divendres, 22 de febrer del 2013

Prèvia J25

Ho exposo a la prèvia que faig per a GolCat. (Abans que seguiu llegint -espero que ho feu-, sí, el cos del text sol ser el mateix aquí i allà, però el factor diferencial aquí són els enllaços als blogs i webs que segueixen casascun dels equips, i les introduccions sempre varien. Segueixo:) La Tercera actual té tres colors: el del triumvirat que lluita pel campionat, i que viurà quatre primeres jornades decisives, abans d'un tram final en què s'inclourà un Olot-Europa; el de la lluita per a la quarta plaça, que pot anar afegint o treient candidats tal com ens apropem al moment decisiu; i el més roent de tots, el de la lluita per a la salvació.

17 equips són a un màxim de 6 punts de les tres àrees d'influència, i els 3 que no s'hi inclouen podrien afegir-se a alguna d'elles aquesta jornada mateix. La Tercera s'ha fragmentat (en el bon sentit) en tres grans blocs, però qui més qui menys lluita per un objectiu idèntic: tirar la nau endavant.

Jornada 25, res decisiu, no perdrem el cap, però sí que se segueix intuint aquella atmosfera de les hores que decidiran els vencedors i els vençuts.

Aquests són els horaris de la J25:


DISSABTE, 23 DE FEBRER
17h Santboià-Castelldefels

DIUMENGE, 24 DE FEBRER
11'45h Grama-Europa
12h Gavà-Olot
12h Muntanyesa-Pobla
12h Júpiter-Rapitenca
12h Rubí-Vilassar
12'30h Vilafranca-Palamós
16'30h Figueres-Balaguer
17h Terrassa-Manlleu
17h Cornellà-Vic

El partit de la jornada és, per a mi, el Vilafranca-Palamós. El duel més directe que ens planteja la jornada. Empat a 22 punts, zona de descens per als dos (antepenúltim i penúltim) i repetició d'un partit polèmic, el que va suposar el descens per als palamosins fa dos anys (1-1). Els penedesencs esperen sumar a casa, un Municipal vilafranquí on només han guanyat els tres primers classificats. Els homes de Puchi són l'equip menys golejador de la categoria, amb només 16 gols marcats, 0'67 gols per partit. Els palamosins, en canvi, acumulen 4 sortides sense guanyar. Si un dels dos equips guanya tindrà molts números de sortir del descens, ja que superarà 4 equips més que, si no guanyen, ocuparan la plaça del vencedor. Aquesta setmana els dos conjunts han estat protagonistes a GolCat. El Vilafranca, amb l'entrevista que li vaig fer a Jonathan Pujibert, Joni Puchi, en què es mostrava confiat en la salvació; i el Palamós, amb el reportatge d'Alexis Crosas sobre el seu grup d'animació més cèlebre, la Penya Sport. La prèvia del partit, com no, a El Blog de la Prèvia, del Mestre Lluís Montaner.

El líder jugarà a Gavà. A la Bòbila queia amb estrèpit el Cornellà (3-0 el desembre passat), i ara es posarà a prova la fortalesa de l'Olot, que acumula tres sortides sense guanyar i sense marcar. No surten victoriosos des del triomf a Vic, a principis de desembre. Els gavanencs interrompien, precisament a Vic, la ratxa de 4 victòries seguides la setmana passada. A la Bòbila, però, s'estan mostrant molt sòlids últimament. Sumen quatre partits sense perdre... i sense encaixar un gol. La imbatibilitat blaugrana a casa s'allarga a 372 minuts, des que Eloi Fontanella va marcar el gol vencedor al duel amb la Grama (0-1). Des de llavors, tres victòries, cap per la mínima (3-0 al Cornellà i 2-0 al Castelldefels i al Balaguer) i un empat sense gols contra el Vilafranca. L'Olot buscarà un resultat positiu que li doni marge per afrontar el duel contra el segon classificat. Els garrotxins inicien el duel amb 578 minuts d'imbatibilitat. A més, compten amb un jugador sinònim de victòria, Uri Santos. Sempre que ha marcat (6 gols en 6 partits), l'equip ha guanyat. Dues prèvies del duel, la que podeu llegir al blog de Havok, dedicat al CF Gavà, i la del web de la UE Olot.

El Cornellà esperarà una relliscada olotina al matí... i superar el Vic al vespre. Els homes de Jordi Roger tornen al Nou Municipal esperant allargar la bona marxa actual. Els verds són l'únic equip de Tercera que no ha perdut el 2013. El Vic fa deu mesos exactes que no guanya a domicili. Ho va fer per últim cop el 22 d'abril de 2012 a la Pobla de Mafumet. El triomf dels osonencs contra el Gavà els treia del descens, però ara encaren un partit molt complicat, en què intentaran esgarrapar algun punt. L'any passat, a la Via Fèrria, els vigatans van guanyar contra pronòstic (0-1), en un dels triomfs clau per a la permanència. El Cornellà és el màxim golejador de la categoria (42 gols), i el Vic, el quart equip que menys marca (19).

L'únic equip que encara no ha guanyat el 2013 intentarà estrenar-se... contra un Europa en ratxa. La Grama vol aparcar dos empats meritoris (sense gols davant l'Olot i la Pobla) i trobar el camí del triomf davant un dels equips més en forma del campionat. La voluntat gracienca és assolir la segona plaça a la matinal (si no perden ho aconseguiran) i esperar un resultat pitjor del Cornellà per a la tarda. A Can Peixauet només ha guanyat un equip aquest any, el Palamós, fa gairebé mig any. L'Europa, en canvi, ha cedit les tres derrotes del curs a domicili i amb un mateix resultat, 1-0. Els bons registres defensius de l'Europa a domicili (només 6 gols encaixats, l'equip que menys dianes rep) contrasta amb la baixa anotació de la Grama, en general, i a Can Peixauet en concret, amb només 7 gols en 11 partits. Els de Toni Romero, un cop han estabilitzat bona part del soroll extraesportiu, persegueixen un triomf de prestigi per assolir la permanència al més aviat possible. Al web de l'equip gracienc, l'altra prèvia, el perfil del rival del company Genís de Moner. També teniu una prèvia del duel al blog d'Ignasi Trapero dedicat al conjunt gracienc.

Certesa i repte per al Manlleu a l'arrencar la jornada. Acabarà, segur, a la quarta plaça. Però s'enfrontarà a un Terrassa per a qui el duel de l'Olímpic és a cara o creu, a entrar de ple a la lluita pel quart lloc o a tenir la zona de play-off més lluny. Els vallesans acumulen 381 minuts sense encaixar un gol, han sumat 10 dels últims 12 punts i es troben davant d'una cita crucial. El Manlleu buscarà consolidar el marge guanyat al triomf de fa set dies contra el Santboià amb el retorn dels triomfs a domicili. En les últimes tres sortides, els de Jordi Dot només han pogut sumar un punt. El tècnic manlleuenc era entrevistat aquesta setmana a GolCat per Gerard Amigó, i destacava la unió de la plantilla osonenca.

Tres derrotes seguides i quatre partits sense guanyar. 1 punt dels últims 12 possibles. Vol aturar aquesta mala dinàmica el Rubí, que juga a Can Rosés contra un rival incòmode, el Vilassar de Mar. Els vallesans segueixen meravellant els rivals, que el destaquen com un dels equips forts de la categoria. Bona prova d'això és que, malgrat la petita mala ratxa que atravessen, els rubinencs es mantenen cinquens, ara a quatre punts del quart. Manlleu i Europa són els únics equips que han vençut a Can Rosés. Ara hi arriba un Vilassar tranquil·lament ubicat a la zona mitjana de la taula, que arriba al duel després de la derrota contra el Terrassa al Xevi Ramon. Poc a perdre i molt a guanyar per als homes de Manel Moya.

El cuer viatja a un dels camps que es mantenen inexpugnables a la categoria. Aquest curs a Tercera cap visitant ha guanyat a Olot, al Nou Sardenya i a Vilatenim. El Figueres espera mantenir el seu registre, i seguir en la lluita per la fase d'ascens, contra un Balaguer que va superar els empordanesos a l'anada (3-2), i que espera sorprendre com sigui per mantenir viva la lluita per la salvació. Els de la Noguera tenen la salvació a 3 punts, i han aconseguit una lleugera recuperació, sobretot a casa, ja que acumula 8 partits sense perdre. L'objectiu per als de Tenorio és capgirar la situació a domicili, on li costa molt sumar (2 punts de 33 possibles). El Balaguer no guanya a domicili des de fa 10 mesos. El Figueres, que només ha cedit 4 empats en 12 partits a casa, té ara mateix l'objectiu del play-off 4 punts per sobre.

La Pobla Mafumet no aconseguia superar la Grama la setmana passada, i manté una dada preocupant: només ha sumat una victòria (3-1 contra el Rubí) als últims onze partits. La conseqüència, haver-se allunyat de la zona de play-off, ara mateix 5 punts per sobre. Els tarragonins tenen un difícil examen de reingrès. Visiten el Muntanyesa, un equip que s'ha gravat a foc la necessitat d'assegurar els punts de casa per assolir la permanència. Els de Manolo González perdien la setmana a camp del líder mostrant un sòlid perfil defensiu (1-0), i, amb el descens 3 punts per sota, esperen repetir les actuacions dels últims dos partits a casa, en què superava dos rivals directes (Vic i Palamós).

Obrirà la jornada un dels molts duels del Baix Llobregat. El Santboià estrenarà tècnic (o el reestrenarà). Quim Ayats torna a la banqueta dels vermells per intentar apropar l'equip a la quarta plaça, ara mateix a 6 punts. Al davant, un equip necessitat, el Castelldefels, que arriba al partit reforçat després de superar el Vilafranca, però que buscarà allunyar el fantasma del descens, que té només un punt per sota. Els mariners no guanyen a domicili des de la primera jornada, i buscaran sorprendre un veí que necessita trobar l'estabilitat de resultats. El Santboià ha sumat una victòria als últims cinc partits, tot i que al Joan Baptista Milà només han guanyat el Cornellà i la Grama. Prèvia al web del Castelldefels.

Com en el cas del Muntanyesa, el Júpiter també vol dictar 'la llei de la Verneda', i mostrar el seu potencial a casa per mantenir la categoria. Els barcelonins, que perdien amb bona imatge al Nou Sardenya, buscaran davant la Rapitenca un nou triomf davant el seu públic, com va aconseguir davant Pobla, Vic i Castelldefels, en les tres victòries consecutives que acumula fins ara. El conjunt ebrenc, en canvi, segueix sense acompanyar una excel·lent trajectòria a casa amb victòries a domicili. Els homes d'Antoni Teixidó són un dels tres equips que encara no han guanyat lluny del seu estadi. Esperaran estrenar-se al camp d'un altre nouvingut, en un partit que enfrontarà l'equip que més gols marca de la segona meitat de la taula (el Júpiter, 26 dianes) amb un dels que menys encaixa (la Rapitenca és el quart equip menys golejat de Tercera).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada