dilluns, 14 d’abril del 2014

Els escollits per a Segòvia

Aquest dilluns al migdia la Federació Catalana ha publicat la llista oficial de la selecció catalana amateur per disputar la fase final estatal de la Copa Regions UEFA, de divendres a diumenge a Segòvia. Els 18 convocats barregen continuïtats respecte la fase inicial de Cornellà amb homes que el seleccionador, Toni Almendros, ha anat provant en les darreres edicions.

Catalunya va superar la primera fase estatal a Cornellà // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - FCF

La llista definitiva la formen els següents jugadors:

Porters
Íñigo A. Íñigo (UE Cornellà)
José M. Segovia (UE Rubí)

Defenses
Denis Coch (FC Ascó)
David López (Cerdanyola FC)
Alex Cano (CE Europa)
Andrés Borges (CF Muntanyesa)
David Márquez (FC Santboià)

Migcampistes
Roger Canadell (FC Ascó)
Alberto Padilla (CF Muntanyesa)
Pep Caballé (UE Cornellà)
Carlos Guzmán (CE Europa)
Gerard Puigoriol 'Putxi' (AEC Manlleu)
Álex Fernández (FC Santboià)

Davanters
Pedro Bilbao (FC Santboià)
Diego Fernández (CE Europa)
David Jiménez (CF Gavà)
José J. Avellaneda 'Josele' (Santfeliuenc FC)
Óscar Muñoz (UE Cornellà)

Onze de l'últim duel oficial, contra Balears, el desembre // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - FCF

En total, 18 jugadors de 10 equips diferents. Hi ha 10 convocats que formen part dels equips situats en play-off

El Cornellà, l'Europa i el Santboià seran els equips més representats, amb tres futbolistes cadascun; aporten dos homes la Muntanyesa i l'Ascó, i tindran un representant a la cita de Segòvia el Rubí, el Santfeliuenc, el Gavà, el Cerdanyola i el Manlleu.

Respecte les darreres convocatòries d'amistosos, en què Almendros citava 22 jugadors, les principals variacions responen a temes numèrics (ara ha hagut de convocar quatre homes menys) o a lesions com la de Jonatan Collado, que havia estat habitual a les darreres cites.

Amb tot, i respecte els èxits més recents (el subcampionat europeu al Vèneto, el mes de juny de 2013, o haver superat la primera fase a Cornellà de Llobregat el desembre passat) hi ha algunes absències de pes, com les de Joel Marín, Xavi León, Uri Escabrós, Ramon Rovira, Guillem Cornellà o Quim Solano.

Vuit futbolistes repetiran de la cita a Cornellà, dos per posició: els porters (Íñigo i Segovia), els centrals Cano i Borges, els migcampistes Putxi i Pep i els atacants Óscar Muñoz i David Jiménez.

El seleccionador català amateur, Toni Almendros // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - FCF

Respecte la cita del Vèneto, només cinc "reincidents": Cano, Pep, Putxi, Diego i Óscar Muñoz.

En les llistes d'Almendros des de l'últim cicle a la competició (iniciat el desembre de 2011 a la Vila-joiosa, Alacant), han destacat sempre un parell de constants en el perfil dels jugadors seleccionats: futbolistes amb gol i/o homes molt polivalents. Munta, Putxi o Joel Marín van ser alguns dels comodins en l'anterior cicle. Putxi combinava migcentre i línia defensiva a Kíev i al Vèneto, Munta va exercir de lateral i d'interior a la cita italiana i en un dels duels d'aquella fase el lateral Joel va ser ubicat a l'extrem.

Als amistosos més recents la polivalència ha caigut en homes com David Márquez, lateral amb molt de recorregut, còmode prop de la línia de fons; en Uri Escabrós, habitutat a aquest rol a la Monta; o en la figura del '10'. Un paper que, en la llista de 18 per a Segòvia, poden desenvolupar futbolistes com Alberto Padilla, Álex Fernández o David Jiménez.

David Jiménez, a la primera fase estatal // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - FCF

El gol, tot i la intenció de tenir un ampli ventall de possibles executors, caurà en dos '9' clars, Óscar Muñoz (13 gols aquest curs, amb dos mesos de lesió pel mig) i Josele (6 dianes, lesió seriosa inclosa). Cap dels quatre màxims anotadors del grup ha estat citat (de Javi Sánchez a Nils Puchades, passant per Manel Sala o Ernest Forgas). Destacaran homes importants com Padilla (bon executor a pilota aturada), David Jiménez, Álex Fernández... o els homes que tendiran a la banda, Diego i Pedro Bilbao.

Calendari
Els 18 convocats es concentraran al CAR de Sant Cugat aquest dimecres, 16 d'abril. El mateix dia faran dues sessions d'entrenament, matí i tarda. Dijous al matí sortiran cap a La Lastrilla (Segòvia), on s'allotjarà l'expedició.

El partit de semifinals contra Múrcia es disputarà divendres (18 d'abril) a les 12 hores al Municipal El Hospital, de la localitat segoviana de la Granja de San Ildefonso, contra Múrcia.

Cartell de la competició // FCyLF

En cas de superar el duel, la final de la competició esperarà els catalans. Serà diumenge, 20 d'abril, a les 12 hores, al Municipal de la Albuera, a Segòvia. El rival seria Andalusia o Castella i Lleó, que disputen l'altra semifinal divendres (a les 12h, al mateix camp de la Albuera).

Cobriré la cita per a La Xarxa, ràdio i televisió, sortint el mateix dijous cap a Segòvia. Els propers dies he preparat alguns articles per anar encarant la cita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada