta, el 10 d'abril passat a Figueres (2-0).

• Al 83'. L'Olot s'enduia els tres punts del camp de la Montañesa (1-2) amb gol decisiu d'Héctor Simón de penal quan quedaven set minuts per al final. Els olotins , set victòries en nou jornades, continuen tercers.

• Sergio Álvarez. El veneçolà avançava l'Olot amb un gran gol de falta als primers compassos de partit, el 6è que marca aquest curs Sergol.
Triomf de l'Olot a Nou Barris // Isaac Planella - UEOlot.com

• Protestes. Empatava la Montañesa amb gol de Dani Sánchez (rematada molt vistosa, quart gol del curs per a Sánchez) i protestaven molt els jugadors locals l'acció del penal decisiu, que acabava significant l'1 a 2 dels olotins.
  • Sis partits. Ha estat invicta la Montañesa al Municipal de Nou Barris. Hi va caure per últim cop l'1 de maig passat, contra l'Ascó (0-1). La Monta encadena 4 partits sense guanyar, amb 2 punts sumats de 12 possibles.

• Empat tarragoní. Sota la intensa pluja, empat a res entre Pobla Mafumet i Ascó (0-0), que manté els dos equips en zona mitjana, amb 10 i 11 punts, respectivament.

• Cinc seguits. L'Ascó acumula ja sis jornades sumant... amb cinc empats consecutius.

• Una de sis. La Pobla Mafumet, en canvi, tan sols ha sumat un triomf als últims sis partits.

• La primera. L'Europa s'imposava als Canyars (1-2) i sumava la primera victòria de la temporada. Triomf 11 partits després.
Xavi Civil (dreta), la figura del duel // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Xavi Civil. Un doblet del davanter pratenc, tots dos gols de cap, capgirava la diana inicial del Castelldefels, de Miki Gustà, i donava els tres punts als d'Albert Poch.

• Cinc seguits. Amb el triomf, l'Europa encadena ja cinc partits sumant (un triomf, quatre empats) i amb 8 punts ja en té 3 de coixí sobre el descens.
Primer triomf del curs per a l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Primera a casa. El Castelldefels cedia la primera derrota a casa de la temporada. Els mariners, que han guanyat un partit dels últims sis, continuen en zona mitjana, amb 9 punts.

• Aire. El Santfeliuenc golejava al camp del Vilassar de Mar (0-3), recuperava el camí del triomf quatre jornades després, i amb 12 punts se situa a la primera meitat de la taula.

• Estrena. La victòria blanc-i-blava, segona a domicili del curs, s'aconseguia amb gols de tres jugadors que s'estrenaven com a anotadors en lliga: Maldo, Éric Zárate i Patxi.

• Sense triomfs. Allarga el Vilassar de Mar la recerca dels triomfs. Els maresmencs, que continuen en descens, cedien la cinquena derrota del curs i acumulen 11 partits oficials sense guanyar.

• Remuntada. Segon triomf del curs (segon seguit a casa) del Figueres, aquest cop amb remuntada davant el Júpiter (2-1) i gol de la victòria de penal i al minut 94.
Disputat duel entre Figueres i Júpiter a Vilatenim // UEFigueres.cat

• Xavi Ferrón. Tercer gol del curs del davanter de la Unió... i segon gol guanyador. Contra el Manlleu anotava l'1-0 definitiu i davant el Júpiter signava el 2-1.

• 78 minuts. El Júpiter s'avançava a la mitja hora de joc, gol de Roger Peris... i continuava al davant al marcador fins als 12 minuts finals...

• Adrià Casanova. Empatava el partit la Unió al 78... i en un final frenètic el penal anotat per Ferrón capgirava el partit a l'afegit.
En ratxa la Unió: 7 punts dels últims 9 // UEFigueres.cat

• Sis partits. Acumula el Júpiter sense vèncer, des de la J3. Els gris-i-grana han acumulat 4 empats i 2 derrotes des de llavors, i són en zona mitjana.

• 7 de 9. El Figueres continua amb la reacció i ha sumat 7 punts dels últims 9 possibles. Els empordanesos són en zona mitjana, ja amb 6 punts sobre les places de perill.

• Triomf de nou. El Palamós, que encadenava quatre partits sense guanyar, superava el Sabadell B (1-0) i queda ara com a principal aspirant a entrar al play-off: és cinquè amb els mateixos punts que el quart (15).

• Jaume Duran. El gironí anotava el gol del triomf palamosí, el seu tercer del curs.

• 11 de 15 a casa. Molt fort el Palamós a casa: 3 victòries i 2 empats; de fet, hi ha sumat gairebé el triple de punts dels que ha aconseguit fora (11 a 4, amb un partit menys a domicili).
Els jugadors del Sabadell B acabaven enfonsats // Roger Benet

• Polèmica final. Marxava indignadíssim el Sabadell B del partit per un gol anul·lat a Ñito Martín al temps afegit, que hauria significat l'empat arlequinat.

• 6 de 7. És la sisena derrota del Sabadell B a les últimes set jornades. El filial arlequinat continua sense vèncer i és cuer, ara a 5 punts de la permanència.

• Més història. Un gol de Joan Pujol donava la victòria a La Jonquera al camp d'un Granollers (0-1) que veia tallada la ratxa de 3 victòries.

• 14 partits invicte. Acumula ja La Jonquera: 9 en aquest inici de curs, 2 de la promoció d'ascens del mes juny i 3 més del final de lliga a Primera Catalana. En total, 5 victòries i 9 empats i més de 5 mesos sense derrota en partit oficial.
La Jonqueria vencia a Granollers sota la pluja // Félix Sancho

• Gols, els justos. Curiós cas el de La Jonquera: quart classificat, és l'equip que menys gols encaixa (2 en 9 jornades) però també el que menys en marca, 5, amb els que ha sumat 15 punts (3 victòries i 6 empats).

• Rebenten la ratxa. El Vilafranca manté el moment dolç, suma el setè triomf als últims vuit partits i trenca la ratxa d'imbatibilitat del Terrassa com a local (0-3).

• 10 partits. El Terrassa perd després d'una desena de partits sense derrota, i el 0-1 d'Oribe és el primer gol que reben a casa els vallesans després de 716 minuts de joc.
El Vilafranca s'imposava a Terrassa // Juanma Medina - Terrassa FC

• Quatre. Encadena el Terrassa quatre partits sense vèncer, 2 punts dels últims 12 possibles. Els vallesans són ara vuitens, a 3 punts del play-off i acumula 333 minuts sense marcar.

• Escala. Els golejadors del Vilafranca es col·loquen escalats a la taula d'anotadors: 5è gol d'Aday Benítez, 4t de Victor Oribe i 3r de Santi Triguero.

• Empat final. En l'últim partit de la jornada, molt marcat per la pluja, empat entre Cerdanyola i Manlleu (1-1), que manté els vallesans just per sobre del descens (marquen ara la permanència) i els osonencs sense guanyar i en zona de perill, antepenúltims.
Oriol Molins (10) avançava els vallesans // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

• Oriol Molins. El barceloní avançava el Cerdanyola a la segona part amb el seu quart gol del curs.

• Oriol Molins, pp. I en una acció desgraciada, el mateix Molins donava l'empat al Manlleu amb un autogol al temps afegit.

• Camí dels sis mesos. El Manlleu és l'equip de Tercera que més temps fa que no guanya: 14 partits oficials (3 de la lliga anterior, 1 de Copa Catalunya, 9 d'aquesta lliga), gairebé sis mesos (es compliran dilluns si els manlleuencs no vencen a la J10). L'últim triomf va ser el 17 d'abril, contra el Figueres (2-1). Des de llavors, 7 empats i 7 derrotes per als osonencs.
Amb el Cerdanyola debutava Dani Martí // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

• 1 de 15. El Cerdanyola encadena cinc partits sense vèncer, però sumava després de la ratxa de quatre derrotes consecutives. Per primer cop en aquesta ratxa de cinc partits, els de Toni Carrillo s'avançaven al marcador i, de fet, tenien el triomf a tocar, fins a l'afegit.

Repàs general
(Encara no apareixen totes les estadístiques, com la de millor local/visitant, perquè esperem a tenir diverses jornades per fer-ho prou revelador. Esperarem a la J10)

• Moviments als Golejadors. El màxim golejador no anotava, però sí que hi havia moviments just per sota: Sergio Álvarez (Olot) se situa segon en solitari, amb 6 gols. Dos futbolistes arriben als 5, David Corominas 'Coro' (Peralada) i Aday Benítez (Vilafranca). Quatre arriben als 4, Keita Karamokoba (Peralada), Victor Oribe (Vilafranca), Dani Sánchez (Montañesa) i Oriol Molins (Cerdanyola). Un total de 8 futbolistes (tres del Santfeliuenc) han obert el seu compte golejador en aquesta J9.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de David Corominas 'Coro' (Peralada), Dani Sánchez (Montañesa) i Sergio Álvarez (Olot). [Jornada intersetmanal, hem pogut veure molt pocs gols encara]

• 218 gols. La J9 ha fet abaixar una mica més la mitjana anotadora. Se situa ara als 2'42 gols per partit de mitjana, encara inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat vuit gols menys que els anotats en les nou primeres jornades del curs passat (226).

• Victòries locals 43% | Empats 36% | Victòries visitants 21%

• Respecte el curs passat, i encara som a la J9, es mantenen els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt, per ara, els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits. Tot i això, en aquesta J9 els triomfs visitants han pujat 5 punts percentuals (del 16% al 21%).

• Màxim golejador: Peralada (18) | Menys golejat: La Jonquera (2)

• Menys golejador: La Jonquera (5) | Més golejat: Sabadell B (20)

• Rendibilitat. Encara és d'hora perquè sigui revelador, però per ara l'equip més rendible quant a gols anotats és La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 3 punts de mitjana: 5 gols, 15 punts per als empordanesos.

• Camp on es veuen més gols. És poc revelador per ara, però és a dalt de tot de l'estadística el Narcís Sala. En cinc partits disputats s'hi han vist 18 gols, 3'60 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques és l'estadi que ha vist menys gols fins ara: 3 dianes en 4 partits.