divendres, 21 de desembre del 2018

Prèvia J21

Què significa ser campió d'hivern? I tu m'ho preguntes? Literalment, res. Científicament, és tot just aquell equip que va líder de la categoria quan la competició arriba a l'equador. Però en el terreny interpretatiu dona una idea, pren la temperatura, de com està la lliga i els equips en un moment clau per a l'anàlisi. I més aquest curs. Com si del cometa Haley es tractés, diumenge serà el primer cop aquest curs que podrem comparar de manera perfecta la classificació: tots els equips hauran disputat els mateixos partits, 20... una circumstància que no es repetirà fins al 19 de maig de 2019, quan conclogui la J42... i el campionat. Ser campió d'hivern és un reforç simbòlic, res més. I la J21, l'última de l'any i de la volta, ve carregada d'al·licients, simbòlics però també reals.

L'última jornada de la primera volta, l'última oportunitat per tancar l'any amb bona cara // Juanma Medina - Terrassa FC
Aquests són els horaris de la J21, última de la primera volta:

DISSABTE, 22 DE DESEMBRE
16.30h Llagostera-Ascó
18h Reus B Cambrils-L'Hospitalet

DIUMENGE, 23 DE DESEMBRE
12h Granollers-FE Grama
12h Martinenc-Horta
12h Figueres-Sant Andreu
12h Prat-Cerdanyola
12h San Cristóbal-Vilafranca
12h Santboià-Santfeliuenc
12h Europa-Castelldefels
17h Terrassa-Pobla Mafumet

Descansa Sants

Amb aquesta classificació arrencarà la J21:



El campionat d'hivern serà cosa de dos, un honor simbòlic però que marca qui arriba primer a l'equador del curs. El Llagostera té més números, perquè inicia en primera posició la jornada i perquè juga al seu escenari preferit, el Municipal, on no ha cedit cap punt, 27 de 27. Els del Gironès reben un necessitat Ascó, que obre el descens, té la permanència 1 punt per sobre, però que acabarà la primera volta fora de les places de perill si guanya, ja que el Sants, dos punts per sobre, descansa. Els asconencs han cedit cinc derrotes als últims sis partits, si bé les quatre victòries que han sumat aquest curs han estat a domicili (i totes per 0-1). El Llagostera arriba al duel final d'any després de tres victòries seguides, acumulans ja sis partits sumant (14 punts de 18 possibles). Marcel Meseguer i Josep Ramon, de l'Ascó, es perdran el partit per sanció.

El Llagostera serà campió d'hivern si...

  • Guanya
  • No guanya però l'Hospi fa, com a molt, el mateix signe que els llagosterencs (empaten els gironins, no guanya l'Hospi; o perden tots dos)
El Llagostera ja va ser campió d'hivern el curs 2010/2011, en què va acabar assolint el campionat del grup català de Tercera i l'històric ascens a Segona B.

Dos equips en ratxa tanquen l'any creuant-se al Baix Camp. L'Hospitalet, segon a un punt del líder, visita un Reus B Cambrils que entrava en play-off diumenge passat, i que creua la millor ratxa del grup: encadenen 13 partits sense perdre, amb set victòries i sis empats. Sumen 33 punts, com el Terrassa i l'Horta, però per diferència de gols ocupen la quarta plaça. Al davant, una altra ratxa: des que va caure al Nou Sardenya (3-0, J15), l'Hospi no ha cedit cap punt. Encadenen els riberencs sis victòries, amb un balanç golejador de 24 a 1. En la ratxa, tres triomfs seguits a domicili (a Figueres, Ca n'Anglada i el Narcís Sala). Els de Xavi Molist són el màxim golejador del grup (40 dianes) i el segon menys golejat (10). El Reus B Cambrils, de la seva banda, només ha cedit dues derrotes a casa, les dues en les primeres sis jornades, davant el Vilafranca i l'Europa. Els roig-i-negres encadenen sis partits puntuant a casa (tres victòries i tres empats). Sergio Rodríguez 'Rodri', de l'Hospi, serà baixa per sanció.

L'Hospitalet serà campió d'hivern si...

  • Guanya i el Llagostera no ho ha fet
  • Empata i el Llagostera ha perdut
L'Hospi ha estat campió d'hivern a Tercera tres cops aquest segle, els cursos 2004/2005, 2008/2009 i 2009/2010. En dos dels tres casos va ser campió de grup a final de curs (l'excepció, la 08/09, en què l'Espanyol B es va endur el títol).


No pot ser campió d'hivern però busca seguir a l'estela dels capdavanters el Prat. L'equip de Pedro Dólera tancarà l'any al top-3 de la categoria després d'una primera volta ben treballada. L'últim compromís dels potablava serà a casa contra el Cerdanyola, que arriba en una situació còmoda amb +12 respecte el descens i només 5 punts sota el quart. Els vallesans encadenen tres setmanes sense perdre en què han sumat 7/9 punts. Una dinàmica similar a la dels pratencs, que han puntuat en els dos últims partits. Els de Dólera són l'equip menys golejat de la competició (només han encaixat 9 gols) i, amb el Llagostera, el que menys partits ha perdut (3).

Tancarà la J21 i la primera volta el Terrassa-Pobla de Mafumet. El duel entre equips vermells posarà cara a cara dues primeres voltes amb sensacions diferents. L'equip egarenc, cinquè, té els mateixos punts que el quart (33) i busca tancar l'any en zona de promoció. Una plaça que no garanteix res a meitat de curs, però que dona certa energia moral als conjunts. La Pobla de Mafumet, en canvi, ha sumat 26 punts fins ara i ocupa el dotzè lloc. Tot i això, els pobletans han enllaçat dues setmanes sense perdre després d'un parell de derrotes consecutives. Els egarencs fa 8 setmanes que no són derrotats. Sergi Valls, del Terrassa, serà absent per sanció.

Els egarencs aspiren a tancar l'any quarts // Juanma Medina - Terrassa FC
El Martinenc-Horta serà l'últim derbi barceloní de la primera volta i serà, també, els dos capitalins més allunyats entre si. El Martinenc, cuer de la categoria amb 8 punts necessita urgentment sumar de tres en tres. Els del Guinardó saben que tancaran la primera volta en zona de descens, però buscaran fer-ho assolint les dues xifres de puntuació. L'Horta, en canvi, mira el partit amb la vista posada en la quarta plaça. Els hortencs són sisens però tenen els mateixos punts que el quart (33) i volen recuperar una plaça d'honor abans de tancar l'any. Un mèrit a un primer tram de campionat de traca i mocador per als de Nacho Castro que, a més, han perdut només 4 partits. Els diables vermells, en canvi, són l'equip menys golejador i més golejat a banda del menys guanyador. Els de Manel Moya han sumat només un triomf aquest curs. Jandro Montejo, del Martinenc, no disputarà el partit per sanció.

L'Horta vol recuperar el quart lloc // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
El San Cristóbal tancarà un any per emmarcar el matí de diumenge. L'equip egarenc, que aconseguia l'ascens a final de la temporada passada, rebrà el Vilafranca en un matx que, acabi com acabi, deixarà l'equip blanc-i-blau en una zona còmoda per afrontar el segon tram del campionat. El Vilafranca, en canvi, no pensa en la comoditat sinó en seguir escalant. L'equip penedesenc persegueix el play-off i, malgrat necessita una carambola, buscarà tancar la primera volta en quarta posició. Tot i la situació dels dos conjunts, ambdos volen trencar amb una petita ratxa negativa les darreres setmanes. Els locals encadenen tres derrotes consecutives i el Vilafranca dues jornades sense vèncer. Un petit sotrac que no els evitarà arribar a l'equador amb bons números, però que busquen millorar per encetar el 2019 amb una millor posició. Els d'Ivan Moreno són a dos punts del quart però tenen dos equips més pel davant Partit que no disputaran per sanció Álex Alba i Cristian Gómez, del San Cristóbal (que també té sancionat el tècnic Oliver Ballabriga), i Víctor Oribe per part del Vilafranca.

També vol girar full a una ratxa de no-victòries l'Europa. L'equip gracienc suma el doble de punts (30) que el seu proper rival, el Castelldefels (15) que ocupa una plaça a la zona de descens. Els escapulats fa quatre setmanes que no vencen i encadenen dos empats seguits. Tot i això, són només a tres punts de la zona noble. Els mariners, en canvi, viuen a la zona vermella i buscaran sortir-ne abans de tancar l'any. A 2 punts de la permanència, els de Miki Carrillo volen tallar una dinàmica que els ha dut a ellaçar tres derrotes consecutives i dos partits seguits sense marcar. Contra l'Europa, al Sardenya, tindran l'última oportunitat de no tancar el 2019 vestits de vermell. L'Europa podria acabar l'any entre la quarta i l'onzena posició.

Els graciencs volen tancar l'any a tocar de la zona noble // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
A quatre punts del play-off, el Granollers xocarà amb la FE Grama, un sobre el descens, en un duel marcat per una primera volta de sensacions oposades. Els vallesans són un dels equips que més bones sensacions van deixat en l'inici de curs i, malgrat desinflar-se en les últimes jornades, han seguit col·locats a la primera meitat de la taula. La Fundació, en canvi, ha voltat la zona baixa durant tot el primer tram de competició i ara, abans de cloure l'any, cercarà arriba als 20 punts per agafar oxigen abans d'iniciar el segon assalt. Els colomencs fa tres setmanes que no guanyen, en què a més han encaixat dos gols en cada partit. El Granollers trencava la setmana passada una ratxa de quatre jornades seguides perdent. Albert Cazorla, de la FE Grama, es perdrà el partit per sanció.

Figueres i Sant Andreu, separats per tan sols un punt, toparan en l'últim partit de l'any a Vilatenim. La Unió vol seguir fent bo el factor camp i sumar-hi el segon triomf consecutiu. L'equip empordanès fa tres setmanes que no perd un partit i vol posar la cirereta del pastís amb una victòria en l'últim de l'any. El tècnic de la Unió, Joan Esteva, s'enfrontarà a un dels seus exequips. El Sant Andreu, que no ha rendit com s'esperava durant la primera volta, ja ha advertit que vol fer el salt en el segon tram de temporada i, a Vilatenim, hi té una oportunitat per guanyar una millor plaça de sortida. L'equip andreuenc vencia la setmana passada després de set jornades sense aconseguir un triomf. El defensa figuerenc Albert Canal serà baixa al partit per sanció.

El Santboià sap que tancarà el 2018 en zona de descens, però vol fer-ho amb la millor cara possible. Els de Piti Belmonte buscaran un triomf contra el Santfeliuenc per retallar espai amb la permanència. La jornada de descans del Sants, podria afavorir els equips de la zona vermella. El Santfe, pel seu cantó, compta 21 punts i sap que no caurà en descens al final de la primera volta i, en el pitjor dels casos, encara el tindria dos punts per sota. Els d'Andrés González vencien la setmana passada i trencaven una dinàmica de cinc jornades sense vèncer. El Santboià, precisament, ara enllaça cinc derrotes seguides. Aquesta setmana, el Santboià ha anunciat la incorporació del defensa Max Llovera. No jugaran per sanció José Javier 'Jota', del Santboià, i David López, del Santfeliuenc.

El Sants descansa en aquesta J21 i per tant ja ha tancat l'any i la primera volta. Els santsencs, amb 18 punts, acabaran entre la 16a plaça actual i la zona de descens (antepenúltims, en el pitjor dels casos), depenent dels marcadora de la FE Grama, l'Ascó i el Castelldefels en aquesta jornada final de 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada