divendres, 20 d’abril del 2012

Idees de la 33a jornada

Tenim equip de play-off, tenim confirmat el representant de Tercera a la Copa 2012-2013 i tenim un equip descendit a Catalana. Aquest cap de setmana podríem confirmar campió, segon equip en play-off i segon descendit. La jornada intersetmanal ha estat pobra quant a gols (15, la més baixa del curs) però notable quant a conclusions i noms propis.

Amb brevetat, ja que la propera jornada s'apropa, aquestes són les meves idees de la 33a jornada:

  • Play-off, Copa i... El Prat ha confirmat en dos dies dos grans objectius. L'equip ja és a la fase d'ascens, ahir obtenia plaça per a la Copa del Rei de l'any vinent... i diumenge pot ser campió si guanya, si empata i l'Espanyol B  perd o si perd i també ho fa l'Espanyol B i no guanya la Pobla Mafumet. Any brillant de l'AE Prat, molt meritori.
 
  • Els filials, a un pas. Espanyol B i Pobla Mafumet són un pas per sobre dels aspirants a ser al play-off i tenen l'objectiu a un pas. Els blanc-i-blaus assoliran el pas a la fase d'ascens si guanyen, el Terrassa perd i el Santboià no guanya.
  • La gran lluita. La quarta plaça serà el principal cavall de batalla per a diversos equips. Manlleu i Terrassa semblen els principals implicats, separats per només un punt; però no es poden descartar, encara, Vilafranca i Santboià, situats a quatre punts, ni Cornellà, a cinc punts, tot i que els marges de maniobra s'ajusten cada cop més.
 
  • 200 partits i 3 punts. El capità del CE Europa, Àlex Delmàs, complia al Masnou els 200 partits oficials amb el club gracienc, convertint-se en el cinquè jugador de l'entitat amb més participacions. Ho recull (lògicament!) el web del club en aquest article. El millor de tot, que la xifra rodona es complia amb una victòria vital dels escapulats, que fan un pas a una salvació soferta, encara per confirmar.
 
  • Reivindicats. El triomf del Vic, per inesperat i per més que necessari, dóna opcions als osonencs de respirar mínimament allunyats del descens, 3 punts per sobre. El millor dels tres punts, el factor moral, que ha d'impulsar l'equip en duels tan vitals com l'enfrontament directe contra la Grama.
 
  • Segueix el perill. La derrota del Muntanyesa al camp del segon classificat situa els barcelonins a prop de l'abisme, a només dos punts de la zona de descens. Els de Miki Carrillo necessitaran mantenir la bona línia a casa per evitar ensurts inesperats a les últimes quatre cites del curs.
 
  • Mantenint el frec a frec. Vilanova i Grama segueixen mantenint la pugna per esquivar el descens i, de retruc, enviar l'altre equip a Primera Catalana. La voracitat amb què sumen punts els dos equips fa que, enmig, n'apareguin altres d'implicats (com els acabats de citar, Muntanyesa, Europa i Vic). Els del Garraf i els colomencs viuen en la intensitat constant de sumar igual o més que l'altre.
 
  • A un pas de l'abisme. L'Amposta té el descens a tocar. De fet, podria descendir aquest cap de setmana si empata i guanyen Grama o Vilanova, o si perd i el Vilanova guanya i la Grama no perd. Els ebrencs tenen molt complicada la continuïtat a la categoria, ja que els equips que el precedeixen a la taula estiren, i molt, el llindar de la salvació.
 
  • Descendit. El Masnou ha acabat, a la 34a jornada, el pas per Tercera Divisió. La derrota contra l'Europa, i el triomf del Vilanova, han certificat el descens a Primera Catalana dels maresmencs, que han pagat el fluix bagatge a casa, on no guanyen des de la primera jornada, el mes d'agost. Des de tercera.cat, molts ànims als jugadors i molta sort al club en la nova etapa a la Primera Catalana.

1 comentari:

  1. Els "convidats" inesperats i d'última hora a la lluita aferrissada pel descens animaran encara més les quatre últimes jornades de la competició. La Grama i el Vilanova semblen gaudir d'un bon estat de gràcia i no defalliran fins al final. Amb l'Amposta gairebé sense opcions, s'endevina que la tercera plaça de descens es vendrà molt cara. Montanyesa, Vic i Europa s'ho miraran de reüll, amb l'ai al cor, a l'espera d'algun resultat que els beneficiï. El partit que obre el foc demà al matí (Grama - Rubí) pot ser un bon indicador per saber per on aniran els trets. Molta sort a tots els implicats!

    ResponElimina