divendres, 1 de març del 2013

Prèvia J26


Olot-Cornellà, primer contra segon... i nou partits d'altíssim nivell!

Cap de setmana intens, set hores del millor futbol a Tercera.

Aquests són els horaris de la J26:

DIUMENGE, 3 DE MARÇ DE 2013
12h Castelldefels-Manlleu
12h Europa-Muntanyesa
12h Rapitenca-Grama
12h Vilassar-Júpiter
12h Rubí-Terrassa
12'15h Balaguer-Vilafranca
16'30h Palamós-Santboià
16'30h Vic-Figueres
16'30h Olot-Cornellà
17h Pobla-Gavà

L'Olot-Cornellà és, sens dubte, el partit del cap de setmana a Tercera. Arriba a la jornada 26. Ni massa d'hora com per ser intranscendent ni massa tard com per ser definitiu, però en un equilibri difícil entre les dues conseqüències. L'equació és clara: una victòria olotina reforçaria el liderat dels garrotxins, amb 4 o 5 punts sobre el segon (l'Europa, tercer, podria entrar en l'equació) i amb el 'goal average' guanyat als homes de Jordi Roger; un empat deixaria les coses relativament igual, si bé una victòria de l'Europa a la matinal comprimiria encara més la situació del triumvirat; i un triomf cornellanenc faria viatjar el liderat a l'autocar de tornada al Baix Llobregat, 12 jornades després, amb el conseqüent 'goal average' i els tres primers classificats que podrien quedar en un estretíssim marge de 2 punts.


  • Matemàtiques al marge, l'Olot-Cornellà ofereix molts ingredients de partit gran:
  • Millor atac (46 gols a favor del Cornellà) contra millor defensa (11 gols en contra de l'Olot)
  • Millor local (Olot, 39 punts de 39 possibles a casa) contra millor visitant (25 punts de 39 possibles per al Cornellà)
  • Màxim golejador (Carlos Martínez, Olot, 19 gols) contra principal perseguidor (Enric Gallego, Cornellà, 15 gols)
  • Els dos millors tàndems de Tercera, cara a cara: Carlos-Uri, 25 gols, contra Enric-Boris, 24.
  • Dues ratxes xoquen de ple: l'Olot no ha cedit cap punt al Municipal, el Cornellà no ha perdut el 2013


Amb la baixa del porter menys golejat de Tercera, Óscar Fornés (0'30 gols/partit) per l'expulsió a Gavà, el possible onze de l'Olot presenta un dubte principal: qui ocuparà la posició d'interior dret. Hi opten Raúl Rodríguez, Ivan Cristino, Jordi Roca o un Marc Francolí que arrossegava molèsties. Un possible onze inicial el formarien Aleix; Hostench, Serra, Peña, Freixa; Vallès, Abel, Roger, Raúl; Uri Santos i Carlos Martínez.

El Cornellà no presenta baixes, i el seu onze podria estar format per José Bermúdez; Israel, Raúl Capó, Jose, Joel; Juli, David García, Dani Martí, Pep Caballé; Enric i Boris.

Podeu llegir prèvies a GolCat. La del bàndol cornellanenc, via Adrià Garcia; i la del cantó olotí, gràcies a Oriol Boix. També teniu prèvia al web de la UE Olot.

Diumenge podreu seguir el partit al compte de Twitter de GolCat, @Gol_Cat.

La jornada inclou altres duels que modelaran la forma de les 'tres zones' de la Tercera actual.

Esperarà pescar alguna retallada de punts a Olot i Cornellà, o als dos, l'Europa, que té una nova prova de foc al Nou Sardenya. Els graciencs viuran un nou derbi barceloní, segon consecutiu a casa. Arriba al Nou Sardenya un Muntanyesa que vol reivindicar-se després de dues derrotes seguides. Els de Manolo González veien diumenge passat com la Pobla capgirava un duel que s'havia posat de cara per als de Nou Barris. Ara, amb les places de descens tres punts per sota, necessiten obtenir el segon triomf a domicili (s'estrenaven als Canyars) per allunyar fantasmes. L'Europa, de la seva banda, té el segon 2 punts per sobre i el líder 4 amunt. Acabarà la jornada a una distància d'entre 2 i 7 punts del liderat, un ampli ventall a només 180 minuts (els 2 partits que enfronten els 3 primers) de diferència. Els de Pedro Dólera volen mantenir els excel·lents registres a casa, on no han cedit cap derrota i el màxim que han concedit són 3 empats (Rapitenca, Grama i Castelldefels). De fet, l'Europa encadena 5 victòries seguides a casa. A l'anada, i al partit del curs passat a Gràcia, empat entre tots dos equips. Prèvies: l'altra cara del partit al web del CE Europa; prèvia al blog d'Ignasi Trapero dedicat al conjunt escapulat.

Dos equips en un bon moment de formes, però en zones de la taula oposades, es creuaran als Canyars. Dues victòries consecutives han deixat el Castelldefels amb un marge mínim, de 4 punts, sobre la zona perillosa. Dues victòries consecutives han deixat el Manlleu amb un marge mínimanent còmode, de 4 punts, sobre el cinquè. Consolidar la salvació i consolidar la quarta plaça passen per la ment dels dos conjunts al duel de diumenge al Baix Llobregat. Els osonencs no podran comptar amb Juanjo Sanmartín, lesionat de llarga durada, ni amb Baruc Nsué, que a Terrassa es retirava amb molèsties que el faran ser baixa entre una i dues setmanes. El Castelldefels ha sumat 4 victòries a casa... on ha marcat 8 gols. Els d'Eloy Martínez treuen màxim rendiment als gols que marquen als Canyars, i tenen a Gilberto Braz en un excel·lent moment de forma: ha marcat els dos gols guanyadors de les dues últimes victòries.

Derbi vallesà amb objectius de rerefons decisiu. El Rubí vol confirmar el bon resultat a Can Rosés fa una setmana (triomf contra el Vilassar) davant un Terrassa ferit. Els homes de Miki Carrillo queien la setmana passada contra el Manlleu i tenen ara el 'play-off' a 9 punts, amb l'average perdut amb els osonencs. Un triomf a Rubí col·locaria els egarencs a dos punts dels homes d'Alberto Fernández, ara cinquens, i elspodria donar opcions de guanyar-los el 'goal average'. Els rubinencs, que només han cedit dues derrotes a casa (contra el tercer, l'Europa, i el quart, el Manlleu), apel·laran a la fórmula de l'èxit que els donava els tres punts davant el Vilassar: ser segurs al darrere i tenir afinats els dos principals recursos ofensius de l'equip, Javi Sánchez i Baby. Entre els dos han marcat 22 dels 37 gols de l'equip, gairebé el 60%. 

Reivindicat a domicili fa set dies, amb el sorprenent triomf a Nou Barris (per la manera com es va produir, remuntant un 2-0), la Pobla Mafumet torna al Municipal tarragoní esperant superar un dels equips més en forma del 2013. El Gavà està tornant a mostrar la seva millor cara, allunyada l'afectació dels problemes extraesportius. Cinc victòries als últims sis partits, amb triomf contra el totpoderós Olot la setmana passada. Els homes d'Albert Poch són onzens, equidistants, a 10 punts, de la quarta plaça i del descens. Sense renunciar a res (fa ben poc signaven un 12 de 12 que de produir-se ara els col·locaria probablement a la lluita del play-off), els gavanencs buscaran un triomf que els situï a només dos punts dels tarragonins. La Pobla només ha guanyat un partit dels últims sis disputats a casa. Els homes d'Iván Moreno tenen el quart 5 punts per sobre. No val a badar. Prèvia al blog de Havok dedicat al CF Gavà.

Busca el primer triomf a la segona volta el Figueres. El balanç de les 6 primeres jornades de la segona meitat del curs es resumeix amb 4 empats (3 de 3 a casa) i 2 derrotes. Els homes d'Arnau Sala, amb el play-off 6 punts per sobre, visiten un Vic molt necessitat. Els osonencs són ara mateix en zona de descens, però la conjura al Municipal els ha dut a sumar dos triomfs per la mínima (contra Gramenet i Gavà) des de l'arribada del tècnic Dani Juvany. El Figueres, que fa dos mesos i mig que no venç a domicili, té lluny de Vilatenim una de les seves assignatures pendents. Els de l'Alt Empordà són el 15è equip de Tercera a domicili, registre que compensen sent el 4t millor equip a casa. Partit complicat, xoc d'aspiracions. La voluntat d'apropar-se al grup de candidats davant la necessitat d'assegurar punts a Osona per arribar a la recta final amb la salvació ben a prop, o materialitzada.

Espera seguir engrandint la història d'un curs excel·lent la Rapitenca. Dues victòries seguides per la mínima (1-0 contra el Rubí i 0-1 a la Verneda) han deixat els homes d'Antoni Teixidó a la vuitena plaça, amb el quart lloc, inesperat l'estiu passat, a 7 punts. Ara reben allà on se senten més còmodes, a la Devesa, l'únic equip de Tercera que encara no ha guanyat, la Gramenet. El conjunt ebrenc és el segon més fiable de la categoria a casa. Només hi ha encaixat 4 gols en 12 partits, una diana en contra cada tres duels... Dues dinàmiques, com a l'Olot-Cornellà, que xoquen gairebé de ple: la Rapitenca no perd a casa des de fa més de sis mesos (al debut de lliga contra la Pobla), i la Grama acumula dos mesos sense guanyar, i sense guanyar fora. L'últim triomf va ser al Joan Baptista Milà.

L'estrena (o reestrena) de Quim Ayats al Santboià no es va iniciar de la millor manera, amb derrota a casa contra el Castelldefels. Ara la voluntat de retornar al camí positiu xocarà de ple amb un rival que vol sortir del descens mantenint la recuperació al seu camp. El Palamós ha guanyat dos dels tres últims partits a casa, dada a tenir en compte partint de la base que fins el 20 de gener no havien guanyat al Nou Municipal aquest curs. Els homes d'Eduardo Vílchez, a un punt de la permanència, reben un Santboià que es debat entre assegurar la salvació (escric en paraules del seu tècnic) i intentar situar-se a la part mitjana-alta. La quarta plaça és ara mateix 9 punts per sobre. Duel especial per a Iván Díaz, ara al Palamós, que s'enfrontarà al seu equip de principi de curs.

El Vilassar de Mar ha perdut els dos últims partits. Ara torna al Xevi Ramon amb la voluntat de recuperar el somriure davant el seu públic, i rep un rival que té un marge molt estret davant la zona perillosa. El Júpiter viatja al Maresme fent equilibris sobre la corda de la permanència. Té la zona de descens un sol punt per sota. Els de Juanjo García buscaran un triomf a domicili, quelcom que només van aconseguir el 25 de novembre a Cornellà. Des de llavors, 3 empats seguits, i 3 derrotes seguides, un balanç que volen mirar de retallar ara en un nou duel de nouvinguts a Tercera aquest curs.

Nou duel directe a la part baixa per a Vilafranca i Balaguer. Els penedesencs, que després de superar el Palamós se situaven amb tres punts de coixí sobre el descens, visiten un camp complicadíssim. El Balaguer, també a 3 punts, però de la salvació, acumulen 9 partits sense perdre a la Noguera. 13 punts de 27 possibles (2 victòries i 7 empats). Els homes de Puchi fa més de cinc mesos que no vencen a domicili, i encararan el repte majúscul de guanyar al difícil camp del cuer. Un triomf del Balaguer podria fer trontollar la situació a la part baixa, tenint en compte els difícils compromisos dels tres equips que el precedeixen a la taula i la revolució numèrica que significaria que el llistó del descens s'apugés notablement. La Prèvia, al blog del Mestre Lluís Montaner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada