dissabte, 4 de maig del 2013

Resultats J36

[Aquesta setmana tanca l'article un vídeo de Primera Catalana... i és que ja tenim un nouvingut per al curs vinent, el Cerdanyola FC, campió del grup 1 de Primera Catalana. Enhorabona a jugadors, tècnics, aficionats i junta directiva, i 'Benvinguts'!]

El líder ho tornava a fer. L'Olot sumava la quarta victòria consecutiva, la tercera seguida a domicili, i enfila el camí cap a un campionat cada cop més proper. El triomf al camp de la Pobla Mafumet (0-2) deixa els homes de Julio Bañuelos a tan sols tres punts de ser campions. El gol matiner, de penal, de Carlos Martínez, encarava la victòria en un camp complicat. El golejador suma ja 26 dianes, a tan sols tres del rècord d'una temporada a Tercera l'última dècada. Com a Terrassa, el capità Abel Solé establia el 0-2, en un partit molt destacat també d'Uri Santos, un dels homes més en forma del líder de Tercera. L'Olot s'assegura arribar líder a l'inici de l'última jornada, i podria consumar el campionat... diumenge vinent, al duel contra el tercer, l'Europa. L'Olot serà campió diumenge vinent si... guanya; o si empata i el Cornellà no venç a Figueres.

El Cornellà sumava un nou triomf, contra el Terrassa (2-0) i segueix llançat, en molt bona forma al tram final, i esperant esgarrapar quelcom de positiu del xoc entre líder i Europa la setmana vinent. Un gol de Dani Martí a la primera part obria el triomf cornellanenc. Els de Jordi Roger han buscat el segon gol per assegurar el triomf, però no l'han trobat fins al tram final, quan el davanter pratenc Xavi Civil establia el dos a zero definitiu. Victòria important per a les aspiracions dels del Baix Llobregat. Són a tres punts del lideratge, posició que en cap cas podran assolir la setmana vinent (tenen el 'goal average' perdut amb l'Olot), però esperaran el 'més difícil encara', guanyar a Figueres i posar pressió al líder si l'Europa puntua a Olot. Caramboles, hipotesis, però el triumvirat arriba a la penúltima jornada més agitat del que sembla, en una situació d'extrems: o l'Olot liquida el campionat, o el sacseig amb què arribarem a l'última jornada promet emocions.

El Vic arribava al Nou Sardenya amb la necessitat de sumar per aferrar-se al somni de la permanència... i l'Europa ho tastava en un partit en què creuava un desert per acabar sumant un punt (2-2). Albert Soler, cum laude en serveis de falta últimament, impartia una nova lliçó, i Roberto Camacho hi corresponia amb la igualada a un gol. El Vic, però, es tornava a avançar deixant molt minvat l'Europa: penal, expulsió del porter Eloi, i 1-2 de Bernat. Amb Epitié de porter, apareixia la millor versió escapulada, i Roberto Camacho, de penal i al temps afegit, assolia una nova igualada. L'empat complica molt les opcions escapulades de ser campions, però manté l'equip en la lluita per, si més no, assolir la segona plaça.
Seguiment via CE Europa i Carles Garcia // Vídeo via BTV Esports:



No confirmava, però té a prop assegurar plaça de play-off, el Manlleu. Empat osonenc al camp d'un equip molt necessitat, el Júpiter (2-2). Els grisgrana s'avançaven mitjançant Fernando Velillas, membre de la Santíssima Trinitat del gol a l'equip de Juanjo García. El Manlleu, però, capgirava el marcador amb els gols d'Iván Fernández i Eduard Fortet. Durant uns minuts, els homes de Jordi Dot eren, virtualment, a la fase d'ascens, però l'aparició d'un altre membre de la Trinitat, Elhadji Bandeh, establia l'empat final. Els manlleuencs es queden a dos punts de confirmar el play-off, amb el Figueres encara quatre punts per sota; el Júpiter, en canvi, espera el resultat del Muntanyesa per valorar la distància respecte la salvació. Tot és possible encara a la Verneda.
Seguiment via Planeta Júpiter i Esports Ràdio Manlleu // Vídeoresum de BTV Esports:




El mateix resultat, dos a dos, vivia el Figueres. De fet, ja fa sis jornades que els empordanesos acaben amb el mateix resultat que el Manlleu. A Gavà, els d'Arnau Sala aconseguien un punt en un final de duel embogit (2-2). El Figueres ha anat a remolc del conjunt gavanenc, que s'avançava mitjançant Masuet als 19 segons de partit. Pol Compte establia una esperançadora igualada, però al tram final Sergio Navarro situava l'avantatge blaugrana de nou. L'èpica del Figueres duia l'equip a establir l'empat final, amb 9 homes, l'entrenador expulsat... i l'aparició, al final del duel, de policia per contenir possibles enfrontaments entre jugadors d'ambdós conjunts... L'empat manté els figuerencs a quatre punts del Manlleu, amb el goal average perdut i quan queden tan sols sis punts en joc. El play-off és matemàticament possible però cada cop més complicat. Només passa per sumar dos triomfs en aquest tram final de curs, i que el Manlleu sumi com a màxim un punt als dos duels que queden.

Empat sense gols. Aquesta ha estat la dinàmica als dos duels directes de la part baixa. Dues igualades que deixen la zona de perill igual, però diferent. El Muntanyesa ha dut la iniciativa davant el Vilafranca, ha buscat el gol... però no l'ha trobat, i l'empat sense gols (0-0) acaba satisfent més el conjunt visitant que els de Nou Barris. El Vilafranca queda cinc punts per sobre del descens quan en queden sis en joc, però amb el 'goal average' amb el Júpiter, equip que marca les places de descens, perdut. Els homes de Puchi, doncs, necessiten un triomf per assegurar la continuïtat a la categoria. Tenint en compte que els sis equips afectats per eludir el descens empataven, les distàncies són les mateixes, però amb un marge més estret. Per tant, el Muntanyesa segueix marcant la permanència, ara amb 36 punts, dos més que el Júpiter, antepenúltim; i tres més que el Vic, penúltim.
Seguiment via Adrià Santasusagna i BTV Esports, que n'ha fet aquest VÍDEO:



Tampoc hi havia gols al duel del Xevi Ramon, que en aquest cas empeny, una mica més, sense pressa però sense pausa, a Vilassar de Mar i Palamós cap a una salvació silenciosa (0-0). El Palamós allarga la bona ratxa, 11 punts de 15 possibles, cinc partits sense perdre, quatre sense encaixar gol... registres, dinàmiques, que acompanyen les matemàtiques: els empordanesos ja tenen sis punts sobre el descens quan en queden sis en joc. Com que el 'goal average' amb el Júpiter s'ha de decidir, els palamosins són a un sol punt de salvar-se. El Vilassar de Mar, en canvi, necessita un parell de punts (o un triomf) per garantir la continuïtat en l'any del seu ascens a la categoria. Els maresmencs tenen quatre punts sobre el descens, i per tant la permanència és propera, però encara no està assegurada. La penúltima jornada podria resultar decisiva: els homes de Manel Moya visiten el ja descendit Balaguer.

El Balaguer és el primer equip de la categoria que té plaça assegurada a final de curs. La desfeta dels de la Noguera a la Devesa, contra la Rapitenca (5-2) deixava els ebrencs com a cuers de la categoria. Amb el descens ja confirmat la setmana passada, els homes de Juanjo Tenorio sortien alliberats de pressió i posaven el duel molt de cara des dels primers compassos. Iban Parra, de penal al minut 4, i i Julio Pardo, en pròpia porteria després d'una bona jugada d'Adrià de Mesa, situaven el 0-2 per a Balaguer abans del minut 20. En un partit amb poc ambient, segons explicava Hernan Subirats, la Rapitenca començava a capgirar la situació poc després d'encaixar el segon gol. Alexis Jiménez i David Callarisa, que tornava després d'un temps lesionat, equilibraven el marcador de nou abans del descans. La represa tenia clar color dels del Montsià. Al minut 68, Javi Ramos posava per davant els homes d'Antoni Teixidó per primer cop en tot el partit. Yélamos i Obi, als últims minuts, sentenciaven el 5-2 definitiu. El marcador iguala els partits amb més gols d'aquest curs, set dianes. La Rapitenca, a més, és el quart equip de Tercera que marca cinc gols o més a casa (amb Olot, Cornellà i Terrassa). Un triomf que manté l'excel·lent temporada dels ebrencs.

A Vilafranca un doblet seu donava tres punts... i contra el Santboià, Pedro Bravo tornava a ser l'home gol en el triomf de la Grama (1-0). Un duel sense grans aspiracions per a dos equips amb els deures fets (la salvació matemàtica per al Santboià no s'ha complert encara, però només és a un punt), que els colomencs convertien en un nou triomf d'un final de curs molt meritori, enmig d'una temporada complicada, en què els homes de Toni Romero s'han sobreposat, setmana a setmana, a les adversitats. Equip de fe, any per homenatjar una plantilla que ha donat molt més del que han rebut.

Victòria espectacular, potser més excessiva al marcador que sobre la gespa, del Castelldefels al camp del Rubí (1-5). Els homes d'Eloy Martínez han rubricat la permanència matemàtica amb un nou capítol d'aquesta segona volta de molt de mèrit que ha completat el conjunt mariner. La retrobada amb el gol de Sani, per partida doble; el doblet del jove Roldán, que va ser clau en la victòria a Vic; i la diana de Jorge Sánchez, jugador insígnia dels grocs, han esclafat un Rubí que ha tingut en Javi Sánchez, golejador de nou, un dels homes més destacats. Amb el triomf, el Castelldefels supera el Rubí a la taula i allargarà a 11 el hashtag que ha fet popular aquest curs a Twitter, #10aTercera.

I l'any vinent ja sabem un nouvingut. El Cerdanyola FC ascendia aquest dissabte de Primera Catalana. Ho podeu veure (i viure) en aquest vídeo de cugat.cat via La Xarxa:



Aquests són els resultats de la J36:

DISSABTE, 4 DE MAIG
Rapitenca 5-2 Balaguer (Alexis, Callarisa, J. Ramos, Yélamos i Obi / Parra -p- i Julio -pp-)

DIUMENGE, 5 DE MAIG
Gramenet 1-0 Santboià (Pedro Bravo)
Pobla 0-2 Olot (Carlos Martínez -p- i Abel Solé)
Europa 2-2 Vic (Roberto Camacho -2, 1p- / Albert Soler i Bernat Puig -p-)
Rubí 1-5 Castelldefels (Javi Sánchez / Sani -2-, Roldán -2- i Jorge Sánchez)
Júpiter 2-2 Manlleu (Velillas i Elhadji / Iván Fernández i Eduard Fortet)
Gavà 2-2 Figueres (Masuet i Sergio Navarro / Pol Compte i Narcís Barrera)
Vilassar 0-0 Palamós
Cornellà 2-0 Terrassa (Dani Martí i Xavi Civil)
Muntanyesa 0-0 Vilafranca

CLASSIFICACIÓ
Així està la Tercera després de la J36:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada