divendres, 21 de juny del 2013

Fem balanç, capítol 14: L'any del Cornellà

Com ja vam fer a la conclusió del curs passat, obrim la sèrie Fem balanç. 20 articulistes que segueixen l'actualitat dels 20 equips de Tercera analitzen l'any viscut a la categoria.

Catorzè capítol de la sèrie per a la UE Cornellà. 2n classificat, partia com a gran favorit al títol, amb l'Olot, i els dos equips van complir amb les expectatives, amb l'Europa de tercer convidat. Líder el primer tram de curs, i animador de les opcions al tram final, només el goal average amb els olotins impedia que els de Jordi Roger assolissin la primera plaça. Durant el curs ha deixat clara la filosofia d'encaixar els cops per aixecar-se'n encara més enfortit.

Repassa l'any del Cornellà el Jorge Vázquez. Seguidor constant del futbol català, el podeu veure amb facilitat a diversos camps, des de l'Hospitalet fins al Martinenc, del Nou Sardenya a, lògicament, el Nou Municipal de Cornellà. Allà ha seguit un any de sentiments gairebé contradictoris. Agitament extraesportiu, èxits esportius, i un cop, l'eliminació davant el Depor B, encaixat quan millors sensacions semblava tenir l'equip.



FEM BALANÇ - CAPÍTOL 14


Un any excel·lent
article de Jorge Vázquez / @JorgeVazLaf
edició de Roger Sánchez

Com tot curs que es presti, per saber si s'ha superat el llistó de l'anterior cal esperar al final per posar nota i aquest és el moment. La nota final de la UE Cornellà aquest any és d'excel·lent. Caure a la primera ronda del play-off davant el Fabril va suposar un trist final per a una temporada en la qual es va aconseguir la màxima puntuació del club des a Tercera Divisió.


Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Dues temporades acumula Jordi Roger al capdavant de l'equip. En la seva primera campanya es va quedar a les portes del play-off (l'equip va ser 5è) i en aquesta a les portes del campionat. No solament havia de conscienciar els seus jugadors de cara a cada partit, sinó també intentar aïllar-los dels problemes institucionals que es van viure a principi de temporada. El primer terç del curs futbolístic va ser perfecte, 30 punts de 39 (i lideratge les primeres 13 jornades). Un bon inici per lluitar pel campionat i l'ascens posterior. Però en el plànol institucional la cosa era diferent, es vivien moments convulsos, per primera vegada en molt temps s'anaven a produir unes eleccions i no es van desenvolupar de la millor forma possible: baralles internes, denúncies creuades, fets que van enrarir l'ambient que, d'una o una altra manera, van afectar l'equip i els seus resultats. Quan van passar les eleccions i José Gálvez va donar el relleu a Álex Talavera es va tornar a poc a poc a la tranquil·litat, però en l'aspecte futbolístic l'equip no s'acabava de recuperar.

Això va arribar a l'últim terç. Un bon final de lliga va permetre a l'equip lluitar fins a l'últim minut pel campionat i preparar-se de cara als play-off. Però la deessa de la fortuna no va estar del costat del Cornellà. A l'acabar segon en la lliga, li tocava a la primera ronda un quart classificat. A simple vista, tot de cara per passar de ronda, però el bombo va voler que toqués el Fabril, un filial, equip sempre perillós que va posar punt final a la temporada de l'equip verd.


Enric Gallego, màxim golejador del Cornellà // UE Cornellà

Per aconseguir l'objectiu es va mantenir el bloc de la plantilla de la temporada anterior, reforçant algunes posicions. El bon any que s'estava realitzant va servir perquè Enric Gallego provés fortuna al Sheffield Wednesday anglès, i perquè es comentés que Boris  Garrós podria anar al Sant Andreu de Segona B. Al final, però, res va fructificar i es va poder acabar la temporada de bona manera.

De cara a la temporada que ve, amb el mateix objectiu que aquest any, caldrà veure si es manté el bloc o cal reforçar l'equip, la qual cosa posaria a prova la fita de mantenir de nou l'efectivitat mostrada aquest any. Serà difícil.

En resum, un bon any, del que s'haurà après bastant i del què segur que servirà per corregir errors de cara al futur. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada