dilluns, 24 d’abril del 2017

Resultats J35

El Peralada allarga la lluita, el Terrassa entra en play-off i La Jonquera envia el Manlleu a zona de descens

El Terrassa encadena cinc victòries i és quart // Juanma Medina - Terrassa FC

Aquests són els resultats de la J35:

DISSABTE, 22 D'ABRIL

Sabadell B 0-2 Ascó (Jonatan Toledo i Jordi Martí -p-)
Sant Andreu 0-0 Europa

DIUMENGE, 23 D'ABRIL

Castelldefels 2-1 Vilafranca (Sergi Moreno i Jordi Cano / Aday Benítez)
Granollers 1-0 Santfeliuenc (Carlos Cano -p-)
Montañesa 1-2 Figueres (Pedro García / Sebastián Setti i Xavi Ferrón)
Cerdanyola 0-0 Pobla Mafumet
Peralada 2-1 Olot (Sergi Álamo i Ernest Forgas / Héctor Simón)
La Jonquera 2-1 Manlleu (Aleix Feixas -2, 1p- / Manel Sala)
Palamós 1-2 Júpiter (Agi Dambelly / Alex Prat i Mechi)
Terrassa 2-0 Vilassar de Mar (Joan Grasa -p- i Manuel Raíllo)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J35:



Gols: 20

Resultats: 5 victòries locals, 2 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 27 | Llistat complet


L'anàlisi dels dilluns
Dades, noms propis, fotografies i vídeos que ens deixa la jornada



  • TOT s'ajusta. El campionat, els dos bitllets pel play-off que queden, les places de possible descens no compensat (del 15è al 17è) i el descens directe. Les quatre luites principals de la taula quan queden tres jornades es mantenen més obertes que mai! De fet, la propera jornada no tindrem ni campió ni més equips de play-off de manera matemàtica. La J35 ha estat una autèntica sacsejada.

  • Aspirant. El Peralada allarga un any històric i tomba l'Olot, que s'havia avançat al duel d'aspirants al títol. Els empordanesos queden a 3 punts del líder, amb el goal average guanyat. 

  • Càlculs. Les opcions del Peralada per guanyar el títol passen per sumar 3 punts més que l'Olot en els 9 que queden en joc. Per tant, passaria per guanyar els tres partits que queden i que els olotins en perdin un. Per a l'Olot tot passa per sumar 7 punts, els que li donarien el títol encara que el Peralada ho guanyés tot fins a final de curs.

  • Quatre aspirants, dos llocs. La derrota del Vilafranca, tercer, i el triomf del Terrassa deixa la lluita pels dos bitllets de play-off restants encara més oberta. El Sant Andreu passa a ser cinquè per goal average general, empatat amb els egarencs. Per tant, tan sols 2 punts separen els tres equips... i en sobra un a la zona noble. Per matemàtiques, encara té opcions de play-off l'Ascó, sisè a 5 punts del quart.

  • Permanència. Les victòries a la zona mitjana del Figueres i el Granollers deixen els dos equips amb la salvació gairebé lligada del tot: tenen +8 i +7, respectivament, sobre la quinzena plaça (de possible descens no compensat) quan queden 9 punts en joc.

  • Alerta, els no compensats! La jornada a Segona B ha deixat un català (Espanyol B) en plaça de promoció de descens i dos (L'Hospitalet i Prat) en descens directe. Això fa que, ara per ara, tindríem dos descensos no compensats segurs, per al 16è i el 17è (el Santfeliuenc i La Jonquera, per ara) i un possible descens no compensat, pendent de la promoció de descens a Tercera, que afectaria el 15è classificat (el Castelldefels, ara mateix). Per tant, continua sent la 14a plaça la que marca la plena permanència ara per ara.

  • Polaritzada. Tercera jornada seguida dominada per les victòries locals (5), i que ha comptat amb només dos empats, els dos sense gols (al Narcís Sala i a Fontetes). S'han vist tres triomfs a domicili, els de l'Ascó, el Figueres i el Júpiter.

  • 20 gols. Jornada novament d'anotació baixa. Set equips s'han quedat sense marcar i han dominat els gols locals, 11 a 9.

  • Matemàtiques. A la propera jornada l'únic que pot ser matemàtic, quant a places decisives, serien dos descensos. El Júpiter i el Sabadell B baixarien matemàticament a Primera Catalana si perden (juguen entre ells) i La Jonquera guanya a Ascó. És l'únic condicionant que provocaria el descens dels dos equips.

  • La jornada que ve. La J36 inclourà l'Episodi VI del triangular del triumvirat amb un Olot-Vilafranca que serà televisat al Futbol en joc de La Xarxa (diumenge, 12'30h). També es viurà un duel directe al descens, el Júpiter-Sabadell B. El Manlleu-Peralada és un bon exemple de duel en què s'enfronten dos equips amb molt en joc... als dos pols de la taula.

Partit a partit



  • Cel i infern. La victòria de l'Ascó al camp del Sabadell B (0-2) manté els verds amb opcions matemàtiques de play-off (5 punts per sobre) i deixa els arlequinats cuers... i contra les cordes del tot: la setmana vinent podrien baixar maemàticament.

  • Igualtat. Al primer temps, arribades per als dos conjunts, especialment per als vallesans, que no convertien cap aproximació en gol.

  • Sentència. A la represa l'Ascó s'enduia el duel. Jonatan Toledo (4t gol del curs) anotava amb un xut potent a assistència d'Andreu Guiu el 0 a 1... i Jordi Martí, de penal, certificava el triomf amb el seu 7è gol de la temporada.

  • Dues seguides. L'Ascó encadena dos triomfs després d'haver creuat set jornades sense guanyar i arriba als tres duels finals amb opcions matemàtiques de ser a la zona noble.

  • 1 de 15. El Sabadell B veu lluny la bona dinàmica que va aconseguir, especialment a domicili, i cedia la 4a derrota als últims 5 partits. De fet, els arlequinats només han sumat un punt dels últims 15 possibles, i tornen a ser cuers.
Ambient andreuenc al derbi... // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Sense gols. L'esperat derbi barceloní entre Sant Andreu i Europa acabava amb el resultat inicial (0-0), que refreda una mica les aspiracions dels dos equips, tot i que els manté en la lluita.
...i també color escapulat al derbi // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Surten del play-off. El Sant Andreu, que tenia la opció més destacada en una rematada de Robert Simón a boca de canó que Fer, porter de l'Europa, refusava, surt de la zona noble... tot i que té els mateixos punts que el Terrassa, quart. Amb tot, els andreuencs encadenen 11 partits sense perdre (6 victòries i 5 empats).
Igualtat i 0-0 que manté els dos equips en dues lluites ben diferents // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Coixí just. L'Europa, que no ha marcat en els últims dos partits, manté +3 sobre la 15a plaça, que marca l'inici dels possibles descensos no compensats. Amb tot, els graciencs han deixat la seva porteria a zero en 5 dels últims 6 partits.

  • El cop. El Castelldefels tomba el Vilafranca a l'afegit, en una acció d'èxtasi als Canyars (2-1). Els mariners fan camí per evitar qualsevol tipus de descens i deixen els penedesencs sense marge d'error per ser al play-off.
Èxtasi als Canyars amb el gol de Jordi Cano a l'afegit // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Aday. I això que el Vilafranca s'avançava als compassos inicials, amb la diana d'Aday Benítez, la 15a del curs per al davanter canari.

  • Kilian. Abans del descans el Castelldefels disposava d'un penal per empatar, però el porter del Vilafranca, Kílian Cañabate, aturava el llançament de Jordi Cano.

  • Represa groga. A la segona part el Castelldefels capgirava el duel. Sergi Moreno (5è gol del curs) anotava l'empat aprofitant un refús a xut de Jordi Cano (la pilota no arribava al fons de la xarxa i provocava protestes a la banqueta vilafranquina).

  • Jordi Cano. El petit dels germans Cano tornava a ser desequilibrant i en un gran xut establia, a l'afegit, el 2 a 1 definitiu, el seu 7è gol de la temporada. La celebració dona bona idea de quant s'està jugant el conjunt mariner en aquestes jornades finals.
Així entrava el 2-1 definitiu de Jordi Cano // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Polèmica. El tècnic del Vilafranca, Ivan Moreno, acabava sent expulsat, en un partit en què els penedesencs eren molt crítics amb l'actuació arbitral.

  • +2. La derrota deixa el Vilafranca on era, tercer, però amb només 2 punts sobre el quart i el cinquè. La setmana que ve els vilafranquins, que venien de tres partits sense encaixar, amb 7 punts dels últims 9, visiten el líder, l'Olot.

  • 4 de 5. La ratxa del Castelldefels no s'atura! Els mariners sumen la quarta victòria als últims cinc partits (la tercera seguida als Canyars) i són quinzens. Ara mateix dependrien de la promoció de permanència de l'Espanyol B, a Segona B, per confirmar la plena permanència o bé per esperar algun ascens català de Tercera a Segona B.

  • Permanència. El Granollers supera el Santfeliuenc (1-0) i deixa la plena permanència més que a tocar. Els blanc-i-blaus, en canvi, són en plena lluita per evitar els no compensats.

  • Carlos Cano. El duel es decidia amb gol de l'exjugador del Santfeliuenc, des del punt de penal. És el 12è gol del curs per a Cano.
El Granollers superava el Santfeliuenc al carrer Girona // Félix Sancho

  • +7. Els vallesans tenen 7 punts de coixí sobre la 15a plaça quan en queden 9 en joc. El Granollers ve de sumar 8 punts dels últims 12 possibles, amb dos triomfs consecutius a casa.

  • Sequera. El Santfeliuenc és en plenes places de possible descens no compensat (és 16è) i creua una mala dinàmica: ha sumat 1 punt dels últims 15 possibles i encadena quatre derrotes en les quals no ha marcat.
El Figueres s'enduia els tres punts de la Bombonera de Nou Barris // UEFigueres.cat

  • Aigua freda. El Figueres s'endú el triomf del camp de la Montañesa (1-2) a l'afegit, obté la plena permanència virtual i deixa els barcelonins marcant la salvació per sobre dels possibles descensos no compensats.

  • Sebastian Setti. El 0 a 1 dels figuerencs significava l'estrena golejadora del 17 del Figueres, que abans del descans tenia un mà a mà amb el Tato Burgada que refusava el porter de la Monta.
  • Pedro García. La insistència de la Montañesa acabava tenint premi a la segona part, amb la diana de l'empat del davanter colomenc, que ha sumat 6 gols fins ara aquest curs.
  • Decideix. Quan l'empat semblava el signe definitiu, apareixia Xavi Ferrón per fer la diana guanyadora per al Figueres, en el seu 9è gol de la temporada.

  • 8 punts. El Figueres assoleix 8 punts de distància sobre la 15a plaça i té la plena permanència lligada. Una continuïtat a Tercera assolida en el primer any de Chicho a la banqueta de la Unió.

  • Tres seguides. La Montañesa encadena tres derrotes i és ara a la 14a plaça, la que després de la J35 marca la plena permanència. Els barcelonins han sumat dues victòries als últims 12 partits.

  • Sense gols. Empat entre Cerdanyola i Pobla Mafumet a Fontetes (0-0), que deixa els dos equips a la zona mitjana, amb els pobletans amb la plena permanència assolida.

  • Rodrigo Cuenca. El màxim golejador de la Pobla Mafumet (10 dianes fins ara) disposava de la opció més clara del duel: driblava el porter i xutava, un punt escorat, fora per poc.
Empat sense gols a Fontetes // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Empats i més empats. És el 18è empat de la Pobla en 35 jornades... i el 9è als últims 12 partits. Tanta igualada (és, de fet, el segon equip amb menys derrotes de tot el grup) ha deixat els tarragonins en zona mitjana-alta, ja sense opcions de play-off i amb la permanència lligada.

  • Sumar i sumar. El Cerdanyola, sense pressa però sense pausa, camina cap a la permanència plena. Encadena ja 8 jornades sense perdre (3 victòries i 5 empats) i és ara 3 punts per sobre de la temuda 15a plaça, que pot implicar esperar a veure què passa a Segona B.

  • Hi ha lliga. L'Olot s'avançava a Peralada però el conjunt empordanès capgirava el duel a la represa (2-1), s'enduia el goal average i reobre la lluita pel títol.
Héctor Simón avançava l'Olot al primer temps // Isaac Planella - UEOlot.com

  • Héctor Simón. El 7è gol del curs del de Llançà estava a punt de ser tan decisiu com el 6è (que va donar el bitllet al play-off). L'Olot situava el 0 a 1 a la primera part.

  • Segons gols. A la represa, Sergi Álamo, primer, i Ernest Forgas, ja a l'afegit, donaven la volta al marcador per al Peralada, en els segons gols del curs per a tots dos futbolistes.
Celebració final al vestidor del Peralada // CF Peralada

  • Comptes per al Peralada. Als empordanesos, segons, els queden tres partits: Manlleu (fora), Ascó (casa) i Júpiter (fora). Per ser campions han de sumar tres punts més que l'Olot en els tres duels que queden. El Peralada és l'equip menys golejat del grup i el millor a casa: ha sumat 14 victòries en 18 partits al Municipal.

  • Comptes per a l'Olot. Als garrotxins, líders, els queden tres partits: Vilafranca i Castelldefels (casa) i Manlleu (fora). Per ser campions han de sumar 7 punts (si el Peralada ho guanya tot). L'Olot és el màxim golejador del grup i el millor visitant.

  • L'altra remuntada. També capgirava un 0-1 La Jonquera davant el Manlleu (2-1), en un duel decisiu en aquesta J35: els jonquerencs surten del descens, els manlleuencs hi entren.

  • Manel Sala. El golejador del Manlleu avançava els osonencs (9a diana del curs), en un 0 a 1 que posava les coses molt de cara als quadribarrats per evitar el descens directe.
La Jonquera surt del descens... en detriment del Manlleu // Falgués Foto&Vídeo - UELaJonquera.net

  • Aleix Feixas. A la represa era decisiu per a La Jonquera el futbolista gironí, que amb un doblet (el segon, de penal), capgirava el duel. Feixas ha sumat 5 gols aquesta temporada, 3 amb La Jonquera i 2 amb el Palamós.

  • Històric. Per primer cop a Tercera (= aquest curs), La Jonquera ha marcat més d'un gol en un partit. Els empordanesos són l'equip que menys anota: 16 dianes en 35 jornades. 

  • Equip llindar. Després de guanyar 10 jornades després, La Jonquera queda ara just per sobre del descens directe, marcant la permanència... o no. La 17a plaça implicaria ara per ara (i implicarà, fem-nos la idea) descens no compensat, i farà estar pendent del play-off per supeditar la permanència als ascensos de catalans cap a Segona B.

  • Descens. El Manlleu, que havia sortit del descens a la J34, hi retorna una setmana després en la tercera derrota a les últimes cinc jornades. Els osonencs, amb tot, són a 1 punt de sortir del descens directe i ser en places de possible descens no compensat.

  • Aire. El Júpiter suma la primera victòria a domicili a Palamós (1-2) i manté opcions d'evitar el descens directe. Els palamosins ja tenen assolida la permanència.

  • Agi Dambelly. Una jugada personal del davanter del Palamós significava l'1 a 0, el seu 8è gol de la temporada.
  • Alex Prat. Abans del descans, Joan Vives assistia i Alex Prat la posava en un gran xut al fons de la xarxa palamosina, establint l'empat per al Júpiter. És el tercer gol de Prat aquest curs.

  • El truc final. A la represa, després de veure com li anul·laven un gol, el Júpiter s'enduia els tres punts del Baix Empordà amb la diana guanyadora del capità Mechi. 
  • 19 partits després. Feia gairebé un any (des de l'1 de maig de 2016) que el Júpiter no vencia a domicili en lliga. En total, 18 desplaçaments (l'últim del curs passat, a Manlleu, i els anteriors 17 d'aquesta temporada) sense victòria... fins aquest diumenge.

  • Penúltim. El triomf, després de sis jornades sense victòria, deixa el Júpiter penúltim, a 4 punts d'evitar el descens directe. Els gris-i-granes s'ho juguen gairebé tot la setmana vinent davant el Sabadell B, cuer.

  • Joan Mármol. El tècnic del Palamós anunciava, a la roda de premsa postpartit, que deixarà la banqueta palamosina en acabar aquest curs. Mármol, molt emocionat en l'anunci, és el tercer entrenador que més dies ha ocupat la banqueta palamosina i marxarà com a tècnic centenari: el d'aquesta J35 era el seu partit oficial 101 dirigint el Palamós.

  • De play-off. La victòria del Terrassa contra el Vilassar de Mar (2-0) fa que els vallesans retornin a la zona noble, on havien estat per últim cop a la J6.

  • Cinquena jornada. És la cinquena jornada d'aquest curs amb el Terrassa en la zona de play-off. Les anteriors les trobem al tram inicial, entre la J2 i la J6 (excepte la J4, en què en va sortir).

  • A la represa. Els gols del duel arribaven a la segona part. Joan Grasa, de penal (5è gol del curs) i Manuel Raíllo (8a diana) certificaven una esperadíssima victòria de Terrassa, que és quart.

  • Cinc seguides. El Terrassa encadena cinc victòries consecutives, en les quals no ha encaixat cap gol. De fet, els vallesans acumulen 497 minuts de joc sense rebre cap gol. Els egarencs són el segon equip menys golejat del grup.

  • Últim pas. El Vilassar de Mar queda en zona mitjana, amb +4 sobre la quinzena plaça. Assegurar la plena permanència és l'objectiu de les tres últimes jornades per als maresmencs, que han sumat 4 punts dels últims 15 possibles.



Repàs general

  • Moviments als Golejadors. El podi veu un moviment mínim, am el 15è gol d'Aday Benítez (Vilafranca), tercer màxim anotador del grup. Carlos Cano (Granollers) ja suma 12 dianes i Xavi Ferrón (Figueres) i Manel Sala (Manlleu) ja han arribat als 9. Agi Dambelly (Palamós) i Manuel Raíllo (Terrassa) han anotat la 8a diana del curs i al club dels 7 gols han arribat Jordi Martí (Ascó), Jordi Cano (Castelldefels) i Héctor Simón (Olot). Un futbolista (Sebastian Setti, del Figueres) ha obert el seu compte golejador en aquesta J35.


  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Jordi Cano (Castelldefels) i Alex Prat (Júpiter). [No hem vist imatges encara del Terrassa-Vilassar de Mar, el Peralada-Olot ni La Jonquera-Manlleu].


  • 797 gols. Els 20 gols de la J35 han fet abaixar una mica més la mitjana anotadora. Se situa als 2'28 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 138 gols menys que els anotats a les trenta-cinc primeres jornades del curs passat (935), una variació del -14'76%.


  • Millor local: Peralada (44 de 54, 81'48% dels punts) | Pitjor local: Sabadell B (13 de 54, 24'07%)


  • Millor visitant: Olot (34 de 54, 62'96%) | Pitjor visitant: Júpiter i Manlleu (10 de 54, 18'52%)


  • Victòries locals 45% | Empats 31% | Victòries visitants 24%


  • Respecte el curs passat, pugen dos punts els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.


  • Màxim golejador: Olot (62) | Menys golejat: Peralada (23)


  • Menys golejador: La Jonquera (16) | Més golejat: Sabadell B (56)


  • Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'19 punts de mitjana: 16 gols, 35 punts per als empordanesos.


  • Camp on es veuen més gols. El Municipal de Vilafranca és ara al capdavant de la dada, amb tres gols per partit de mitjana. S'hi han vist 54 gols en 18 duels. En canvi, Les Forques continua sent el camp que ha vist menys gols: ara és poc més d'un per partit de mitjana (19 dianes en 18 partits).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada