dilluns, 19 de desembre del 2016

Resultats J19

El Peralada, campió d'hivern

El Manlleu empatava a Olot i feia baixar els olotins a la segona plaça // Isaac Planella - UE Olot

Aquests són els resultats de la J19, última de la primera volta:

DISSABTE, 17 DE DESEMBRE
Sabadell B 0-0 Europa
La Jonquera 0-0 Santfeliuenc
Palamós 3-5 Vilassar de Mar (Marc Medina, Narcís Barrera i Jaume Duran -p- / Manu Viale, Dani Valderas, David Cano -pp- i Roger Matamala -2-)
Granollers 4-1 Figueres (Alex Gil, Diego Carrillo, Alex Español i Carlos Cano -p- / Adrià Casanova)

DIUMENGE, 18 DE DESEMBRE
Vilafranca 1-1 Ascó (Aday Benítez / Andreu Guiu)
Peralada 4-1 Júpiter (Javi Sánchez -2-, Marc Vallhonesta 'Vallho' i David Corominas 'Coro' / Rafa Murillo)
Sant Andreu 1-1 Pobla Mafumet (Joan Noguera / Rodrigo Cuenca)
Olot 1-1 Manlleu (Marc Mas / Ot Bofill)
Terrassa 0-0 Cerdanyola
Montañesa 1-1 Castelldefels (David Payán / Javi Calvo)

Dades, noms propis, fotos i vídeos que ens deixa la jornada

• Campió d'hivern. El Peralada és campió d'hivern (a la tardor), arriba líder a l'equador de la competició després de derrotar el Júpiter (4-1) i d'aprofitar l'empat de l'Olot contra el Manlleu (1-1).

• 44 punts. El Peralada és el campió amb més punts dels últims quatre anys. Des de l'Olot del curs 2012/2013, que va sumar 45 punts (millor registre del que portem de segle) que no es veia un líder a la J19 amb tants punts. Els peraladencs signen el tercer millor registre dels últims 17 cursos a Tercera.

• I ara, què? En aquest web hem parlat diversos cursos del campió d'hivern i el seu simbolisme. En tenim registres des del curs 1984/1985. Des de llavors, a la meitat dels cops, 16 de 32, el campió d'hivern ha acabat sent campió al maig (incloent els dos últims cursos, amb l'Ascó i el Prat); i 30 dels 32 campions d'hivern (gairebé el 94%) han acabat disputant el play-off d'ascens a Segona B.

• Segon. L'Olot empatava a casa contra el Manlleu (1-1) i torna a ser segon, plaça on tanca la primera volta, a 1 punt del líder i amb +5 sobre el tercer classificat.

• Permutes. És el quart canvi de lideratge que hem viscut a les cinc últimes jornades. Ha estat la tònica de la primera volta, amb el Peralada com a líder principal (15 jornades en total) i l'Olot apareixent puntualment (4 jornades líder).

• 11 equips. Més de la meitat dels conjunts de la lliga han passat per la zona de play-off en aquesta primera volta. El Vilafranca és qui més setmanes ha estat tercer (11) i l'Ascó, qui més setmanes ha ocupat el quart lloc (5). Tots dos empataven al Penedès (1-1).

• Festival de l'empat. La J19 ha comptat amb set empats! El que ha provocat una jornada amb molt pocs canvis a la taula. S'han vist tres empats a zero i quatre empats a un.

• Distàncies. El Peralada té ja +16 punts sobre el cinquè, l'Olot +15, el Vilafranca +10 i l'Ascó, quart, compta amb 5 punts més que el cinquè, el Terrassa.

• Aspirants. Tanquen la primera volta just per sota del play-off el Terrassa (a 5 punts de la zona noble), la Montañesa i el Palamós (a 6) i el Sant Andreu (a 7).

• Sorollós. Només tres partits acabaven amb victòria... i totes sorolloses: el 4-1 del Peralada, el 4-1 també del Granollers... i la victòria dle Vilassar de Mar, ara antepenúltim, a Palamós, 3-5.

• 8 gols. El triomf del Vilassar de Mar a Palamós (3-5) iguala al registre de més gols en un partit aquesta temporada, amb 8 dianes.

• Llindar: 19 punts. L'Europa i el Manlleu, que empataven, tanquen la primera volta marcant la permanència amb 19 punts.

• Descens. Són a les tres últimes places el Vilassar de Mar (a 2 punts de la permanència per ara), el Júpiter (a 4) i el Sabadell B (a 6).

• Nou equips. Han passat per la zona de descens, amb el Vilassar de Mar (17 jornades) com l'equip que hi ha estat més temps. Quatre han estat alguna jornada cuers (Vilassar de Mar, Sabadell B, Manlleu i Santfeliuenc).

• 26 gols. Jornada amb bona producció golejadora, la setena més anotadora del curs. Es veien concentrats en set partits... sis equips es quedaven sense marcar, els que protagonitzaven els tres empats a zero de la jornada.

Partit a partit

• Sense gols. La jornada es va obrir dissabte amb quatre partits... i els dos primers acabaven sense gols. A Sabadell, empat entre el Sabadell B i l'Europa (0-0).
Els jugadors del Sabadell B donaven suport a Manel Raigon, lesionat la setmana passada // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Tres pals. No es veien gols... però sí rematades a la fusta, tres, en les accions de l'europeista Xavi Civil (ex del Sabadell B) i dels arlequinats Facu i Lledó.

• 360 minuts. L'Europa tanca la volta i l'any amb quatre partits sencers sense encaixar. Una ratxa d'imbatibilitat en la qual els escapulats han sumat 8 punts de 12 possibles per quedar per sobre del descens, amb +2 de coixí.

• Tres sumant. El Sabadell B tanca la volta cuer, però encadenant tres jornades sumant, amb 5 punts dels últims 9 possibles. Amb tot, els vallesans tenen la permanència sis punts per sobre.

• "Un CapiCano..." El partit tenia un registre individual destacat: el capità de l'Europa, Alex Cano, disputava el seu partit oficial 247 com a escapulat, convertint-se en el quart jugador de la història que més cops ha vestit la samarreta de l'Europa.
Alex Cano, el CapiCano, continua fent història al CE Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Cap gol. Tampoc es veien dianes a Les Forques entre La Jonquera i el Santfeliuenc (0-0) en un partit en què els locals disposaven de més arribades, sense perill clar.

• Seguits. Els dos equips tanquen la primera volta seguits a la taula, als llocs 12è (Santfeliuenc) i 13è (La Jonquera), amb +5 i +4 sobre el descens, respectivament.
Sense gols a Les Forques per tancar l'any // Santfeliuenc FC

• Dos empats. Continua la ratxa sense victòries de La Jonquera, tot i que els empordanesos encadenen dos empats que han frenat la sagnia de derrotes anteriors. Els d'Axel Vizuete acumulen set jornades sense guanyar, amb 2 punts dels últims 21 possibles, i amb un sol gol marcat en els últims 7 partits.

• Brots verds. Amb tot, La Jonquera tanca la primera volta també com l'equip menys golejat del grup, amb tan sols 11 gols rebuts en 19 jornades.

• Rei de l'empat. El Santfeliuenc acumula quatre partits sumant i tanca la volta com l'equip amb més empats, juntament amb el Manlleu: 10 en 19 jornades.

• Vius. El Vilassar de Mar, penúltim a l'inici de la jornada, colpeja a Palamós (3-5) i tot i acabar la volta en descens queda a tan sols 2 punts de sortir-ne.

• Remuntada. Amb el gol de Marc Medina (5è del curs) el Palamós s'avançava... però la reacció vilassarenca acabava sent furibunda. Manu Viale (estrena golejadora) feia l'empat abans del descans... i a la represa dos gols gairebé seguits encaraven el triomf visitant.

• Roger Matamala. La reacció dels maresmencs l'encapçalava el davanter de Cardedeu, ex del Palamós, que anotava l'1-2 i el 2-5 per al Vilassar de Mar. Enmig, estrena anotadora de Dani Valderas amb l'1-3 i retallava distàncies per als palamosins Narcís Barrera.

• Aspirant. El Palamós, que veia com Jaume Duran (5 gols fins ara) anotava el 3 a 5 definitiu de penal, és setè, a 6 punts del play-off. Han sumat un sol triomf als últims vuit partits.

• Got mig ple. El Vilassar de Mar tanca la volta amb tres victòries... totes fora de casa. De fet, a domicili els maresmencs són el quart millor equip de la lliga, i tan sols han encaixat una derrota als últims vuit desplaçaments (3 victòries, 4 empats i partit perdut a Nou Barris).

• Golejada express. El Granollers tombava el Figueres (4-1) amb una sortida espectacular: tres gols en els primers 33 minuts de joc. Dues victòries seguides deixen els vallesans a la zona còmoda al tancar la primera volta.
El Granollers sumava el segon triomf seguit // Félix Sancho

• Atac total. Una centrada de Javi Sánchez propiciava el gol inicial d'Alex Gil (4t del curs), Diego Carrillo (també en suma 4) feia el 2 a 0 poc després i Álex Español, de xut creuat, establia el 3 a 0 que deixava el triomf ben a prop per al Granollers.

• Més igualtat. A la represa, el Figueres s'estirava, retallava distàncies amb el gol d'Adrià Casanova (2n de la temporada), però de penal el Granollers tornava a posar terra de per mig: Carlos Cano anotava el 4-1. Sisè gol del curs del golejador dels vallesans.
Carlos Cano suma 6 gols aquest curs // Félix Sancho

• 24 punts. Sumen els dos equips. El Granollers tanca la volta amb dues victòries seguides (després de dues derrotes) i el Figueres havent cedit cinc derrotes als últims set partits.

• Empat de play-off. Al Penedès empataven Vilafranca i Ascó (1-1), que mantenen distàncies en plena zona noble: 5 punts entre ells (38 a 33) i 5 punts també entre els asconencs, quarts, i el seu principal perseguidor (ara el Terrassa, amb 28).

• Aday Benítez. El marcador es movia a la segona part. El davanter canari del Vilafranca avançava els penedesencs de cap. Aday suma ja 8 gols i iguala Víctor Oribe com a màxim golejador de l'equip en aquesta lliga.

• Andreu Guiu. Vint minuts després, però, l'Ascó anotava l'empat definitiu. Un xutàs espectacular des de fora l'àrea provocava la intervenció del porter local, Kilian Cañabate, i del pal... i la pilota quedava morta per a que Andreu Guiu, amb el seu sisè gol del curs establia l'empat definitiu.

• Quatre empats. El Vilafranca tanca la volta (i un històric 2016) amb el quart empat seguit. Els penedesencs, amb tot, s'habituen a sumar: una sola derrota han cedit en els últims nou partits.

• 16 partits. L'Ascó ja encadena 16 duels sense perdre (7 victòries i 9 empats) i reprendrà la competició amb més de quatre mesos sense derrota (des del 4 de setembre a Castelldefels, J3).

• Victòria i campionat (d'hivern). El Peralada tombava el Júpiter (4-1), es col·locava líder al migdia... i al vespre confirmava el campionat d'hivern, el fet de tancar l'any i la primera volta com a líder.
  • Javi Sánchez. Obria i tancava el marcador (amb un golàs) el futbolista del Peralada, que anotava l'únic gol d'un primer temps amb poca brillantor en el joc i amb opcions del Júpiter.

• Ampliant distàncies. A la represa dos dels futbolistes amb més experiència del Peralada, Marc Vallhonesta 'Vallho' i David Corominas 'Coro' (9è gol del curs) ampliaven el marcador fins a un 3 a 0 que deixava el triomf a tocar.
  • Marcador electrònic. El Municipal de Peralada estrenava marcador electrònic. El de Rafa Murillo per al Júpiter va ser el primer gol visitant que s'hi va reflectir. El central anotava el 3 a 1, abans de la diana final de Javi Sánchez.

• Gairebé perfectes. El Peralada tanca la primera volta com a millor local del grup, amb 9 victòries en 10 partits, amb tan sols 6 gols rebuts (en quatre partits). El Municipal, clau en el campionat d'hivern dels empordanesos.

• Penúltims. El Júpiter perd una posició (amb el triomf del Vilassar de Mar) i cedeixen la sisena victòria als últims set partits. Els gris-i-granes han sumat 1 punt dels últims 21 possibles.

• Gol per part. Al Narcís Sala, la Pobla de Mafumet s'avançava però el Sant Andreu acabava tancant l'any amb empat (1-1).

• Rodrigo Cuenca. La Pobla de Mafumet s'avançava amb diana del seu home gol. Cuenca suma ja 8 gols en aquesta lliga. Els pobletans, empesos per l'electricitat de Roger Brugué, tenien a prop el 0-2...

• Ton Alcover disposa. El Sant Andreu, però, amb el nervi i el perill d'Alcover a la pilota aturada, igualava el partit a la represa, amb el gol de Joan Noguera (2n del curs).
  • Zona mitjana. El Sant Andreu, que ha sumat 2 punts dels últims 12 possibles, tanca la volta en la vuitena plaça, a 7 punts de la zona noble; tres punts i tres posicions per sota queda la Pobla de Mafumet, que encadena tres partits sumant.
Joan Noguera, autor del gol andreuenc // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• El campionat haurà d'esperar. L'Olot saltava a la gespa del seu Municipal sabent que necessitava un triomf per tancar la volta com a líder. I Marc Mas anava a la seva novament, amb el 18è gol del curs per donar avantatge als olotins abans del descans.
Marc Mas no faltava a la cita // Isaac Planella - UE Olot

• Ot Bofill. Però a la represa, el Manlleu equilibrava forces amb el gol de Bofill, que s'estrenava com a anotador manlleuenc després de més d'un centenar de partits disputats. El marcador ja no es movia.

• Quart seguit. L'Olot tanca aquesta primera volta amb quatre empats consecutius, que el deixen segon a un punt del líder. Els olotins acumulen 12 jornades sense perdre.
Abans del partit, homenatge de la UE Olot al capità Abel Solé, 420 partits // Isaac Planella - UE Olot

• Difícils de batre. El Manlleu marca la permanència, amb 19 punts, però en tota una volta ha cedit 6 derrotes, les mateixes que la Montañesa, sisena, per posar un exemple. Els manlleuencs han sumat 10 empats en 19 jornades. Els de Miquel Muñoz tan sols han cedit una derrota als últims vuit partits... i va ser al camp del campió d'hivern, el Peralada.
Passadís al cèlebre utiller del Terrassa, Pepe Mármol, molt estimat al futbol català // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

• Empat vallesà. Cap gol es veia a l'Olímpic, entre el Terrassa i el Cerdanyola (0-0).

• Cinquens. Els d'Agustín Vacas acaben la primera volta com a principal candidat a discutir la quarta plaça a l'Ascó, a qui tenen, en play-off, 5 punts per sobre.
Sense gols entre Terrassa i Cerdanyola // Juanma Medina - Terrassa FC

• 7 partits. El Terrassa acumula set jornades sumant, amb 3 victòries i 4 empats.

• +4. Atravessats els partits de mala imatge (en paraules del seu tècnic, Toni Carrillo), el Cerdanyola tanca la primera volta amb 4 punts de coixí sobre el descens, amb 4 punts dels últims 6 possibles i amb dos partits sense encaixar, els dos amb Dani del Río, sota pals.

• Final d'any. L'any a Tercera acabava al Municipal de Nou Barris, amb empat entre Montañesa i Castelldefels (1-1).

• Javi Calvo. L'experimentat futbolista avançava el Castelldefels a la primera part, amb el seu primer gol del curs. Els mariners tenien opcions per al 0 a 2 a la represa...

• David Payán. Però el lateral, expert a pilota aturada, signava l'empat definitiu per a la Montañesa de falta.

• Sumant i +3. El Castelldefels tanca la volta amb quatre jornades puntuant (6 punts de 12) i deixant 3 punts de coixí sobre les places de descens. L'assignatura pendent: guanyar fora. A domicili els grocs han sumat 4 punts de 27 possibles (0-4-5).

• A 6. La Montañesa tanca any i volta en una meritòria sisena plaça, a 6 punts de la zona noble. A casa els de Nou Barris es mantenen forts: han cedit una sola derrota (contra l'Olot) en 10 partits.

Repàs general

• Moviments als Golejadors. Tanca la primera volta al capdavant Marc Mas (Olot), amb 18 gols al capdavant. Al tercer lloc del podi es col·loca David Corominas 'Coro' (Peralada), amb 9 gols. Arriben als 8 gols Aday Benítez (Vilafranca) i Rodrigo Cuenca (Pobla Mafumet). Dos futbolistes més tanquen la volta arribant a les 6 dianes, Andreu Guiu (Ascó) i Carlos Cano (Granollers). Un total de 6 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J19.

• Gols destacats. Ens quedem amb els d'Aday Benítez (Vilafranca) i el segon de Javi Sánchez (Peralada). [No hem vist imatges encara de l'Olot-Manlleu]

• 456 gols. Els 26 gols de la J19 han fet apujar una mica la mitjana anotadora. Tanquem la volta amb 2'40 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 19 gols menys que els anotats a la primera volta del curs passat (475).

• Millor local: Peralada (27 de 30, 90% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (4 de 27, 14'81%)

• Millor visitant: Olot (20 de 30, 66'67%) | Pitjor visitant: Sabadell B (2 de 27, 7'41%)

• Victòries locals 44% | Empats 35% | Victòries visitants 22%

• Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

• Màxim golejador: Peralada (41) | Menys golejat: La Jonquera (11)

• Menys golejador: La Jonquera (8) | Més golejat: Sabadell B (34)

• Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'63 punts de mitjana: 8 gols, 21 punts per als empordanesos.

• Camp on es veuen més gols. Continua el Narcís Sala, del Sant Andreu, al davant de la dada. En deu partits disputats s'hi han vist 35 gols, 3'50 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques és ara el camp que ha vist menys gols: menys d'un per partit (9 en 10 partits).