divendres, 4 de gener del 2013

Prèvia J18: primer i segon se citen al Nou Sardenya

La Tercera torna i ho fa amb un cartell excepcional, que reflecteix l'ajustat nivell de la categoria enguany.

Jornada ben repartida: dos dies i quatre franges. Anireu a algun dels nostres camps? Dissabte al matí, tres cites, a Terrassa, Vilassar de Mar i Cornellà. 2013 arrenca de la millor manera possible a la Tercera.

Per fer un balanç general de com arriben els 20 equips a la primera jornada de l'any, ahir a GolCat vaig publicar una notícia en què retratava les últimes novetats de tots ells. Ho podeu llegir en aquest enllaç.

Aquests són els horaris de la primera jornada del 2013, la J18:

DISSABTE, 5 DE GENER
12h Terrassa-Pobla
12h Vilassar-Balaguer
12h Cornellà-Figueres
16h Europa-Olot
16h Rapitenca-Vic

DIUMENGE, 6 DE GENER
11'45h Gramenet-Manlleu
12h Muntanyesa-Santboià
12h Rubí-Palamós
12h Gavà-Vilafranca
17h Júpiter-Castelldefels

El partit de la jornada passa, sens dubte, pel Nou Sardenya. S'hi enfrontaran el segon contra primer, l'Europa contra l'Olot, campió d'hivern. Els graciencs es mostren imbatuts al Nou Sardenya i encadenen 3 victòries seguides i 8 partits sense perdre. Els de Pedro Dólera no perden des de fa més de dos mesos. Arriba a Gràcia un Olot que només ha encaixat 8 gols en 17 partits, i que només ha perdut un partit fora de casa, a Manlleu. Al duel de l'any passat, triomf olotí amb gol de Robert Fernández (0-1). Els dos conjunts, però, han canviat molt des d'aquell precedent, fa 13 mesos. Duel interessant des de molts punts de vista. Els dos principals referents golejadors, Óscar Muñoz i Carlos Martínez, es retrobaran novament després d'haver compartit davantera a la Gramenet B fa 4 temporades. Per fer prèvia del partit, interessant llegir el nou blog del company de La Xarxa, Ignasi Trapero, dedicat al conjunt escapulat. La prèvia, en aquest enllaç. I la prèvi al web de l'Olot, en aquest enllaç.

Jornada amb duel entre segon i primer... però també entre tercer i cinquè! El Cornellà espera recuperar la línia de triomfs amb el retorn al Nou Municipal, després de les dues desfetes als camps del Gavà i el Terrassa. Un triomf verd podria retornar la segona plaça del campionat en el cas que l'Europa no guanyés a la tarda a l'Olot. Arriba al Baix Llobregat un equip amb aspiracions d'entrar a play-off, el Figueres. Els altempordanesos encadenen dues victòries seguides i 7 punts dels últims 9. A més, en l'última sortida, al camp del Muntanyesa, els d'Arnau Sala aconseguien un triomf tranquil·litzador: fins llavors els figuerencs havien perdut 6 dels 7 partits disputats lluny de Vilatenim. Un triomf situaria el Figueres provisionalment quart.

Partit exigent la matinal de diumenge a Can Peixauet. El Manlleu, quart classificat, espera mantenir plaça de play-off contra una Gramenet que acabava el 2012 de molt bona manera, a la novena plaça i acumulant sis partits sense perdre. El rival de diumenge va salvar un punt in extremis davant el Júpiter a l'últim partit de 2012, i la pressió del Figueres (2 punts per sota) és un afegitó per a complicar encara més un duel en un escenari difícil. Aquest curs només ha guanyat un equip a Can Peixauet, el Palamós en l'estrena del curs. Partit especial per al porter manlleuenc, Dani Barragán, que torna al camp de la Grama, on va jugar en l'etapa de final traumàtic amb l'equip a Segona B.

Amb la quarta plaça a 4 punts, el Rubí rep a Can Rosés un Palamós que no vol jugar més amb foc, ja que marca la línia de la salvació amb els mateixos punts que el primer equip implicat en descens. Els empordanesos han sumat els 3 triomfs del curs a domicili. El Rubí vol refer-se de l'últim precedent a casa, la derrota contra el Manlleu, l'única que han patit els homes d'Alberto Fernández aquesta temporada. El partit podria suposar el debut de Jan Lladó, fitxat aquesta setmana després d'haver jugat a Anglaterra, al Tamworth.

Test de nivell a l'Olímpic de Terrassa. L'equip local repeteix a casa després de la gran actuació amb què va tancar el 2012 (el 5-1 contra el Cornellà), i rep un equip amb ganes de revaloritzar-se, la Pobla Mafumet. Els tarragonins acumulen quatre partits sense guanyar, en els quals només han sumat dos punts. Amb les posicions de play-off a 5 punts, els d'Ivan Moreno intentaran no perdre pistonada respecte els favorits davant un conjunt vallesà que espera anar retallant distàncies respecte la part alta. El Terrassa és ara a 9 punts del quart, però el fet de rebre un rival situat per sobre pot ajudar-lo a seguir una escalada lenta, tot i que només ha perdut 1 partit dels últims 10 disputats. El partit el podreu veure dissabte al programa Esports en Xarxa, de la XTVL, a partir de les 19'30h.

Duel de necessitats diferents a Nou Barris. El Muntanyesa necessitar sumar per fugir de les places de descens (empaten a punts amb el Palamós, que marca la salvació), i el Santboià per recuperar terreny respecte el play-off (ara a 6 punts) després de l'última derrota a casa contra la Grama (1-3). Al partit podria tornar a jugar amb els barcelonins Ferran Melich, que ha retornat a Nou Barris després de 4 mesos al Terrassa. El Santboià encadena dues victòries seguides a domicili, les aconseguides a Vilassar de Mar i a la Verneda.

La Rapitenca espera mantenir l'aureola d'equip dificilíssim de batre a casa en l'estrena del 2013 a la Devesa davant el Vic. El conjunt ebrenc, tercer menys golejat de la categoria, rep l'equip osonenc, setè menys golejat, en un duel que es pot decidir per detalls, tenint en compte el nivell defensiu d'ambdós conjunts. Els de Teixidó són l'equip que menys encaixa a casa (3 gols, igual que l'Olot). Tot i que només ha perdut dos partits a domicili (a Can Peixauet i a Figueres), el Vic encara no ha guanyat a domicili aquest curs.De fet, no guanyen lluny d'Osona des de fa gairebé 9 mesos. L'últim triomf a domicili va ser el 22 d'abril de 2012 al camp de la Pobla (0-1).

El mateix temps exacte fa que no guanya a domicili el Balaguer. El cuer de la categoria, a 4 punts de la salvació, visita el Xevi Ramon de Vilassar de Mar esperant iniciar un difícil camí cap a la permanència. Al davant, un conjunt maresmenc que acumula 5 partits sense guanyar. Tot i això, només Santboià i Olot han guanyat al Maresme. Els homes de Juanjo Tenorio esperen sumar una victòria, després de 6 empats als últims 8 partits. Per part local, el club ha anunciat aquest divendres un fitxatge. Es tracta de Yossef Ezzejjari, de 19 anys, i que arriba procedent de l'Esport Club Granollers.

Duel directe a la Bòbila entre tretzè i catorzè. El Gavà vol refer-se de l'última derrota a Vilatenim i recuperar les bones sensacions de l'últim precedent a casa, el 3 a 0 contra el Cornellà. Visita els gavanencs el Vilafranca, en el partit que podria significar l'estrena oficial amb els penedesencs del davanter Marc Masip. Al bàndol local, una gran notícia per a Albert Poch: la recuperació del migcampista Gerard Boira, un dels fars creatius de la plantilla blaugrana. La prèvia del partit, al blog del Mestre Lluís Montaner. La prèvia del gran Havok.

Duel per allunyar-se de la part baixa a la Verneda. El Júpiter, penúltim, busca retallar el punt que el separa de la salvació rebent el Castelldefels, que té les places de descens a 2 punts. De fet, un triomf grisgrana situaria els de Juanjo García per sobre dels mariners a la taula. Per part groga, la derrota de l'última jornada de 2012 contra el Rubí refredava la recuperació de l'equip, que li va valdre per sortir del descens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada