divendres, 8 de febrer del 2019

Prèvia-Guia J27

La setmana en què es vol encendre la revolució dels quatre primers podria acabar també amb la revolta dels endarrerits i, potser, amb la primera gran derrota del curs. Martinenc i Santboià, últim contra penúltim, xocaran en un partit dramàtic, carregat de tensió però també d'il·lusió per veure-hi la llum. Un partit carregat d'alicients que no enfosqueix tampoc els duels directes que es viuran també aquest cap de setmana... i els partits clau que molts equips s'han marcat en vermell al calendari. Les oportunitats comencen a esgotar-se i aquest cap de setmana, alguns, podrien començar a mirar el curs de color gris.

Els duels de la zona mitjana, clau en la J27 // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT

Aquests són els horaris de la J27:

DISSABTE, 9 DE FEBRER
16.30h Ascó-L'Hospitalet
18h Santfeliuenc-FE Grama

DIUMENGE, 10 DE FEBRER
12h Vilafranca-Granollers
12h Cerdanyola-Llagostera
12h Sant Andreu-Terrassa
12h Europa-Reus B Cambrils
12h Martinenc-Santboià
12h Figueres-San Cristóbal
12h Castelldefels-Prat
12.15h Sants-Pobla Mafumet

Descansa Horta

Amb aquesta classificació arrencarà la J27:


L'Hospitalet pugnarà per mantenir-se al capdamunt de la classificació en un desplaçament trampa. A Ascó, contra un equip contra les cordes, els riberencs, hauran de posar tota la carn sobre la graella per evitar un ensurt. Els de la Ribera d'Ebre, a tocar del descens, estan tocats després de caure a casa contra el Sants i necessiten refer-se.

Mentrestant, el Llagostera també haurà de suar per treure els tres punts a Cerdanyola, un dels equips més en forma... però que vol refer-se de la derrota la setmana passada contra el Terrassa (2-0). Els de Toni Carrillo, al bell mig de la taula, han signat, fins ara, una temporada notable i, contra els equips de la part alta, volen seguir demostrant el seu potencial.

Buscarà prendre-li el segon lloc al Llagostera el Prat. L'equip potablava es desplaçarà poc, fins a Castelldefels, per competir en un duel comarcal amb l'equip que marca el descens. A un punt de la permanència, el Castelldefels busca, una altra vegada, la reacció, vital per evitar que la permanència s'escapi.

Un dels partits més destacats del cap setmana -tot i que no ho sembli per classificació- serà el Sant Andreu-Terrassa. L'equip de Mikel Azparren, a 13 punts dels egarencs i, per tant, de la zona de promoció, volen fer saltar la sorpresa i retallar distàncies amb un rival que consideren directe. Dels egarencs dependrà poder llançar aigua a les aspiracions quadribarrades. Amb +6 respecte el cinquè, el Terrassa sap que seguirà en play-off passi el que passi aquesta setmana, però vol mirar també el tercer lloc, només 2 punts per sobre.

A vuit punts del quart, l'Europa busca la fortuna a casa. Sense els èxits que s'esperava en els partits al Nou Sardenya, el conjunt escapulat provarà de rascar, aquest cop sí, un triomf, contra el Reus B Cambrils. L'equip del Baix Camp, que només té un punt menys, ja va estar a punt de vèncer els escapulats en el duel de la primera volta en un partit boig que va acabar caient el cantó gracienc.

Són aspirants i ho volen seguir sent Vilafranca i Granollers. Els dos conjunts són a la segona fila de la graella de sortida i només pensen en seguir-se acostant a la zona capdavantera. Amb un partit menys que la resta, el Vilafranca vol trencar les barreres psicològiques i situar-se a cinc punts -virtuals- del quart. Els vallesans, en canvi, buscaran trencar la barrera dels 10 punts i, de passada, escalar places en la classificació.

Separats per tres punts, a la segona meitat de la classificació, però encara amb coixí hi trobem a Figueres i San Cristóbal. Els empordanesos tenen un marge de +6 vers el descens, però, sense passar encara angúnies, són l'equip que més a prop està dels immersos en aquesta lluita. Tres punts per sobre hi ha el San Cristóbal, que no vol ni pensar en els problemes de la part baixa i, contra la Unió, buscarà seguir posant terra entre la seva ubicació i la zona vermella.

El Santfeliuenc-FE Grama enfronta un dels equips tranquils amb un dels més neguitosos. La diferència de punts és, encara, abismal. 13 punts entre els dos conjunts, però que els colomencs buscaran retallar per veure-hi una mica més clar. L'equip del Baix Llobregat, que no vol ni sentir-ne a parlar de problemes amb la part baixa, mira aquest partit com una nova oportunitat per seguir caminant cap a la tranquil·litat en una lliga que, per llarga, no vol deixar de donar opcions als que són més avall.

Fora del descens i separats per 5 punts, Sants i Pobla de Mafumet toparan en un duel que pot ser dramàtic pels tarragonins. L'equip santsenc, que descansarà l'última jornada de campionat, necessita seguir recol·lectant punts. Especialment després d'haver abandonat les places de descens la setmana passada. Una situació que pot engoixar els pobletans si es veuen per darrere en el marcador a l'Energia. Una derrota contra un rival directe, tornaria a complicar el futur del filial grana.

Però si en un partit hi haurà drama aquesta setmana serà al del Guinardó. Martinenc i Santboià: últim contra penúltim, s'enfrontaran per no tancar la setmana a la cua de la classificació. Amb la permanència convertida en un miracle, els dos equips volen seguir cuejant... i mantenint les opcions. I és per això que és vital guanyar aquest partit. L'equip de Manel Moya busca el segon triomf del curs... també el segon a casa. Els de Piti Belmonte, una victòria que els acosti a un somni que encara no donen per impossible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada