dilluns, 16 de novembre del 2015

Resultats J14

"El Prat obre forat, el Sabadell B supera el sostre històric i el Morell avisa a Les Grases"


El Rubí s'imposava a l'Ascó i continua fora del descens // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J14:
 
DIUMENGE, 15 DE NOVEMBRE
Sant Andreu 2-0 Muntanyesa (Manu Viale i Xavi Jiménez)
Granollers 1-1 Júpiter (Carlos Cano / Josu Rodríguez)
Rubí 2-0 Ascó (Sergio Mendoza 'Tino' i Sergi Estrada)
Prat 2-1 Masnou (Ignacio Rosillo i Sascha Andreu / Juanma Miranda)
Europa 0-0 Gavà
Santfeliuenc 1-2 Morell (Carles Tena / Ángel Gavilán i Prince Ekpolo)
Manlleu 0-1 Vilafranca (Santi Triguero)
Terrassa 0-2 Palamós (Joan Corominas 'Coro' i Marc Medina)
Sabadell B 3-0 Cerdanyola (Manel Martínez, Cesc Clotet i Max Marcet)
Peralada 1-1 Figueres (Marc Mas / Roger Vidal)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J14:




Gols: 20
Resultats: 4 victòries locals, 3 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter) i Manel Martínez (Sabadell B), 11 // Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents


  • Més líder. El Prat era l'únic equip dels quatre primers que guanyava en aquesta J14. Els tres punts contra el Masnou (2-1) serveixen als potablava per agafar coixí, allunyar-se dels tres perseguidors que tenia fins ara... i veure com apareix un nou perseguidor, al segon lloc. És la sisena jornada consecutiva dels pratencs al lideratge (hi van retornar a la J9); en total, han estat 10 jornades al capdavant de la lliga fins ara.

  • Històric. És segon ara el Sabadell B, l'únic equip que no havia passat encara per cap de les set places decisives (play-off o descens). El triomf contra el Cerdanyola (3-0) feia apujar tres posicions (de 5è a 2n) als de José Solivelles, que amplien el seu sostre històric: la segona plaça a Tercera és la posició més alta en què ha estat mai el filial arlequinat: fins ara era el quart lloc, que van ocupar a la J1 de la temporada passada, després de l'estrena a la categoria.

  • Empats. Es mantenen en play-off però perden una posició el Júpiter i el Gavà. Els dos empataven a domicili: els barcelonins ho feien a Granollers (1-1) i els gavanencs, al Nou Sardenya (0-0). Són ara tercer i quart... amb els aspirants a treure'ls la plaça just per sota.

  • Aspirants. Tres equips tindran opcions d'entrar al play-off en la propera J15: la Monta, que queia al Narcís Sala (2-0) i ara és sisena; el Granollers, que sumava un punt a casa i és a tan sols un de la quarta plaça (la va ocupar durant unes hores, migdia i primera hora de la tarda); i el Vilafranca, que s'imposava a Manlleu (0-1) i és dos punts per sota del Gavà, que ocupa la quarta plaça.

  • Moviments a baix. Diversos equips situats al descens o al seu llindar vencien i respiraven. Dos triomfs seguits per al Sant Andreu, que agafa 4 punts de marge sobre el perill; victòria del Palamós a Terrassa (0-2) que col·loca els empordanesos amb tres punts sobre l'antepenúltim; i triomf del Rubí contra el vigent campió, l'Ascó, que deixa els rubinencs un punt per sobre del descens.

  • Avís. En un duel directe a la zona baixa, el Morell s'imposava al camp del Santfeliuenc (1-2). Si bé els dos equips continuen on eren (el Santfe fora del descens i el Morell entre els tres últims), la victòria deixa els dos equips en una mena de mirall: els dos sumen 14 punts, un marca la permanència i l'altre obre el descens.

  • Hi continuen. El Peralada empatava en el derbi empordanès contra el Figueres (1-1) i continua per novena jornada consecutiva en zona de descens, ara penúltim; la derrota del Masnou al Prat (2-1) manté els maresmencs cuers, ara a 4 punts de la permanència. Els tres equips en descens són els que més jornades hi han estat a la lliga fins ara: Peralada (9 jornades), Masnou i Morell (8).

  • 20 gols. Després de sis jornades en què es van fregar els 30 gols de mitjana (concretament 29'83 entre la J7 i la J12), la J14 és la segona en què hem vist baixa anotació (20 gols o menys). Un total de 20 dianes s'han marcat aquest diumenge, amb 7 equips que es quedaven sense marcar i domini lleuger dels gols locals, 12 a 8.

  • Perfil local. Estructura de marcadors més propera a la mitjana habitual, en aquesta J14: 4 victòries locals, 3 empats i 3 victòries visitants. 
Manu Viale obria la llauna per al Sant Andreu // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Miren amunt. Nou triomf del Sant Andreu, que s'imposava contra la Monta en un duel barceloní d'alt voltatge (2-0). És la tercera victòria dels quadribarrats en les últimes quatre jornades, i la segona consecutiva amb Joan Esteva a la banqueta. Amb la derrota, el conjunt de Nou Barris perdia la plaça de play-off.

  • Polèmica. La Monta es va quedar amb deu homes a l'inici de la segona part per l'expulsió d'Uri Escabrós, quan ja perdia per 1 a 0. Amb tot, la jugada polèmica arribava al 2 a 0, quan els homes d'Antonio Escudero reclamaven que hi havia un jugador a terra, i que els quadribarrats no enviaven la pilota fora, en la jugada que Xavi Jiménez convertia en el gol de la confirmació del triomf.

  • Golejadors debutants. Primers gols del curs per a dos veterans del futbol català, els quadribarrats Manu Viale i Xavi Jiménez. 

  • Igualtat. En el duel de nouvinguts descarats (ascendien l'estiu passat però ja lluiten de tu a tu per un lloc al play-off), repartiment de punts entre Granollers i Júpiter. Un gol a cada part, per a cada un dels dos, donava un punt per banda. Els vallesans entraven al play-off, quarts, a les 14 hores... però en sortien cinc hores després, amb el triomf del Sabadell B.

  • Carlos Cano. Els granollerins s'avançaven amb diana del seu màxim golejador; el davanter barceloní suma ja 7 gols aquest curs. El gol animava els vallesans, que abans de rebre l'empat (a la segona part) disposaven de diverses opcions per ampliar distàncies.

  • Victor Colchero. El porter del Júpiter completava un autèntic partidàs, i es lluïa en les diverses arribades del Granollers, que disposava d'opcions per al 2 a 0 a la primera part i també a l'inici de la represa. 

  • Josu Rodríguez. Absent Kuku (sancionat), el gol del Júpiter el posava aquest diumenge el davanter gracienc, amb una rematada potent, que situava els grisgrana dins al partit. De fet, al tram final el Júpiter disposava d'opcions per endur-se el triomf. És el segon gol de Josu aquest curs.

  • Continuen allà. L'empat manté els dos equips de ple en la lluita pel play-off: el Júpiter és ara tercer... i el Granollers és cinquè, dos punts per sota del grisgrana i a tan sols un punt del quart.

  • Dinàmica. Un triomf del Júpiter a les últimes cinc jornades, en què els grisgrana han sumat 5 punts de 15 possibles. Amb tot, els de Juanjo García tenen ara els mateixos punts que el segon classificat (el Sabadell B).

  • Cara i creu. El Rubí obtenia un triomf de molt de mèrit i de molt d'aire... contra el vigent campió, l'Ascó (2-0). Els rubinencs es mantenen fora del descens després de sumar 4 punts dels últims 6 possibles.

  • Un gol a cada part. Els vallesans s'enduien el triomf amb els gols de Sergio Mendoza 'Tino' i de Sergi Estrada. Un per part, i diana que per a tots dos significa la tercera del curs.
Moment del gol de Tino, que obria la llauna per al Rubí // Iris Solà - FC Ascó

  • Millora defensiva. A la J11 el Rubí queia golejat al Narcís Sala (6-0). Des de llavors, tot i que quant a resultats hi ha hagut de tot (una victòria, un empat i una derrota), els rubinencs han fet menys concessions defensives: han rebut 2 gols en els últims 3 partits.

  • Preocupant. Molt mal moment viu l'Ascó. Algunes dades: és el pitjor visitant de la categoria (5 derrotes en 7 desplaçaments, 4 punts de 21 possibles a domicili), encadena tres derrotes, quatre en els últims cinc partits, en què ha sumat només 1 punt de 15 possibles. Els verds, a més, tenen problemes de cara a gol: 2 dianes als últims 5 duels.

  • Líder amb remuntada. El Prat consolidava el lideratge (ara 4 punts sobre el segon) amb triomf contra el cuer, el Masnou, que s'avançava al Sagnier als primers compassos, amb gol de Juanma. 

  • Rosillo i Sascha. Abans del descans els potablava igualaven el partit, amb gol d'un ex-Masnou, Ignacio Rosillo, el quart que marca en el seu curs de retorn al Sagnier. A la represa entrava al camp Sascha Andreu, amb màscara per protegir el pòmul del qual s'operava fa unes setmanes... i el davanter establia el gol del triomf al minut 82.

  • 40 gols. El d'aquest diumenge és el 40è gol de Sascha Andreu a Tercera, en la seva sisena temporada a la categoria. Els ha repartit en tres equips: 11 amb el Castelldefels, 13 amb la Monta i 16 fins ara amb el Prat. Suma 7 gols aquesta temporada. Els companys d'El Prat Esports entrevistaven Sascha al final del partit contra el Masnou:
  • El Prat a casa. Espectacular dinàmica dels potablava al Sagnier, les dades: fa gairebé 11 mesos que no hi perden en partit oficial, des del 21 de desembre de 2014 (recuperar partit). No han perdut a casa en tot el 2015. Són en total 17 partits de lliga sense caure, amb 12 victòries i 5 empats. En quatre partits a casa aquest curs els potablava han vist com el visitant marcava primer; ho han resolt amb tres remuntades (contra Manlleu, Monta i Masnou) i una igualada (davant el Figueres).

  • Mala ratxa. El Masnou, per ara cuer a 4 punts de la permanència, encadena 6 partits sense vèncer, amb 2 empats i 4 derrotes; els maresmencs han sumat 2 punts dels últims 18 possibles.

  • Sense gols. Repartiment de punts entre dos equips que, per raons diferents, buscaven els tres punts, l'Europa i el Gavà (0-0). Els graciencs continuen a la zona mitjana-baixa i els gavanencs es mantenen en play-off... però són ara quarts, amb el principal perseguidor només un punt per sota.
Empat de sabor desigual per als dos equips // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • 8 sense vèncer. És la dinàmica actual de l'Europa, amb 6 empats i 2 derrotes (els graciencs són, amb el Figueres, els reis de l'empat, al 50% dels duels disputats). Són, a més, el segon equip menys golejat del grup (amb el Prat i el Figueres).

  • 8 de 24. Un sol triomf per al Gavà a les últimes 8 jornades, en què els de Juanma Pons s'han carregat d'empats (5 en total). Els blaugrana, a més, encadenen tres partits sense marcar, quelcom que no li passava a l'equip des de feia gairebé tres anys, tal com explicava Havok.

  • Sense centrals. Les lesions o sancions d'Alex Cano, Alberto González i David López obligaven el tècnic de l'Europa Albert Poch a jugar amb centrals reconvertits. La responsabilitat queia en Alberto Padilla, Fran Bea i Álex Fernández.
Alberto Padilla (de blanc, al centre), un dels centrals improvisats // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Cop del Morell. Al duel de la part baixa, el Morell ressorgia a Les Grases amb una victòria (1-2) que el manté en descens, però que el deixa empatat amb el Santfeliuenc, que marca ara la permanència.

  • Tres derrotes després. Els homes de Joan Anton Pallarès acumulaven tres derrotes... i tornaven a vèncer a domicili per segon cop en cinc jornades. L'altre triomf fora de casa del Morell va ser a Palamós (1-4).

  • Sellarès-Prince. Ángel Gavilán avançava els tarragonins al primer temps, Samu Blanes tenia opcions de 0 a 2 a l'inici de la represa... però era el Santfeliuenc qui empatava al segon temps, gol de Carles Tena. Al tram final, amb Marc Sellarès al camp, el d'Igualada creava la jugada del 0 a 2, diana de Prince Ekpolo.




  • Marc Sellarès. A l'En joc ràdio, de La Xarxa, entrevistaven el futbolista del Morell, un dels jugadors més cèlebres del futbol català.
  • Triguero decideix. Un golàs de Santi Triguero decidia el triomf del Vilafranca al camp del Manlleu, en un partit en què els osonencs disposaven de més opcions i duien el pes del partit:

  • A punt dels centenaris. En resumia les dades en Lluís Montaner a Twitter: el 10è gol del curs de Santi Triguero significa el seu gol número 197 a Tercera i el 290 en partits oficials. 

  • El Manlleu a casa. El conjunt osonenc és el millor visitant de la categoria... però és el pitjor local del grup (amb Masnou i Peralada). A casa, els manlleuencs han encaixat 4 derrotes en 7 partits, i només han sumat un triomf al Municipal.

  • Candidatures. El Manlleu tampoc queda lluny del play-off (el té 4 punts per sobre), però el partit reforça clarament el Vilafranca, que encadena dues victòries de pes a domicili (Europa i Manlleu) i es col·loca a 2 punts del quart.

  • El Palamós agafa aire. Als empordanesos se'ls estan donant millor els partits a domicili (3 victòries) que els de casa (un triomf). A Terrassa, dos gols al tram final donaven els tres punts i aire a la part baixa.
Creu per al Terrassa, cara per al Palamós // Terrassa FC

  • Desfeta inoportuna. Després de dues victòries, la derrota frena l'intent d'escalada del Terrassa, que continua en zona mitjana. Són equidistants al play-off i al descens, 5 punts cap a cada un dels dos pols de la taula.

  • Triomf històric. En un duel comarcal, el Sabadell B derrotava el Cerdanyola amb tres gols al tram final (3-0), que col·locaven el filial arlequinat al segon lloc, el seu màxim històric.

  • Manel i dues estrenes. Nou gol, l'11è del curs, de Manel Martínez, màxim golejador del grup juntament amb Kuku. Els altres dos golejadors arlequinats, Cesc Clotet i Max Marcet, estrenaven el seu compte anotador.

  • Registres defensius. El Sabadell B és l'equip menys golejat del grup, amb tan sols 9 gols en contra en 14 jornades. Els vallesans han deixat la porteria a zero en 8 de les 14 jornades disputades.

  • Després de 4 partits. Derrota del Cerdanyola després de quatre partits sense caure. Tot just és la segona derrota en set desplaçaments dels de Toni Carrillo. Curiosament, als primers sis partits fora de casa havien encaixat 4 gols (0'66 gols en contra de mitjana per partit); el Sabadell B en marcava 3 en un sol partit.

  • Empat al derbi. Repartiment de punts entre Peralada i Figueres en l'esperat duel de l'Alt Empordà a Tercera. Marc Mas (5 gols fins ara) avançava els locals, però Roger Vidal establia l'igualada per al Figueres al tram final.

  • Tercera seguida. Tercer partit seguit de Marc Mas marcant. En les últimes tres jornades ha marcat quatre gols. I també tercer partit seguint puntuant del Peralada, que ha sumat 5 punts dels últims 9 possibles.

  • Rei de l'empat. El Figueres és, amb l'Europa, el rei de l'empat del grup: ha igualat en la meitat dels partits d'aquest curs (7 de 14). Encadena tres empats... i quatre partits sense perdre, 6 punts sumats dels últims 12 possibles.

  • Moviments als Golejadors. Quatre dels sis màxims golejadors del grup canviaven els seus registres... i un dels dos que no ho feia (Kuku) estava sancionat. Manel Martínez (Sabadell B) l'iguala amb 11 al capdavant; Santi Triguero (Vilafranca) es manté just per sota, amb 10; anotaven el seu setè gol dos jugadors, Carlos Cano (Granollers) i Sascha Andreu (Prat). Marc Mas (Peralada) ja en suma 5.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Josu Rodríguez (Júpiter), Ignacio Rosillo i Sascha Andreu (Prat), Santi Triguero (Vilafranca), Manel Martínez i Cesc Clotet (Sabadell B). [No hem vist imatges del Terrassa 0-2 Palamós]

  • 352 gols. La jornada amb baixa anotació fa disminuir una mica més la mitjana, se situa als 2'51 gols per partit, encara per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. També se segueix per sobre, però molt poc, dels que s'havien marcat a les catorze primeres jornades del curs passat (351).

  • Millor local: Prat (17 de 21, 80'95%) | Millor visitant: Manlleu (15 de 21, 71'43%)

  • Victòries locals 41% | Empats 29% | Victòries visitants 30%

  • Respecte el curs passat, els triomfs visitants s'igualen (també van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); baixen dos punts els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen dos punts els empats (27% a final del curs passat).

  • Màxim golejador: Prat (27) | Menys golejat: Sabadell B (9)

  • Menys golejador: Rubí i Masnou (12) | Més golejat: Terrassa (25)

  • Camp on es veuen més gols. Continua sent-ho el Narcís Sala. Al camp del Sant Andreu s'han vist 26 gols en 7 partits, 3'71 de mitjana per duel.

  • Rendibilitat. Tot i la derrota, continua sent l'equip més rendible quant a gols/punts el Manlleu. Amb catorze gols (un per partit de mitjana), els osonencs han sumat 20 punts. Són 1'43 punts per gol marcat de mitjana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada