divendres, 26 d’octubre del 2018

Prèvia-Guia J12

La J12 serà especial a Tercera. S'apropa el terç simbòlic de la competició, el gruix de partits (set!) és en dissabte i si mirem els partits hi ha duels directes per totes bandes! Per començar, líder contra segon classificat... diversos duels d'aspirants, un enfrontament directe en zona de descens... el derbi de Terrassa i un partit entre barcelonins, l'últim assalt per al Sant Andreu abans de rebre l'Atlético a la Copa... hem dit que la J12 era especial, oi?

El Prat busca recuperar la primera plaça... i mantenir la porteria a zero // AE Prat
Aquests són els horaris de la J12:

DISSABTE, 27 D'OCTUBRE
17.30h Llagostera-Prat
18h Granollers-Figueres
18h Santfeliuenc-Vilafranca
18h Ascó-Europa
19h Sant Andreu-Sants
19h Pobla Mafumet-Horta
20h Terrassa-San Cristóbal

DIUMENGE, 28 D'OCTUBRE
11.45h FE Grama-Martinenc
12h L'Hospitalet-Cerdanyola
12h Reus B Cambrils-Castelldefels

Descansa Santboià

Amb aquesta classificació arrencarà la J12:



Un duel primer contra segon sempre dona molts titulars... i més en una prèvia de la jornada. Però és que el duel que es viurà dissabte al Gironès planteja molts al·licients. Quatre victòries seguides han deixat el Llagostera líder. Els gironins superen el segon classificat i rival de dissabte, el Prat, d'un punt... tot i que han disputat un partit més (els llagosterencs no descansaran fins la J16). Són 25 punts dels gironins per 24 dels pratencs, i un cúmul de mèrits a banda i banda: s'enfronten el millor local (el Llagostera ho ha guanyat tot a casa, 5 de 5, i només hi ha encaixat un gol) i el millor visitant (10 punts de 12 possibles per al Prat lluny del Sagnier). El màxim golejador (18 dianes per als d'Oriol Alsina) contra el menys golejat... que manté un registre espectacular: cap gol encaixat després de 10 partits sencers, 900 minuts de joc. Els de Pedro Dólera han sumat 16 punts dels últims 18. Qui guanyi serà líder i, òbviament, un empat mantindria l'ordre establert. Partit especial per al davanter del Llagostera, Sascha Andreu, que s'enfrontarà a una AE Prat en què va jugar el curs 2015/2016, amb ascens a Segona B inclòs. Hi ha una baixa per sanció en aquest partit: la d'Alberto Padilla, del Prat.

Mantindrà plaça a la zona noble L'Hospitalet, que tot i aquesta seguretat vol un triomf per mantenir-se a prop dels dos primers, i més tenint en compte que un dels dos, o els dos, cediran punts en aquesta J12. Els riberencs, que encadenen dues derrotes fora, busquen mantenir la bona cara a casa (13 punts de 15 possibles) davant un batallador Cerdanyola. Els vallesans obren la jornada a 2 punts de les places de play-off i en una gran dinàmica: cinc partits seguits sense perdre, amb tres victòries consecutives i 330 minuts de joc sense encaixar un gol. Els de Toni Carrillo presenten bones xifres fora de casa: victòries a Sant Boi i la Pobla i només una derrota en quatre desplaçaments (a Llagostera). L'Hospi encadena tres victòries a casa, on només ha rebut dos gols (en cinc partits) i només ha deixat de sumar dos punts (en l'empat davant la FE Grama, a la J5). El defensa Eudald Verges, de l'Hospitalet, serà baixa per sanció.

L'Hospi cerca fer una passa endavant al seu estadi // David Cabar - Radio Afición L'H

Els dos venen d'empatar i comparteixen part alta... i aspiracions màximes. La Pobla Mafumet busca una victòria estratègica a casa, on vol retrobar el camí del triomf després de cedir dues derrotes en els últims tres duels al Municipal. Els pobletans reben tot un equip en play-off, l'Horta, ara mateix quart. Els barcelonins volen mantenir solidesa (una derrota als últims vuit partits) i, perquè no, zona de privilegi, que conserven amb +1 sobre Granollers i Vilafranca. Els de Nacho Castro estan obtenint millors resultats al Feliu i Codina que a domicili: 4 punts de 12 a domicili, amb un únic triomf (a Santa Coloma, fa dues setmanes). Els dos equips es troben separats per 3 punts, i una victòria pobletana asseguraria als d'Alberto Gallego, ara novens, superar els hortencs a la taula. La Pobla ha sumat 1 punt dels últims 9 possibles i tan sols ha guanyat un partit dels últims set. Adri Lledó (Horta), per sanció, no disputarà el partit.

Viu un moment dolç el Granollers, que s'ha situat cinquè, a un sol punt de les places de play-off. Els granollerins encadenen set jornades sense perdre (tres victòries i quatre empats) i exhibeixen solidesa defensiva: quatre gols encaixats els darrers set partits. Els de José Solivelles reben al Municipal del carrer Girona el Figueres, que després de perdre contra el líder Llaostera (0-1) quedava amb +4 sobre el descens, i a 6 punts de la zona noble. Els de Joan Esteva volen recuperar la bona dinàmica d'abans de la derrota a Vilatenim (havien sumat 7 punts de 9 possibles). Fins ara estan sumant amb més fluïdesa a domicili: 7 punts de 15 possibles, amb triomfs al Guinardó i a Terrassa i amb més poder ofensiu: 7 gols a domicili per només 2 (en 5 partits) a Vilatenim. Cas invers al del Granollers: invictes a domicili, a casa els vallesans tenen més dificultats. Només hi han guanyat un partit (contra el Vilafranca) i ha anotat només tres gols en cinc duels. Es perdrà el partit per sanció el central Albert Canal, del Figueres.

El Figueres no va ser capaç d'aturar el Llagostera a Vilatenim // UE Figueres
Les Grases viurà un duel de dinàmiques i necessitats diferents entre els dos equips que s'hi veuran. El Santfeliuenc fa una crida a la unió després de la mala dinàmica recent: els blanc-i-blaus són penúltims, han sumat 2 punts dels últims 15 i tan sols han guanyat un partit fins ara. Amb tot, la permanència és ara a tan sols 2 punts. El repte passa ara per superar un Vilafranca enratxat. El degà penedesenc encadena quatre victòries, 13 punts dels últims 15 i ja acumula 426 minuts de joc sense encaixar. Una dinàmica que ha deixat els d'Ivan Moreno a només 1 punt de la quarta plaça. El Santfe encara no ha guanyat a casa aquest curs, si bé només ha cedit una derrota com a local (davant el Granollers), per quatre empats. Els vilafranquins, per contra, encadenen dos desplaçaments victoriosos (a Ascó i Sants). Antonio Pelegrín, defensa del Vilafranca expulsat diumenge passat, serà baixa per sanció.

Mirant de reüll la visita de l'Atlético en partit de Copa, el Sant Andreu necessita tornar-se a centrar en lliga. Especialment aquest cap de setmana, en què el Narcís Sala viurà un derbi. Els de Mikel Azparren són setens a dos punts de la zona noble i reben un equip necessitat. El Sants, que fins ara només ha guanyat fora de casa, buscarà els tres punts en el primer derbi després del retorn a Tercera. De fet, serà el primer enfrontament contra un equip barceloní... dels quatre consecutius que jugaran els de Tito Lossio. Dissetens i marcant el llindar de la permanència amb 9 punts, els santsencs volen posar fi a una ratxa de quatre setmanes sense vencer en què han sumat 1/12 punts. A més, el Sants no fa un gol des de fa 376 minuts, més de quatre partits sencers. El Sant Andreu, en canvi, ha anotat en les tres últimes setmanes i en fa cinc que no perd. Malgrat això, enllaça ara dos empats consecutius.

El derbi terrassenc s'instal·la al grup cinquè amb l'Olímpic d'escenari principal. El Terrassa vol recuperar-se, a casa, contra el seu rival municipal. L'equip de Cristian García encadena dues derrotes consecutives... i quatre en els últims cinc partits. Una situació que l'ha baixat fins el desè lloc, només un punt per sobre del seu proper rival. El San Cristóbal suma un punt menys que l'equip vermell però ha jugat dos partits menys. Un hàndicap que li ha impedit superar el seu veí, i que vol trencar amb l'enfrontament directe a casa del gegant egarenc. Els blanc-i-blaus no han competit en les dues últimes jornades, però no perden des de la J7 (1-0, vs Prat). De fet, han sumat 13 dels últims 18 punts que han tingut en joc. Uns números d'equip capdavanter que el Terrassa voldrà evitar que se segueixin inflant.

Buscarà el primer triomf a casa l'Ascó. L'equip de la Ribera d'Ebre és, amb el Sants, l'únic que encara no ha sumat els tres punts a casa. Al davant hi tindrà un Europa que arriba a mig gas i que busca un cop d'efecte, especialment en atac. Els asconencs han empatat els dos darrers partits però fa vuit setmanes que no aconsegueixen una victòria. L'Europa, que també enllaça dues igualades fa tres setmanes que no guanya i la ratxa de triomfs consecutius ja s'ha convertit en un record nostàlgic pels de Vilajoana. A domicili, els graciencs han perdut només un partit i han tret més rendiment dels desplaçaments que dels duels al Nou Sardenya. Aquest serà el quart partit de l'Ascó a casa, on, per ara, només ha estat capaç de fer un gol. És baixa per sanció Patrició Álvarez, de l'Ascó.

L'Europa vol trobar la fórmula per fer més gols // Andrés Satan - CEEUROPA.CAT
Reus B Cambrils i Castelldefels han aixecat el cap les últimes setmanes amb un canvi de dinàmica després d'un inici irregular. El filial reusenc fa tres setmanes que no perd i ja ha deixat enrere l'espiral negativa que el va dur a encadenar tres derrotes consecutives. També comença a acostumar-se a les victòries el Castelldefels. L'equp de Miki Carrillo ha sumat 6 dels últims 9 punts. Això, suposa el 60% dels total de punts que ha esgarrapat l'equip mariner des de l'inici del curs. Ara, amb dues victòries a casa, els grocs buscaran el primer triomf a domicili. Els reusencs, en canvi, necessiten treure millors resultats del seu camp i buscaran, contra el Castelldefels, la segona victòria com a locals. A banda del Llagostera-Prat, aquest és l'únic partit que enfronta dos equips que venen de guanyar en l'última jornada. Sergio Bermúdez, del Castelldefels, complirà el segon i últim partit de sanció.

El Reus B Cambrils va golejar el Santboià la setmana passada // David Ferrer - FC Santboia

Busquen la reacció immediata dos equips que viuen en zona de descens, però que podrien sortir-ne aquesta mateixa setmana. La Fundació Grama torna a casa per trobar-hi el camí de la victòria. Una situació que se li resisteix des de fa ja 7 jornades. De fet, els colomencs han sumat només 4 dels últims 21 punts. També viu una situació d'alerta el Martinenc, que és cuer de la categoria. L'equip del Guinardó suma un punt menys que la Fundació -amb també un partit menys- i encadena tres derrotes seguides. De fet, els del Guinardó només han guanyat un partit aquesta temporada. Va ser al seu camp, contra el Reus B (2-1) fa ja quatre jornades. La grama, amb 17 gols en contra és l'equip més golejat de la categoria. El Martinenc, amb 15 encaixats, el 19è equip més golejat. El polivalent David López, que ha sumat ja 3 gols amb el Martinenc, i el veterà Javi Chica, de la FE Grama, seran baixa per sanció.

En aquesta J12 descansa el Santboià, antepenúltim a l'inici de la jornada i que, per tant, continuarà en descens, en alguna de les tres darreres posicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada