dijous, 11 d’octubre del 2018

Prèvia-Guia: J10

La competició arriba al punt mig de la primera volta amb oportunitats i drames a la vista. El líder descansarà i la primera plaça podria canviar de mans. Una situació, similar podria produir-se a la cua de la categoria amb l'enfrontament del cuer amb un altre equip de la zona vermella. Al mig de la taula, alguns duels directes volen provar d'obrir forat o mantenir-ho tot igualat.


L'equador de la primera volta, el moment ideal per trobar el bon moment... o mantenir-lo // David Ferrer

Aquests són els horaris de la J10: 
DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE
12.30h Ascó-Sant Andreu

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

17h Llagostera-Martinenc

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

11.45h FE Grama-Horta
12h Santboià-Castelldefels
12h Pobla de Mafumet-Cerdanyola

12h Granollers-Europa
12h L'Hospitalet-Santfeliuenc
12.15h Sants-Vilafranca
17h Terrassa-Figueres
18h Reus B Cambrils-San Cristóbal
 
-Descansa Prat-

Amb aquesta classificació arrencarà la J10:



I la desena jornada, el líder descansà. El Prat no jugarà partit aquest cap de setmana. La jornada de descans li ha caigut en meitat de volta i no depèn d'ell mateix per mantenir la condició de líder. Això sí, el que segur no farà l'equip potablava és baixar de la segona plaça -que té garantida passi el que passi-.

El Llagostera vol aprofitar l'oportunitat per liderar la competició, malgrat sigui de forma virtual, fins que el calendari els torni a posar al dia. Per fer-ho, l'equip d'Oriol Alsina haurà de vèncer el Martinenc, a casa, en l'únic partit que es jugarà en dissabte.

El Llagostera vol assaltar el liderat // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Aquest no serà, però, el primer duel de la jornada. Ascó i Sant Andreu s'enfrontaran a la Ribera d'Ebre aquest divendres. El duel s'ha avançat dos dies aprofitant el dia no-laborable i farà arrencara la J10. Verds i quadribarrats arriben al xoc en situacions ben diferents. Els locals necessiten puntuar com sigui per sortir de la part baixa de la taula i per redreçar el rumb, almenys, a base de victòries a casa. El Sant Andreu, en canvi, busca un triomf que el torni a ficar a la zona noble, que ara té un punt per sobre.

Els qui volen evitar que els d'Azparren se situïn entre els quatre primers són l'Hospitalet i el Terrassa. Tots dos juguen a casa però ho fan des de punts de vista diferents. Els riberencs, que van ensopegar la setmana passada a Castelldefels, volen redreçar el camí per tornar a enganxar-se als equips capdavanters. De fet, els de Xavi Molist podrien posar-se a un sol punt del Prat, en cas de victòria. Tot i això, provarà d'evitar-ho un Santfeliuenc al llindar de la zona vermella i que busca, com sigui, la segona victòria de la temporda.

El Terrassa, en canvi, recuperava el regust de la victòria diumenge passat (3-1 vs Martinenc). Els de Cristian García enllaçaven dues derrotes consecutives i necessitaven tornar a vèncer per plantar-se entre la zona d'aspirants a l'ascens. Ara, aprofitant l'empenta de l'Olímpic provaran de plantar cara a un Figueres que ha anat de menys a més en l'inici de curs.

El Terrassa no vol tornar a mirar avall / Juanma Medina - Terrassa FC
La Pobla de Mafumet, que també ha jugat 9 partits, vol retrobar-se. Després de liderar la competició, els pobletans només han guanyat un dels últims cinc partits (4/15 punts) i necessiten una reacció per no perdre posicions. A només un punt de la zona de promoció, els pobletans reben la visita d'un Cerdanyola que viu a la part mitja però que podria posar-se a un sol punt del filial grana si aconsegueix endur-se els tres punts. Un bon exemple de com d'estret segueix tot al campionat gairebé a la meitat de la primera volta.

Es vol seguir rebel·lant l'Horta, que farà una visita complicada a Santa Coloma. Els de Nacho Castro, que són setens s'enfrontaran a la FE Grama, penúltima i amb la meitat de punts que els hortencs. Una situació de la que no se'n volen refiar els blanc-i-negres, conscients del potencial d'un equip que no ha tingut una bona arrencada de lliga i que ha promés aixecar-se del mal inici.

L'Horta busca repetir els bons resultats de casa també a domicili // Yuki Nagashima - Terrassa FC

L'últim dels equips que compten 14 punts (i són, per tant, a un del quart) és el San Cristóbal. L'equip terrassenc visitarà el feu del Reus B Cambrils. Els d'Albert Company no han guanyat cap dels darrers cinc enfrontaments i són l'equip més golejat de la categoria. De fet, fins la setmana passada, havien anotat i encaixat en tots els compromisos. Una situació que voldran capgirar contra un San Cristóbal que s'ha erigit com una de les sorpreses de l'inici de curs i que vol tornar a colpejar en un nou desplaçament. Els terrassencs enllacen ara dues victòries consecutives i dos partits sense encaixar.

Al punt del tall entre les dues meitats de la classificació, Granollers i Europa s'enfrontaran en un duel directe per la tranquil·litat... i posar la mirada en aspiracions més altes. Els granollerins empataven la setmana passada 'in extremis' al camp de l'Horta i busquen fer bo el punt a casa. Per contra, els graciencs, veien tallada una dinàmica de tres triomfs seguits en una derrota al Nou Sardenya contra el Llagostera (2-3) que també va decidir-se en l'afegit. A domicili, els de Vilajoana cercaran iniciar una nova ratxa positiva.

L'Europa vol tornar a assaltar el territori de les victòries // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Amb els mateixos punts que l'Europa (11), el Vilafranca buscarà assaltar el Municipal de l'Energia per mantenir l'ascens cap al cim del grup cinquè. Els penedesencs fa dues setmanes que no encaixen i han guanyat en els dos darrers compromisos, contra Ascó i Pobla de Mafumet. Sis punts que els han permès abandonar el descens i pensar en cotes més altes. En canvi, el Sants sí que busca seguri fugint de la part baixa. L'equip de Tito Lossio no ha marcat en dues jornades... en què, lògicament, tampoc no ha guanyat. Per això buscarà fer fortuna a casa, en un camp on encara no hi ha guanyat aquest curs.

Dos equips que busquen evitar drames són Castelldefels i Santboià. Són, de fet, els dos últims cuers de la categoria. Els mariners ho eren al final de la J8, i els vermells ho són abans de l'inici de la J10. L'equip de Miki Carrillo aconseguia el primer triomf diumenge passat contra l'Hospitalet (1-0), amb un gol en els últims instants de partit. Un baló d'oxigen i eufòria pels grocs, que ara tenen els mateixos punts que el primer equip que salvaria la categoria. El Santboià, en canvi, amb dos punts menys, busca abandonar la cua de la classificació. I una bona manera d'aconseguir-ho és contra rivals directes, de la pròpia zona de descens. El del Joan Baptista Milà serà, doncs, el duel dramàtic de la jornada -malgrat de drames, a la J10 n'hi ha encara ben pocs-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada