divendres, 13 d’abril del 2012

Prèvia de la jornada (34a)

Aquest divendres, 13 d'abril, falta exactament un mes per al final de la lliga a Tercera. 30 dies en què s'han de disputar els 59 partits que acabaran decidint un campió, tres equips més que l'acompanyaran als play-off i tres conjunts que perdran la categoria.

De moment, diumenge podríem tenir ja el primer equip classificat per als play-off, si el Prat guanya i es produeixen dos condicionants més.

Duels directes a la part alta, tres en total, i a la part baixa, amb dos partits que poden decidir moltes coses. I dimecres-dijous, més Tercera.

Som a la recta final, a gaudir-la! I als protagonistes, a disputar-la, sort a tots!

Així podria acabar la trenta-quatrena jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, té el liderat assegurat. Serà la catorzena jornada dels pratencs al capdavant, onzena de consecutiva. Els d'Agustín Vacas superaran així l'Espanyol B com l'equip amb més setmanes al liderat (en van fer 13). L'AE Prat serà l'equip amb més setmanes al liderat.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Pobla Mafumet tenen plaça assegurada. Els pratencs mantindran el liderat i la plaça de play-off, ja que compten amb 9 punts de marge sobre el segon, un filial grana que té un partit més.
  • L'Espanyol B, té el play-off gairebé assegurat. Per caure de la zona noble hauria de perdre a Vilafranca de 4 gols de diferència.
  • Terrassa, Manlleu, Vilafranca i Cornellà. Quatre equips que es disputaran una plaça, dues en cas que el Vilafranca superi per quatre gols o més l'Espanyol B (li guanyaria el goal average). Terrassa i Vilafranca juguen a casa i Manlleu i Cornellà tenen cites complicades a domicili, a Nou Barris i el Prat, respectivament.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet. Els colomencs sortirien del descens si guanyen a Amposta i el Vilanova perd en la seva visita a Vic. Doble duel directe a la part baixa que pot canviar per complet l'escenari dels equips que lluiten per la salvació.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vilanova i Gramenet. Són els dos candidats a la tercera plaça de descens. Si el Vilanova puntua a Vic, no caurà en descens.
  • Amposta i Masnou hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació quatre punts per sobre, però amb un partit més, mentre que els maresmencs són a deu punts de la permanència.

Aquests són els horaris de la trenta-quatrena jornada:

DISSABTE, 14 D'ABRIL
16h Vic-Vilanova
18h Balaguer-Gavà

DIUMENGE, 15 D'ABRIL
12h Muntanyesa-Manlleu
12h Rubí-Pobla Mafumet
12h Prat-Cornellà
12h Castelldefels-Masnou
17h Vilafranca-Espanyol B
17h Terrassa-Europa
17h Olot-Santboià
19h Amposta-Gramenet

Hi ha tres partits que enfronten sis equips dels nou primers classificats, i alhora, en dos partits es troben quatre dels cinc últims classificats. Complicat escollir, doncs, el partit de la jornada.

Jo seré, diumenge, a Can Rosés. M'hi estrenaré per veure el duel entre un dels equips revelació del curs (per mi, juntament amb el Vilafranca), el Rubí d'Alberto Fernández, contra el segon classificat, amb un partit més, una Pobla Mafumet que buscarà un triomf que li apropi encara més la classificació matemàtica per al play-off. Els tarragonins acumulen dues sortides amb derrota (Olot i Vilafranca), la mateixa ratxa, exactament, que el Rubí, que encadena dues derrotes a casa (contra Prat i Cornellà).

El líder repeteix a casa, com en l'última cita, en què el cuer el sorprenia. Ara visita el Sagnier un Cornellà amb opcions d'entrar entre els quatre primers. La derrota contra el Masnou va trencar una ratxa de sis triomfs seguits del Prat, que aquesta jornada pot assegurar-se matemàticament el play-off. Ha de guanyar, i que el Manlleu perdi i el Vilafranca no guanyi. El Cornellà, que encara no ha estat cap jornada entre els quatre primers, acumula sis partits sense perdre, amb 14 punts de 18 possibles.

Duel directíssim també al Penedès. El Vilafranca, fort després de dos grans triomfs (a Vilanova i contra la Pobla), rep el tercer classificat, l'Espanyol B, que després de dues derrotes a domicili (Terrassa i Olot) busca tres punts que l'estableixin a la zona preferent. De fet, del goal average entre els dos equips depèn si uns o altres entren en play-off. El 3 a 0 de l'anada (el 19 de novembre) fa que, si el Vilafranca no li guanya la diferència directa als de Longhi, els blanc-i-blaus tinguin presència entre els quatre primers assegurada. En aquest enllaç teniu la prèvia estadístico-esportiva del company Lluís Montaner, d'El Blog de la Prèvia FCV.

El quart buscarà defensar la plaça a casa. El Terrassa rep un equip necessitat, l'Europa. Els graciencs tenen cinc punts de marge sobre el descens, i busquen sumar punts per evitar patiments les últimes setmanes. Els vallesans, amb un sol triomf en sis partits, necessiten els punts per evitar la pressió de tres equips que en busquen la plaça. Els escapulats no guanyen a domicili des de fa més de sis mesos, i no marquen lluny del Nou Sardenya des de fa 426 minuts de joc (més de quatre partits i mig).

Amb opcions per ser a play-off també hi ha el Manlleu. Els osonencs visiten un camp complicat, el Municipal de Nou Barris,on el Muntanyesa no perd des de fa més de sis mesos. Els barcelonins, després del triomf contra la Grama, tenen ara vuit punts de marge sobre el descens, però busquen consolidar la tranquil·litat amb què ara mateix afronten el final de curs. Pels osonencs, el partit pot ser una gran opció per tornar al play-off.

Duel a la zona tranquil·la amb diferents objectius per a Olot i Santboià. Els primers esperen allargar l'excel·lent ratxa des que Àlex Terma es va fer càrrec de l'equip. Els olotins han sumat quatre triomfs en quatre partits, i tenen la permanència pràcticament assegurada. Al davant, un Santboià que vol esgotar les últimes opcions d'incloure's al grup de candidats. Quan s'han de disputar 18 punts, els de Miguel López tenen el play-off 5 punts per sobre, i no volen descartar res...

Un duel per a la salvació tranquil·la es viurà a la Noguera. El Gavà, amb deu punts més que el tercer per la cua, espera fer una empenta més, a domicili, per assegurar el final tranquil a un any sense gaires sobresalts en el desenvolupament esportiu de l'equip. Al davant, un Balaguer molt més confiat des del triomf del dia 6 contra la Grama, que amb 9 punts de marge vol fer un pas també definitiu cap a acabar un any tranquil. Serà el primer partit en què els gavanencs no compten a la convocatòria amb el porter Adrià Fradera, encara pendent del diagnòstic de recuperació. Podeu llegir una excel·lent prèvia al blog de Havok.

La part baixa inclou dos duels directíssims.

Al primer jugaran els dos equips que precedeixen el descens. Al partit que obre la jornada el Vic confia en la seva força al Municipal per superar un Vilanova que, després de quatre derrotes en cinc partits, i un punt de quinze, té el descens només a dos punts. El club del Garraf ha viscut una setmana marcada per la marxa del fins ara director esportiu, Juanma Murlà (veure notícia a Garraf Esports). Els osonencs necessiten guanyar per allunyar un rival directe que ara té només tres punts menys.

També s'enfronten els dos equips que obren el descens. El penúltim, l'Amposta, rep la Gramenet sabent que un triomf ebrenc els farà pujar una posició i els podria apropar a la permanència depenent del resultat de Vic. La Grama, que ve de perdre a Balaguer, buscarà un triomf per intentar optar a la salvació a final de jornada. Si algun dels dos equips guanya el duel debilitarà l'altre i li guanyarà el goal average, després de l'empat a dos de l'anada. 

El cuer jugarà als Canyars. El Masnou visita el camp del Castelldefels amb l'única intenció de guanyar. No fer-ho podria significar, depenent dels altres resultats, arribar a la jornada intersetmanal amb la possibilitat de perdre la categoria de forma matemàtica. Els mariners, ben establerts a la desena plaça, esperen sumar per mantenir la línia còmoda de tot el curs, i no veure's sorpresos per un conjunt masnoví que ja va donar el cop fa quinze dies al Sagnier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada