dissabte, 11 d’octubre del 2014

Resultats J8

"Els quatre capdavanters no guanyen i la situació s'ajusta"

El Santfeliuenc era l'únic dels vuit primers classificats que vencia en aquesta J8. L'empat del Peralada a Palamós donava opcions de lideratge a Pobla, Rubí o Europa, però cap dels tres equips vencia i els altempordanesos seguiran una setmana més a dalt. A la zona baixa, primer triomf del Prat, que deixa de ser cuer en detriment del Castelldefels. Tercera victòria seguida per al Terrassa, que segueix apujant posicions. El Manlleu igualava a Figueres un 3 a 0 en contra al segon temps.


El Santfeliuenc, triomfador de la jornada // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

Aquests són els resultats de la J8:

DISSABTE, 11 D'OCTUBRE
Palamós 0-0 Peralada

DIUMENGE, 12 D'OCTUBRE
Vilassar de Mar 2-3 Gavà (Albert Aybar 'Peque' -2- / Xavi Civil -2, 1p- i Adrià Blanchart)
Castelldefels 1-2 Santfeliuenc (Albert Cervantes / Carlos Cano i Nacho Ruiz)
Masnou 1-1 Cerdanyola (Eric Martínez / Albert Cuadras -p-)
Vilafranca 4-1 Muntanyesa (Aitor Casas, Víctor Oribe -2- i Santi Triguero / Raúl Rodríguez)
Prat 2-1 Europa (Víctor Durán -pp- i Pedro Bilbao / Alex Cano)
Pobla Mafumet 0-0 Rubí
Figueres 3-3 Manlleu (Arxi -pp-, Javi Revert i Roger Vidal / Eduard Fortet, Manel Sala i Jordi Aumatell)
Sabadell B 2-0 Ascó (David Jiménez i Pol Roigé)
Terrassa 3-0 Martinenc (Ángel de la Torre, Marc Vilajosana i Carles Montoro)

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J8:





Gols: 29

Resultats: 4 victòries locals, 4 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca) i Xavi Civil (Gavà), 7 /// Veure llistat complet


Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents


  • Torna el Santfe. És el principal canvi a la part alta. Els blanc-i-blaus entren de nou a la zona de play-off, després de ser l'únic dels vuit primers que vencia aquesta jornada. És la cinquena jornada que el Santfeliuenc passa entre els quatre primers aquest curs (ja hi va ser de la J2 a la J5).
Treballat triomf del Santfeliuenc als Canyars // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Cinquena jornada líder. L'empat a Palamós (0-0) va acabar valent per mantenir el Peralada al lideratge. Cinquena setmana amb els de Nacho Castro al capdavant, quarta jornada consecutiva. La diferència de gols (haver-ne rebut un menys que la Pobla, de fet), allarga l'excel·lent retorn dels altempordanesos a la categoria.

  • El Rubí no se'n baixa. El conjunt vallesà, que empatava al camp d'un rival directe, la Pobla (0-0), es manté en zona de play-off, puja una posició (és tercer) i continua sent l'únic equip que no ha sortit mai de la zona noble. Les vuit jornades de competició els rubinencs han estat entre els quatre primers, ocupant totes les quatre posicions fins ara.

  • Partit amb més gols... i un element comú. El Figueres 3-3 Manlleu igualava el registre de duel amb més gols de la temporada. Se'n veien 6 en un mateix partit, per tercer cop aquest curs... i en els tres hi ha participat el Manlleu. Els altres dos, però, eren derrotes osonenques, al Santfeliuenc 4-2 Manlleu (J3) i al Manlleu 2-4 Terrassa (J7). Els osonencs, doncs, garanteixen per ara partits amb gols. No en va són el tercer equip més golejador del grup.
El 2 a 0 de Revert no feia presagiar l'empat manlleuenc al segon temps // UEFigueres.cat

  • Jornada de l'empat. La J8 és, per ara, la jornada en què s'han vist més empats, quatre. Fins ara el màxim eren tres, a la J2 i la J4. Dues igualades sense gols (a Palamós i la Pobla), un 1-1 (al Masnou) i un vistós empat a tres (a Figueres) han servit per viure més empats que mai aquest curs.

  • Debut de Miki Carrillo. Després de la J7 vivíem a la categoria el primer canvi de tècnic. Lluís Albesa deixava la banqueta del Castelldefels i arribava Miki Carrillo. L'extècnic de la Muntanyesa o el Terrassa s'estrenava sense poder seure a la banqueta (faltava el permís federatiu) i ho feia amb derrota del conjunt mariner a casa contra el Santfeliuenc. 7 derrotes en 8 jornades per als grocs, que són el nou cuer.
Miki Carrillo s'estrenava... darrere la banqueta // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Gol 200. Obríem la jornada a 29 gols del 200... i se'n marcaven 29. El gol que tancava la jornada, el 2 a 0 de Pol Roigé per al Sabadell B contra l'Ascó, significava el gol número 200 d'aquesta temporada. Vol dir una mitjana de 25 gols per jornada i de 2'5 per partit. L'augment de gols les últimes jornades (en tres de les últimes quatre se n'han marcat 29) ha fet millorar els registres anotadors globals.

  • Dos empats seguits... sense gols. El Peralada sumava a Palamós el segon empat sense gols a domicili consecutiu. Després del 0-0 al camp del Sabadell B, el resultat al Baix Empordà semblava que podria treure el lideratge als de Nacho Castro, que continuen finalment al capdavant i que afronten ara partit a casa, on mantenen una fortalesa sense fissures.

  • Dues cares. El Vilassar de Mar 2-3 Gavà era un dels partits més interessants de la jornada... i acabava tenint una figura de dues cares. El capità local, el defensa Albert Aybar 'Peque', marcava els dos gols que capgiraven el 0 a 1 parcial amb què s'havia arribat al descans. Quatre gols suma aquest curs Peque, que exhibia les seves virtuts atacants: efectiu al joc aeri i clau a pilota aturada (gol de cap i de penal). El mateix Peque, però, era expulsat al minut 63, en la primera de les dues vermelles que rebien els de Toni Romero, que veien al tram final com el Gavà s'enduia el partit.

  • Civil iguala Triguero. Els dos marcaven aquesta jornada. El doblet del davanter del Gavà (una molt bona remata al 0 a 1, i gol de penal per tancar el triomf) elevava a set els gols anotats fins ara. La diana de Triguero contra la Muntanyesa també apujava el registre del vilanoví fins als 7 gols, sostre dels golejadors fins ara. L'altre moviment a la part alta de la taula de golejadors és la cinquena diana del curs de Carlos Cano (Santfeliuenc).
Així celebrava Santi Triguero el seu setè gol del curs // Lluís Montaner

  • Estranya expulsió. Ho vam comentar amb els companys de la redacció de La Xarxa, quan visionàvem les imatges del partit, d'm1tv. L'expulsió d'Imanol Castilla es produïa en una jugada molt estranya. El porter semblava refusar la pilota perquè anés fora, davant la pressió d'un rival. En tornar cap a la seva posició, l'àrbitre anava directe a ell i li treia targeta vermella directa.
Instant en què marcava un defensa, Aitor Casas... // Lluís Montaner

  • Gols de defenses. El joc d'estratègia, l'habilitat per aparèixer en segones jugades o la traça a pilota aturada ha fet que aquesta J8 veiem moltes dianes de defenses. Peque (per partida doble), Blanchart (Gavà), Eric Martinez (Masnou), Alex Cano (Europa) o Aitor Casas (Vilafranca) són els noms de defenses que marcaven. Noms que, tot i viure lluny de l'àrea rival habitualment, no són gens estranys als llistats de golejadors.
...i instant en què marcava un altre defensa, Alex Cano // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Abonats a l'1-1. Cinc empats per al Cerdanyola aquest curs (rei de l'empat)... i tots cinc, amb el mateix resultat, 1-1. A domicili, els de Toni Carrillo han sumat fins ara ple d'empats, 4 en 4 sortides, i tots quatre s'han resolt amb idèntic marcador.
Masnou i Cerdanyola... 1-1 // Felix Sancho - CD Masnou

  • Primer cop perdent. Els últims 17 minuts (des del 2-1 de Pedro Bilbao fins al xiulet final) del Prat-Europa van ser els primers moments de l'Europa perdent aquest curs. Els de Pedro Dólera arribaven a la J8 com un dels tres equips invictes... i com l'únic que encara no havia anat perdent mai aquesta temporada.
Pedro Bilbao, autor del gol del triomf pratenc // Francisco Carrasco - AEPrat.com

  • Estrenes com a visitant. El Gavà obtenia aquesta jornada la primera victòria (i els primers punts) a domicili de la temporada, amb el 2-3 a Vilassar de Mar; el Manlleu obtenia el primer punt, amb el treballat 3-3 a Vilatenim. I la Muntanyesa marcava el primer gol fora de casa... però no aconseguia sumar, i segueix comptant les sortides per derrotes (4 de 4).

  • Estrenes com a local. El Prat sumava el primer triomf, i els primers punts, amb el triomf al Sagnier contra l'Europa. Els pratencs acumulaven fins ara tres derrotes (les tres per 1 a 2) en els partits disputats a casa, i amb el triomf deixen de ser cuers; també guanyava per primer cop com a local el Sabadell B. Victòria davant l'Ascó (2-0) al Pepín Valls de Castellar del Vallès, amb el primer gol dels de Toni Rodríguez al seu camp (l'anotava David Jiménez).
El Sabadell B superava l'Ascó (2-0) // Iris Solà - FC Ascó

  • Recuperant terreny. Els 200 gols marcats apropen els registres d'anotació d'aquesta temporada als del curs passat. Després de la J8 del curs passat eren 205 els gols marcats (lleuger descens de 2'44%). El registre d'aquest curs, però, és molt superior al de fa dues temporades, en què s'havien marcat 173 gols (aquest curs, augment del 15'61%).

  • Victòries locals 51% | Empats 24% | Victòries visitants 25%

  • Respecte el curs passat, han augmentat molt les victòries locals (+24'24% en 8 jornades), es mantenen els empats (19 en 8 jornades els dos cursos) i s'han retallat les victòries visitants (-28'57% fins ara).

  • Dos invictes. La derrota de l'Europa deixava només dos equips que encara no han perdut, després de 8 jornades. Són el Rubí (3r) i el Cerdanyola (6è). Els dos conjunts vallesans sumen 4 i 5 empats, respectivament.

  • Millor local. Segueix sent-ho el Peralada, l'únic equip que ha sumat el 100% dels punts disputats al seu camp, 12 de 12, amb les 4 victòries que el mantenen líder.

  • Millor visitant. Ho són dos equips que s'han enfrontat aquesta jornada, la Pobla Mafumet i el Rubí. Els dos han sumat 10 punts de 12 possibles a domicili, xifres que, amb un balanç òptim a casa, els han situat just al darrere del líder.

  • Camp on es veuen més gols. El Municipal de Vilafranca ha igualat el del Guinardó com el camp on es veuen més gols. Una mitjana de 4 dianes per partit disputat, després de les 5 que es veien al Penedès aquest diumenge en el triomf vilafranquí contra la Muntanyesa (4-1).
El Terrassa golejava el Martinenc // Juanma Medina - elrepor.com

  • Rendibilitat. El Sabadell B segueix sent l'equip que millor rendibilitza els gols marcats. Amb 5 gols, ha sumat 10 punts (2 victòries i 4 empats) que el mantenen fora de la zona de perill.

  • Màxim golejador: Rubí i Vilafranca (15) | Menys golejat: Europa (4)
L'homenatge als Castellers de Vilafranca precedia la golejada local // Lluís Montaner

  • Menys golejador: Sabadell B (5) | Més golejat: Vilafranca i Martinenc (17)

1 comentari:

  1. El tercer gol del Terrassa FC l'ha anotat Carles Montoro, no Mario Roque, gràcies!

    ResponElimina