divendres, 8 de març del 2013

Prèvia J27

Passat ja el duel entre líder i segon, arriba una nova jornada per començar a encarar la recta final. En tan sols 9 dies arribarem a la tercera i última meta volant, la que deixarà els 20 equips, agrupats en 3 grans aspiracions, a 10 jornades del destí final. La Tercera està apassionant ara, quan encara queden 36 punts en joc. Imagineu només com es posarà quan es vagi apropant el maig decisiu.

Aquests són els horaris de la J27:

DISSABTE, 9 DE MARÇ
17h Gavà-Europa

DIUMENGE, 10 DE MARÇ
11'45h Grama-Vilassar
12h Santboià-Balaguer
12h Muntanyesa-Rapitenca
12h Júpiter-Rubí
12'30h Vilafranca-Vic
16'30h Manlleu-Palamós
16'30h Figueres-Olot
17h Terrassa-Castelldefels
17h Cornellà-Pobla

El partit de la jornada és el Figueres-Olot. No només perquè juga el líder, sinó pel caràcter especial d'aquest partit entre dos grans del futbol gironí i català, i perquè serà la primera visita de l'Olot a Vilatenim. Els olotins, amb la moral excel·lent després del triomf contra el Cornellà de diumenge passat, visiten un dels candidats a ocupar la quarta plaça, però per sobre de tot tindran un gran repte referent a la seva trajectòria com a visitants. Els de Julio Bañuelos acumulen 4 sortides sense guanyar i 377 minuts sense marcar lluny de la Garrotxa. L'escenari per intentar trencar la mala dinàmica no sembla el més indicat: el Figueres no perd a Vilatenim des de fa gairebé 16 mesos. L'última derrota va ser el 13 de novembre de 2011. Els empordanesos sumaven fa set dies el primer triomf de la segona volta, a Vic. Ara esperen plantar cara al líder de la categoria. A GolCat, entrevista a David Busquets feta per Oriol Boix; i l'entrevista que li vaig fer a Uri Santos, davanter de l'Olot. La prèvia del partit, al web de l'Olot.

El líder juga contra un aspirant a la quarta plaça i el segon classificat... també. El Cornellà rep al Nou Municipal el cinquè classificat, una Pobla Mafumet que després de dues victòries consecutives ja té el play-off només 3 punts sobre. Els verds buscaran un triomf treballat per recuperar-se després de la derrota a Olot. Tenint en compte que el líder té un desplaçament complicat, el duel podria servir als de Jordi Roger per apropar-se de nou a la primera plaça de nou. El conjunt tarragoní, de la seva banda, acumula dos partits seguits anotant tres gols, tot i que a domicili només ha sumat tres victòries aquest curs, totes per la mínima (0-1 a la Ràpita i a Castelldefels i el 2-3 a Nou Barris). El davanter del Cornellà, Enric Gallego, és a un sol gol d'igualar el registre (17) del curs passat.

Obrirà la jornada l'Europa al camp d'un Gavà intractable els últims temps a casa. Cinc partits sencers sense encaixar un gol i, lògicament, sense perdre, amb 13 punts de 15 possibles. A la Bòbila han caigut, per més d'un gol, el líder (2-0 contra l'Olot) i el segon classificat (3-0 davant el Cornellà); i hi arriba ara un conjunt gracienc que mai ha caigut per més d'un gol (les tres derrotes s'han produït per 1-0 a domicili) i que espera seguir sumant per mantenir-se prop dels capdavanters. Serà un partit exigent per a tots dos equips. Els gavanencs, situats a la zona mitjana i còmoda de la taula, intentaran batre el tercer equip de la taula i recuperar-se de la golejada encaixada a la Pobla de Mafumet. Un triomf gracienc col·locaria els de Pedro Dólera a la segona plaça provisional, posant pressió al Cornellà per al duel de diumenge. Només tres equips han superat el Gavà a la Bòbila aquest curs: la Grama, el Manlleu i el Rubí. S'enfronten dos dels equips amb millors informadors, per tant, prepareu-vos per ampliar dades del duel. Primer, l'altra cara del duel, per Genís de Moner al web de l'Europa. Com a qualsevol partit del Gavà, bàsic passar pel blog de Havok. I sent una nova cita de l'Europa, pas obligat pel ¡Vamos escapulados! d'Ignasi Trapero.

El segon màxim objecte de desig de la classificació, la quarta plaça, no té propietari assegurat, com a les últimes cites, tot i que numèricament gairebé. L'empat del Manlleu als Canyars i la victòria de la Pobla contra el Gavà. Una derrota osonenca i un triomf grana, amb 10 gols de diferència entre els dos duels, treuria la plaça als manlleuencs. Els de Jordi Dot reben un equip en zona de descens, el Palamós. Els empordanesos, que arriben al duel després d'empatar a casa contra el Santboià, tenen la salvació un punt per sobre. Només el Gavà i el Cornellà han guanyat a Manlleu, però els d'Eduardo Vílchez intentaran esgarrapar algun punt en una plaça complicada, com ja van fer al Nou Municipal de Cornellà.

Vol demostrar que no té sostre la Rapitenca. Els del Montsià, setens, enllacen tres victòries seguides per un gol a zero. Esperaran escriure el quart capítol "en línia" a domicili de nou, un cop van trencar a la Verneda la mala ratxa lluny de l'Ebre. Els d'Antoni Teixidó tornen a Barcelona, ciutat on van vèncer per primer cop fora, per visitar un Muntanyesa que s'ha tornat a gravar a foc la necessitat de sumar a casa. Després de perdre amb remuntada inclosa davant la Pobla a Nou Barris, i d'esgarrapar un punt al Nou Sardenya, els de Manolo González, amb el descens tres punts per sota, intentaran tombar l'excel·lent desplegament defensiu del rival. La Rapitenca és el quart equip menys golejat de Tercera, sobretot amb l'encert a casa, on ningú millora els seus registres defensius. La contenció i el perill a les contres seran els ingredients que s'hauran de tenir en compte al camp de la 'Monta'. Els ebrencs no descarten res, i més tenint la quarta plaça només cinc punts per sobre...

Amb quatre derrotes als cinc últims partits i quatre punts dels últims 18 possibles, el Rubí vol ressorgir, recuperar el to mostrat davant el Vilassar, en l'únic triomf de l'últim mes i mig. Els d'Alberto Fernández visiten un Júpiter pràcticament obligat a sumar si no vol retornar a les places de descens. Els barcelonins, amb el descens just un punt (i una posició) per sota, esperen retornar a les victòries a casa que els van fer crèixer en autoestima i moral, abans de la dolorosa derrota als últims compassos del duel contra la Rapitenca. Duel interessant des del punt de vista tàctic, amb dos equips en què destaquen les peces ofensives, si bé els grisgrana no podran comptar amb el màxim golejador, Elhadji Bandeh, sancionat per acumulació de targetes. L'empat a Vilassar, per coratge i insistència, pot ser el model per al Júpiter, que davant tindrà un dels millors equips de la categoria, probablement condicionat pel fet de veure ara mateix la quarta plaça cinc punts per sobre.

La victòria a Rubí va retornar el Terrassa al bon camí mostrat a Vilassar o la Ràpita, i del qual es va apartar (probablement, no per demèrits propis) en la visita del Manlleu al Vallès. Els homes de Miki Carrillo rebran ara el Castelldefels, en un duel molt interessant ja que posarà, cara a cara, dos equips que busquen reafirmar dos models de racció en zones de la taula diferenciades. Tot i el cop de l'última derrota a l'Olímpic, els egarencs són a set punts del play-off, res impossible quan en queden 36 en joc. Al davant, un conjunt mariner que ha ressorgit després de caure a casa contra el Cornellà, amb quatre jornades invicte i vuit punts de 12 possibles, registre que ha donat als d'Eloy Martínez un lleuger coixí (quatre punts) sobre la zona de descens. La victòria al Joan Baptista Milà de fa dues setmanes trencava una mala ratxa de gairebé sis mesos sense guanyar lluny dels Canyars, i ara es busca la tercera, la vençuda, a Terrassa. Els vallesans esperen obtenir un triomf que els podria fer pujar més llocs a la taula, tenint en compte l'exigència dels duels dels equips situats just per sobre. El Terrassa només ha perdut tres partits a domicili, els tres per 1-0 (Vilafranca, Santboià i Olot). La prèvia del Canal Terrassa Vallès, al web Terrassa Digital.

Necessitat de sumar, i a poder ser tres punts, la que es viurà al Joan Baptista Milà. Quim Ayats espera aconseguir la primera victòria amb el Santboià després d'un empat i una derrota. I el Balaguer necessita sumar si vol esmenar l'última derrota a casa, que deixava els de la Noguera amb la salvació a dues passes, quatre punts per sobre. Els de Tenorio busquen, de retruc, trencar la mala ratxa a domicili. El Balaguer no guanya lluny de la Noguera des de fa més de 10 mesos, i a domicili només ha sumat tres empats aquest curs. El Santboià, de la seva banda, és ara desè, amb les posicions de play-off a nou punts, i només ha sumat un punt dels últims 12. Moment de capgirar dinàmiques per als dos conjunts, circumstància que provocarà que si no hi ha empat, el derrotat quedi bastant tocat de cara a les aspiracions futures o al propòsit de recuperació.

S'enfronten dos equips seguits a la taula a Can Peixauet. El Vilassar, dotzè, visita la Grama, tretzena. Els maresmencs tenen dos punts més que els colomencs, que esperen, de nou, sumar el primer triomf del 2013 davant la seva afició, després d'empatar amb l'Europa en l'últim partit a casa. De fet, és ben conegut que vèncer la Grama a Santa Coloma és objectiu difícil. Només ho va aconseguir el Palamós fa més de mig any, a la primera jornada. Cap dels quatre primers han guanyat a Can Peixauet, estadística que s'amplia a cap dels sis primers (s'hi sumen Pobla i Figueres) si tenim en compte també els partits a domicili. Tot i només haver perdut un partit, els de Toni Romero n'han guanyat... dos a casa. Els nou empats aconseguits ajuden a entendre la dificultat de guanyar a Can Peixauet... per a qualsevol equip.

Duel directe, i ja van uns quants seguits, per al Vilafranca. El degà penedesenc, després de dues victòries seguides, vol mantenir o ampliar els cinc punts de distància sobre el descens davant un Vic que és penúltim i al qual només li queda l'opció de puntuar al Penedès, després de les dues derrotes seguides, a Cornellà i a casa contra el Figueres. Els de Dani Juvany són a dos punts de la permanència. Afrontaran un duel contra un Vilafranca que n'acumula tres seguits, després del Castelldefels, el Palamós i el Balaguer. El Vic fa més de 10 mesos que no guanya a domicili, i el Vilafranca s'ha enfortit al Municipal, on només han guanyat els tres primers classificats. Partit del Vilafranca, prèvia del Mestre Lluís Montaner, com sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada