dijous, 15 de desembre del 2016

Mirant la lliga des de la cua

Només queda una setmana per arribar a l'equador de la competició. Hem viscut 18 jornades apassionants, amb golejades, sorpreses, equips que han liderat amb mà de ferro i d'altres que han patit més del que s'esperaven. Entre la multitud, el Sabadell B lluita per deixar de ser l'equip amb les pitjors xifres. Els arlequinats han passat 14 setmanes en zona de descens, i 11 de consecutives a la cua de la classificació. Avui, mirem la competició des de la seva perspectiva.

El Sabadell B és l'equip que més jornades ha estat cuer // Carles Garcia - Tercera.cat
Quan ens interessa (o ens crida l'atenció) una categoria de futbol concreta el primer que fem és anar a veure la classificació. Plantar-nos-hi davant i buscar qui és el líder, quin avantatge té vers el segon i cercar a la taula creuada de partits com tenen el goal average. Ens interessa també qui entra a play-off i com està aquesta lluita. Si aquell equip que ens cau simpàtic ho té més o menys bé per entrar, i si el quart ha de fer encara tot el Tourmalet, o si ja l'ha passat i ho ha fet sumant algun punt. Mirem la zona mitjana en diagonal i llavors baixem cap avall. Qui perdria la categoria si avui acabés el campionat? Encara pot salvar-se algun d'aquests tres equips? Hi haurà sorpresa i el cuer sortirà del pou? 

Preguntes que ens plantegem sense parar a pensar (a menys que aquell sigui el nostre equip), com es veu la competició des de l'última filera. Des del galliner. Depenent absolutament de tots els rivals que hi ha per davant. Al grup cinquè de Tercera, qui viu aquesta situació d''incomoditat és el Sabadell B. Va caure a la vintena plaça en la jornada 8 i encara no ha pogut abandonar-la. "Es veu fotut. Ser allà baix és difícil. És una situació que costa d'aixecar, sobretot mentalment". Una descripció senzilla, però punyent del tècnic del filial arlequinat, Ignasi Senabre.

Dissabte passat, els seus homes es van quedar a tocar de la glòria a Les Grases. El Sabadell B va dominar el 80% del partit contra el Santfeliuenc, va aixecar un 1-0 en contra i va veure com el primer triomf a domicili li relliscava d'entre les mans al minut 96. Com a colofó a la crueltat del moment, el gol va ser obra de Carlos Olmo. Fill de l'exentrenador del primer equip, Miquel Olmo. "Fa dos mesos que competim bé i som millor que els rivals. Sabem que amb dues o tres victòries sortim del pou, però ens han penalitzat les accions puntuals en moments emocionals difícils". I és que en això del futbol, no tot és qualitat sinó que el cap hi juga un paper important. Els arlequinats podrien haver sortit de la cua en la jornada 15. Ho tenien tot de cara en el duel a casa contra el Manlleu. A quinze minuts pel final guanyaven 1-0, però Sergi Casals es va fer un gol en pròpia porteria al minut 76... i al 95 Albert Canal capgirava el marcador. Un gol que enfonsava els vallesans i treia del pou un Manlleu que no ha tornat a passar per la zona vermella. "Ser els cuers ens afecta a l’hora d’afrontar els últims minuts de partit. Si estiguéssim en una altra situació, hauríem estat capaços de tenir la pilota en els últims minuts, fixar-nos en la pilota. Quan tens por a perdre el que tens, això canvia.", destaca Senabre després de passar pel mateix tràngol en diverses ocasions aquesta temporada.

Ignasi Senabre, confiat pel joc del seu equip // Carles Garcia - Tercera.cat
L'estat dels arlequinats, a més, crida l'atenció pel bon regust de boca que va deixar el paper del curs passat, amb una més que meritòria sisena plaça. Enguany, però, una reducció important del pressupost ha marcat el camí dels sabadellencs. "La situació és diferent perquè el club és diferent. L’any passat el pressupost del filial era més gran i era més fàcil estar a dalt. Aquest any tenim jugadors de molt talent, però més joves. No ens afecta en res el que va passar l’any passat". Joventut i falta d'experiència són, doncs, els factors clau d'un moment difícil pels nois d'Ignasi Senabre. Una plantilla i un staff que, segons paraules del seu entrenador, sent el club al seu costat i no els retreu la rebaixa pressupostària: "No crec que el club no estigui amb nosaltres. La situació és la que és perquè els resultats no acompanyen. Simplement hem de millorar".

Dissabte, el Sabadell B tancarà la primera volta a Olímpia, contra l'Europa. Un altre dels equips que han bregat a la part baixa durant la primera meitat del campionat. Amb una victòria no sortirien del descens, però podrien abandonar l'última plaça i fer una passa endavant pensant en la permanència. Un objectiu que no abandonen, però que saben que només amb l'experiència podran assolir: "El grau d’experiència és fonamental a Tercera, perquè tot són detalls. Haver tingut ja tota una primera volta a Tercera Divisió ens afavorirà. I hem de lluitar perquè així sigui. Hem d’intentar fer partits més complets. Continuar i sobretot no fallar en accions puntuals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada