dimecres, 5 de desembre del 2018

Prèvia-Guia J19

La J19 s'estrena entre setmana però no culminarà fins el diumenge. Una jornada dividida en dos dies molt espaiats, però que ens prepara per a la competició d'alt voltatge, especialment amb dos derbis elèctrics.


La primera volta escura els últims partits // David Ferrer - FC Santboià
 Aquests són els horaris de la J19:

DIMECRES, 5 DE DESEMBRE
Figueres 2-1 Vilafranca [veure resultats]

DIUMENGE, 9 DE DESEMBRE
12h Castelldefels-Horta
12h Martinenc-Cerdanyola
12h Prat-Santfeliuenc
12h San Cristóbal-L'Hospitalet
12h Santboià-Sants
16.30h Llagostera-Granollers
17h Reus B Cambrils-Pobla de Mafumet
17h Terrassa-FE Grama
19h Europa-Sant Andreu

Descansa Ascó

Amb aquesta classificació arrencarà el gruix de la J19, després de Figueres-Vilafranca (2-1):


Prèvia-Guia J19 - vesió 2.0 (cap de setmana)

El líder rebrà la visita a casa d'un rival incòmode i que ha sovintejat la part alta al llarg de tota la primera volta. El Llagostera viurà una prova de foc davant un Granollers que vol reenganxar-se a la lluita i recuperar les bones sensacions del primer tram de campionat. Els d'Oriol Alsina van jugar partit intersetmanal dimecres, contra la Peña Deportiva. Un compromís de Copa RFEF que els gironins van saldar amb victòria i classificació per a la propera eliminatòria. El Granollers, més descasat arriba a Llagostera després de tres derrotes consecutives, l'última a casa contra el Terrassa (0-3). El Llagostera, en canvi, ara fa quatre setmanes que no perd. A més, el Llagos és el millor local de la categoria i, amb l'Horta, l'únic que encara no ha perdut a casa. 

Buscarà recuperar el primer lloc el Prat, que torna al Sagnier per rebre el Santfeliuenc. L'equip de Pedro Dólera queia diumenge passat contra l'Hospi (2-0) en un partit que podria costar-li també el segon lloc quan l'Hospi actualitzi el calendari amb el partit pendent contra el Sant Andreu. El Santfe segueix fugint de la zona de descens, ara només tres punt per sota i necessita puntuar contra qualsevol rival per esvair el risc. Especialment després de la derrota cruel la setmana passada contra el Figueres, que feien encadenar quatre setmanes sense vèncer de l'equip d'Andrés González. A domicili, el Santfe només ha guanyat dos partits aquest curs. Els potablava perden sempre que encaixen un gol, tot i ser el conjunt menys golejat de la categoria.

Des de la tercera plaça, l'Hospitalet busca fer un altre salt. Els riberencs, amb un partit menys, visiten un dels camps més complicats. El San Cristóbal és novè i vol seguir gaudint de la comoditat de la mitja taula. Per fer-ho, buscaran seguir manant en els partits a casa, on només hi han cedit 1 empat i 1 derrota en tot el curs. Els egarencs van perdre en el partit intersetmanal contra el Reus B Cambrils (2-1) i ara esperen refer-se amb un triomf on millor se'ls dona vèncer. L'Hospi, en canvi, superava el Prat la setmana passada (2-0) i ara vol sumar el quart triomf consecutiu i el quart partit seguit sense encaixar.

L'Hospi aspira a prendre la segona plaça // Davcabar Photo - Radio Afición L'H

Estrena cinquena plaça el Reus B Cambrils, que dimecres vencia el San Cristóbal (2-1) en el partit pendent de la J10. Un cinquè lloc que els roig-i-negres volen deixar enrere (accedint a la zona noble) en un partit especial. Visitarà el municipal cambrilenc la Pobla de Mafumet, que amb 25 punts en suma 4 menys que el seu rival territorial. Aquest duel de filials tarragonins, doncs, presenta prou al·licients com fer saltar espurnes sobre la gespa. Els pobletans, més necessitats, trencaven una dinàmica de tres setmanes sense vèncer el cap de setmana passat (2-1 vs Santboià), però encara són lluny de la zona noble. Els roig-i-negres, en canvi, no perden des del 23 de setembre (J7, 2-1 vs Martinenc) i ja compten 10 jornades invictes. Una dinàmica que els ha dut a les portes del play-off, que podrien assaltar aquest cap de setmana.

També busca entrar en la zona noble l'Horta, que es manté com un dels equips forts de la part alta i, des del sisè lloc, a un punt del quart, busca tornar a il·lusionar els seus. L'equip de Nacho Castro visitarà Castelldefels en un partit d'urgències per als mariners, que són divuitens, un punt per sota de la permanència. L'equip groc només ha guanyat un dels darrers sis partits i busca enllaçar dos resultats positius per sortir de la zona calenta. En el mateix període, l'Horta només ha perdut un partit i ara fa dues setmanes que no és derrotat. Unes xifres que, sumades a la igualtat de la competició, li ha permès seguir sent un aspirant que ningú esperava el mes d'agost.

A la recerca de la setena setmana sense perdre (i de la segona victòria seguida), el Terrassa rebrà a l'Olímpic la FE Grama. L'equip colomenc, a diferència dels egarencs passen per un any delicat, i són només un punt sobre el descens. L'equip colomenc només ha guanyat 2 dels últims 13 compromisos i tornava a caure la setmana passada, davant el Reus B Cambrils (2-0). Contra el Terrassa, la Fundació tornarà a buscar el primer triomf del curs a domicili. Els egarencs, en canvi, volen seguir confirmant el canvi de tendència i fer de l'Olímpic un fortí. Fins ara hi han sumat 4 victòries i, en cas de quedar-se amb els tres punts aquest cap de setmana, signarien un 50% de triomfs quan fan de locals. Una xifra que ja poden lluir en els desplaçaments.

I cercant canvis de tendència arriben els dos protagonistes del derbi de derbis del futbol català. Europa i Sant Andreu tornaran a topar, per quart any consecutiu, pensant en no empatar. Fins ara, en els darrers quatre precedents només hi ha hagut 2 gols per a cada equip (tots al Narcís Sala) i el 100% dels enfrontaments ha acabat en empat. Un resultat que no satisfaria cap dels dos conjunts, que enllacen setmanes d'ensopegades. L'Europa acumula ara dues derrotes seguides en què, a més, ha encaixat 3 gols en cada partit. Una situació delicada que els de Vilajoana volen capgirar contra l'etern rival. El Sant Andreu, amb minuts a les cames i hores de viatge acumulades pel compromís de Copa amb l'Atlético de Madrid, necessiten imperiosament el triomf. Amb un partit menys, els d'Azparren són set punts sota els graciencs i tenen més a prop el descens que el play-off. A més, el Sant Andreu enllaça cinc setmanes sense guanyar.

Elhadji i Cano en una acció de la temporada passada // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Qui busca sortir d'una situació d'emergència real és el Martinenc. L'equip del Guinardó és cuer i no guanya des del mes de setembre (J7, 2-1 vs Reus B Cambrils). L'equip de Manel Moya fa tres setmanes que no marca i té la permanència a tants punts de distància com els que ha sumat fins ara (8). Al davant hi tindrà el Cerdanyola, que arriba al duel després de superar l'Europa (3-2) i vol seguir instal·lat en la zona còmoda. El Martinenc ha guanyat només un partit en tota la primera volta i va ser, precisament, al seu estadi. El lloc on, fins ara, més punts ha aconseguit (6). Els vallesans, en canvi, han tingut dinàmiques similars tant a casa com a domicili.

I el duel que encendrà les alarmes aquest cap de setmana és el que enfrontarà a Santboià i Sants. Els dos equips arriben en zona de descens, separats per quatre punts i amb l'únic pensament de treure els tres punts. Els santsencs compten 15 punts fins ara i han estat més vius a domicili que no pas a l'Energia. De quatre triomfs aconseguits aquest curs, tres han estat fora. En canvi, el Santboià, penúltim amb 11 punts, només ha guanyat quan ha fet de local. Al Joan Baptista Milà, els del Baix Llobregat hi han tret 10 dels 11 punts que tenen fins ara. 

 Prèvia-Guia J19 - vesió 1.0 (dimecres)

DIMECRES, 5 DE DESEMBRE
20.30h Figueres-Vilafranca
El Figueres-Vilafranca obrirà el foc de la J19 amb un partit avançat a la resta. A Vilatenim, la Unió posarà a prova la voluntat del Vilafranca per mantenir la quarta plaça. Els penedesencs entraven en play-off per primer cop aquest curs la setmana passada i ara volen mantenir-se després d'haver remat des de les últimes places de la taula. Quatre victòries consecutives han estat les causants que l'equip d'Ivan Moreno hagi arribat fins aquí. A més, els del Penedès no han encaixat ni un gol en els darrers tres compromisos. Una ratxa que haurà de trencar el Figueres si vol escapar de la zona perillosa. Els de Joan Esteva són tretzens, a 8 punts del play-off i 7 sobre el descens. Una situació trampa amb la quanitat d'equips preparats per matar que hi ha just al darrere. La setmana passada, la Unió superava el Santfeliuenc en un partit molt mogut (3-4) que va servir per posar fi a dues jornades perdent... i tres sense vèncer. Per ara, el Figueres no ha tret bons resultats a casa: només 2 victòries, contra 3 empats i 3 derrotes. A més, a Vilatenim hi ha fet només 5 gols, per 6 encaixats. En canvi, el Vilafranca és millor visitant que amfitrió. Els penedesencs han guanyat 5 vegades fora de casa aquest curs i han sumat 16/27 punts. De fet, els d'Ivan Moreno són el segon millor visitant de la lliga, només per darrere de l'Europa.

També juguen aquest dimecres:

19h Llagostera-Peña Deportiva (Tornada Setzens de final Copa RFEF) - Anada 0-0

19.30h Atlético de Madrid-Sant Andreu (Tornada Setzens de final Copa del Rei) - Anada 0-1 al Narcís Sala

20.45h Reus B Cambrils-San Cristóbal (partit ajornat de la J10)


Amb aquesta classificació  va arrencar la J19:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada