divendres, 7 de juny del 2013

Quatre partits. Tot comença de nou a Mairena del Alcor



14 d'abril. L'Olot cau al Municipal, estrepitosament, contra el Palamós, equip que lluita per la permanència. És la primera derrota, i de fet són els primers punts, que marxa del camp olotí aquest curs. El Cornellà se situa un sol punt per sota; l'Europa, a dos. El líder està contra les cordes. Queden sis jornades per al final.

I l'Olot deixava el campionat a un sol punt (el que va sumar a la Devesa) encadenant quatre victòries consecutives.

Aquesta és la VÍDEO-Prèvia que he fet aquest matí per a l'Esports en xarxa de La Xarxa, amb declaracions del tècnic olotí, Julio Bañuelos:



Quatre partits. Aquesta és la distància que separa els olotins de l'ascens a Segona B. Diumenge passat arriba a quedar-se a només dos gols de la proesa. L'Elx Il·licità va celebrar un ascens que esperava l'Olot, en terres olotines.

Ara tot torna a començar, a mitges. Queden, com a molt, quatre partits, dues rondes, per tocar el cel. El camí recorregut fins ara ens ha deixat pel camí un campionat de Tercera, bones actuacions i una il·lusió col·lectiva de completar la fita.

Quatre partits sense guanyar precedeixen el viatge a Mairena del Alcor (Sevilla). El CD Mairena és la primera pedra al camí de la UE Olot. El quart classificat del grup 10 (un dels andalusos) rebrà els homes de Julio Bañuelos després d'haver superat el Collado de Villalba madrileny a la primera ronda. Serà un partit físic, en un camp de dimensions més reduïdes que el Municipal d'Olot i en què els catalans buscaran no caure en les errades de la ronda de campions.

Al Martínez Valero es va encaixar derrota, no es va marcar cap gol i l'expulsió (molt més que discutible) de Roger hauria pogut ser un mal major. A la tornada dues imprecisions, dos malentesos, al darrere va col·locar un 0-2 que acabava sent llosa definitiva.

L'Olot buscarà aquest dissabte començar de zero. Recuperar les essències, mantenir l'excel·lent nivell defensiu, amb els dos laterals afinats. Comprovar el bon criteri al mig del camp, on Cristino, diumenge passat, va actuar amb sobrietat i encert en la presa de decisions, malgrat les circumstàncies; aprofitar la verticalitat i el nervi d'Uri Santos, que va acabar tocat el partit de diumenge i serà dubte fins a última hora; explotar l'incisiu Enric Vallès, projecció ofensiva, esquerra fina, possessió quan convè. I el moment de Carlos Martínez Rodríguez. L'home gol de Tercera (26 dianes fins ara), el futbolista amb més minuts a les cames de l'equip, acumula quatre cites sense marcar. Toca retornar a les velles belles sensacions.

L'experiència de l'Elx... però també la del Palamós. Encaixar el cop, assumir-lo i aixecar-se. La Unió Esportiva Olot ha treballat en temps rècord aquest curiós canvi de xip: caure eliminat d'una opció d'ascens però tenir-ne una altra de camí més llarg només sis dies després.

El camí comença a Mairena del Alcor. Un equip que repassàvem A GolCat aquest dijous gràcies a l'article d'Oriol Boix i a les impressions d'Enric Vallès. Un primer assalt que medirà la intensitat dels uns, amb el factor camp en contra, i la recuperació i persistència dels altres, llepant-se les ferides però amb la idea imborrable de seguir volent-ho tot.

Molta sort, Olot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada