dimecres, 5 de març del 2014

La il·lusió se'n va als penals

L'Ascó queia com el Figueres, a la tanda de penals contra un Segona, el Sabadell, que s'imposava després de l'empat als 90 minuts de joc (1-1). A la tanda el 'Santo' De Navas va ser decisiu per als vallesans, que disputaran les semifinals de la Copa Catalunya (2-4).

Genís Soldevila, en una acció del partit // Iris Solà - FC Ascó

I això que el Sabadell es va avançar aviat al marcador. Als set minuts, un penal comès a Tamudo el convertia Édgar Hernández (que jugava a Tercera fa un parell d'anys, amb el Gavà). Abans del descans, però, l'Ascó reaccionava, i un dels homes-gol dels asconenc, Ermengol Graus, convertia la igualada als 26 minuts. El bon treball defensiu de l'Ascó va contenir les opcions del Sabadell, i fins i tot els de Miguel Rubio van gaudir d'alguna aproximació per endur-se l'eliminatòria.

Gran aspecte de la tribuna del Municipal asconenc, amb un miler de persones // Iris Solà - FC Ascó

A la tanda de penals, quatre de quatre per al Sabadell, que veia com el 'Santo' David de Navas aturava dos llançaments, els de Canadell i Moreno, que col·locaven els vallesans a les semifinals. Disputaran la fase final de la competició els quatre clubs catalans del futbol professional (Girona, Sabadell, Barça i Espanyol).

Menció especial per a l'actuació de l'Ascó, altament competitiu i que no s'ha rendit en tota la competició, sense encaixar-hi cap derrota.

Partit seguit via el compte de Twitter del FC Ascó i el seu directe al web del club.

Algunes cròniques del partit:

Dimarts, el Figueres feia un excel·lent partit contra el Girona, disposava de les millors opcions, però no aconseguia avançar-se al marcador en els 90 minuts de joc (0-0). A la tanda de penals els figuerencs queien eliminats de la Copa Catalunya (3-4).

Decepció figuerenca a la banqueta // FCF

El Figueres va dur la iniciativa i va disposar de les millors opcions, començant per un xut al pal d'Albert Moñino quan encara no s'havien jugat ni deu minuts de partit. Un córner molt tancat servit per Iván Cristino o un servei de falta executat gairebé a la perfecció per Moñino van ser altres opcions destacades dels figuerencs al primer temps. La Unió veia com el Girona només inquietava la porteria d'Ureña en una arribada amb molt de perill, amb vaselina de Gerard Muñoz que sortia fora per poc.

Onze inicial dels figuerencs // UEFigueres.cat

A la segona part, tot i el carrussel de canvis, la dinàmica era la mateixa, potser sense opcions tan clares. Als 63 minuts, però, el defensa del Girona, Jonás Ramalho, treia una pilota des de la mateixa línia de gol, que hauria pogut significar la diana del triomf figuerenc. El porter gironí, Palatsí, s'erigia en guardià, evitant algunes últimes opcions figuerenques i apareixent a la tanda de penals.

La ronda fatídica s'iniciava (amb el Girona primer). Eloi Amagat fallava el primer llançament del Girona, però Argi també errava al primer xut del conjunt local. Tres tandes convertides per als dos equips precedien el llançament decisiu de la sèrie de cinc. Carmona convertia el del Girona, i Albert Moñino errava el tir que donava el pas a semifinals a l'equip de Javi López.

Tot i l'eliminació, cap amunt per a un Figueres que ha estat una de les notes més positives d'aquesta competició. Personalment, crec que l'ambició, la gana, mostrades pels empordanesos a l'anterior eliminatòria, quan eliminaven el Cerdanyola a la Bòbila (2-2, 3-5 als penals) i ho celebraven amb molta passió, és, o hauria de ser, l'essència de la Copa Catalunya. La voluntat dels equips de Tercera de mostrar-se al món del futbol català, en el seu ventall més ampli, competint de tu a tu contra equips de Segona Divisió.

El 'Front Unió' animant en un dels gols de Vilatenim // FCF

He resumit breument el partit gràcies a haver-lo pogut veure en directe per internet via els companys d'Ixac.tv, que disposen d'un canal dedicat a l'Alt Empordà en què retransmeten els partits del Figueres com a local. L'enllaç és aquest.