dilluns, 12 de desembre del 2016

Resultats J18

L'Olot torna al lideratge, l'Ascó consolida el quart lloc

Igualtat entre Castelldefels i Olot, empat que dóna el lideratge als garrotxins // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

Aquests són els resultats de la J18:

DIJOUS, 8 DE DESEMBRE
Manlleu 0-0 Vilafranca

DISSABTE, 10 DE DESEMBRE
Santfeliuenc 2-2 Sabadell B (Ferran Vega 'Ferri' i Carlos Olmo / Max Marcet -2-)

DIUMENGE, 11 DE DESEMBRE
Castelldefels 2-2 Olot (Jorge Sánchez i Adri Alonso / Sergio Álvarez i Marc Mas)
Ascó 2-1 Peralada (Andreu Guiu i Artur Godia / Xavi Boniquet)
Júpiter 1-1 La Jonquera (Éric Blasco / Boran Minic 'Botxi')
Europa 1-0 Palamós (Xavi Civil)
Figueres 3-1 Sant Andreu (Javi Revert -2- i Xavi Ferrón / Álex Torremorell 'Makay')
Pobla de Mafumet 1-1 Terrassa (Rodrigo Cuenca -p- / Joel Cañaveras)
Vilassar de Mar 0-2 Granollers (Sergi Valls i Javi Sánchez)
Cerdanyola 2-0 Montañesa (Daisuke Uemura i Ramon Rovira)

Dades, fotografies, vídeos, noms propis i registres que ens deixa la jornada

• Canvi de líder. És el titular de la jornada. L'Olot torna al capdavant després d'empatar a Castelldefels (2-2) i aprofitar la derrota del Peralada a Ascó (2-1). Els dos equips, separats per un punt (42 a 41), es disputaran diumenge vinent el campionat d'hivern, purament simbòlic.

• Tercer i quart. Saben ja que acabaran l'any (i per tant la primera volta) a les places en què són ara el Vilafranca, tercer (a 4 punts del segon i amb +5 sobre el quart) i l'Ascó, quart i que ha deixat una distància de 5 punts sobre els dos principals perseguidors.

• Pocs triomfs a dalt. Dels 10 primers equips abans de començar la J18 només vencien dos: l'Ascó, que consolida el quart lloc; i el Figueres, novè i que busca reenganxar-se a la cua d'aspirants.

• Aspirants. Ha posat distància l'Ascó i queden ara el Palamós i el Terrassa com a principals alternatives... a dues jornades vista (mínim), ja que tots dos equips són a 5 punts de la zona noble. La Montañesa, que veia trencada la ratxa victòriosa, el Sant Andreu i el Figueres queden ja a 6, 7 i 8 punts dels asconencs, respectivament.

• Set mesos i mig després. Dos davanters, dos golejadors, dos Javis de la Tercera es retrobaven amb el gol després de gairebé vuit mesos sense marcar en lliga. Són Javi Sánchez, autor del 0 a 2 del Granollers a Vilassar de Mar; i Javi Revert, que anotava un doblet per al Figueres en el triomf contra el Sant Andreu.

• Retorn als triomfs. Vencia el Cerdanyola, que trencava la ratxa de la Montañesa de cinc victòries (2-0) i que deixa els vallesans amb +5 sobre el descens.

• Equips llindar. Després de la J18, queden Europa i Manlleu, amb 18 punts, com a equips que marquen la permanència, amb +3 de coixí sobre un descens que obre el Júpiter, amb 15 punts.

• Batalladors al descens. Només un dels tres darrers equips perdia (el Vilassar de Mar, 0-2 davant el Granollers) i els altres dos empataven... i estaven a punt de guanyar: el Júpiter (1-1 davant la Jonquera) disposava d'un penal al 88', que aturava el porter jonquerenc, Toni Montero; i el Sabadell B veia com el Santfeliuenc feia el 2-2 final... al minut 96! Una idea de la igualtat a la categoria, a dalt i a baix.

• 2016 sense guanyar fora. És oficial: el Terrassa tancarà l'any sense haver aconseguit cap victòria a domicili en partit oficial (lliga i Copa Catalunya). El dia 19, dilluns vinent, es complirà l'any sense guanyar fora. Són, fins ara, 19 partits sense triomf. La propera oportunitat de trencar la ratxa ja serà el 2017: el 14 o 15 de gener, a Castelldefels.

• Festival de l'empat. La J18 ha comptat amb la meitat de partits (5) en forma d'igualada. S'han vist 4 victòries locals i tan sols un triomf visitant, el del Granollers a Vilassar de Mar (0-2).

• 24 gols. Jornada amb producció anotadora mitjana, i xifres superiors que les últimes dues setmanes (23 i 19). Cinc equips es quedaven sense marcar i dominaven, novament, els gols locals, 14 a 10.

Partit a partit

• Sense gols. Obrien la jornada dijous el Manlleu i el Vilafranca amb empat (0-0) en un duel molt vistós: opcions clares a banda i banda, especialment remarcables les d'Oribe i Triguero (Vilafranca) i un xut espectacular de Ricard Seuma des del cercle central que s'estavellava al travesser.

• Tercer. És el tercer empat seguit del Vilafranca, que s'assegura tancar la primera volta (i el 2016) a la tercera plaça. Els vilafranquins encadenen cinc jornades sumant (2 victòries i 3 empats).
Igualtat, opcions, però cap gol entre Manlleu i Vilafranca // Anna Aumatell - AECManlleu.com

• Equip llindar. El Manlleu, que venia de caure a Peralada, marca la permanència amb 18 punts, i suma 266 minuts de joc sense marcar.

• In extremis. Rescatava un punt el Santfeliuenc contra el Sabadell B al minut 96 (2-2). Els blanc-i-blaus tenen ara +6 punts de coixí sobre el descens.
El Santfeliuenc homenatjava la nedadora Núria Marquès, doble medallista a Rio // Carles Garcia - tercera.cat

• Inici intens. El Santfeliuenc s'avançava, amb el gol de Ferri Vega aprofitant una errada del porter visitant Sergi Aguilar (que després es lluïa, especialment a la segona part, amb aturades de molt mèrit)...

• Max Marcet. Però el Sabadell B, cuer, reaccionava amb molta maduresa. Apareixia Max Marcet. Primer per anotar l'empat en una gran jugada individual... i a la represa per fer de cap (en una rematada que el Santfe treia de dins la porteria, segons l'àrbitre), per capgirar el duel. Marcet suma 4 gols, i ha marcat les tres últimes dianes dels vallesans.
Doblet de Max Marcet per al Sabadell B // Carles Garcia - tercera.cat

• Carlos Olmo. Amb el porter Sergi Aguilar lluïnt-se i el Sabadell B resistint, a l'última jugada del partit arribava l'empat del Santfeliuenc. Córner per als del Baix Llobregat i Carlos Olmo, al segon pal, anotava l'empat definitiu i desfermava la bogeria a Les Grases, en un córner en què havia pujat a rematar el porter Toni Casamayor.
Bogeria en la celebració del 2-2 de Carlos Olmo per al Santfe // Carles Garcia - tercera.cat

• Meitat d'empats. El Santfeliuenc ha signat 9 empats en 18 jornades de lliga. Amb tot, els blanc-i-blaus sumen amb continuïtat i tan sols han cedit una derrota en nou partits a casa aquest curs.

• A les portes. El Sabadell B quedava a poc d'aconseguir el segon triomf seguit. El tècnic Ignasi Senabre es queixava en roda de premsa del temps afegit: l'àrbitre havia assenyalat 5 minuts de temps extra i el gol arribava al sisè minut.
El Sabadell B continua cuer // Carles Garcia - tercera.cat

• A 6. L'empat deixa el Sabadell B, cuer, a 6 punts de la permanència. Els vallesans sumaven a domicili després d'encadenar 7 derrotes fora de casa.

• Empat de líder. En un partidàs, l'Olot empatava a Castelldefels (2-2) i sumava un punt que li dóna el lideratge (per la derrota del Peralada a Ascó).

• Cop i contracop. El Castelldefels plantava cara al nou líder i s'avançava dos cops, amb els gols de Jorge Sánchez (el jugador més veterà de la lliga, 43 anys) i d'Adri Alonso (4t gol del curs, tots als Canyars) a la represa... però l'Olot responia ràpid...
Jorge Sánchez obria la llauna per al Castelldefels // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

• Empat imminent. Després de l'1-0 l'Olot trigava 3 minuts a empatar, amb la diana de Sergio Álvarez (10a del curs)... i després del 2-1 els garrotxins trigaven 7 minuts a igualar de nou, amb el gol del killer Marc Mas, el 17è del curs. A partir d'aquí, opcions a banda i banda.

• Final vibrant. L'última mitja hora de partit era completament oberta... el porter del Castelldefels, Manu Martín, destacava especialment... i el conjunt mariner també tenia una molt bona opció per sumar el triomf, a les botes de Jordi Cano.

• Suma i continua. El Castelldefels encadena tres jornades sumant i manté coixí, +4 ara, sobre el descens. Els grocs continuen forts als Canyars: només hi han cedit dues derrotes en 10 duels.

• 11 partits. Encadena l'Olot sense perdre, amb tres empats consecutius després de les vuit victòries seguides prèvies. Els olotins tenen la segona millor ratxa positiva del grup, després de l'Ascó. Són el màxim golejador (amb el Peralada), el millor local (l'únic invicte a casa) i el millor visitant (20 punts de 30 a domicili).

• 27 gols. Entre Marc Mas i Sergio Álvarez sumen ja 27 dianes, 17+10. Han marcat més gols que 17 equips de la categoria. Només els superen el Peralada i el Vilafranca, a més de l'Olot (òbviament).

• Històric Abel Solé. El capità de l'Olot es convertia, amb 420 partits, en el jugador que més cops ha vestit la samarreta de la Unió Esportiva Olot. Història pura.

• Derrota al final. El Peralada, líder a l'inici de la jornada, queia a Ascó (2-1) i acabava cedint el lideratge per l'empat de l'Olot a Castelldefels.

• En forma. L'Ascó continua en un excel·lent moment: acumula ja 15 partits sense perdre (7 victòries i 8 empats). Encadenen els ebrencs tres victòries en lliga... i cinc triomfs com a locals.

• Igualtat. S'avançaven els verds amb el gol d'Andreu Guiu (5è del curs), però el Peralada reaccionava abans del primer quart d'hora i empatava amb la diana de Xavi Boniquet (també 5a del curs). Amb igualtat s'arribava als últims minuts...

• Artur Godia. Decidia el partit un golàs, diuen els cronistes, de Godia, des de gairebé el mig del camp. El 2 a 1 final per a l'Ascó i el primer gol d'Artur Godia aquest curs: feia més de 8 mesos que no marcava (des del 3 d'abril al camp del Manlleu).

• 455 minuts. El gol de Boniquet per al Peralada tallava una ratxa de 445' de joc de l'Ascó sense rebre cap gol.

• Tercera derrota. El Peralada cedia a Ascó la tercera derrota del curs, segona a domicili. En les últimes quatre sortides, els empordanesos només han sumat un triomf (4 punts de 12 possibles). Amb tot, els d'Arnau Sala i Xavi Punsí són segons, a un punt del lideratge, i sent l'equip més golejador (amb l'Olot) i el menys golejat (amb La Jonquera).

• Empat després de derrotes. S'enfrontaven a la Verneda el Júpiter i La Jonquera, que encadenaven, tots dos, cinc derrotes. L'empat final (1-1) trenca la mala dinàmica dels dos equips.

• Boran Minic 'Botxi'. El central avançava La Jonquera, de cap, després d'una falta. Un gol que tallava la ratxa de 543 minuts sense marcar.
  • Éric Blasco. La reacció del Júpiter arribava mitja hora després, en una rematada semiacrobàtica d'Éric Blasco que significava l'1-1.
  • Oportunitat d'or. Al minut 88, penal favorable al Júpiter. El llançava Ángel de la Torre, l'aturava el porter de La Jonquera, Toni Montero.

• Antepenúltim. El punt fa pujar una posició al Júpiter, que ara és tercer per la cua, obre el descens, i té la permanència per ara a 3 punts.
Empat entre Júpiter i La Jonquera // UELaJonquera.net

• Caiguda. L'empat deixa La Jonquera en 13è lloc (era 4t a la J9), però amb coixí de +5 sobre el descens.

• Segona seguida. Nou triomf de l'Europa, per la mínima contra el Palamós (1-0), que manté els escapulats fora de descens (3 punts de coixí) i amb bons registres defensius.
L'Europa encadena una bona dinàmica // Fran Capell - CEEuropa.cat

• 270 minuts. Sense encaixar encadena l'Europa, tres partits sencers en què els escapulats han sumat 7 punts de 9 possibles.

• Xavi Civil. Com la setmana passada a Granollers, decidia el partit un gol del davanter pratenc de l'Europa, en una molt bona rematada. Civil ha marcat 4 gols, en tres partits diferents, i tots han estat guanyadors: doblet a Castelldefels (1-2) i gols únics a Granollers i ara contra el Palamós.
  • Quatre partits després. El Palamós cau després d'encadenar quatre jornades sumant. Els palamosins, però, queden just per sota de la zona de play-off, això sí, a 5 punts del quart.
Celebració de Xavi Civil després del gol guanyador // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Retorn. Després de tres derrotes, el Figueres tornava al camí dels triomfs contra el Sant Andreu (3-1). Un partit que s'obria amb un altre retorn, el dels gols d'un dels grans golejadors de la Tercera.
Gols de Javi Revert de nou a Vilatenim // UEFigueres.cat

• Javi Revert. No marcava des del 17 d'abril (a Manlleu), i contra el Sant Andreu anotava un doblet per obrir el triomf del Figueres el davanter gironí, el segon en una gran definició.
  • Ferrón sentencia. A la represa, en una bona jugada conduïda per Maik Molist, Xavi Ferrón feia el 3-0 (el seu 5è gol del curs) i consolidava la victòria.

• Epíleg. A l'afegit arribava el gol de l'honor del Sant Andreu... un golàs d'Alex Torremorell 'Makay'.
Decepció dels jugadors del Sant Andreu // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• Propers. El triomf deixa el Figueres tan sols un punt per sota del Sant Andreu, per ara a 8 punts del play-off.

• Bon to a casa. Després de caure contra la Montañesa a la J16, el Figueres torna al bon nivell a casa: hi ha sumat 5 victòries als últims 6 partits. De fet, els figuerencs són el sisè millor equip a casa del grup.

• 1 punt de 9. El Sant Andreu queda un punt encallat a la zona mitjana-alta, després de dues derrotes seguides i d'haver sumat 1 punt dels últims 9 possibles. Els andreuencs tenen la zona noble 7 punts per sobre.

• Més malefici. El Terrassa s'avançava a domicili amb el gol de Joel Cañaveras (2n del curs), però a la represa el setè gol del curs de Rodrigo Cuenca deixava l'empat per a la Pobla Mafumet (1-1).

• Del Morell a la Pobla. El Terrassa tancarà el 2016 sense haver guanyat fora en tot l'any (en partit oficial). Ha jugat 19 partits oficials lluny de l'Estadi Olímpic i no n'ha guanyat cap. L'últim triomf fora va ser el 19 de desembre de 2015... a tocar de la Pobla de Mafumet, al camp del Morell (0-1).
El Terrassa continua sense vèncer fora però suma i continua a dalt // Juanma Medina - Terrassa FC

• Mitjana anglesa. Encadena sis partits el Terrassa seguint la mitjana anglesa: victòria a casa, empat fora.

• 7 de 12. La Pobla Mafumet ha sumat 4 punts en 4 dies, i amb 7 punts dels últims 12 possibles es consolida a la zona còmoda, amb +7 sobre el perill i a 10 de la quarta plaça.

• Gol per part. El Granollers s'imposava al camp del Vilassar de Mar (0-2) amb un gol a cada part. Els vallesans agafen aire (+6 sobre el descens) i els maresmencs baixen una posició, són penúltims, i tancaran la primera volta en descens (tenen la permanència ara a 4 punts).
Triomf granollerí a Vilassar de Mar // Félix Sancho

• Sergi Valls. A l'última jugada de la primera part, el central marcava de cap el 0 a 1 per al Granollers. Un gol que arribava després de dos partits dels vallesans sense anotar.
  • Malefici a casa. El Vilassar de Mar continua sent l'únic equip del grup que encara no ha guanyat a casa: nou partits al Xevi Ramon, 4 empats i 5 derrotes.
Javi Sánchez tornava a treure el fusell // Félix Sancho

• Ratxes. El Cerdanyola retornava als triomfs després de dues derrotes i tallava la ratxa de cinc victòries de la Montañesa (2-0).
A Fontetes es tancava la J18 amb triomf del Cerdanyola // Cerdanyola FC

• Contratemps. La Monta patia la lesió del porter Tato Burgada, substituït al primer temps per Víctor Cócera.

• Daisuke Uemura. El davanter japonès avançava el Cerdanyola amb un bon gol des de la frontal. És la segona diana de Daisuke aquest curs.
  • Sentència a les acaballes. Amb el partit acabant, Ramon Rovira feia el 0 a 2 per al Cerdanyola. Primer gol del maresmenc aquest curs, i primer en lliga amb el Cerdanyola. No marcava des del 15 de maig, amb l'Europa.

• Ubicacions. La Montañesa queda a la setena plaça, a 6 punts del quart; i el Cerdanyola agafa aire a baix, és catorzè, ara amb +5 sobre la zona de descens.

Repàs general

• Moviments als Golejadors. Els golejadors olotins amplien els seus límits: Marc Mas (Olot) ja suma 17 gols al capdavant... i Sergio Álvarez (Olot) consolida la segona plaça ja amb 10 dianes. Rodrigo Cuenca (Pobla Mafumet) ha arribat ja a les 7 dianes i tres futbolistes ja en sumen 5: Andreu Guiu (Ascó), Xavi Boniquet (Peralada) i Xavi Ferrón (Figueres). Un total de 9 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J18, un d'ells, Javi Revert (Figueres), amb doblet.

• Gols destacats. Ens quedem amb el primer de Max Marcet (Sabadell B), i els d'Éric Blasco (Júpiter), Xavi Civil (Europa), el segon de Javi Revert (Figueres), Alex Torremorell 'Makay' (Sant Andreu) i el de Daisuke Uemura (Cerdanyola). [No hem vist imatges encara de l'Ascó-Peralada]

• 430 gols. Els 24 gols de la J18 han fet apujar una mica la mitjana anotadora. Se situa als 2'39 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). Fins ara s'han marcat 18 gols menys que els anotats en les divuit primeres jornades del curs passat (448).

• Millor local: Olot (22 de 24, 91'67% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar (4 de 27, 14'81%)

• Millor visitant: Olot (20 de 30, 66'67%) | Pitjor visitant: Sabadell B (2 de 27, 7'41%)

• Victòries locals 45% | Empats 33% | Victòries visitants 22%

• Respecte el curs passat, pugen una mica els triomfs locals (43% a finals del curs passat); pugen molt els empats (27% a la 15/16) i hi ha un descens clar de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

• Màxim golejador: Olot i Peralada (37) | Menys golejat: Peralada i La Jonquera (11)

• Menys golejador: La Jonquera (8) | Més golejat: Sabadell B (34)

• Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'50 punts de mitjana: 8 gols, 20 punts per als empordanesos.

• Camp on es veuen més gols. Continua el Narcís Sala, del Sant Andreu, al davant de la dada. En nou partits disputats s'hi han vist 33 gols, 3'67 dianes per partit de mitjana. En canvi, Les Forques i el Nou Sardenya són els estadis que han vist menys gols fins ara: un gol per partit (9 en 9 partits).