dilluns, 10 d’abril del 2017

Resultats J33

El Sant Andreu i el Terrassa allarguen la lluita i el Castelldefels continua en ratxa

Tercera seguida per al Castelldefels, guiat per un gran Jordi Cano // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

Aquests són els resultats de la J33:

DISSABTE, 8 D'ABRIL
Sabadell B 1-1 Olot (Sergio Montero / Sergio Álvarez)  
Pobla de Mafumet 1-1 Figueres (Roger Brugué / Moha Chabboura)
 
DIUMENGE, 9 D'ABRIL
Castelldefels 2-1 Peralada (Jordi Cano -2- / Cesc Clotet)
Granollers 1-0 Ascó (Javi Sánchez)
Montañesa 0-1 Europa (Xavi Civil)
Cerdanyola 3-2 Vilassar de Mar (Jonathan Collado, Jaime Hernández -pp- i Alex Torres / Pau Senent i Sergio Ginés -p-)
La Jonquera 0-0 Vilafranca
Palamós 3-1 Manlleu (Agi Dambelly, Marc Bonaventura i Marc Medina / Fredi Juanes)
Terrassa 1-0 Santfeliuenc (Fernando Velillas)
Sant Andreu 2-0 Júpiter (Juanan Gallego i Robert Simón)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J33:



Gols: 21

Resultats: 6 victòries locals, 3 empats i 1 victòria visitant
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 27 | Llistat complet


L'anàlisi dels dilluns

Dades, noms propis, fotografies i vídeos que ens deixa la jornada


  • Tot costa. Cap dels tres primers ha guanyat en aquesta jornada. El líder Olot empatava a Sabadell; el Peralada, segon, queia a Castelldefels; i el Vilafranca empatava a la Jonquera.

  • Ara, +3. El Peralada optava a situar-se líder si guanyava als Canyars. Amb la derrota, els xampanyers queden a 3 punts de l'Olot, amb qui s'enfrontarà a la J35, la Diada de Sant Jordi.

  • Victòries de play-off. El Terrassa posava pressió al Sant Andreu amb triomf contra el Santfeliuenc. Els egarencs estaven gairebé una hora en play-off... fins que el duel dels andreuencs es tancava amb triomf quadribarrat. 

  • Els bitllets que queden. La situació per definir els altres dos ocupants del play-off s'ajusta una mica més. El Vilafranca continua tercer, ara amb +3 sobre el Sant Andreu, quart, i que té guanyat el goal average respecte els penedesencs. El Terrassa és cinquè, a 2 punts del Sant Andreu i a 5 del Vilafranca. Una mica més lluny queden dos aspirants, l'Ascó i el Palamós, que són a 7 punts de la quarta plaça.

  • Oxigen. Les victòries del Granollers, l'Europa i el Cerdanyola donen aire als tres equips, situats a la zona mitjana (10è, 11è i 12è) i immersos en la lluita per evitar els descensos no compensats. Recordem que, per ara, la plena permanència implica acabar el curs del 14è cap amunt.

  • En ratxa. L'equip més en forma a la zona baixa és el Castelldefels. Tombava el Peralada i ja encadena tres victòries. Els mariners tenen ja +5 sobre el descens directe i busquen ara quedar al més amunt possible, per mirar d'evitar les compensacions.

  • Dos empats. La zona de descens queda com estava, amb dos petits canvis. La Jonquera, que sumava un punt contra un rival de play-off, marca la permanència, amb +1 sobre el Manlleu i el Sabadell B, que obren el descens directe; el Júpiter es manté cuer, ara a 5 punts de sortir del descens directe.

  • Casolà. La J33 ha estat clarament local: sis victòries d'equips que han jugat a casa... per un sol triomf a domicili, el de l'Europa al camp de la Montañesa (0-1).

  • 21 gols. Jornada de poc pes anotador, novament. Sis equips s'han quedat sense marcar i han predominat els gols locals, 14 a 7.

  • Alerta, els no compensats! La J33 ha estat nefasta per als catalans a Segona B. Les derrotes a casa de l'Espanyol B, l'Hospitalet i el Prat han deixat els tres equips en descens directe a Tercera quan queden cinc jornades per al final. Si la lliga acabés així, els tres descensos implicarien tres descensos no compensats de Tercera a Primera Catalana, que implicarien els equips situats entre la 15a i la 17a plaça (ara els implicats serien el Santfeliuenc, el Castelldefels i la Jonquera). Aquests tres descensos no serien definitius: els ascensos de Tercera a Segona B anul·larien, progressivament, aquests descensos. Un ascens salvaria el 15è; dos ascensos, el 15è i el 16è; i un tercer, el 15è, el 16è i el 17è. Continuarem estant-ne ben pendents.

  • Matemàtiques. Tot continua tan ajustat, que ni el campionat, ni les places de play-off que queden ni cap tipus de descens (directe o no compensat) es pot decidir matemàticament a la J34. Ens encaminem cap a unes tres o quatre jornades finals d'infart!

  • La jornada que ve. La J34 s'avança per la Setmana Santa i es disputarà entre dijous i divendres. La principal atracció serà l'inici de la segona trilogia al duel entre els tres primers, amb el Vilafranca-Peralada, tercer contra segon. Hi ha un enfrontament d'aspirants remots al play-off, Ascó-Palamós; un duel directe al descens, Manlleu-Sabadell B; i un Olot-La Jonquera que pot ser decisiu per a tots dos conjunts.

Partit a partit

  • Empat. El líder Olot sortia de Sabadell amb un empat contra el penúltim classificat (1-1). Un duel de més opcions per als olotins, que no concretaven les seves arribades, especialment clares al primer temps.
Sergio Álvarez avançava l'Olot a Olímpia // Sandra Dihor - UEOlot.com

  • Sergol. El veneçolà Sergio Álvarez anotava el 0 a 1 per a l'Olot, el seu 13è gol del curs. Uri Santos i Albert Blázquez disposaven de bones opcions al primer temps.

  • Sergio Montero. A l'inici de la represa, una centrada des de l'esquerra la convertia Montero en l'empat a un per al Sabadell B, que demostrava el seu instint de no rendir-se plantant cara al líder. És el tercer gol de Montero aquest curs.
Sergio Montero, autor del gol de l'empat arlequinat // Sandra Dihor - CE Sabadell

  • Gols anul·lats. Al tram final es veien dos gols anul·lats, un per banda, que no modificaven el marcador. En roda de premsa els dos tècnics, Ramon Maria Calderé i Ignasi Senabre, no volien incidir gaire en les dianes anul·lades.

  • 7 de 9. Després de les dues derrotes seguides, l'Olot ha sumat ara 7 punts dels últims 9 possibles. Els garrotxins continuen líders, amb +3 sobre el Peralada, a qui visitaran la Diada de Sant Jordi.
Igualtat al marcador entre el penúltim i el líder // Sandra Dihor - CE Sabadell

  • A casa. El Sabadell B, penúltim i a un punt de sortir del descens directe, s'encalla com a local: no ha guanyat a casa en aquesta segona volta (ni en aquest 2017). Hi encadenen 8 partits sense guanyar (3 empats i 5 derrotes). A la J34, dijous, visiten el Manlleu, en un duel directe a la zona baixa.

  • Empat a la zona tranquil·la. Repartiment de punts al Tarragonès entre la Pobla Mafumet i el Figueres (1-1). Els dos equips són a l'estreta zona que hi ha entre els aspirants al play-off i el descens no compensat.

  • Gol de l'ex. Un ex de la Unió, Roger Brugué, avançava de cap la Pobla Mafumet, en el seu 6è gol del curs.
Empat entre Pobla i Figueres, equips en zona mitjana // UEFigueres.cat

  • Bèstia negra. A la primera volta, Moha Chabboura anotava un pòquer per al Figueres contra la Pobla Mafumet. En aquesta segona volta anotava el gol de l'empat, la seva vuitena diana del curs.

  • Més empats. La Pobla Mafumet continua sent el rei de l'empat (17 en 33 jornades), i de fet ha empatat 8 partits dels últims 10 disputats. Els tarragonins encadenen cinc partits sense guanyar. Són vuitens, amb +5 sobre la 15a plaça, la primera que pot implicar descens no compensat.

  • Novè. Just per sota queda el Figueres, un punt irregular en aquest tram de curs (3-1-3 en els últims set partits). Els empordanesos tenen +4 sobre la quinzena plaça (la zona de possible descens no compensat).

  • Oportunitat perduda. El Peralada cau a Castelldefels contra un rival en ratxa (2-1). Els empordanesos s'haurien situat líders si guanyaven... però continuen depenent de si mateixos per ser campions.

  • Cesc Clotet. S'avançava el Peralada amb la diana de Clotet, la segona del curs. Clotet havia marcat en l'anterior desplaçament dels xampanyers, al camp del Sabadell B (J31).
Triomf de mèrit del Castelldefels davant el segon classificat // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Jordi Cano. L'allstar del partit per part del Castelldefels era el petit dels germans Cano. Golàs des de la frontal per establir l'empat poc després del gol del Peralada... i golàs de falta a la segona part per consolidar un triomf de prestigi. Cano, que va arribar a Castelldefels a meitat de curs, procedent de l'Europa, suma ja 6 gols.

  • Insistència. Si una cosa ha demostrat el Peralada aquest curs és que no es rendeix mai. Els empordanesos, que veien com Ernest Forgas enviava un xut al pal al primer temps (hauria estat l'1 a 2), disposaven d'opcions fins al xiulet final, literalment.

  • 697 minuts. El gol de Jordi Cano per al Castelldefels trencava la ratxa del Peralada i els seus porters, Gianni Cassaro i Richy Paz (titular als Canyars). Queda en 697 minuts de joc sense encaixar, més de set partits sencers.

  • Nou jornades després. Derrota del Peralada després d'encadenar nou partits sense perdre (6 victòries i 3 empats). Els empordanesos, segons i a 3 punts del líder, encaren ara la trilogia dels capdavanters: divendres visiten Vilafranca i el 23 d'abril reben l'Olot.

  • Tres seguides. El Castelldefels encadena tres victòries i allunya encara més el descens directe, a qui ja té a +5. Els grocs han sumat tres triomfs als últims quatre partits disputats als Canyars.

  • Prestigi i aire. El Granollers tomba l'Ascó en un partit obert (1-0) i continua mantenint a ratlla el possible perill dels no compensats.
El Granollers s'enduia un duel força igualat // Felix Sancho

  • Jonatan Toledo. El davanter de l'Ascó disposava d'un penal, que llançava fora, i d'una bona opció al segon temps (avortada magistralment per Ramon Suárez), per avançar els asconencs.

  • Javi Sánchez. Després d'arribades de Christian Hidalgo o de Carlos Cano, el gol del Granollers arribava amb el cap del davanter badaloní, que aprofitava un semiglobus per anotar el gol de la victòria vallesana, en la seva segona diana del curs.
El Granollers controla la distància respecte el quinzè // Felix Sancho

  • Osado. L'Ascó tenia una opció claríssima d'empat, en un xut de Juan Osado que s'estavellava al travesser.

  • Tres punts. El Granollers torna a guanyar després de quatre partits sense victòria (2 punts dels últims 12) i és ara 10è, amb +3 sobre la quinzena plaça, la primera que podria implicar descens no compensat.

  • Mala ratxa. L'Ascó acumula ja set jornades sense guanyar (2 punts dels últims 21 possibles) i té ara el play-off 7 punts per sobre.

  • Malefici. Per primer cop a Tercera, l'Europa s'imposava al camp de la Montañesa (0-1), en una victòria que manté l'estabilitat per als graciencs, que se situen per sobre dels de Nou Barris.
Xavi Civil, 8 gols aquest curs amb l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Xavi Civil. El gol guanyador arribava als minuts finals, a peus del davanter pratenc, que ja suma 8 dianes, i que sempre que ha marcat amb l'Europa, l'equip ha guanyat.

  • 400 minuts. L'Europa s'ha habituat a sumat (8 punts dels últims 12)... i a no encaixar. Acumulen els escapulats 400 minuts de joc (més de quatre partits sencers) sense rebre un gol. Són onzens, +2 sobre el possible descens no compensat.
Cara i creu per a Europa i Monta // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Perill de nou. Tot l'aire que havia agafat la Monta amb les dues victòries seguides significa ara alerta: els de Nou Barris, amb 39 punts, són a la plaça que marca ara la plena permanència, el 14è lloc. Aquest curs han cedit ja 5 derrotes com a locals.

  • Partit boig. El Cerdanyola i el Vilassar de Mar protagonitzaven un duel ple d'alternatives, amb cinc gols... tots al primer temps! (3-2). La victòria dona als vallesans el goal average en una zona clau per a la plena permanència.
Alegria per al Vilassar de Mar d'inici... // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Alternatives. Un golàs de Pau Senent (2n del curs) avançava el Vilassar de Mar, però els gols de Jonathan Collado (estrena) i l'autogol de Jaime Hernández, provocat per Pitu Plazuelo, donaven la volta per al Cerdanyola. Empatava de penal per als vilassarencs Sergio Ginés (2a diana de la temporada), però Alex Torres, a la sortida d'un córner, establia el 3 a 2 definitiu.
...i victòria vallesana al final // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Sumant. El Cerdanyola ja encadena sis jornades sense perdre (tres victòries i tres empats) i és ara dotzè, un punt per sobre de la zona de possible descens no compensat.
Partit vistós el que es vivia a Fontetes // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Just sota. El Vilassar de Mar suma els mateixos punts (40), però és per sota ja que cedia també el goal average a Fontetes. Els maresmencs han refredat la gran segona volta: encadenen tres jornades sense guanyar, 1 punt dels últims 9 possibles.

  • Sense gols. L'empat entre La Jonquera i el Vilafranca (0-0) allarga els deures pendents de tots dos equips (un a cada pol de la taula), que tot i això sumen.
Sense gols a la Jonquera // Falgués foto&vídeo - UELaJonquera.net

  • Final de ratxa. Per a La Jonquera l'empat significa trencar la dinàmica de set derrotes seguides. Els empordanesos, que són just sobre del descens directe (i per tant en zona de possibles descensos no compensats), encadenen vuit partits sense guanyar (1 punt dels últims 24 possibles).
Partit força encallat // Falgués foto&vídeo - UELaJonquera.net

  • Ve la trilogia. L'empat deixa el Vilafranca on era, tercer, però amb el Sant Andreu 3 punts per sota. Els penedesencs, que han encaixat 2 gols als últims 7 partits, rebran ara el Peralada... i visiten Olot a l'última jornada del mes d'abril.
Un observador-'espia' de luxe // Falgués foto&vídeo - UELaJonquera.net

  • Esperança. El bon tram de curs del Palamós s'allarga amb triomf contra el Manlleu (3-1), que manté els palamosins amb opcions matemàtiques de lluitar pel play-off.

  • Grans gols. Una gran definició d'Agi Dambelly (7è del curs) en l'1 a 0 del Palamós i un golàs de Fredi Juanes (5a diana) en l'empat del Manlleu (ja a la represa) obrien el duel, que es decantava al segon temps.
El Palamós s'imposava al Manlleu // AEC Manlleu

  • Els Marcs decideixen. Un gol de Marc Bonaventura 'Bona' (el tercer de la temporada) i un altre de Marc Medina (7è del curs) trencaven l'empat i asseguraven el triomf del Palamós.

  • Fortí. A casa el Palamós està en un moment esplèndid: hi encadena quatre victòries i set partits sense perdre (5 victòries i 2 empats). Els palamosins, setens, tenen el play-off situat 7 punts per sobre.

  • Moment crucial. El Manlleu, que ha sumat 1 punt dels últims 9 possibles, continua obrint el descens, a 1 punt de sortir dels tres últims llocs... i rep la setmana vinent l'equip que té just per sota, el Sabadell B.

  • Ben vius! Un gol de Fernando Velillas (el 7è del curs) dona la victòria al Terrassa davant el Santfeliuenc (1-0) i manté els vallesans de ple en la lluita per ser al play-off.

  • Tercer millor local. Només el Peralada i l'Olot tenen millors xifres que el Terrassa a casa. A l'Olímpic els egarencs han guanyat 12 dels 17 partits de lliga que hi han jugat, amb tan sols tres derrotes... i 9 gols encaixats!

  • A 2. Els vallesans, que no han de jugar contra cap equip que tenen per sobre a la taula, són cinquens, i continuen a dos punts del Sant Andreu, quart classificat.
Un gol matiner de Velillas donava el triomf al Terrassa // Juanma Medina - Terrassa FC

  • Alerta! El Santfeliuenc encadena dues derrotes i és ara 15è, en la primera plaça que significaria descens no compensat si la lliga acabés ara. Queden cinc jornades i l'objectiu dels blanc-i-blaus és evitar la tensa espera que ja van viure el curs passat (es van salvar aviat, amb l'ascens del Prat com a compensador, 15 dies després del final de la lliga).
Triomf del Sant Andreu, que es manté quart // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Ferms. El Sant Andreu s'imposava al Júpiter al segon duel barceloní del diumenge (2-0). Els andreuencs mantenen el quart lloc... i tenen opcions matemàtiques de ser tercers la propera jornada.

  • Segona part. Els gols arribaven al segon temps, i de les botes de dos debutants com a anotadors, Juanan Gallego i Robert Simón, que culminava una gran acció combinativa.

  • Nou partits. Encadena el Sant Andreu més de dos mesos sense perdre, un total de nou partits (5 victòries i 4 empats). Els andreuencs, quarts, són a 3 punts del Vilafranca, a qui tenen el goal average guanyat, i amb +2 sobre el cinquè, el Terrassa.
Samarreta d'ànims del Sant Andreu a Ton Alcover // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Cuer. El Júpiter, que plantava cara durant tot el duel, continua tancant la taula, a 5 punts de sortir del descens directe. Els gris-i-granes encadenen cinc partits sense guanyar (2 punts dels últims 15 possibles) i són l'únic equip del grup que no ha guanyat a domicili aquest curs (en 17 partits).


Repàs general
  • Moviments als Golejadors. Amb Marc Mas i Elhadji situats als dos primers llocs, el tercer esglaó dels realitzadors té un nou ingrès, el de Sergio Álvarez (Olot), que ja suma 13 dianes. En aquesta J33 han arribat als 8 gols Moha Chabboura (Figueres) i Xavi Civil (Europa), i a les 7 dianes dos companys, Marc Medina i Agi Dambelly (Palamós) i Fernando Velillas (Terrassa). Un total de 4 futbolistes obrien el seu compte golejador en aquesta J33, els golejadors del Sant Andreu (Juanan Gallego i Robert Simon) i del Cerdanyola (Jonathan Collado i Alex Torres).

  • Gols destacats. Ens quedem amb el doblet de Jordi Cano (Castelldefels) i els de Pau Senent (Vilassar de Mar), Alex Torres (Cerdanyola), Agi Dambelly (Palamós), Fredi Juanes (Manlleu) i Robert Simon (Sant Andreu).

  • 752 gols. Els 21 gols de la J33 han fet abaixar una mica més la mitjana anotadora. Se situa als 2'28 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 113 gols menys que els anotats a les trenta-tres primeres jornades del curs passat (865), una variació del -13'06%.

  • Millor local: Peralada (41 de 51, 80'39% dels punts) | Pitjor local: Sabadell B (13 de 51, 25'49%)

  • Millor visitant: Olot (34 de 51, 66'67%) | Pitjor visitant: Júpiter (7 de 51, 13'73%)

  • Victòries locals 44% | Empats 32% | Victòries visitants 24%

  • Respecte el curs passat, pugen un punt els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Olot (60) | Menys golejat: Peralada (19)

  • Menys golejador: La Jonquera (14) | Més golejat: Sabadell B (52)

  • Rendibilitat. Tot i la mala dinàmica, continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'29 punts de mitjana: 14 gols, 32 punts per als empordanesos.

  • Camp on es veuen més gols. Empat al capdavant de la dada! Els Municipals d'Olot i Vilafranca tenen la mateixa ràtio, de tres gols per partit de mitjana. A Vilafranca, 51 gols en 17 duels, i a Olot, 48 en 16. Una mitjana de tres gols per partit. En canvi, Les Forques continua sent el camp que ha vist menys gols: ara és menys d'un per partit de mitjana (16 dianes en 17 partits).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada