dimarts, 17 de març del 2015

Europa i Girona se citen dimecres vinent al Nou Sardenya

La seu del districte acollia aquest dimarts al migdia l'acte de presentació de la final de la 26a Copa Catalunya, que enguany s'estrena com a Copa Catalunya absoluta, i que disputaran, dimecres vinent i al Nou Sardenya gracienc, el Girona, de Segona Divisió, i l'Europa, de Tercera.

Vídeonotícia de la presentació, en una peça de La Xarxa. A més, el periodista Guillem Barquín va entrevistar els protagonistes esportius de la cita. Podeu escoltar els àudios en aquest enllaç. La peça en vídeo és obra de Marc Bala:



També podeu veure la peça de la presentació al web de BTV Esports.


L'acte comptava amb l'assistència de diverses personalitats de l'esport català, com el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva; i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, a més d'altres representants de l'ens federatiu i dels dos clubs finalistes, entre els quals hi havia els presidents, Guillaume de Bode i Francesc Rebled; i l'entrenador i el capità escapulats, Pedro Dólera i Alex Cano, i el director esportiu gironí, Quique Cárcel.


Els dos presidents, davant el cartell de la final // Carles Garcia - tercera.cat

"Europa i Girona representen la història del futbol català", deia Andreu Subies. El president de la FCF feia referència al canvi de format patit per la competició l'estiu passat, amb la creació de tres tornejos (Copa amateur, absoluta i Supercopa). "És un format innovador, i el temps ens dirà si el futbol català està viu. Vam voler donar sentit al futbol amateur amb la Copa Catalunya amateur. Tothom s'ha implicat, també la Federació, donant suport amb els abitratges i els desplaçaments".


Foto: Carles Garcia - tercera.cat

Els dos presidents assenyalaven la modèstia com a element clau en l'essència d'ambdues institucions. "Som un club modest, amb una història molt important, però un club modest al cap i a la fi", explicava Guillaume de Bode. "Desitjo que tot Gràcia, tot Barcelona i tot el futbol català vingui a gaudir d'aquesta festa".


 Foto: Carles Garcia - tercera.cat

"Nosaltres també som un equip humil", exposava també Francesc Rebled. El màxim dirigent gironí era irònic quan se'ls assenyalava com a favorits: "ens estan posant pressió. Ens fa molta il·lusió, perquè ens arriba en plena campanya exitosa, amb l'objectiu del play-off i de, perquè no, jugar a Primera. La Copa Catalunya ens fa molta il·lusió. Intentarem portar el màxim de gent possible. Vindrem a guanyar la Copa".


Alex Cano i Pedro Dólera, a l'acte // Carles Garcia - tercera.cat

"Ens ho prenem com un premi", destacava Pedro Dólera. "Per a la nostra afició, per a la gent del futbol català, serà millor viure-ho en un estadi ple"Alex Cano, amb coneixement de causa, incidia en les sensacions que viurà dimecres vinent: "per a jugadors no professionals disputar una final així és una il·lusió. Guanyar la Copa seria un plus de motivació per seguir buscant èxits fins a final de curs".


La Copa espera nou propietari // Carles Garcia - tercera.cat

Dimecres vinent, al Nou Sardenya, nit d'al·licients. L'Europa busca la tercera Copa davant la seva afició i 17 anys després de l'últim títol; i el Girona s'estrena en una final, esperant lluir categoria. Tots dos, en direccions diferents, buscaran fer gran el futbol català, en un partit que es podrà veure en directe per televisió, al canal Esport 3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada