dilluns, 18 de juliol del 2016

Ben tornats a Tercera, capítol 3: Pobla de Mafumet

En els primers dies del nou curs, a tercera.cat donem la benvinguda (o desitgem una bona tornada) als cinc equips que són novetat aquesta temporada: tres per motius alegres, els ascendits; i dos que busquen recuperar terreny després d'un descens. Ho fem amb articles de bons coneixedors dels clubs, els perfils amb què aterren a Tercera i les seves aspiracions per a l'any que tot just ara comença.

Al capítol 3 d'aquesta sèrie, en aquest cas Ben tornats a Tercera, retrobem la Pobla de Mafumet, que després d'un curs a Segona B retorna a la categoria a causa del descens del maig passat. Ha estat una temporada d'estrena pel filial del Nàstic, que seguirà aspirant a retornar a a la categoria de bronze. A Tercera, la història recent de la Pobla és d'èxit, amb moltes temporades a la part alta, play-offs, i un ascens aconseguit en tres rondes, després de ser sotscampió el curs 2014-2015. Escriu sobre el conjunt pobletà el seu cap de premsa, Helder Moya, col·laborador habitual de tercera.cat.

Una imatge de la família pobletana // CF Pobla de Mafumet

El cholo coneix el camí
Un article d'Helder Moya

Després de vuit temporades consecutives militant al grup català de Tercera divisió, el 28 de juny de 2015 el CF Pobla de Mafumet va aconseguir la fita més important de la seva història: l’ascens a 2ªB en una emocionant final davant del Gerena andalús a la tanda de penals. Després d’una campanya assaborint les mels de la categoria de bronze del futbol estatal, el filial del Nàstic tornarà a disputar la campanya 2016-17 el campionat de lliga del grup V de Tercera divisió.

No se li pot retreure res al cos tècnic del ‘Cholo’ Martin Posse i a la plantilla durant els mesos que el CF Pobla de Mafumet ha militat a 2ªB: entrega, esforç, treball, serietat, lluita i sobretot identitat. La proposta futbolística del ‘Cholismo’ pobletà és coneguda per tot l’entorn futbolístic: bon tracte de pilota, alta possessió i domini de les situacions de partit i assumir riscos en determinades fases del joc. Aquest ADN que tants èxits va tenir a Tercera, li va servir a La Pobla per arribar a l'última jornada amb possibilitats de salvació, tot i que no depenent d’ella mateixa. Com bé reconeixia el tècnic argentí en fer balanç de la campanya «hem empatat molts partits (17) i en algun d’ells la fortuna no ens va acompanyar quan mereixíem els tres punts», això, sumat a què el primer any d’un filial novell a 2ªB sempre és difícil, va comportar que tot i l’excel•lent treball del ‘Cholo’, La Pobla hagi tornat a Tercera.

Els pobletans estaran a Tercera divisió per novena temporada en la seva història. Anteriorment van ser tres temporades amb Santi Coch, dues amb Kiko Ramírez fent el playoff d’ascens, dues amb Ivàn Moreno i la darrera, la 2014-15, amb Posse. La bona tasca del míster pobletà i el treball realitzat amb els joves futbolistes li ha servit per seguir tenint la confiança de can Nàstic i del president pobletà Josep Mir, qui sempre ha mantingut que «La Pobla aposta per Martin Posse, si ell vol seguir, continuarà a La Pobla».

La pretemporada 2016-17 ha començat amb una profunda renovació del vestidor del filial grana. Només segueixen dos jugadors del curs passat, Jesús López Morón i Marc Vadillo. La plantilla es queda orfe de referents d’aquests darrers anys com Joaqui, Denis Coch, Kike Tortosa, Gabi López, Alfons o Emaná. El CF Pobla de Mafumet obre un nou cicle futbolístic a Tercera, amb il·lusió i màxima motivació, i amb objectius importants, com és estar a dalt de la classificació i, perquè no, tornar a intentar recuperar la categoria perduda. Sense pressa però sense pausa, el ‘Cholo’ Martin Posse ja coneix el camí, ara només cal seguir-lo. Amunt Pobla!!!

P.D.- Quan vam pujar a 2ªB vaig dir que una ‘gran pèrdua’ era quedar-nos sense estar a tercera.cat, el referent informatiu del grup català de Tercera. Ara ja hi tornem a ser, com sempre aportant el nostre granet de sorra i lloant la gran feinada que feu. Enhorabona i ben retrobats!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada