divendres, 10 de febrer del 2012

Prèvia de la jornada (24a)

La 24a jornada és la del duel pel liderat que ja hem posat en antecedents en una altra entrada. Però hi ha nou raons més per seguir-la.

És la jornada del duel de quart contra el sisè, el de l'aspirant adormit contra l'aspirant que acaba de perdre el lloc preferent.
És la jornada de la il·lusió d'un equip en descens que visita el teòric favorit, un conjunt en hores baixes que necessita guanyar després de cinc partits de no fer-ho.
És la jornada d'un nou duel comarcal, que enfrontarà un equip invicte enguany, en zona tranquil·la, contra un altreque necessita tres punts per aspirar a més.
És la jornada de la confirmació de la bona ratxa per a un descendit de Segona B que enllaça dos triomfs, contra un equip que no ha vist com la millora en els resultats s'ha traduït en allunyar-se del perill.
És la jornada de l'intent d'un teòric aspirant de recuperar terreny perdut, ja que l'escenari -juga a casa- és propici, contra un rival que tard o d'hora ha de començar a sumar.
És la jornada de revindicació, novament, d'un penúltim classificat que reacciona, i que ara s'enfrontarà amb n rival que no és gaire lluny a la classificació.
És la jornada del possible trencament del "club dels 27", el dels tres equips que sumen aquest nombre de punts. El que hi arriba més debilitat jugarà a casa, contra un equip que és un punt per sota.
És la jornada de l'esperança per a un equip en forma que vol mantenir l tercera plaça contra un cuer que comença a veure com el tren de la permanència s'escapa si no suma.
És la jornada del duel de dos nouvinguts que s'han adaptat bé a la categoria; un sorprèn els rivals per la proposta de joc, i l'altre voldria ser més amunt.

Qui és qui? La jornada depara al·licients per als 20 equips, els desgranem tot seguit.

En primer lloc, així pot quedar la classificació:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  •  Prat, si no perd a Terrassa
  •  Terrassa, si guanya el partit contra el Prat

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Terrassa, plaça assegurada. 24a jornada consecutiva dels vallesans als quatre primers.
  • Vilafranca, Pobla Mafumet, Espanyol B i Manlleu. El Vilafranca és qui ho té millor, però Espanyol B i Manlleu, ara fora de play-off poden apropar-s'hi: tenen el quart a un punt.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet, empatada a punts (24) amb l'equip que marca la salvació (el Vilanova).
  • Amposta, és a tres punts. Hauria de guanyar, esperar la derrota de Vilanova i Grama, i millorar la diferència de gols. Complicat.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Santboià, Muntanyesa i Balaguer, el club dels 27 punts, és complicat, haurien de perdre i produir-se triple empat i combinacions de diferència de gols.
  • Vic, a dos punts del descens.
  • Vilanova, empatat a punts, però goal average favorable, amb la Grama.
  • Gramenet i Amposta, actualment en descens, però amb opcions de sortir-ne.
  • Masnou, cuer, hi serà segur

Aquests són els horaris de la vint-i-quatrena jornada:

DISSABTE, 11 DE FEBRER
17h Espanyol B-Gramenet
17h Gavà-Cornellà

DIUMENGE, 12 DE FEBRER
12h Santboià-Vilanova
12h Europa-Castelldefels
12h Muntanyesa-Amposta
16h Vilafranca-Masnou
16'30h Manlleu-Pobla Mafumet
16'30h Balaguer-Vic
16'30h Olot-Rubí
17h Terrassa-Prat

El partit de la jornada ha quedat ben resumit en l'entrada d'avui al matí. La podeu recuperar en aquest enllaç -o mirant més avall-. El líder, Prat, juga a domicili (on millor es troba, tot i que enllaça tres sortides sense guanyar), al camp del segon classificat, un Terrassa que encara no ha sortit de la zona de play-off (tampoc ho farà aquesta setmana). És el primer cop en aquesta segona volta que s'enfronten líder contra segon.

Per a l'Esports en Xarxa d'avui divendres he fet una prèvia dels dos partits de demà dissabte. Us copio tot seguit els dos paràgrafs corresponents i us hi enllaço el vídeo de la notícia, amb declaracions del tècnic del Gavà, Albert Poch. Les imatges del Gavà (i l'entrevista a Poch) les ha enregistrat Gavà TV. El menú de demà dissabte:


L'Espanyol B encara no ha guanyat el 2012. Encadena cinc partits sense conèixer la victòria i en tots cinc ha començat perdent. L'equip, però, es a un sol punt de tornar a les places preferents, les que va ocupar durant les primeres vint jornades. Ara rep la Grama, que ha sumat 8 dels últims 15 punts, però que es troba en places de descens. Els colomencs empaten a punts amb el conjunt que marca la salvació, el Vilanova. Raúl Longhi podria comptar amb Cristian Gómez, habitual de les convocatòries del primer equip, que juga diumenge. L'Espanyol busca aprofitar el duel al capdavant entre Terrassa i Prat, diumenge.

També vol apropar-se a les primeres places el Cornellà. L'equip s'ha reestructurat per situar-se entre els quatre millors amb l'arribada de Raúl Capó i Miguel Reverté, però la derrota contra el Santboià refredava el bon inici d'any. Ara visiten la Bòbila, on els espera un Gavà invicte el 2012, i que vol seguir així. Només dos punts separen el Cornellà, setè, del Gavà, vuitè. Els gavanencs busquen assegurar la permanència al més aviat possible i els de Jordi Roger, retallar els cinc punts que l'allunyen del quart.

Els quatre equips en play-off juguen diumenge a la tarda.

El Vilafranca, tercer, rep el Masnou, cuer de la categoria. Partit de lliga número 100 de Puchi a la banqueta penedesenca, per ara amb 49 partits guanyats. El seu fill, Puchi, acumula 1.030 minuts sense marcar, i això que és el màxim assistent de l'equip, amb 7 assistències. (Dades de Lluís Montaner, del Blog de la Prèvia FCV). Els maresmencs són a vuit punts de la salvació, i només han guanyat un partit dels últims 13.

Mantenir laquarta plaça i, a més, vèncer al goal average a un altre candidat al play-off. El repte que se li presenta a la Pobla Mafumet és majúscul. Els tarragonins, que encara no han guanyat aquest any (acumulen quatre empats consecutius) van perdre a l'anada (0-2) contra un Manlleu que ara, a casa, espera recuperar la plaça de play-off que va perdre diumenge passat. Els osonencs sumen tres partits sense guanyar.

Duel entre dos nouvinguts a Can Rosés. El Rubí espera treure la seva millor versió contra un Olot que espera retrobar-se amb la victòria. El problema, la dificultat dels garrotxins per guanyar fora de casa (només un precedent, el 4 de desembre de 2011, al Nou Sardenya), i l'eficàcia dels vallesans a casa, on han sumat 22 dels 31 punts que suma.

El club dels 27, que reuneix tres equips empatats a punts (Santboià, Muntanyesa i Balaguer), es resoldrà amb duels directes entre sis dels vuit equips implicats en el descens.

El Santboià vol ampliar a tres els partits consecutius guanyats. Després de derrotar Castelldefels i Cornellà, ara reben el Vilanova. Els del Garraf necessiten mantenir-se fora del descens (ara mateix marquen la salvació) i encadenen quatre partits sense perdre.

El Muntanyesa rep un rival perillós, l'Amposta. Els del Montsià són penúltims, però amb la salvació a només tres punts, i que les últimes setmanes ha experimentat una notable millora. Els barcelonins arriben al duel després de perdre a Vilafranca, però amb la intenció de seguir assegurant els punts de casa. La distància entre els dos equips (6 punts) i el 0 a 1 de l'anada fa interessant el partit des del punt de vista de possibles desempats futurs.

El Balaguer jugarà també a casa contra un altre rival directe. El Vic és només un punt per sota, i viatja a la Noguera inflat de moral després de superar el fins fa una setmana líder, el Terrassa. Els lleidatans atravessen un mal moment, amb un punt sumat dels últims dotze, i necessiten retornar als triomfs si no volen que la situació es compliqui.

Sense estar immersos ala lluita pel descens, el Castelldefels buscarà un triomf que no assoleix des del més sonat que ha fet, el 0 a 1 al camp de l'Espanyol B. Els mariners visiten el Nou Sardenya, l'estadi que l'Europa vol convertir en el camp base per a l'ascensió al play-off. Els graciencs volen millorar els mals resultats a domicili (3 derrotes seguides fora) amb un bon resultat a casa, que l'apropi a una quarta plaça que té vuit punts per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada