divendres, 15 de febrer del 2019

Prèvia-Guia J28

El descens vol apretar durant la jornada 28 i ens presenta un escenari en què pot petar tot. El play-off també vol dir-hi la seva i, després de setmana obrint forat, les forces dels aspirants podrien tornar a posar l'alè sobre el quart. Seguiran a dalt els quatre primers passi el que passi, però el rèdit de privilegis pot començar a esgotar-se. També podria trencar-se la zona mitjana. I és que els aspirants, que volen fer-se forts, podrien obrir forat i deixar enrere equips que, simplement, viuen còmodes a la classificació. La resposta a les múltiples oportunitats que s'obren aquest cap de setmana la tindrem quan acabi l'últim partit de diumenge. Així que si voleu emoció no cal que aneu al cine -tot i que reivindiquem que la gent també ho faci-. Us convidem, com sempre, a prendre part del que ha de venir i preparar-vos per un cap de setmana apassionant. La taula ja està parada!


El cap de setmana tindrà un concert carregat d'emocions // Juanma Medina - Terrassa FC

Aquests són els horaris de la J28:

DISSABTE, 16 DE FEBRER
17h Llagostera-Sant Andreu
17h Ascó-Santfeliuenc

DIUMENGE, 17 DE FEBRER
11.45h FE Grama-Vilafranca
12h Pobla-L'Hospitalet
12h Granollers-Cerdanyola
12h San Cristóbal-Prat
12h Reus B Cambrils-Martinenc
12h Santboià-Figueres
12.15h Sants-Castelldefels
17h Terrassa-Horta

Descansa Europa

Amb aquesta classificació arrencarà la J28:

L'Hospitalet mantindrà la pugna per seguir líder amb un compromís trampa a domicili. Els riberencs visitaran la Pobla de Mafumet, que és catorzena i que intenta sobreviure, com pot, a un any atípic en què les coses no han sortit. Els riberencs, amb l'alè de Llagostera i Prat per darrere, però també amb un partit menys, volen sumar el cinquè triomf consecutiu. Els pobletans tornaven a ser derrotats la setmana passada després de tres setmanes sense caure.

El Llagostera, just pel darrere de l'Hospi, serà l'encarregat d'obrir la jornada. Ho farà a casa, contra el Sant Andreu. Els d'Oriol Alsina volen tornar a ocupar el primer lloc, com fan habitualment els dissabtes -abans que jugui l'Hospi-. Aquest cop, tindran davant el Sant Andreu, que encadena dues victòries però que ha perdut els dos últims partits fora de casa. Els de Mikel Azparren, encara a 10 punts del play-off, no poden permetre's perdre punts si volen arribar a la zona noble a final de curs. Una situació de tensió, similar a la del Llagostera, que si es despista, pot veure com l'Hospitalet -que té un partit menys- obre més el forat que els separa.

També vol assaltar el liderat el Prat. L'equip potablava viatjarà fins a Terrassa, on xocarà amb el San Cristóbal. L'equip egarenc només ha perdut tres partits a casa mentre que el Prat, ha ensopegat amb constància en els partits a domicili. L'enfrontament servirà per mesurar les forces d'un Prat que encara resisteix just darrere els dos primers i que vol seguir-hi a prop per acabar fent saltar la banca. El San Cristóbal, amb +12 sobre el descens, segueix gaudint de la comoditat d'un any per emmarcar.

Buscarà refer-se de la derrota la setmana passada el Terrassa. Els de Cristian Garcia van posar punt final a una dinàmica que els va tenir 14 setmanes sense perdre. Ara, a 15 pel final, volen iniciar una nova gesta. Però al davant hi tindran l'Horta, que no els ho pensa posar fàcil. L'equip de Nacho Castro segueix vivint a la part alta i s'ha convertit en l'aspirant que ningú no s'esperava. Amb un partit menys a i 6 punts del Terrassa, els barcelonins cercaran el triomf que els torni a fer dependre d'ells mateixos per ocupar el quart lloc.

Un punt per sota hi ha el Granollers, que tampoc no renuncia a res i buscarà vèncer el Cerdanyola en un partit que pot servir per obrir forat entre els aspirants i la zona mitjana. L'equip vallesà no ho voldrà permetre i provarà de trencar amb la dinàmica dels últims partits, en què ha encadenat dues derrotes consecutives. Això sí, contra Terrassa i Llagostera. Una ratxa negativa com la que el Granollers acomiadava la setmana passada després d'imposar-se a un rival directe: el Vilafranca (0-1).

Precisament, el Vilafranca vol renèixer a Santa Coloma. Els d'Ivan Moreno compten 39 punts (-8 vers el play-off) però un partit menys. Una situació que volen redreçar al camp d'un dels equips de la zona de descens. La FE Grama és a 7 de la salvació i necessita que el vent els impulsi cap a fora a base de victòries. L'equip colomenc enllaça quatre derrotes seguides i 10 setmanes sense vèncer. Unes estadístiques que, juntament amb les úniques tres victòries aconseguides fins ara, els han enfonsat fins el 19è lloc.

El Reus B Cambrils és l'únic equip que ha perdut aquesta temporada contra el Martinenc. Una situació que els roig-i-negres miraran d'evitar repetir però a la que buscaran agafar-se els del Guinardó per iniciar la remuntada. L'equip de Manel Moya ha deixat de perdre i encadena quatre setmanes seguides empatant, però necessita puntuar de tres en tres per abandonar l'última plaça i fer el salt cap a la salvació, cada setmana més complicat. Mentre els reusencs són a la zona còmoda amb 38 punts, el Martinenc és a 12 del primer equip que avui se salvaria.

Viuen fora del descens però encara prou distanciats entre ells Santfeliuenc i Ascó. Els dos conjunts, que passen per situacions ben diferents, toparan en un partit que pot servir per mantenir la distància de seguretat de la zona mitjana o començar a escurçar-la. El Santfe, tretzè a +10 de la zona vermella planteja, com a mínim, mantenir aquesta distància i obligar els que són més avall a matar-se entre ells. Un d'aquests és l'Ascó que, només un punt sobre el descens, necessita sumar a cop de victòria per veure's engolit per la zona dels probleemes. L'Ascó encadena tres setmanes sense vèncer i dues derrotes seguides; el Santfe, en canvi, tres jornades sense perdre i dos triomfs seguits.

Segueix penúltim el Santboià que no deixa de buscar fórmules per sortir de la zona vermella. Diumenge, contra un rival que ha sumat el doble de punts, buscarà el miracle per fer una passa endavant. El Figueres, que només li treu 6 punts al descens, no es pot permetre caure contra rivals de la zona baixa i necessita, de totes totes, treure els tres punts. El drama torna a estar servit en una jornada en què les batalles a la part baixa se succeiran.

És el cas del Sants-Castelldefels. Els de Tito Lossio saben que acabaran la jornada fora del descens, però tenen al davant una oportunitat immillorable per pensar en positiu i mirar amunt. La visita dels mariners a l'Energia pot acabar amb el Castelldefels reenganxat a la permanència o amb el Sants disparat i a +8 de la zona vermella. Un còctel de possibilitats que garanteix un partit apassionant i que dona als santsencs la primera oportunitat de respirar en tota la temporada. El Castelldefels, patidor de mena, està acostumat a la pressió i ja ha tret endavant més d'una situació com aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada