divendres, 8 de febrer del 2013

Prèvia J23

15 equips implicats en play-off i descens. 5 equips a la zona mitjana, amb algun esperant enganxar-se a la lluita capdavantera. Som a la jornada 23 i no podem parlar d'urgències, però sí del principi del final, dels moviments previs a un tram culminant de temporada que es preveu carregat d'emocions fortes.

Aquests són els horaris de la J23:

DISSABTE, 9 DE FEBRER
12h Vilassar-Rapitenca
16'30h Gavà-Balaguer

DIUMENGE, 10 DE FEBRER
11'45h Gramenet-Olot
12h Muntanyesa-Vic
12h Júpiter-Pobla
12h Rubí-Europa
12'30h Vilafranca-Manlleu
16'30h Figueres-Castelldefels
17h Terrassa-Santboià
17h Cornellà-Palamós

El partit de la jornada, per a mi, és el Terrassa-Santboià. Dos equips que molts (jo mateix) situàvem en la lluita per les quatre primeres places a principis de curs, i que 22 setmanes després de l'arrencada han presentat trajectòries irregulars, que els han situat, per ara, a 3 (en el cas del Santboià) i 9 punts del quart classificat. El Terrassa suma 202 minuts sense encaixar un gol (amb dos partits sencers), i després del valuós punt sumat a la Ràpita els de Miki Carrillo buscaran seguir sumant a l'Olímpic, on encadenen 7 partits sense perdre. Al davant, un Santboià situat 6 punts per sobre i que busca  regularitzar la seva trajectòria després de combinar resultats molt variats: derrotes a casa (contra Grama i Cornellà), empat valuós a Figueres o victòria contra el Vilafranca fa set dies. Els de Mark Villalonga podrien entrar a play-off aquesta jornada, tot i que les opcions són encara remotes. Del moment que viu el Terrassa parlava Miki Carrillo a l'entrevista que publicàvem a GolCat aquesta setmana.

El líder visita Can Peixauet. La Grama, que encara no ha guanyat aquest 2013, aspira a lluir com a finals de 2012 un excel·lent treball defensiu per frenar les envestides de l'Olot. El màxim golejador de la categoria (40 gols, com el Cornellà) visita un conjunt colomenc que té un clar problema amb el gol: la Grama és l'equip que menys gols marca a casa: n'ha anotat 7 en 10 partits. Serà un partit especial per a Carlos Martínez i Raúl Rodríguez. El màxim golejador de Tercera (18 gols) i el migcampista tornen a l'equip en què van jugar en els seus inicis. A l'altre banda, un garrotxí, David Fontanils, comparteix centre de la defensa amb Gerard Sanz. Un garrotxí que buscarà aturar l'equip de la capital, tal com explicava en una entrevista d'Oriol Boix aquesta setmana a GolCat. La Grama compta amb un coixí encara fiable sobre el descens. L'Olot, que té 3 punts de marge sobre el descens, ha encadenat dues sortides sense guanyar ni marcar: derrota (1-0) al Nou Sardenya i empat (0-0) a Can Rosés. A domicili els de Bañuelos són el quart equip més golejador, amb 12 dianes, les mateixes que el Palamós i el Júpiter. Al web de l'Olot, la prèvia del partit.

Buscarà el 6 de 6, i igualar la ratxa que va assolir les primeres sis jornades, el Cornellà. Els de Jordi Roger acumulen un inici de 2013 exitós, amb 15 punts de 15 possibles, convencent els rivals i lluint un ampli ventall de recursos. El segon classificat rep el cuer, un Palamós de rendiment òptim a domicili (10 punts de 30, amb tres victòries), i que busca assolir una salvació que té tan sols a un punt. Els verds han sumat tres victòries consecutives a casa des que van perdre contra el Júpiter, i els empordanesos acumulen dos mesos des de l'últim triomf fora de casa. Íñigo podrà jugar, després de ser substituït als Canyars per un fort cop. El segon porter, doncs, seguirà ocupant la porteria tenint en compte la lesió de José Bermúdez. El Palamós d'Eduardo Vílchez ha perdut els dos últims partits, circumstància que l'ha dut de fora del descens a l'última plaça. Canvi de destí en dues jornades, simptomàtic de la situació a la part baixa.

Comença la jornada a la tercera plaça... i allà l'acabarà. L'Europa és a 4 punts del segon i té 9 punts més que el quart. Una seguretat matemàtica que no treu que el partit que els espera als de Pedro Dólera és d'una altíssima exigència. Els graciencs visiten el Rubí, cinquè classificat, a un sol punt de retornar a les places de play-off. Un camp complicadíssim, on només ha guanyat el Manlleu (0-1) i on dos líders han arrencat un disputat empat (Cornellà 3-3 i Olot 0-0). La pissarra d'Alberto Fernández s'enfronta a la solidesa dels escapulats, que han sumat 18 de 33 punts fora de casa. Edgar i Rafa Leva tornen a estar disponibles per a Dólera després de complir sanció. La derrota a la Pobla allunyava els vallesans d'una quarta plaça que ara poden recuperar fins i tot amb un empat, depenent de què faci el Manlleu. Al web de l'Europa, l'altra prèvia, amb article de Genís de Moner analitzant el Rubí. I també teniu prèvia al blog d'Ignasi Trapero dedicat al club gracienc.

El conjunt osonenc visita un altre equip quadribarrat, el Vilafranca. Després de l'important victòria contra el Figueres, el Manlleu es trobarà al davant un equip que necessita fer del Municipal un fortí on sumi els punts que consolidin la salvació. El Vilafranca és ara mateix a la zona de descens, tercer per la cua, en un empat "a tot" amb el Castelldefels. El degà penedesenc és ara mateix l'equip de Tercera que acumula més partits sense guanyar, 9. No venç des del 2 a 1 contra el Vilassar, amb doblet de Puchi, del 25 de novembre, fa més de dos mesos. Ara acumula 3 empats als últims 4 duels a casa. de fet, a Vilafranca hi han guanyat els 3 primers... i ara hi va el quart. Els penedesencs tenen la salvació empatada a punts, al·licient per intentar capgirar la dinàmica aquesta jornada. Partit del Vilafranca és sinònim de visitar el Blog de la Prèvia, del Mestre Lluís Montaner, amb les dades del partit.

La derrota a Manlleu deixava el Figueres a dos punts de la quarta plaça. Els d'Arnau Sala tenen una nova cita a Vilatenim, i buscaran el reingrés a la zona preferent contra un equip situat en places de descens, el Castelldefels, que és tercer per la cua després de caure a casa contra el Cornellà. Tres derrotes consecutives han col·locat els grocs a la zona de descens, i els d'Eloy Martínez buscaran la reacció en un escenari en què fa gairebé 15 mesos que no venç ningú, des que ho va fer el Mollet, a Primera Catalana, el 13 de novembre de 2011. El Castelldefels no guanya a domicili des de la jornada inaugural, en què va sumar els 3 punts a Nou Barris (0-3). A l'últim partit del Figueres a casa, empat davant el Santboià. Un signe que reforçaria la moral dels mariners.

La Pobla Mafumet va fer aquest gir de tendència fa una setmana. La victòria contra el Rubí tancava un llarg període de 8 jornades sense vèncer (6 empats i 2 derrotes) i resituaven els d'Ivan Moreno prop (a 3 punts) de la zona de play-off. Ara els grana tenen un repte complicat: puntuar a la Verneda, escenari on el Júpiter vol sumar el màxim de punts que li donin la permanència. Els grisgrana, que venen de perdre al camp del líder, tenen un punt de marge sobre el descens. Els dos últims partits a casa, amb victòries contra rivals directes com Vic i Castelldefels alimenten les esperances dels homes de Juanjo García, que s'enfrontaran a un dels equips més sòlids de la categoria. La Pobla, però, només ha obtingut dues victòries a domicili (a la Ràpita i a Castelldefels). Cada partit és un món, però es presenta un duel contraposat entre les ganes d'un lluitador Júpiter com a local i la solidesa d'una Pobla que buscarà matar el partit en el moment clau.

Els tres equips que encara no han guanyat a domicili aquest curs tenen nous reptes fora de casa per trencar llargues dinàmiques.

Es trobaran al Xevi Ramon els dos nouvinguts que més positivament estan rendint (amb Figueres, aspirant des de l'estiu, a part). El Vilassar de Mar vol frenar la mala ratxa de 4 partits sense guanyar imposant-se a casa, on va sumar l'últim triomf (2 a 0 contra el Balaguer). Arriba al Maresme la Rapitenca, que buscarà fer lluir un bon treball defensiu. Els ebrencs han sumat 7 empats en 11 sortides, però no guanyen a domicili des de fa 8 mesos i mig (el 20 de maig de 2012, a Primera Catalana). Els de Teixidó han sumat 5 punts dels últims 9 possibles, i guanyar lluny del Montsià segueix sent assignatura pendent. El Vilassar compta ara amb dos punts menys que la Rapitenca. Els dos, però, ben situats a la zona mitjana, gairebé equidistants als dos pols decisius de la taula.

Dos equips que han començat molt bé l'any es troben a la Bòbila. El Gavà buscarà el quart triomf consecutiu davant un Balaguer que sortia de l'última plaça la jornada passada, i que ja enllaça 4 partits sense perdre, en què ha sumat 8 punts de 12 possibles. Al bàndol local, els gavanencs han allunyat per ara el fantasma del descens amb les tres victòries seguides. A casa els d'Albert Poch esperen demostrar novament la injecció de moral que està suposant la bona dinàmica contra un Balaguer que jugarà les seves armes, intentant esgarrapar quelcom positiu d'un desplaçament complicat. Els de la Noguera només han arrencat dos empats (2 punts de 30 possibles) a domicili, a Can Peixauet i Palamós. El Balaguer no guanya a domicili des de fa gairebé 10 mesos. Va ser el 22 d'abril de 2012, al Nou Sardenya (0-2). Un triomf blaugrana podria situar el Gavà a la meitat superior de la taula. La prèvia al blog de Havok.

Dani Juvany s'estrenava a la banqueta del Vic amb victòria contra la Grama, trencant la mala ratxa de 98 dies sense guanyar del conjunt osonenc. Ara el nou tècnic s'enfronta a un nou repte: vèncer a domicili, quelcom que els vigatans no fan des de fa més de 9 mesos i mig, des de l'abril de 2012. El Vic visita un camp complicat, el Municipal de Nou Barris, on el Muntanyesa ha trobat una estabilitat al joc que li ha permès sumar amb continuïtat. Els de Manolo González han sumat 10 dels últims 15 punts en joc a 'La Bombonera', factor clau, juntament amb la millora a domicili (empat a Manlleu, victòria als Canyars) d'un ressorgiment que permetia a l'equip sortir del descens. La dura derrota encaixada a Balaguer (3-1) acostava els barcelonins al límit, situats ara a 3 punts del descens. El Vic, que tot i no haver guanyat només ha perdut 3 partits fora de casa (Grama, Figueres i Júpiter), ja que acumula 7 igualada lluny d'Osona. Un duel al qual no faltarà la Penya Al Hueco, grup d'animació destacadíssim del Muntanyesa a qui dedicava un reportatge fotogràfic Laura Muriel aquesta setmana a GolCat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada