Vilassar de Mar 0-2 Figueres (Éric Pimentel i Marc Bonaventura 'Bona')
Cerdanyola 1-0 Reus B Cambrils (Dani Martí)
Granollers 2-1 Ascó (Kilian Villaverde i Samu Obeng / Dani Argilaga)
Terrassa 0-1 L'Hospitalet (Pedro J. Manzi)

Aquesta és la classificació després de la J23:

Resultats: 4 victòries locals, 2 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Sergi Arranz (HOR), Pedro J. Manzi (L'HOS) i Aday Benítez (FCV), 10 | Llistat complet

L'anàlisi dels dilluns

Dades, noms propis, fotos i vídeos que ens deixa la jornada

• Consolidats. L'Hospitalet i Prat són els dos grans triomfadors de la jornada. Els dos únics equips dels cinc primers a l'inici de la J23 que obtenien la victòria. Un triomf que serveix per consolidar el lloc al play-off: els riberencs, segons, tenen ara +6 sobre el cinquè; els potablava queden amb +3 sobre el quart i el cinquè.

• Continua invicte. El líder Espanyol B no guanyava... però tampoc perdia: empat al Narcís Sala que manté els blanc-i-blaus invictes, ara amb +17 sobre el segon i +23 sobre el cinquè... el Sant Andreu, de la seva banda, manté la quarta plaça.

• Una volta. El líder ha tancat una volta sencera a la primera plaça; hi va aterrar a la J5. L'Espanyol B acumula 21 jornades en play-off... i suma i continua.

• De segona línia. Entre els aspirants, nous passos endavant de l'Europa i el Vilafranca. Els dos vencien (i convencien) i queden just sota la zona noble: els escapulats, empatats a punts amb el Sant Andreu, quart; i els penedesencs, a 1 punt dels quadribarrats.

• Quatre derrotes. Queien, d'entre el grup d'aspirants, i tots per la mínima, l'Ascó, el Terrassa, el Reus B Cambrils i la Pobla Mafumet. Els pobletans queden mig "tallats", a 4 punts del quart, igual que l'Horta, el seu botxí en aquesta J23.

• Tranquil·litat. Victòries clau de Cerdanyola i Figueres per fer coixí sobre el descens. Els empordanesos tenen +12 sobre les places perilloses i els vallesans, +9.

• Canvi a baix. El descens té canvis en aquesta J23. El Granollers, que tombava l'Ascó, surt de les tres últimes places. Hi cau el Palamós... pel goal average general. Empaten a 17 punts, encara no s'han enfrontat a la segona volta i, per tant, prevalen els gols marcats i encaixats.

• 20 gols. Jornada de producció anotadora relativament baixa... Sis equips s'han quedat sense marcar i han predominat els gols locals, 11 a 9.

• Equilibri. La J23 ha tingut quatre victòries locals... i quatre triomfs visitants. S'han vist tan sols dos empats, al Narcís Sala i a Palamós.

Partit a partit
L'Europa, en ratxa... especialment a domicili // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• En ratxa fora. L'Europa s'imposa al camp del Castelldefels (1-2) i queda empatat a punts amb el quart, el Sant Andreu.
    • Els gols de David Jiménez (8è del curs) i Manuel Raíllo (5è) situaven un 0-2 provisional per als graciencs...
    • ...però Joan Gibert (2a diana del curs) ajustava les coses per als mariners
    • Els escapulats han guanyat en 4 dels últims 5 desplaçaments... de fet, són, amb el Sant Andreu, el segon millor visitant de la lliga
    • 10 punts dels últims 12 per a un Europa que se situa cinquè
    • Feia més de quatre mesos que el Castelldefels no perdia als Canyars (des del 24 de setembre, J7)
    • Des de llavors, set partits (cinc victòries i dos empats) sense derrota a casa
    • Els del Baix Llobregat han sumat 4 punts dels últims 15 possibles
    • Els grocs queden amb +10 sobre el descens

• Empat barceloní. Igualtat al duel de play-off entre el Sant Andreu, quart, i el líder invicte Espanyol B (1-1).
    • S'avançaven aviat els quadribarrats, gol de Juanmi Miranda (el 3r que marca aquest curs)
    • Però els blanc-i-blaus empataven abans del descans, diana de penal d'Álex López (5è gol del curs)
    • Abans del descans, els andreuencs es quedaven amb deu, per expulsió de Llamas. Resistien a la represa i sumaven un punt que els manté en play-off
    • El Sant Andreu encara no ha guanyat a la segona volta: 3 punts de 12 possibles (tres empats i una derrota)
    • Conserven la quarta plaça, però tenen l'Europa, cinquè, empatat a punts
    • Empata el líder després de cinc victòries seguides... però continua invicte, ara amb +17 sobre el segon
    • És el tercer empat dels de David Gallego: abans havien igualat als Canyars i al Joan Baptista Milà

• Gol guanyador. Continua l'any fantàstic de l'Horta: triomf contra la Pobla Mafumet per continuar a la zona mitjana... amb el play-off ara 4 punts per sobre.
    • Gol guanyador de Domi Berlanga, primer que marca amb els barcelonins, però 6è del curs (en va sumar 5 amb el Gavà)
    • Triomf en la setmana en què el club hortenc comunicava la continuïtat del cos tècnic un curs més
    • Horta i Pobla queden empatats a punts, goal average empatat, amb els pobletans per sobre per diferència de gols general
    • Tercera victòria als últims quatre partits dels hortencs
    • La Pobla encadena tres partits sense guanyar (dos empats i una derrota) i queda a la segona fila d'aspirants

• Diferent lectura. L'empat entre Palamós i Santfeliuenc (1-1) envia els palamosins a les places de descens (pel triomf del Granollers, també) i manté els blanc-i-blaus sumant amb continuïtat, lluny del perill.
    • Un Josele en ratxa (7è gol del curs) avançava el Santfe
    • Però un debutant amb els palamosins, Henry Gilham, establia la igualada abans del descans
    • El Santfeliuenc encadena quatre jornades sumant, 10 punts dels últims 12 possibles; encara no ha perdut a la segona volta (ni al 2018), i encaixava a Palamós el primer gol en aquests quatre duels
    • Els d'Andrés González tenen ara +12 sobre les places de descens
    • Els palamosins encadenen set jornades sense guanyar... tot i que encadenen dos empats
    • Entren en descens per la diferència de gols general amb el Granollers (el goal average entre els dos equips es decidirà a la J27)
    • Amb tot, els de Pitu Batlle estan empatats a punts amb els granollerins, que són ara l'equip llindar

• Tres vegades l'arquer. El Vilafranca goleja contra el Santboià (4-0) amb protagonisme per a Aday Benítez, autor d'un hat-trick.
El Vilafranca goleja el Santboià i és sisè // David Ferrer - FC Santboià

• Ressorgir. Triomf del Figueres a Vilassar de Mar (0-2) que dona aire als empordanesos i manté els maresmencs en descens.
    • Gols decisius, a la represa i en cinc minuts, d'Éric Pimentel (2n gol del curs) i de Marc Bonaventura (reestrena com a golejador)
    • Tercera victòria seguida a domicili dels empordanesos
    • La Unió queda amb +12 sobre el descens
    • Quarta derrota consecutiva per als vilassarencs
    • Continuen en descens, penúltims, ara a 4 punts de la permanència

• Per la mínima. El Cerdanyola tomba el Reus B Cambrils (1-0) i manté distància sobre el perill.
    • Gol guanyador de Dani Martí (el 2n del curs), clau per als vallesans
    • El Cerdanyola encadena quatre partits sense derrotes i sense encaixar a casa (tres victòries i un empat)
    • Els de Toni Carrillo tenen ara +9 sobre el descens
    • Primera derrota del Reus B Cambrils a la segona volta (i al 2018) després de tres victòries
    • Tot i caure, els cambrilencs queden a 2 punts de la quarta plaça

• Sobre la botzina. Un gol al minut 91 de Carlos Cano dona el triomf al Prat al camp del Gavà (0-1)
Triomf 'in extremis' del Prat, que continua tercer // Óscar Yeste - AE Prat

• Clau. El Granollers s'imposa a l'Ascó (2-1) i surt de les places de descens.
    • Kilian Villaverde (primer gol del curs) avançava els vallesans...
    • ...però Dani Argilaga, amb un golàs, el seu primer de la lliga, equilibrava les coses per als asconencs
    • Al tram final, gol guanyador de Samu Obeng (5è del curs)
    • Els vallesans guanyaven després de sis jornades sense triomf (1 punt de 18 possibles)

Repàs general
  • Moviments als Golejadors. Dos jugadors atrapen el líder Sergi Arranz. Han arribat als 10 gols Pedro Manzi (L'Hospitalet) i Aday Benítez (Vilafranca). Anotava la seva 8a diana David Jiménez (Europa), i Josele (Santfeliuenc) ja en suma 7. Acumula 6 gols fins ara Domi Berlanga (Horta, els cinc primers amb el Gavà) i Carlos Cano (Prat). Un total de 5 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J23.

• Gols destacats. Ens quedem amb el tercer d'Aday Benítez (Vilafranca) i el de Dani Argilaga (Ascó). [No hem vist imatges encara del Terrassa-L'Hospitalet]

• 561 gols. Els 20 gols de la J23 abaixen lleugerament la mitjana anotadora; se situa als 2'44 gols per partit, superior als del curs passat (2'27 a final de curs). Fins ara s'han marcat 23 gols més que els anotats a les vint-i-tres primeres jornades del curs passat (538), una variació del +4'28%.

• Millor local: Espanyol B (31 de 33, 93'33% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (6 de 33, 18'18%)

• Millor visitant: Espanyol B (30 de 36, 83'33%) | Pitjor visitant: Gavà (6 de 33, 18'18%)

• Victòries locals 40% | Empats 24% | Victòries visitants 36%

• Respecte el curs passat, baixen sis punts els triomfs locals (46% a finals del curs passat); descens clar també, sis punts, dels empats (30% a la 16/17) i hi ha un augment claríssim, d'11 punts fins ara, de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 25% dels partits.

• Màxim golejador: Espanyol B (50) | Menys golejat: Espanyol B (15)

• Menys golejador: Vilassar de Mar (11) | Més golejat: Gavà (59)

• Rendibilitat. El Santboià és l'equip més rendible quant a gols anotats. Per cada gol marcat ha sumat 1'75 punts de mitjana: 16 gols, 28 punts per als vermells.

• Camp on es veuen més gols. El Feliu i Codina continua al capdavant de la dada, amb 3'45 gols per partit de mitjana. S'hi han vist 38 gols en 11 duels. En canvi, el Municipal de la Pobla de Mafumet és a l'altre extrem de la dada: s'hi han vist 16 gols en 11 partits, 1'45 dianes per duel de mitjana