dimecres, 14 de desembre del 2011

Avui serien de Tercera... (capítol 13)

La Primera Catalana també s'ha aturat aquest cap de setmana i per això he esperat al dimecres previ al retorn de la competició per situar com estan les coses. S'han invertit els papers, en part al grup 1 i del tot al grup 2. Els fins ara líders, Mollet i Tàrrega, són segons; la Rapitenca, fins ara segona al grup 2, s'ha situat a capdavant. A l'1, el partit endarrerit del Figueres li donava el liderat, en una classificació molt ajustada.

Després de tretze jornades, avui serien de Tercera...

  • Figueres. El cap de setmana del 3 i 4 de desembre, un gol de Jordi Cruz donava el triomf als de l'Alt Empordà a camp del Lloret (0-1). El Figueres se situava segon, a l'espera del partit endarrerit que disputava dijous passat a Peralada. El derbi comarcal es resolia amb triomf figuerenc (3-4). El letal Sergi Arranz, golejador local, avançava el Peralada, i no era fins la segona part que el Figueres s'enduia el duel. Podeu llegir la crònica en aquesta entrada del web del club. Amb els quatre gols, el Figueres és el màxim golejador del grup i de la categoria, juntament amb el Tàrrega. Ara rebran a Vilatenim el Guíxols, cinquè per la cua. Podeu veure un resum del Lloret 0-1 Figueres en aquest vídeo penjat al compte de YouTube del club:


  • Rapitenca. El sorprenent triomf del cuer, l'Olesa, al camp del Tàrrega (en parlem quan ens ocupem dels urgellencs) i, sobretot, la victòria de la Rapitenca contra el Martinenc (2-0) situava al liderat els del Montsià. Els gols d'Alex Fores i Javier Ramos recuperaven el liderat per a un equip que segueix rendibilitzant molt els gols que anota. Amb 15 ha sumat 28 punts. O sigui, cada gol li dóna 1'87 punts, xifres molt més altes que qualsevol altre equip de Primera Catalana o del grup cinquè de Tercera (la Pobla Mafumet, amb 1'60 punts/gol, és el més rendible). A més, només n'ha encaixat 4 en 13 partits, 0'31 per partit. El triomf donava un punt de marge sobre el Tàrrega. Ara, curiosament, el nou líder visitarà Olesa, l'equip que impedia al Tàrrega seguir al liderat.

  • Mollet o Tàrrega. El Mollet és segon no per demèrit, sinó pels dos triomfs del Figueres. De fet, els molletencs es van imposar al fins llavors segon classificat, el Vilassar (2-1) en un partit intens. David Bauli va avançar els vallesans, Marc Gràcia igualava pels maresmencs a 12 minuts del final però Marcelo Luna, de penal als últims compassos, anotava el gol del triomf pel Mollet. Pode veure un resum en aquest vídeo de Vallès Visió. El Mollet se situa a un punt del líder i tres per sobre dels dos grans aspirants, Palamós i Vilassar. Al grup 2 es produeix la mateixa situació, però de diferent manera. El fins ara líder cau a la segona plaça, però en aquest cas per demèrits propis. El Tàrrega perdia a casa contra el cuer, l'Olesa (1-2). La segona victòria del curs per als del Baix Llobregat es gestava amb els gols a la segona part d'Oller i Ramírez. Saddik retallava distàncies a l'últim minut, però els urgellencs no podien evitar cedir la segona ensopegada del curs. Ara el Tàrrega visitarà el quart per la cua, la Gimnástica Iberiana. Els principals aspirants a robar-li la plaça de privilegi són dos barcelonins que ocupen la tercera i la quarta plaça. El Sants és dos punts per sota i el Júpiter, tres. Podeu veure el resum del Tàrrega 1-2 Olesa gràcies al compte de YouTube de la UE Tàrrega. Per ara no em deixa inserir-lo, el podeu veure aquí.


  • [BONUS] El bon moment del futbol barceloní. Serà el proper article que publicaré al web del Martinenc. Quatre equips de la capital catalana competeixen al grup 2 i tots quatre estan fent bé les coses, amb millors o no tan millors perspectives, però n'hi ha dos a la part alta, un a la mitjana i un altre a la part baixa però sense despenjar-se de la salvació. BTV Esports, en la seva línia de cobrir els esports barcelonins també en aquelles categories que gaudeixen de menys difusió, va ser al duel barceloní de l'última jornada. El Júpiter s'imposava a la Gimnástica Iberiana gràcies al seu home gol, Romo:


Resultats i classificació. Teniu els resultats i les classificacions a la pàgina de FutbolCatalunya: Grup 1 // Grup 2
 
Actes dels partits. Teniu les actes de la jornada 13 a la pàgina de la Federació Catalana: Grup 1 // Grup 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada