dissabte, 15 de març del 2014

Resultats J29

Ferran Vila, autor d'un doblet, clau al triomf del Rubí // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

"Cornellà i Rubí, màxims beneficiats de l'empat a Ascó; el Gavà surt del descens"

Aquests són els resultats de la J29:


DISSABTE, 15 DE MARÇ
Santfeliuenc 0-2 Santboià (Pedro Bravo i Alberto Manga -p-)

DIUMENGE, 16 DE MARÇ
Gramenet 1-2 Cornellà (Daisuke Uemura / Dani Martí i Manu Balda)
Muntanyesa 4-1 Rapitenca (Alberto Padilla, Alex Poves -2- i Joshua Ortiz / Yélamos -p-)
Vilassar de Mar 0-1 Gavà (Adrià Blanchart)
Rubí 3-0 Castelldefels (Ferran Vila -2- i Jonathan Collado)
Ascó 2-2 Europa (Genís Soldevila i Gerard Roca / Javi Sánchez -2-)
Pobla Mafumet 0-0 Manlleu
Vilafranca 1-0 Masnou (Adri Ruiz)
Palamós 0-0 Terrassa
Figueres 2-1 Cerdanyola (Lluís Micaló i Pedro del Campo / Oriol Molins)

CLASSIFICACIÓ

Classificació després de la J29:




Gols: 22
Resultats: 4 victòries locals, 3 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Sala (Manlleu), 19. /// Veure llista completa
La dada:

  • Més líder. La Muntanyesa segueix al capdavant, i ja és l'equip del grup V de Tercera que ha estat aquest curs més jornades al lideratge de la categoria, 12, una més que l'Europa. Els de Manolo González són, a més, l'equip que ha estat més jornades en play-off, 25 de les 29 jornades disputades.

  • Rècord personal. El Cornellà se situa segon, el lloc més alt que ha ocupat aquest curs, per quarta jornada (hi havia estat abans les J5, J6 i J23). Onzena jornada del curs amb els verds en zona noble. Retorna a les places preferents el Rubí. Els vallesans, que mai han baixat de la cinquena plaça, són l'equip que més jornades ha ocupat la tercera plaça, un total de 8 fins ara. Els rubinencs han estat en play-off en 23 de les 29 jornades disputades.

  • 18 jornades després. L'Europa sortia del play-off gairebé una volta després d'entrar-hi per últim cop. Els escapulats, però, compten amb un partit menys (a Cerdanyola, els 51 minuts restants es disputaran el 2 d'abril) que els podria fer entrar a la zona noble. El màxim de jornades consecutives amb els graciencs fora del play-off han estat cinc, en el període comprès entre la J6 i la J10. 

  • Igualtat. 5 dels 8 primers, els que se situen per sota del tercer, empataven (quatre en dos duels directes). Idea clara de com d'ajustades estan les coses en les lluites principals de la classificació. Vegi's com a paradigmàtic el cas de l'Europa: empatava en una plaça complicada, Ascó; s'enduia el goal average... i, en canvi, sortia de les quatre primeres places. Els tres empats de la jornada, de fet, han implicat els tres duels directes de la primera meitat de la taula, els viscuts a Ascó, Palamós i la Pobla de Mafumet.

El Castelldefels capcot, en la derrota a Rubí // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Poder local. Arriba l'hora decisiva i els punts a casa seran més que clau. Com a mostra una dada: els sis millors locals de la categoria coincideixen, pel mateix ordre, amb els sis primers classificats (Monta-Cornellà-Rubí-Ascó-Europa-Terrassa). Al setè millor local ja hi ha canvis, ja que hi trobem el 13è classificat, el Vilafranca, que viu una excel·lent ratxa al Municipal, 16 punts dels últims 18 possibles. Els punts de casa, més enllà del tòpic, estan sent bàsics per la lluita per la promoció d'ascens i la permanència. A l'altre cantó de la balança, els dos pitjors equips a casa són el cuer (Grama) i el penúltim (Vilassar de Mar). Els seguirien Rapitenca i Gavà, seguint l'ordre dels quatre equips des de la cua, però també s'hi inclou el Manlleu, poc inspirat a casa aquest curs.

  • Ratxes. Dos equips del Baix Llobregat celebren la consecució de dues victòries després de molt de temps. El Santboià guanyava a les Grases, vencia a domicili després de quatre mesos i mig, i encadenava dues victòries després del mateix període sense fer-ho. Més clar és el cas del Gavà. Triomf a Vilassar de Mar, dos triomfs seguits i sortida del descens. Els gavanencs no encadenaven dues victòries des de fa gairebé un any, el mes d'abril de 2013, a les J33 i J34 de la temporada passada.

El Santboià, cara; el Santfeliuenc, creu // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • En negatiu. El Santfeliuenc encadena quatre derrotes en les quals no ha marcat cap gol. 0-5 al global de les quatre desfetes, ja que fins la de dissabte davant el Santboià (0-2) totes s'havien produït per la mínima.

  • 455 minuts. Són els que encadena la Pobla Mafumet sense encaixar un gol, ratxa que ha dut els tarragonins a situar-se a la zona preferent... i a ser l'equip menys golejat del grup, amb 21 dianes encaixades. Fali Carmona, del Santboià, el 9 de febrer, va ser l'últim jugador que va marcar un gol als d'Iván Moreno.

  • Líder enratxat. Tres victòries seguides, set partits sense perdre i una voracitat extrema de cara a porteria defineixen els últims duels de la Muntanyesa. Els de Nou Barris han marcat 11 gols les últimes 3 jornades (3-2 PAL, 1-4 MAN i 4-1 RAP).

  • Alberto Padilla. Reflecteix el bon moment de la Monta. Golàs de falta a Manlleu fa vuit dies, golàs de falta contra la Rapitenca aquest diumenge... i ratxa davant de porteria. Padilla, migcampista, enllaça quatre jornades marcant, amb 5 gols en menys d'un mes. 9 gols en total fins ara, triplicant el seu últim registre a la categoria, amb la Monta fa dos cursos (2011/2012, 3 gols).

  • Javi Sánchez. Sortia de la banqueta de l'Europa al descans... i dos gols per al davanter badaloní, l'únic dels vuit màxims anotadors de la categoria que marcava aquesta setmana. Javi Sánchez, 16 gols aquest curs, ha marcat als quatre últims partits en què el seu equip ha anotat (Gavà, Castelldefels, Figueres i Ascó), si bé són dues jornades consecutives només perquè enmig hi va haver una ratxa sense anotar del conjunt barceloní.

Javi Sánchez celebra un dels dos gols a Ascó // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Igualtat també als resultats. Dèiem abans que els tres empats de la jornada coincidien amb els tres duels directes a la primera meitat de la taula. Que el moment del curs es decisiu es demostra quan s'observen les tres victòries visitants, per a tres conjunts del Baix Llobregat immersos en les dues grans guerres: el Cornellà aconseguia situar-se segon, el Santboià agafava aire i confiança a la zona mitjana-baixa i el Gavà sortia del descens.

  • Locals/visitants. Ho hem mig apuntat una mica més amunt. S'han modificat una mica els ràtings (recordem que dividim punts per partits jugats, així els 20 equips són perfectament comparables). A casa s'han ajustat a l'ordre de la classificació, si més no als sis primers llocs, que coincideixen plenament. El millor local és la Muntanyesa (2'200 punts per partit), per davant del Cornellà (2'133) i un triple empat entre Rubí, Ascó i Europa (2'071). Els dos últims de la taula coincideixen amb els dos pitjors locals, Vilassar de Mar (0'800) i Grama (0'133). A domicili el Manlleu, que treia un punt de la Pobla i es manté amb només dues derrotes fora segueix al davant, amb 1'800 punts per partit jugat lluny d'Osona; el segueixen el Palamós i Santfeliuenc, que jugaven a casa i mantenen, per tant, els 1'714 punts per partit ambdós. El pitjor visitant del grup és el Vilafranca, que no modificava les seves dades ja que jugava a casa. Només 8 punts sumats de 42 possibles (0'571 punts per partit).

Micaló anota de cap l'1-1 provisional al Figueres-Cerdanyola (2-1) // UEFigueres.cat

  • 22 gols. Recuperem les mateixes dades anotadores de fa dues jornades (també s'anotaven 22 dianes les J3, J16 i J23). Jornada poc productiva, per sota de la mitjana. Només dos equips, Muntanyesa i Rubí, marcaven més de dos gols, i es produïen dos empats a zero. 13 a 9 amb domini de les dianes locals, en part per les golejades dels citats Monta i Rubí, tots dos a casa.

  • 724 dianes fins ara. Són 2'51 gols per partit (no fem càlcul per jornada ja que falta un partit). Suposa un 11'26% més que el curs passat a aquestes alçades (s'havien anotat 653 gols després de la J29).

  • Freqüència de resultats: Victòries locals 42% | Empats 26% | Victòries visitants 33%

  • Evolució. Respecte la J29 del curs passat han disminuït tant les victòries locals (-6'98%) com els empats (-24'49%) i han augmentat molt les victòries visitants (+50'79%). Dues dinàmiques clares les últimes jornades: la diferència en l'evolució dels triomfs locals es va reduint (podria ser indicatiu que a les jornades decisives els punts es queden a casa), i el principal canvi, consolidat, és la reducció clara dels empats i l'augment, encara més clar, de les victòries visitants. Un increment menys escandalós que fa un mes i mig, quan va arribar a quotes del +68% -recordem que falta un partit per disputar-se i, per tant, per computar-.

  • Equip més golejador: Palamós (51) | Equip menys golejat: Pobla Mafumet (21)

  • Equip menys golejador: Gramenet (17) | Equip més golejat: Gramenet (55)

  • Equip que millor rendibilitza els gols: Pobla Mafumet, 1'62 punts per gol marcat. A efectes matemàtics, aquesta setmana la recompensa ha estat infinita: 1 punt amb 0 gols marcats (qualsevol unitat dividida per zero resulta inifinit). El ràtio de punts per gol s'ha reduït respecte fa dues setmanes (1'72) ja que els grana han sumat els últims 4 punts amb 4 gols (mitjana d'1, que redueix el ràtio global).

  • Camp on es veuen més gols: La Bòbila de Cerdanyola (3'15 gols per partit), tot i que no s'hi ha disputat partit de Tercera aquest cap de setmana... el fet que no es veiés cap gol al Municipal de Palamós (0-0 contra el Terrassa) deixa el colisseu empordanès en segona plaça (3'07 gols/partit), i completen el podi el Joan Baptista Milà i el Municipal de Nou Barris, després dels cinc gols vistos aquesta J29 (4-1). Els dos camps, el del Santboià i el de la Monta, presenten mitjana de 3 gols per partit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada