dimarts, 18 de juny del 2013

Fem balanç, capítol 11: L'any de la Pobla Mafumet

Com ja vam fer a la conclusió del curs passat, obrim la sèrie Fem balanç. 20 articulistes que segueixen l'actualitat dels 20 equips de Tercera analitzen l'any viscut a la categoria.

Onzè capítol de la sèrie per al CF Pobla Mafumet. 7è classificat, l'any de la Pobla és inevitablement, però injustament, crec, jutjat segons els dos últims cursos. Dues presències consecutives al play-off que han marcat un curs amb canvi d'entrenador (òptima estrena d'Iván Moreno) i renovació a fons a la plantilla. Els grana han donat guerra però van quedar descartats abans del tram final de la lluita per la quarta plaça.

Repassa l'any de la Pobla Mafumet l'Helder Moya, cap de premsa del club i, en conseqüència, un dels principals difusors de l'actualitat del filial grana.



FEM BALANÇ - CAPÍTOL 11


Un curs de descobriments
article d'Helder Moya
edició de Roger Sánchez

Després de dues temporades excel·lents, en què el CF Pobla de Mafumet va viure les mels de disputar dos play-off d'ascens a Segona B, enguany el filial del Nàstic no ha pogut repetir la fita. Si els dos exercicis anteriors van ser autènticament de matrícula d'honor, aquesta campanya ha estat de notable alt.


Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Una plantilla profundament renovada, ja que fins a set futbolistes van donar el salt al primer equip del Nàstic, un entrenador nou i la mitjana d'edat més baixa dels sis anys que els pobletans sumen a Tercera eren factors molt a tenir en consideració.

La Pobla ha tornat a assolir la primera de les seves fites cada vegada que comença un campionat: la permanència. Un cop aquesta es va aconseguir ningú els negava als joves futbolistes del club intentar repetir l'èxit dels cursos passats. No ha pogut ser, però el CF Pobla de Mafumet ha presentat batalla fins pràcticament les últimes jornades de lliga, quan les matemàtiques resultaven impossibles i l'equip es va desinflar. Iván Moreno començava la seva etapa a la banqueta sabent que no podria disposar de Víctor Bertomeu i José Ángel Bueno fins al febrer, ja que els dos estaven en procés de recuperació de lesions de consideració. A tot això, i en la part vital de la temporada es trenca una de les dos torres de l'eix defensiu, el central Albert Mozo, qui juntament amb Toni Cunill, ha format una parella molt sòlida a la rereguarda. El tècnic del filial grana no va acabar de trobar-li una bona parella de ball a Cunill a l'eix, i això l'equip ho va notar en excés i va presentar alguna debilitat que els rivals van saber aprofitar.



Toni Cunill, recentment fitxat pel Llagostera / Foto: Àngel Garreta / REMImages.com

Tot i aquests contratemps, la Pobla ha estat un dels equips que sempre ha anat de cara amb l'equip contrari. Des del primer minut, l'aposta del filial del Nàstic ha estat la d'intentar portar la iniciativa del joc, buscant bones combinacions i associacions durant els 90 minuts de joc. Un segell que perdura, que va implantar Santi Coch, que va transformar Kiko Ramírez i a qui Iván Moreno també ha sabut afegir els seus ingredients. Sorprenent ha estat el treball d'Alberto Varo a la porteria qui, acabat de pujar del juvenil de Divisió d’Honor del Nàstic i rotant-se la titularitat amb Castarnado, ha salvat punts en més d'un terreny de joc. Gran fortalesa la de Mozo, Cunill, Juli Serrano i Fran Carbia.


Aquest últim, com sempre, barallant-se amb tots els defenses del grup V de Tercera divisió, i amb la pólvora encesa com ho demostren els 12 gols que ha fet enguany entre lliga i Copa Federació.


Per acabar, dues mencions especials. La primera per a Yago Aguilar, qui fins el passat mes de febrer exercia com a director del futbol base del Nàstic. El seu equip de treball i ell han estat un dels pilars de que la feina tan ben feta al planter grana, reculli fruits a la Pobla i al primer equip tarragoní. I per últim, a Joan Arasa, qui durant un any i poc ha estat el delegat dels pobletans, i a qui la seva personalitat, tarannà i tasca han deixat empremta. Gràcies!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada