divendres, 1 de febrer del 2019

Prèvia-Guia J26

Els dos partits avançats al dissabte acapararan moltes de les mirades fixades en aquesta Jornada 26 de Tercera. A la Ribera d'Ebre, Ascó i Sants competiran per no tancar el cap de setmana en zona de descens (podrien acabar els dos fora, però no els dos dins). Un partit marcat en vermell a la part baixa i que contrasta amb el Llagostera-Vilafranca. Un xoc que despulla dues lluites: la dels gironins per ocupar el primer lloc i la dels penedesencs per acostar-se a la zona noble. Batalles intenses que no s'acabaran només dissabte i que s'allargaran al llarg de diumenge amb enfrontaments que enfrontaran necessitats diverses. En definitiva, una altra jornada carregada d'al·licients per no perdre la pista a tot el que passa al grup cinquè.

Xoc de curses i objectius durant la J26 // UE Llagostera

Aquests són els horaris de la J26:

DISSABTE, 26 DE GENER
16.30h Ascó-Sants
16.30h Llagostera-Vilafranca

DIUMENGE, 27 DE GENER
11.45h FE Grama-L'Hospitalet
12h Prat-Figueres
12h Granollers-Santfeliuenc
12h Pobla de Mafumet-Castelldefels
12h Santboià-Europa
12h San Cristóbal-Martinenc
12.15h Reus B Cambrils-Horta
17h Terrassa-Cerdanyola

Descansa Sant Andreu

Amb aquesta classificació arrencarà la J26:
 

 
De dalt cap a baix. El líder s'haurà de desplaçar aquest cap de setmana per visitar la casa d'un dels equips en situació d'emergència. L'Hospitalet pugnarà amb la FE Grama per mantenir-se al capdavant de la classificació. Una visita trampa per als de Xavi Molist, que se les hauran de veure amb els colomencs, dinovens i amb la permanència 5 punts per sobre. La diferència entre tots dos equips és abismal. L'Hospi és el quart millor visitant i la Fundació, el quart pitjor local. En la competició recent, la FE Grama encadena dues derrotes seguides i ja fa vuit setmanes que no guanya. De fet, els colomencs són el segon equip amb menys victòries aquest any. Fins ara, només n'han aconseguit tres. Totes durant la primera volta. En canvi, els riberencs fa nou setmanes que no perden i només han cedit 4 punts (fruit de dos empats) des del 18 de novembre. Si l'Hospi és capaç d'allargar la seva dinàmica positiva s'assegurarà, òbviament, mantenir-se al capdavant de la classificació. Una primera plaça que el Llagostera voldrà prendre-li, com a mínim, temporalment, amb el partit que juga 20 hores abans.

Des de la distància, mínima, el Llagostera es mira el primer lloc amb gula. L'equip gironí vol prendre-li el lloc a l'Hospi, que el supera a la taula, tot i tenir un partit menys. Els d'Oriol Alsina no ho tindran fàcil contra un dels equips que persegueix amb més insistència una plaça entre els quatre primers. El Vilafranca es desplaçarà cap al Gironès a la recerca de tres punts vitals. Amb un partit menys que el Llagos, l'equip penedesenc vol posar-se a tir dels capdavanters. En cas de victòria, els d'Ivan Moreno no accedirien encara a la zona noble (el Terrassa, quart, és 5 punts per sobre), però un triomf contra un rival directe reforçaria la moral penedesenca que ja no haurà de descansar més aquest curs. El Llagostera afronta el partit justament en el pitjor tram del que duu de competició: encadena tres setmanes sense vèncer i 2 punts dels últims 9. Un petit sotrac en el camí dels blaugrana que també busquen evitar que el Vilafranca trenqui la seva ratxa sense guanyar. En els últims dos partits, l'equip penedesenc no ha passat de l'empat.

El Vilafranca enllaça partits de rival directe en rival directe // Juanma Medina - Terrassa FC
I mentre els dos primers es barallen pel primer lloc, el Prat pensa en un nou atac des de la tercera plaça. L'equip potablava té el liderat a tres punts, però havent jugat també un partit més que l'Hospi. Per posar pressió a riberencs i gironins, els de Pedro Dólera buscaran desfer-se del Figueres al Sagnier. Els de Joan Esteva viuen en relativa comoditat: tenen un marge de +7 sobre el descens i tot i signar un curs irregular han estat capaços de treure endavant alguns partits clau i d'altres que se'ls han complicat més de l'esperat. Els del Baix Llobregat no fallen gairebé mai a casa, on només hi han cedit 9 punts en tot el curs, amb una única derrota. A la Unió li ha costat més vèncer en els desplaçaments i compta per igual victòries, empats i derrotes (4-4-4). Després de sis jornades sense guanyar i amb quatre igualades consecutives, l'equip empordanès buscarà fer saltar la banca al Sagnier per acostar-se, una mica més, a la calma de cara al final de temporada.

Al Terrassa se li fa boca aigua només de pensar en la tercera plaça i deixar de veure com els llops que són sota el quart lloc el miren afamat de play-off. L'equip egarenc passa per un gran moment de forma (fa 13 setmanes que no perd) i vol seguir escalant. Amb el Prat només dos punts per sobre, l'equip de Cristian Garcia vol tornar a fer-se fort a l'Olímpic per seguir instal·lat en el somni. Però aquest diumenge visita la capital del Vallès Occidental el Cerdanyola, que no ha perdut ni un partit en les últimes set setmanes i que, amb un partit menys que els egarencs, té permis per mirar-los de prop. Els de Toni Carrillo són novens, però compten ja 36 punts i tenen la temporada pràcticament feta. Sense patir angúnies i amb bons resultats sobre la gespa, l'equip blanc-i-verd ja només té entre cella i cella acabar el més amunt possible i signar un nou rècord del club. Amb un xoc de bones dinàmiques a la vista, Terrassa i Cerdanyola es convertiran en el partit acordió de la lliga, que servirà per eixamplar les distàncies de la zona noble amb tots els que venen pel darrere o per escurçar-ho tot una altra vegada.

El Cerdanyola posarà a prova la fortalesa egarenca / Yuki Nagashima - Terrassa FC
El primer equip candidat a prendre el quart lloc als egarencs és l'Horta. L'equip de Nacho Castro segueix instal·lat a tocar la glòria i, després de superar el Santboià la setmana passada (2-0), buscarà el segont triomf consecutiu. Qui rebrà l'equip barceloní serà el Reus B Cambrils. Els del Baix Camp són a la desena plaça i passen pel pitjor moment de la temporada, amb cinc setmanes seguides sense vèncer i dues derrotes consecutives. Una situació similar a la que vivien en el mateix tram de competició durant la primera volta. Els hortencs, en canvi, han perdut un únic partit en les darreres 9 jornades i, tot i la gran quantitat d'empats, segueixen a tocar de la zona de de promoció. De fet, en cas de victòria, l'Horta empataria a punts amb el Terrassa, a qui ja va vèncer en la primera volta i a qui visitarà d'aquí a dues jornades.

Set punts sota el play-off, el Granollers de José Solivelles vol seguir signant el bon paper d'aquest curs, sempre al top-10. Set punts sobre el descens, el Santfeliuenc d'Andrés González vol tornar a marcar distàncies amb la part baixa, que comença a bullir a 18 jornades pel final. El xoc al Vallès Oriental enfrontarà dues realitats de la categoria no tan distanciades: la dels que viuen tranquils mirant molt de reüll els favorits per ser amunt i la dels que tenen el llindar de patiment al mínim, però que no es desprenen de la por que pot provocar una revolta dels equips que són més avall. Els dos equips, a més, arriben al duel amb el mateix balanç recent: 4/9 punts. El desenllaç, com sempre i, especialment aquest curs, impredictible.

Santboià i Europa persegueixen la reacció, però ho fan de forma ben diferent. Els del Baix Llobregat tornaven a perdre la setmana passada (2-0 vs Horta) i es mostraven incapaços de sumar dues jornades seguides, després d'haver superat el Sant Andreu al Joan Baptista Milà (1-0). Ara, contra l'Europa, els de Piti Belmonte buscaran començar de nou. Precisament l'equip gracienc també està atrapat en un mar d'empats. L'equip de David Vilajoana només ha guanyat un partit dels últims 9 i veu la zona noble cada setmana més lluny. Ara, vuit punts per sota del quart, el conjunt escapulat buscarà a Sant Boi el primer triomf de la segona volta... precisament contra l'equip que va aconseguir la primera victòria de la temporada. Tot i la dinàmica de manca de victòries dels graciencs, la situació crítica la viu el Santboià. Penúltim, 9 punts sota la permanència i convertit en l'equip que més partits perd. En 25 jornades, els vermells han caigut derrotats en 18 ocasions.
L'Europa va sumar el primer triomf del curs contra el Santboià // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
El San Cristóbal segueix allargant la seva tranquil·litat a Tercera. Els egarencs són un dels equips que més còmodament passen els dies de la competició amb les expectatives més que superades i sense haver de patir per les places més baixes gràcies a la gana que posen sobre la gespa. Diumenge, però, s'enfrontaran a un rival que sí viu una autèntica emergència. Setmana rere setmana, el Martinenc té menys opcions de seguir a la categoria, però mentre hi hagi possibilitats seguirà l'esperança. L'equip de Manel Moya és cuer des de ja fa moltes setmanes i segueix sense estrenar el caseller de victòries a domicili (va estar a punt de fer-ho a Figueres fa dues setmanes). Els del Guinardó han empatat contra Figueres i Prat i miren el futur amb un punt més d'optimisme, però necessiten, de totes totes, sumar de tres en tres. El camp del San Cristóbal, però, no és precisament el més senzill: els blanc-i-blaus han guanyat 7 partits a casa i n'han perdut només 3. Unes xifres que, precisament, han servit per mantenir el Sancris en una zona de màxima comoditat.

El Castelldefels viu també prop de la zona baixa. Amb 23 punts, els de Miki Carrillo serien el primer equip en salvar la categoria si la competició toquès avui el final, però amb els mateixos punts que el Sants (18è), l'equip mariner no es pot permetre ensopegades. Especialment en visites com la d'aquest diumenge, al camp de la Pobla de Mafumet. El filial grana, amb 30 punts, viu a la zona còmoda, amb un bon marge respecte el descens, però que podria quedar reduit a només 4 punts si cau aquesta setmana. D'alguna manera, el Castelldefels es converteix en un rival directe per una Pobla desconeguda i que no ha trobat el camí aquesta temporada. En un partit en què sonaran més alarmes de les que pot semblar, pobletans i mariners posaran a prova la capacitat de la competició per mantenir la igualtat... o per començar a obrir diferències.

La Pobla sortia líder dels Canyars en el partit de la primera volta // UE Castelldefels
Un dels partits amb més alicients del cap de setmana té dos protagonistes de la part baixa: Ascó i Sants pugnaran per tancar el cap de setmana fora de la zona de descens. L'equip de la Ribera d'Ebre, amb 25 punts, és ara setzè; el sants, divuitè i amb 23 punts, és l'equip en zona vermella que més a prop té sortir-ne. Això converteix aquest enfrontament en un dels més destacats del cap de setmana, amb dos conjunts que comencen a evitar les derrotes en les últimes setmanes. L'Ascó no ha perdut cap dels últims 5 partits, en què ha sumat 9/15 punts. La ratxa del Sants, més curta, s'allarga fins a tres setmanes sense perdre amb un balanç de 5/9 punts. Qui s'endugui el triomf al municipal d'Ascó respirarà profundament. Serà, això sí, només per un instant, perquè el volum de partits pendents s'allargarà encara durant tres mesos i seran molts els que competiran per evitar les últimes quatre places i, ja se sap, potser alguna més si els catalans de Segona B no fan els deures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada