dilluns, 11 de juliol del 2016

Banquetes 16/17

Obrim nova temporada a tercera.cat (la sisena del web) amb un repàs als 20 ocupants de les banquetes de la categoria per al curs que s'inicia en cinc setmanes. De fet, els propers dies arrencaran les pretemporades d'uns conjunts en què predominen les continuïtats, un total de 13, davant de set canvis de banqueta respecte el curs passat. 


Ignasi Senabre (dreta), últim entrenador confirmat per a Tercera // Roger Benet - CESabadell.cat


De fet, la composició de les banquetes ha acabat sent idèntica a la del curs passat, amb 7 canvis.

En total, per tant, hi ha 13 continuïtats. Les repassem:


Toni Carrillo tancava la renovació el mes de març // Cerdanyola FC

El Cerdanyola va ser el més matiner: el 21 de març anunciava la continuïtat de Toni Carrillo a la banqueta del primer equip. Serà la novena temporada de Carrillo al capdavant del conjunt vallesà, després d'haver aconseguit el sostre històric, amb el rècord de punts a Tercera.

Només supera Carrillo quant a longevitat al mateix club el seu bon amic Andrés González, que iniciarà el proper estiu la desena temporada a la banqueta del Santfeliuenc. L'entitat blanc-i-blava feia públic el 28 de maig la continuïtat de González, que va arribar al club el 2007 i hi ha viscut dos ascensos i l'estrena històrica a Tercera, el 2013.


Andrés González, camí de la dècada al Santfeliuenc // Santfeliuenc FC

Just acabada la lliga, el 17 de maig, també el Peralada va fer oficial el que era un secret de domini públic: que els tècnics, Arnau Sala i Xavi Punsí continuarien a la banqueta empordanesa el curs vinent. Després de tancar el curs amb la permanència, amb una segona volta espectacular, el conjunt peraladenc ja està donant forma al bloc per al curs vinent.


El Palamós feia oficial un cop acabada la lliga que Joan Mármol seguirà un curs més a la banqueta empordanesa. Serà el tercer curs de Mármol com a tècnic del Palamós, després que assumís el càrrec en paral·lel al de director esportiu, que fa cinc anys que exerceix.



Joan Mármol (dreta) continuarà a la banqueta del Palamós // Ràdio Palamós

El Terrassa va confirmar també la continuïtat de Toni Rodríguez, que va ocupar la banqueta egarenca l'últim terç del curs i va assolir la permanència dels vallesans a Tercera.

No es va fer comunicació oficial, però també continuarà a la mateixa banqueta Antonio Escudero, que iniciarà el tercer curs a la Montañesa. Ha planificat el nou curs amb el suport de Pedro García, que a més de jugar a l'equip serà aquesta temporada secretari tècnic, tal com ho explicaven els dos protagonistes en una peça de BTV el 6 de juny.

També seguirà al seu club, per novena temporada consecutiva, Juanjo García, que el mes de maig arribava als 250 partits oficials a la banqueta del Júpiter. El tècnic, que reflexionava sobre la temporada i les perspectives del curs vinent en una entrevista al web del club, ha aconseguit enguany l'objectiu de la permanència... amb nota, per la novena plaça final del conjunt barceloní. De fet, Juanjo ja va renovar per dues temporades amb els grisgranes fa tot just un any.


Albert Poch, al partit de play-off contra el San Fernando // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Els dos equips que queien al play-off d'ascens a Segona B també mantindran la figura a la banqueta. Tot i el cop de l'eliminació a casa, Albert Poch confirmava el 30 de maig a La Porteria, de BTV (programa sencer aquí), que treballava en el projecte del curs vinent a l'Europa, en el que serà el segon curs de Poch a Gràcia. Poch es convertirà (amb l'ascens del Prat i de Pedro Dólera a Segona B) en el tècnic que encadena més temporades amb presència a la categoria (des de 2010). No són ininterrompudes, ja que la segona meitat del curs 2014/2015 no va entrenar cap equip, després de la marxa de Gavà.

Al Vilafranca el passat 2 de juny es confirmava la continuïtat d'Iván Moreno, que tan sols estava pendent d'una reunió entre el club i Moreno per perfilar alguns aspectes. El tècnic tarragoní va arribar a Vilafranca el 2014 i hi ha viscut dos anys intensos: es va quedar a les portes del play-off el curs passat i enguany ha dirigit l'equip penedesenc en la primera fase d'ascens a Segona B de la seva història.

També els tres ascendits de Primera Catalana mantindran els tècnics artífexs de l'èxit. Al Castelldefels continuarà Miki Carrillo, que va arribar a la banqueta marinera fa un any i mig i ha retornat l'equip a la categoria; el club mariner ho feia públic també el 2 de juny. El Vilassar de Mar, de la seva banda, també retorna a Tercera un any després i ho fa de la mà de Manel Moya. El tècnic, que assolia diumenge passat el tercer ascens a Tercera amb els vilassarencs (i en sumava un altre amb el Martinenc el 2014), continuarà a la banqueta maresmenca el curs vinent. Ho va anunciar ell mateix en confirmar-se l'ascens. Sobre els projectes dels dos nouvinguts, Castelldefels i Vilassar de Mar, en parlaven dos dels protagonistes, Miki Carrillo i el president del Vilassar de Mar, Xevi Ramon, a La Xarxa el passat 31 de maig.

I l'últim a arribar, la Jonquera, també ampliava la confiança en el tècnic de l'històric ascens a Tercera, Axel Vizuete. Dos dies abans del partit decisiu al camp del Santboià, el tècnic ja explicava a l'Esports en xarxa ràdio de La Xarxa que renovava amb el club empordanès. Vizuete, que fa tot just dos cursos disputava la Tercera Divisió... com a jugador, amb el Palamós, hi debutarà ara com a entrenador, en l'estrena històrica dels jonquerencs a la categoria.

I va ser dubte fins fa unes setmanes, però la Pobla de Mafumet confirmava la continuïtat de Martín Posse, que viurà el tercer curs a la banqueta pobletana, després de l'ascens històric de 2015, amb debut a Segona B fa un any, i el descens de la categoria de bronze aquest curs. Tot depenia de la situació de l'equip mare. Un cop el Nàstic quedava fora de la lluita per l'ascens a Primera es produïen les primeres decisions, i el 3 de juliol el conjunt tarragoní anunciava la continuïtat de Posse.

Set canvis
Just acabada la temporada, quatre equips movien fitxa ràpid i anunciaven novetats (més o menys esperades) a les banquetes. Un cinquè, l'Olot, ho feia dues setmanes després; la sisena novetat, a l'Ascó, s'anunciava el passat dilluns 6 de juny... i un canvi inesperat de banquetes en un primer equip provocava l'última novetat.

És el cas del Sabadell. El mes de març el club anunciava la continuïtat de José Solivelles al capdavant del filial. Hi havia de viure la segona temporada després d'haver completat la millor classificació històrica del filial arlequinat (sisè)... però els canvis institucionals i a l'estructura esportiva del club produïen una altra novetat: ja el mes de juliol, el club anunciava que Solivelles passava a ser l'entrenador del primer equip. Era presentat el 7 de juliol. El fins ara entrenador del juvenil (que ve d'una temporada molt meritòria), Ignasi Senabre, agafa les regnes del filial. Era presentat a la Nova Creu Alta el passat 8 de juliol.

L'Ascó anunciava el final de l'etapa de Miguel Rubio, després de cinc cursos a la banqueta verda, amb èxits com l'ascens a Tercera, el campionat de l'any passat i l'estrena en un play-off i a la Copa del Rei... i l'arribada de Santi Castillejo, que agafarà les regnes de l'equip ja per començar a configurar ara l'equip per al curs vinent. Castillejo ha entrenat en l'últim tram de temporada l'Olot a Segona B. El seu pas per les banquetes inclou una experiència a Segona Divisió, amb el Llagostera que s'estrenava a la categoria de plata el 2014, i èxits principalment al Reus, amb qui va assolir l'ascens a Segona Divisió B el 2011.

El Manlleu, que el dia que va finalitzar la lliga va anunciar la destitució d'Alberto Fernández, feia oficial el 18 de maig l'arribada (o el retorn) de Miquel Muñoz a la banqueta osonenca. Muñoz, que ja va dirigir l'equip fa dues temporades, ha dirigit aquest curs el Farners, amb permanència a Primera Catalana després d'una segona volta espectacular del conjunt selvatà.



Miquel Muñoz (segon per la dreta) torna al Manlleu // AEC Manlleu

El Figueres, que havia anunciat el final de l'etapa d'Eduardo Vílchez abans d'acabar el curs (de fet, Vílchez va ser homenatjat per públic i jugadors en l'últim partit de la Unió a casa), feia públic el nom del nou entrenador l'endemà d'haver disputat l'últim partit del curs, i mentre es tancava la lliga per al gruix dels equips. Narcís Pèlach 'Chicho' passa de jugar sobre la gespa a entrenar des de la banda, sent el tècnic més jove del grup (per ara), amb 27 anys. Chicho ve avalat pels èxits assolits al juvenil figuerenc, a més de ser coneixedor de la casa.



Chicho, nou entrenador del Figueres // UEFigueres.cat

També el Sant Andreu movia fitxa ràpid. El club barceloní anunciava el final de l'etapa de Joan Esteva a la banqueta just acabada la lliga. I l'endemà es coneixia que un exjugador,l Mikel Azparren, assumirà la banqueta andreuenca el proper curs. Els canvis a l'àrea tècnica del Sant Andreu passen també per la direcció esportiva (amb Alex Redondo com a nouvingut al càrrec). Xavi Jiménez, capità quadribarrat fins fa un mes, serà l'ajudant d'Azparren.


Azparren, nou entrenador del Sant Andreu // UE Sant Andreu

L'Olot retorna a la categoria després de tres cursos a Segona B. Poc després d'acabar la lliga el club va comunicar la no continuïtat de Santi Castillejo, que acabava el curs a Segona B a la banqueta garrotxina. I l'1 de juny feia oficial l'arribada de Ramon Maria Calderé com a entrenador per al curs vinent. Calderé va exercir de director esportiu del Sant Andreu durant bona part del curs passat. En la seva presentació, Calderé parlava del treball i l'esforç com a elements "innegociables".


El Granollers, que va obtenir la permanència amb l'ascens del Gavà a finals de juny, ja havia definit la banqueta per al proper curs setmanes abans. El 30 de maig feia públic que Albert Cámara seria el tècnic per a la temporada vinent. Cámara, que acabava el curs al Vic, amb permanència a Primera Catalana, parlava ja a finals de maig per a l'Ara Granollers, i va ser presentat el passat 2 de juny.

Així doncs, aquesta és la situació de les banquetes per al curs que és a punt d'iniciar-se:



A Twitter

Forta presència dels tècnics de la Tercera que ve a la xarxa social dels missatges de 140 caràcters. Fins a 15 dels 20 entrenadors són presents a Twitter. Els podeu seguir (o veure què tuitegen) a la nostra llista Entrenadors #3div5.

Recordem que les pretemporades arrencaran a partir d'aquest dimarts, 12 de juliol, i fins la setmana del 25, i que la lliga està previst que arrenqui el cap de setmana del 20 i 21 d'agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada