dilluns, 5 de desembre del 2016

Resultats J17

El Peralada torna al lideratge i l'Europa surt del descens en detriment del Júpiter


El Vilassar de Mar s'imposava al Narcís Sala i s'apropa a la permanència // Judit Andeu - UESantAndreu.cat

Aquests són els resultats de la J17:

DIUMENGE, 4 DE DESEMBRE
Sabadell B 2-0 Júpiter (Manel Raigón i Max Marcet)
Granollers 0-1 Europa (Xavi Civil)
Sant Andreu 0-1 Vilassar de Mar (Roger Matamala)
Montañesa 1-0 Pobla de Mafumet (Pedro García)
Castelldefels 2-0 Cerdanyola (Adri Alonso i Óscar Garcia)
Vilafranca 1-1 Olot (Víctor Oribe / Marc Mas)
La Jonquera 0-2 Ascó (Víctor Bertomeu i Andreu Guiu)
Peralada 3-0 Manlleu (David Corominas 'Coro' -2, 1p- i David Serrano)
Palamós 1-1 Santfeliuenc (Iván García / Éric Zárate)
Terrassa 2-1 Figueres (Fernando Velillas i Juan P. Amantini / Sergi Romero)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació de Tercera després de la J17 (arrosseguem un partit suspès):




Gols: 19
Resultats: 5 victòries locals, 2 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 16 // Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns

Dades, fotografies, vídeos, noms propis i registres que ens deixa la jornada


  • Final del triangular. Amb l'empat entre Vilafranca i Olot (1-1) s'ha tancat un triangular al triumvirat prou igualat (només un triomf, del del Vilafranca a Peralada) i que ha reordenat els tres primers com ja estaven abans de començar a enfrontar-se.

  • Hi torna. El Peralada torna al lideratge. Després de l'empat al Penedès els d'Arnau Sala i Xavi Punsí sabien que amb una victòria recuperaven la primera plaça, i superaven el Manlleu (3-0) al Municipal peraladenc.

  • Consolidat. Triomf de l'Ascó a La Jonquera (0-2), que allarga el gran moment asconenc (més de tres mesos sense perdre) i consolida els verds a la quarta plaça, ara amb +2 sobre el Palamós, cinquè.

  • Dos aspirants ferms. La Montañesa, que superava la Pobla Mafumet (1-0) i ja encadena cinc victòries, i el Terrassa, que tombava un altre candidat, el Figueres (2-1), acompanyen el Palamós (5è) en la terna d'aspirants a entrar a les places de play-off si l'Ascó punxa.

  • Tres de tres al descens. Els tres equips que eren en places de descens a l'inici de la J17 guanyaven... i sense encaixar. Triomf de l'Europa (0-1 a Granollers), que surt del descens; victòria del Vilassar de Mar a domicili (0-1 al Narcís Sala), que deixa els maresmencs antepenúltims a 1 punt de la permanència; i guanyava també el cuer Sabadell B (2-0 contra el Júpiter). Els arlequinats continuen últims però ara tenen la permanència a 4 punts.

  • Primera amb Joan Esteva. La victòria de l'Europa a Granollers (0-1) significa l'estrena victoriosa del tècnic Joan Esteva... i arribava amb el primer gol (de Xavi Civil) després de 401 minuts de joc sense marcar.

  • Estrena en descens. El Júpiter cau en descens per primer cop des que va retornar a Tercera fa 15 mesos. Els gris-i-grana encadenen 5 derrotes, es col·loquen penúltims però tenen la permanència només un punt per sobre.

  • 19 gols. Poca anotació en aquesta J17, especialment als partits de la matinal (9 dianes en 6 duels). Set equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols locals, 12 a 7.

  • La meitat, a casa. Novament perfil casolà a Tercera: la meitat de partits de la J17 (5) es resolien amb victòries locals; només es veien dos empats (a Vilafranca i a Palamós) i tres visitants vencien, l'Ascó i dos equips que eren en descens, Europa i Vilassar de Mar.

Partit a partit



  • Cara i creu. El cuer Sabadell B tombava el Júpiter (2-0) a Olímpia i agafa aire a la zona de descens. Si bé els arlequinats continuen últims, retallen distància respecte la permanència, que tenen ara 4 punts per sobre.

  • Cinc seguides. El Júpiter encadena cinc derrotes, en les quals tan sols ha marcat un gol (davant el Palamós, el de Pau Darbra). De fet, els gris-i-grana només han sumat un triomf als últims 14 partits.
El Júpiter de Juanjo García queia a Sabadell i entra en descens // BTV Esports

  • Crític. El tècnic barceloní, Juanjo García, era molt crític en roda de premsa amb l'actitud dels seus jugadors. El podeu escoltar (i veure) al resum del partit de BTV Esports.

  • Manel Raigon. El setè gol del davanter del Sabadell B obria una victòria vallesana que tancava Max Marcet amb el seu segon gol del curs. 

  • A casa. Els sabadellencs comencen a sumar amb assiduïtat a casa: una sola derrota als últims cinc partits com a local, amb un balanç de 2-2-1, 8 punts de 15 possibles. I l'única desfeta va arribar al temps afegit davant el Manlleu (1-2, J15).

  • 401 minuts després. L'Europa recuperava el gol al moment adequat, i al lloc adequat. Triomf gracienc a les acaballes del partit a Granollers (0-1), que treu els de Joan Esteva de les places de descens.
Partit disputat entre Granollers i Europa // Félix Sancho

  • Inici. Un començament de partit intens de l'Europa, en especial de Rubi, precedia un tram més equilibrat de partit... fins a la resolució final.

  • Xavi Civil. Era el minut 89 a Granollers, centrava des de la dreta Gonzalo i marcava el davanter pratenc. Gol guanyador per a l'Europa, d'un Civil que ha marcat 3 gols... que han donat els dos triomfs a domicili dels escapulats: doblet a Castelldefels, gol a Granollers.
La cara del triomf, la de Xavi Civil // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Equip llindar. Amb el triomf (i la derrota del Júpiter) l'Europa surt del descens i es col·loca en la plaça que marca la permanència, amb 15 punts, +1 sobre el perill.
El porter Fer havia de ser substituït per un fort cop // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Encallat. El Granollers encadena dues derrotes, però només ha sumat 4 punts dels últims 27 possibles (set derrotes als darrers nou partits). Els vallesans són a la zona mitjana-baixa, +4 sobre el descens.
El Granollers queda en zona mitjana-baixa // Félix Sancho

  • Cano guanya a Cano. El germà gran, Alex, s'imposava al mitjà, Carlos, en una nova edició del Cano contra Cano. La foto d'un germà defensant l'altre ja forma part de la col·lecció.
Nou capítol del Cano vs. Cano // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Assalt. El Vilassar de Mar, penúltim, continua afinat a Barcelona ciutat: segon triomf del curs, i segon en un camp barceloní. Del triomf del Nou Sardenya (0-1, J10), a vèncer al Narcís Sala, davant un Sant Andreu que buscava apropar-se a dalt.

  • Roger Matamala. Un gol del davanter cardedeuenc al minut 85 decidia el triomf del Vilassar de Mar, en una acció de pur davanter centre. És la segona diana del curs de Matamala.

  • Sumant. Amb el triomf el Vilassar de Mar puja una plaça: ara és antepenúltim, a 1 punt de sortir del descens. Bona dinàmica dels maresmencs: 3 derrotes als últims 12 partits.

  • Millor fora que a casa. El Vilassar de Mar és un dels tres equips del grup que ha sumat més punts fora que a casa (juntament amb La Jonquera i Europa). El cas dels maresmencs, però, és el més descarat: cap triomf a casa, dos a domicili. 4 punts al Xevi Ramon, 10 a domicili. A més, fora de casa els de Manel Moya han sumat en 6 de les últimes 7 sortides (2-4-1).
El Vilassar de Mar s'enduia el Trofeu de Festa Major de Sant Andreu // BTV Esports

  • Trofeu. El partit s'inscrivia en la Festa Major de Sant Andreu i, per tant, el vencedor s'enduia el trofeu de Festa Major, un premi que va recaure en els vilassarencs.

  • Tercera ensopegada. És la tercera derrota del Sant Andreu com a local en aquesta lliga (després de caure contra Peralada i Olot). Derrota després de quatre partits sumant, que deixa els quadribarrats a 4 punts de la zona noble.
Cinc de cinc per a la Monta, que continua ben a prop del play-off // Víctor Cócera

  • Posen la cinquena. La Montañesa supera la Pobla de Mafumet (1-0), encadena cinc victòries i continua ben a prop (3 punts per sota) de les places de play-off.

  • Golàs del tete. El partit el decidia una genialitat de Pedro García. El davanter colomenc rebia la pilota a la frontal i la convertia en gol amb un xut amb efecte. Cinquè gol de Pedro García en aquesta lliga.
  • Defensa. El bon moment de la Montañesa s'explica també per la seva millora defensiva. En les cinc victòries consecutives els barcelonins tan sols han encaixat un gol (0'2 per partit de mitjana), quan anteriorment acumulaven 16 dianes rebudes en 12 jornades (1'33 per partit de mitjana).

  • Zona mitjana. La Pobla de Mafumet, que dijous rep el Cerdanyola (12h) al partit pendent de la J16, ha sumat una victòria als últims sis partits. Una relativa irregularitat que ha deixat els de Martín Posse dotzens, +4 sobre el descens per ara (amb el partit pendent).

  • Aire. El Castelldefels manté la bona línia a casa i derrota el Cerdanyola (2-0) a qui també supera a la taula (els vallesans tenen un partit pendent, que jugaran dijous a la Pobla).
Triomf del Castelldefels als Canyars contra el Cerdanyola // Andrés Burgos - UECastelldefels.com


  • Connexió Maldonado-Alonso. Els gols arribaven a la represa: la connexió Isaac Maldonado-Adri Alonso provocava l'1-0, el tercer gol d'Alonso en aquesta lliga, i gairebé provoca el segon, en una rematada que acabava al pal... 

  • Óscar García. L'exjugador de l'Igualada anotava, a la sortida d'un córner, el 2 a 0 per al Castelldefels.

  • Factor Canyars. Quarta victòria del Castelldefels en aquesta lliga, i totes quatre sumades al Municipal dels Canyars. A casa els grocs han sumat 15 punts de 27 possibles... 15 punts dels 18 que sumen els de Miki Carrillo a la lliga. Tenen ara un coixí de +4 sobre el descens.
Isaac Maldonado, incisiu per banda dreta // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

  • Final de ratxa. El Cerdanyola cau després de cinc jornades sumant, en les quals havia agafat un coixí sobre les places de perill. Amb un partit menys, els de Toni Carrillo tenen +3 sobre el descens.

  • Carrillo venç Carrillo. El germà petit "s'imposava" al duel de germans Carrillo a la banqueta dels Canyars. 

  • Empat (gairebé) inicial. Al partit de la jornada, Vilafranca i Olot empataven al Penedès (1-1) en un partit gris... que no semblava que ho anés a ser quan els gols arribaven seguits abans del quart d'hora de joc.

  • Jugadors emblema. En un minut, Marc Mas avançava l'Olot amb el seu 16è gol (i després d'una passada exquisida de Roger Vidal), i Víctor Oribe empatava per al Vilafranca 40 segons després, en la novena diana del virtuós futbolista en aquesta lliga.
  • Igual, però amb canvi de líder. El repartiment de punts final (en un segon temps amb poques arribades de perill) manté els dos equips separats per 5 punts, el Vilafranca tercer... i l'Olot que cedeix el lideratge per diferència de gols: suma 41 punts com el Peralada, qui torna al capdavant.

  • Eficaç. Amb tot, l'Olot continua sumant amb continuïtat. Els garrotxins ja acumulen 10 jornades sense perdre, amb 8 victòries seguides i 2 empats també consecutius, els darrers, al triangular del triumvirat.

  • Nou capítol. Continua el gran moment de l'Ascó, que consolida el quart lloc després d'imposar-se a La Jonquera (0-2).
Un La Jonquera-Ascó molt marcat per la pluja // Falgués Foto&Video - UELaJonquera.net

  • 14 partits. L'Ascó ja acumula més de tres mesos sense perdre. Són 14 partits, amb 6 victòries i 8 empats.

  • Fita. A més, l'Ascó es converteix en el primer equip que li marca més d'un gol a La Jonquera en un partit en aquesta lliga. Fins ara els empordanesos mai havien rebut més d'un gol.
Ratxes oposades per a La Jonquera i Ascó // Falgués Foto&Video - UELaJonquera.net

  • Víctor Bertomeu. Bon moment també per a la bala de l'Ebre, que ja suma sis gols en aquesta lliga. Completava el triomf Andreu Guiu (quarta diana del curs).

  • Repte. L'Ascó i la seva ratxa positiva afronten ara el gran repte: tancaran l'any contra el Peralada i el Vilafranca, i obriran 2017 contra l'Olot. Serà el sacseig que no s'ha produït al triumvirat amb el triangular?

  • 442'. A més, els de Santi Castillejo encadenen més de quatre partits sencers (442 minuts de joc) sense rebre cap gol.

  • Cinc seguides. Encadena La Jonquera cinc derrotes... en les quals no ha marcat cap gol. Els empordanesos acumulen ja 494 minuts de joc sense marcar.

  • Triomf i lideratge. El Peralada recuperava el lideratge amb un triomf davant el Manlleu i els empordanesos complien (3-0) per situar-se al davant, amb millor diferència de gols que l'Olot (41 punts tots dos).

  • Igualat. Tot i el 3-0 final, el partit no es trencava fins als minuts finals: de fet, el 2-0 arribava als últims cinc minuts, i el tercer, gairebé a l'afegit.
El Peralada supera el Manlleu i torna al lideratge // Ramon Anglada - AECManlleu.com

  • David Corominas 'Coro'. El maresmenc exercia novament de líder i amb dos gols (un de penal) comandava el triomf peraladenc. Coro suma ja 8 gols en aquesta lliga. 

  • Tall. El Manlleu veu trencada la seva ratxa positiva (11 punts dels últims 15) al camp del líder. Els osonencs, però, mantenen un coixí de +3 sobre el descens. A més, els manlleuencs encadenaven 9 jornades marcant.

  • Empat. En un partit igualat i que veia els gols a la represa, empat entre Palamós i Santfeliuenc (1-1). Els empordanesos continuen cinquens, ara a 2 punts del quart, i els blanc-i-blaus, reis de l'1-1 (vuit fins ara en aquesta lliga) són a mitja taula, +6 sobre el perill.
Gest històric: onze inicial en la mateixa disposició que el pioner de fa 111 anys // Salva Campos - Santfeliuenc FC

  • Éric Zárate. Una bona acció col·lectiva permetia al Santfeliuenc obrir la llauna, amb el gol de Zárate, el tercer que marca aquest curs.

  • Igualada. Al 76, Ivan Garcia (tercer gol del curs) empatava el duel per al Palamós, en la tercera igualada dels palamosins als últims quatre partits. Curiosament, els dos golejadors, Zárate i Garcia, havien marcat gols anteriorment en triomfs dels seus equips (dos i dos). Aquest cop anotaven per sumar un punt.

  • Remuntada. El Figueres s'avançava a Terrassa però veia com el conjunt local capgirava la situació (2-1) per mantenir-se en la lluita d'aspirants per entrar al play-off.

  • Quatre de quatre. És la quarta victòria seguida del Terrassa com a local, la quarta també amb Agustín Vacas a la banqueta vallesana (una sola derrota en set partits fins ara). Els vallesans són ja el tercer millor local del grup, només per darrere de Peralada i Olot. Han sumat 22 punts de 27 possibles a l'Olímpic.
El Terrassa continua ferm a casa // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • Reacció. Sergi Romero (primer gol del curs) avançava el Figueres... però només tres minuts després Fernando Velillas empatava per al Terrassa, en el seu tercer gol del curs. Velillas ha marcat en tres triomfs locals dels egarencs.

  • Decanta Amantini. El gol del defensa donava els tres punts al Terrassa, que queda a tres punts de la zona noble.

  • Despenjat. Tres derrote seguides i 3 punts dels últims 15 han deixat el Figueres en zona mitjana, a 8 punts de la zona noble i amb +7 sobre el descens.



Repàs general

  • Moviments als Golejadors. Amplia el sostre al capdavant Marc Mas (Olot), que ja suma 16 gols. Al tercer esglaó del podi arriben dos futbolistes: David Corominas 'Coro' (Peralada) i Víctor Oribe (Vilafranca) arriben ja als 8 gols. Manel Raigón (Sabadel B) ja n'acumula 7, Víctor Bertomeu (Ascó) n'ha marcat 6 i Pedro García (Montañesa) ha arribat als cinc gols. Un total de 2 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J17, Óscar Garcia (Castelldefels) i Sergi Romero (Figueres).

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Pedro García (Montañesa) i Éric Zárate (Santfeliuenc). [No hem vist imatges encara de La Jonquera-Ascó, Terrassa-Figueres ni del Peralada-Manlleu]

  • 399 gols. Els 19 gols de la J17 han fet abaixar una mica la mitjana anotadora. Se situa als 2'36 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 29 gols menys que els anotats en les disset primeres jornades del curs passat (428).

  • Millor local: Olot (22 de 24, 91'67% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (4 de 24, 16'67%)

  • Millor visitant: Peralada (17 de 24, 70'83%) | Pitjor visitant: Sabadell B (1 de 24, 4'17%)

  • Victòries locals 45% | Empats 32% | Victòries visitants 23%

  • Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Peralada (36) | Menys golejat: Peralada (9)

  • Menys golejador: La Jonquera (7) | Més golejat: Sabadell B (32)

  • Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'71 punts de mitjana: 7 gols, 19 punts per als empordanesos.

  • Camp on es veuen més gols. Continua el Narcís Sala, del Sant Andreu, al davant de la dada, tot i que ha baixat la mitjana fe gols. En nou partits disputats s'hi han vist 33 gols, 3'67 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques i el Nou Sardenya són els estadis que han vist menys gols fins ara: un gol per partit (8 en 8 al Sardenya, 9 en 9 a Les Forques).


1 comentari:

  1. El gol de la victoria del Terrassa, l'anota Juan Pablo Amantini, desviant una centrada d'Álex Fernández.

    Gran feina! Gràcies!

    ResponElimina