divendres, 3 de febrer del 2012

Prèvia de la jornada (23a)

Jornada amb al·licients a diversos espais de la taula: el liderat es viurà a Vic i al Prat; la voluntat de mantenir el play-off comptarà amb un duel directe a terres tarragonines. I la part baixa mostrarà la seva cara més crua amb duel directe al Masnou. A Vilanova, situacions oposades: il·lusió per mantenir-se a dalt i per seguir salvats, respectivament.

Repassem com pot quedar la classificació en línies generals:


Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Terrassa, guanyant o sempre que millori el balanç del que faci el Prat.
  • Prat, si el Terrassa no guanya dissabte i els de Vacas ho fan diumenge.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Terrassa, plaça assegurada. 23a jornada consecutiva dels vallesans als quatre primers.
  • Pobla Mafumet, Manlleu, Espanyol B i Vilafranca. Només un punt separa els dos primers dels altres dos.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet, empatada a punts (21) amb l'equip que marca la salvació (el Vilanova).
  • Amposta, és a un sol punt. Hauria de guanyar, esperar la derrota de Vilanova i Grama, i millorar la diferència de gols.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Santboià, és complicat, hauria de produir-se triple empat i combinacions de diferència de gols.
  • Vic, només a dos punts del descens
  • Vilanova, empatat a punts, però goal average favorable, amb la Grama.
  • Gramenet i Amposta, actualment en descens, però amb opcions de sortir-ne.
  • Masnou, cuer, hi serà segur


Aquests són els horaris de la vint-i-tresena jornada:

DISSABTE, 4 DE FEBRER
16h Vic-Terrassa
19h Amposta-Olot

DIUMENGE, 5 DE FEBRER
12h Masnou-Gramenet
12h Pobla Mafumet-Espanyol B
12h Cornellà-Santboià
12h Castelldefels-Gavà
12h Prat-Europa
12h Rubí-Balaguer
16h Vilafranca-Muntanyesa
17h Vilanova-Manlleu

El partit de la jornada, com deia a la introducció, depèn de com enfoquem els objectius per a aquesta 23a cita. Podríem arribar a enumerar quatre partits de la jornada.

El liderat es disputa a Vic. Els osonencs, amb el descens a tocar, necessiten sumar a casa per assegurar la permanència. Al cmap vigatà només s'han vist 13 gols en 10 partits. Els locals no anoten (6 gols) però tampoc en reben gaires (7 gols). El Terrassa arriba a Osona després de vèncer el Rubí i recuperar el liderat, i sabent que, com a molt, acabarà segon aquesta jornada. El partit podria suposar el debut dels fitxatges d'hivern d'ambdós equips, si bé alguns d'ells, com Romero (Terrassa) ja van estrenar-se fa sis dies. Sí que hi podria debutar Miguel Ángel Lozano.

Destaca també el duel de filials. La Pobla Mafumet va caure a Sant Adrià a l'anada per la mínima, i ara, sent tercer, rep l'Espanyol B més tocat de la temporada. Els de Raúl Longhi, que encara no han guanyat cap partit el 2012, busquen tornar a zona de play-off. Tindran molts números d'aconseguir-ho si vencen el conjunt tarragoní. Serà un partit estrany per a Julio Rico, recent fitxatge blanc-i-blau, amb passat tarragoní. El goal average particular (anada amb 1-0 per a l'Espanyol) és un altre dels focus d'atenció del duel, tenint en compte que a hores d'ara només un punt separa els dos equips.

És també partit de la jornada i també pot ser vital el goal average del Prat-Europa. Els pratencs, segons i amb opcions de liderat, van caure al Nou Sardenya en l'única derrota a domicili fins que van visitar Manlleu. Ara tenen clar avantatge a la taula respecte els homes entrenats pel pratenc Pedro Dólera (11 punts més), però l'Europa busca retornar al capdavant. Amb el triomf contra el Vic, són a set punts del quart. Dimecres els companys d'El Prat Esports entrevistaven Pedro Dólera (com ja van fer a l'anada, en vaig parlar aquí). El tècnic gracienc va conversar amb la conductora del programa, Míriam Roures, i el cap d'esports d'El Prat Ràdio, José David Muñoz. Ho podeu sentir aquí:


Per la part baixa, duel directíssim al Masnou. Els maresmencs, cuers i a cinc punts dela salvació reben la Grama, empatada a punts amb l'equip que marca la salvació, el Vilanova. Es dóna la circumstància que la Grama no ha guanyat aquest curs a domicili. De fet, els colomncs no vencen lluny de Can Peixauet des del 6 de març de 2011 (1-4 a Gandia). Per tant, dilluns farà 11 mesos que no guanyen a domicili. El Masnou, en canvi, ja sma 5 mesos sense guanyar a casa. Des del 28 d'agost, en el debut a la lliga contra l'Olot. A l'anada, 2 a 1 per a la Grama, apunt a tenir en compte per al goal average particular.

Busca mantenir lloc al play-off el Manlleu, que toparà, cara a cara, amb un rival necessitat. Els de Francesc Cargol visiten Vilanova. Els del Garraf, que acumulen tres partits sense perdre, necessiten seguir sumant per no perdre el duel aferrissat que mantenen amb la Grama a la taula. Els dos últims empats no han impedit conservar la quarta plaça, però amb dos rivals a un sol punt, als manlleuencs els convé començar a sumar de tres en tres.

Un dels aspirants és el Vilafranca, el convidat sorpresa, i que tant còmode se sent a les places de privilegi. Els homes de Puchi rebran un equip en forma aquest 2012, el Muntanyesa, que va allunyant-se del descens sense pressa, però sense pausa. El degà penedesenc ja encadena set partits sense perdre. Els barcelonins, de la seva banda, han sumat 7 dels últims 9 punts, però compten amb la baixa de Joan Roig, expulsat el cap de setmana passat.

Un altre aspirant que segueix buscant enllaçar amb els favorits, i ho va aconseguint, és el Cornellà. Duel comarcal a la Via Fèrria. Hi arriba el Santboià, necessitat de seguir sumant, després del triomf de la setmana passada contra el Castelldefels. El descens, però, és només a 3 punts. El Cornellà tampoc ha perdut el 2012, i té el play-off 4 punts per sobre. Sumar, si poden ser tres punts, és molt necessari, però els de Miguel López es troben igual, tot i que per la part baixa.

També hi ha duel d'equips del Baix Llobregat als Canyars. El Castelldefels fa més de tres mesos que no guanya a casa (el 23 d'octubre, 2-0 a l'Amposta) i buscarà retrobar-se amb el triomf contra un Gavà que no coneix la derrota enguany. Serà el primer partit dels gavanencs sense Edgar Hernández, que dilluns signava pel Sant Andreu. Els mariners tenen el descens 7 punts per sota, però són conscients que no val relaxar-se.

Qui vol deixar la dinàmica negativa és el Balaguer. Els lleidatans només han guanyat un partit dels últims set i presenten un balanç d'un punt sumat dels últims nou possibles. Tenen les places perilloses a sis punts, però visiten Can Rosés. El Rubí espera tornar a la bona línia de casa per recuperar-se d'una derrota a Terrassa en què els d'Alberto Fernández deixaven bones sensacions. Els vallesans han perdut 4 dels últims 5 partits disputats. Convé, doncs, seguir assegurar punts i caminar sòlidament cap a la permanència.

Vol seguir ressorgint l'Amposta. Els ebrencs encadenen tres triomfs consecutius al Municipal. Ara els visita l'Olot, que necessita, setmana rere setmana, retrobar-se amb el triomf. L'última victòria va ser el 4 de desembre, al Nou Sardenya. El play-off es va allunyant (ara 9 punts per sobre). Al contrari que l'objectiu del seu rival. La salvació per a l'Amposta és només a un punt. La bona línia de les últimes setmanes (14 punts de 24 possibles) convida a l'optmisme i, de retruc, anima -molt- la part baixa.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada